Prikaži potpunu verziju : Nindze vise nisu u modi
Da,da...
Da li se secate pocetka i polovine osamdesetih kada su borilacki filmovi kojima sam se odusevljavao kao klinac(i danas:) )bili u samom zenitu:)
Karate Kid i Americki Nindza su bili prvi filmovi koje sam ja kao mali mali gledao u bioskopu davno davno i odusevljavao se sa Majkl Dudikof-om
Nekako u isto vreme sam odgledao kod druga na VHS-u "Krvavi Sport" i "Kikbokser" koji su zapravo jedni odlicni filmovi koje je Zan Klod Da Vam Ga Dam snimio:)
Tek da ne pominjem ediciju stripova "Nindza" koja se konstantno vrtela na kioscima ili ona gomila dobrih i losih kineskih kunf-fu(sa kasnjenjem tona:) ) filmova koja se vrtela na 3K:)
Eh dobra stara vremena-borilacki filmovi nisu vise u modi:D
He,he... o ovome smo pre neki dan pricali...:D
Da,da...
Da li se secate pocetka i polovine osamdesetih kada su borilacki filmovi kojima sam se odusevljavao kao klinac(i danas:) )bili u samom zenitu:)...
Ti bre Covenante ko da si mi brat blizanac. :)
Sve sto sam ja voleo, voleo si i ti, sve sto ja volim, volis i ti.
Jos mi samo reci da si kao klinac 100 puta citao Dzingis Kana, Olivera Tvista, Zvezdu kec.... Kada se, zdravlje boze upoznamo, plasim se samo da nam se ne zasvidi ista curica. :)
Naravno da sam obozavao nindze i Majkl Dudikofa, a bogami i Leslija Eldridza. Kupovao sam i casopis tajne Nindji (bese izlazili krajem 80')
Inace same nindze su bese nastale iz ona dva japanska sela, kao placene ubice, a nindjicu je bio spoj svih borilackih vestina, s' tim sto su se koristili i prljavi trikovi.
primer: Nakon izvrsenog ubistva, desavalo se da nindja bezeci od potere, seljacima poturi zabu ili gustera, a ovi misleci da se pretvorio u to nastavljali su da jure jadnog gustera. :)
to be continiued...
Da li se secate pocetka i polovine osamdesetih kada su borilacki filmovi kojima sam se odusevljavao kao klinac(i danas:) )bili u samom zenitu:)
Naravno da se secam! Bio sam u uverenju da je to samo trip mene i sacice mojih drugova koji su zbog toga (a kasnije i ljubavi prema racunarima) anatemisani. Sad vidim da ima mnogo vise zaludjenika i osecam se dobro zbog toga. :D
Naravno da sam obozavao nindze i Majkl Dudikofa...
:n_klanja: Gledao sam ga skoro kod druga na vec izlizanoj VHS kaseti. Umrli smo od smeha koliko je "radnja" u njegovim filmovima komplikovana. :D A nekad je to bilo mnoooogo zanimljivo.
Odgovor na pitanje zasto nindze vise nisu u modi je dat u jednom niskobudzetnom kinseskom (valjda) filmu kome se vise ni imena ne secam: "Master Woo, I finaly learned the trooth! Their weapons are too powerfull for our kung-fu! Inace u filmu zli kolonisti iz Britanije koriste muskete da se obracunaju sa ovima sto lete, vicu i mnogo jako udaraju. :D
Na nasim prostorima su nindze smenile nove face sa kalashima pocetkom devedesetih. :mad:
Da znate da niste sami...bratijo!!!:to_care:
Jos mi samo reci da si kao klinac 100 puta citao Dzingis Kana, Olivera Tvista, Zvezdu kec....
Zvezda Kec,fenomenalna knjiga;)
Uh,kako da se nestim tih filmova.Mada pripadam generaciji koja je kasnila da isprati njinja-zarazu u periodu njene najvece ekspanzije,bio sam itekako ljubitelj ninja tematike.Uvek se secam filma "7 ninja klinaca" (tako se zove cini mi se)koji je u mom okruzenj vazio za kult.Naravno "Krvavi Sport" serial,je takodje bio zastupljen.Cini mi se da su tu bili jos neki fimovi,"Kobra","Kalkuta"(nisam bas siguran za ovaj naziv)...
Nazalost vise nisu u modi,jer su filmski scenariji vezani za borilacke vestine bili "plitki"(da nisu nebi ih gledao u 7-8 godini).
Zvezda Kec,fenomenalna knjiga;)
Znaci "Zvezda Kec" je knjiga.Inace kao klinac (pocetkom 90-tih) sam u ulici imao ekipicu,i kao imali smo klan(ma znate vec).Pa nam je neki tag bio zvezda petokraka koju smo nazivali "Zvezda Kec"(to nam je predlozio neki "matoriji klinac" koji je valjda citao doticnu knjigu).I tek danas sasvim slucajno saznajem(mada se nisam ni trudio) da je to knjiga:D !
Mannibalseat
6.8.2006, 5:10
Americki nindza......Kada Viper gori,aaaa,aa pa iskace iz aviona-i gde ovaj glavni junak skida lisice na vrhu zgrade bez icega.......gledao sam neki sa Chuck Norrisom,crno-beli stariji ce se setiti.....kad mu japanac dodje sa ledja;Krvavi sport1 bio pre nekokliko dana na tv-u,a gledao sam i Yojimba na lokalnoj stanici sa T.Mifuneom,,sada jurim RUN [samurajski] koji je pomognut od George Lukasa i Frensisa Ford Coppole,film dobio inter. nagradu za brutalne scene nasilja ,mnogo krvi odsecenih glava ko je igrao shogun zna za intro ! Inace Americki nindza 5,nema veze sa prethodnim delovima....radnja se desava u Turskoj,turnir,lepo su se isibali.......
Znaci "Zvezda Kec" je knjiga.
Da, i to odlicna naucno fantasticna knjiga.
Nego kad smo vec kod nindzi i samuraja, jeste li gledali film Zatuichi. Fenomenalan film, obavezno pogledajte (Zatoichi (slepi samuraj) je neka legenda u japanu ko kod nas Kraljevic Marko).
Ma nindze u krajem osamdesetih bile ekstra popularne u SFRJ.Svi klinci koje znam lozili su se na ninja filmove,pravili surikene od malo debljeg lima i nuncake od drske od metle i parceta lanca:)
Pa i lik Disko Nindze iz omnibusa "Kako je propao rokenrol" dovoljno govori o njihovoj popularnosti.
@bobi
Nemoj mi reci da i ti volis samurajske filmove...
Onda ste ti i Covenant stvarno braca blizanci:D
Highlander
6.8.2006, 11:07
Joj, braćo, gde me nadjoste. I ja obožavam Ninja tematiku. Samo što ja nisam toliko voleo nindže Amerikance, više mi se svidjaju japanci i kinezi (a ako su tek japanke :D). Sećam se da je moj brat imao neku knjigu o nindža oružjima i veštinama, koju sam jednostavno progutao(metaforički) za nekoliko dana. Znao sam razmere katana, manrikigusarija, han-bo-a.... :D
Jeste li gledali Azumi? Sjajan samurajski film. :aplauz:
Nakon filma "Carstvo putpurnog ninje" svi su hteli da budu "purpurni" ninja, niko vise nije hteo da bude crni, beli ili maskirni... Kasnije su se mladji klinci ovako svadjali oko toga ko ce biti koji mocni rendzer :rofl:
A ninja kornjace ste zabravili - dokaz da se ceo svet palio na ninje tih godina, ne samo mi balkanci...
Highlander
6.8.2006, 12:24
A ninja kornjace ste zabravili - dokaz da se ceo svet palio na ninje tih godina, ne samo mi balkanci...
Ja još uvek volim da ih gledam.:qliranje:
Pirates are way cooler than ninjas. ;)
I can not agree with that.:dzavo:
Only if they went to north :rofl:
Nash Knight
7.8.2006, 12:05
Ja nisam narucito veliki fan nindzi, ali su mi uvek bili nesto sto je automatski cool
gde god ga stavis (kao roboti i lezbejke :) ). Uvek sam voleo da se opustim uz film od nindzama, i danas vise volim da po 100000ti put odgledam 'Meteor ubica' nego 'Nemogucu misiju 3'. A ako vas interesuje kako se NE pravi film o nindzama,
pogledajte 'Elektra'
Da bilo je to davno.Medjutim skoro sam narucio preko neta disk sa opisima tehnika nindjutsua.Nase gore list,medjutim disk na engleskom ceo,slepci nisu mogli da ga prevedu ili bar naznace u reklami na kom je jeziku,ili sam mozda ja slepac sto neznam engleski.
Heh. Bejah klinac, bejah napaljen.
Ninje nisu bile ništa drugo do secikese i ubice bez mrve časti - otuda maska.
A samuraji... e to su bili vitezovi.
@Mannibalseat:
Tražiš valjda RAN (http://www.imdb.com/title/tt0089881/), Akire Kurosave (ne RUN).
Mannibalseat
9.8.2006, 1:19
Heh. Bejah klinac, bejah napaljen.
Ninje nisu bile ništa drugo do secikese i ubice bez mrve časti - otuda maska.
A samuraji... e to su bili vitezovi.
@Mannibalseat:
Tražiš valjda RAN (http://www.imdb.com/title/tt0089881/), Akire Kurosave (ne RUN).
While...YES Lord Hidetora Ichimonji je dedica koji je poludeo,kada je izasao iz kule a sinovi odnosno vojnici se smeju njemu.....posle ga nalazi treci sin a pomaze mu Takeda [beli] a on [cyan plavi] pritiv zuto-crvenih....puno krvi,odsecenih glava zenama pogotovu,secam se izdaja je bilo-kao u shogunu..gledao sam ga pre na RTSu.......volim Ajvanho,to shibanje sa vitezovima....uffuu......i Rio Grande sa Jon Wayne :Freddy: tu je imao dosta brace,i skoro jedan da je ostao ziv...ako neko zna kaubojac gde je ovako ,neka mi kaze ince cu da ostanem zauvek u agoniji....:paranoia:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.