Prikaži potpunu verziju : Nintendo Wii U
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
Nintendo sam sebe ukopava.
http://i.imgur.com/rLa2xjH.png
Ja nisam mogao da verujem da su uradili ovako nesto.
Ovo ce unistiti prodaju SSB-a za Wii U, a sa tim i prodaju Wii U-a u celini.
Pocinjem da mislim da ce bataliti konzolu! :n-hang:
Ne znam šta je ovde čudno, ovo je očekivano, čim su objavili da Mario Kart 8 izlazi 30. maja odmah se znalo da će drugu najveću igru ostaviti za sezonu praznika, naravno ljudi su se nadali da će izaći ranije, negde septemebar-novembar, ali izgleda da ćemo imati neke druge igre pre SSB-a.
@Dragomix kako će ovo uništiti prodaju SSB-a za Wii U a samim tim i Wii U prodaju, kada bi SSB trebalo da izađe za sezonu praznika!?
Logično je da će se za sezonu praznika odlično prodavati, isto (nadam se i bolje) kao što se i Mario 3D World prodavao.
Ako misliš na 3DS vlasnike, tačno će imati nekoliko meseci da izigraju 3DS verziju, a da kasnije kupe i Wii U verziju koja inače izgleda neuporedivo bolje i ozbiljnjije.
O bataljanju konzole smo ja i ti već pisali i složili se da će naravno bataliti konzolu, ali u najgorem slučaju godinu dana pre izlaska naredne konzole, što znači da u najgorem slučaju ćemo imati nove igre ove i sledeće godine.
Složili smo se takođe da će pored već najavljenih igara Nintendo najaviti još samo par novih igara za Wii U i da će izlaske razvući dok ne stigne nova konzola, dok u međuvremenu rade na igrama za novu konzolu.
Ne znam šta je ovde čudno, ovo je očekivano, čim su objavili da Mario Kart 8 izlazi 30. maja odmah se znalo da će drugu najveću igru ostaviti za sezonu praznika, naravno ljudi su se nadali da će izaći ranije, negde septemebar-novembar, ali izgleda da ćemo imati neke druge igre pre SSB-a.
@Dragomix kako će ovo uništiti prodaju SSB-a za Wii U a samim tim i Wii U prodaju, kada bi SSB trebalo da izađe za sezonu praznika!?
Logično je da će se za sezonu praznika odlično prodavati, isto (nadam se i bolje) kao što se i Mario 3D World prodavao.
Ako misliš na 3DS vlasnike, tačno će imati nekoliko meseci da izigraju 3DS verziju, a da kasnije kupe i Wii U verziju koja inače izgleda neuporedivo bolje i ozbiljnjije.
O bataljanju konzole smo ja i ti već pisali i složili se da će naravno bataliti konzolu, ali u najgorem slučaju godinu dana pre izlaska naredne konzole, što znači da u najgorem slučaju ćemo imati nove igre ove i sledeće godine.
Složili smo se takođe da će pored već najavljenih igara Nintendo najaviti još samo par novih igara za Wii U i da će izlaske razvući dok ne stigne nova konzola, dok u međuvremenu rade na igrama za novu konzolu.
Pazi sta je problem, radi se o potpuno istoj igri. Svi borci su isti, svi nivoi su isti, svi game modovi su isti. Koliko ljudi ce biti spremno da da 360$ za Wii U i SSB ako vec imaju 3DS i mogu igru da igraju na njemu bez problema? Ovo ce unistiti prodaju Wii U verzije igre nenormalno. Sama cinjenica da postoji 3DS verzija je vec dovoljna, a sad jos ima da izadje par meseci pre Wii U verzije je totalno nebulozno i pogresno. Zapitaj sebe, da imas 3DS i Wii U, da ti se igra SSB, da li bi bio spreman da das 100$ na igru (60$ za Wii U verziju, 40$ za 3DS verziju)? Da li bi te vise privukla cinjenica da 3DS verziju mozes da igras gde oces i da je jeftinija od Wii U verzije? Da li bi ako imas 3DS uopste pomisljao da das 360$ za igru i konzolu ako igru vec mozes sa svim feature-ima da igras na 3DS-u?
Kad planski sabotiras Wii U i kad ovako ni ne dajes sansu da se konzola oporavi (potpuno logican potez bi bio da je obrnuto, da Wii U verzija izadje prva i tako pospesi prodaju konzole) onda ostaje samo logicna pretpostavka da oce da batale Wii U i da vise ne zele da ulazu u njega nista. Videcemo na E3-u, ako tamo bude najavljeno manje od 10 igara za 2015. godinu za Wii U, konzolu mozemo proglasiti mrtvom. Sta je izaslo izaslo, sta smo igrali igrali. 2016. sigurno izlazi nova Nintendova konzola ako se odluce da ih i dalje prave.
Pazi sta je problem, radi se o potpuno istoj igri. Svi borci su isti, svi nivoi su isti, svi game modovi su isti. Koliko ljudi ce biti spremno da da 360$ za Wii U i SSB ako vec imaju 3DS i mogu igru da igraju na njemu bez problema? Ovo ce unistiti prodaju Wii U verzije igre nenormalno. Sama cinjenica da postoji 3DS verzija je vec dovoljna, a sad jos ima da izadje par meseci pre Wii U verzije je totalno nebulozno i pogresno. Zapitaj sebe, da imas 3DS i Wii U, da ti se igra SSB, da li bi bio spreman da das 100$ na igru (60$ za Wii U verziju, 40$ za 3DS verziju)? Da li bi te vise privukla cinjenica da 3DS verziju mozes da igras gde oces i da je jeftinija od Wii U verzije? Da li bi ako imas 3DS uopste pomisljao da das 360$ za igru i konzolu ako igru vec mozes sa svim feature-ima da igras na 3DS-u?
Ovde grešiš nisu svi nivoi isti i nisu gamemodovi isti, šta više čak i ti nivoi koji su isti za oba sistema i likovi deluju totalno različito zbog totalno drugačije grafike, a do kraja godine će ubaciti sigurno još neki sadržaj koji neće posedeovati 3DS verzija.
To je što se tiče razlika u igri, ali je mnogo bitnije što se handheld iskustvo i iskustvo na kućnoj konzoli nikako ne mogu porediti, to je jednostavno totalno drugačije, isto kao kad bi poredio igranje CoD igre na telefonu i na PC-u, tu je i ogromna razlika u grafici koja je neuporediva i koja takođe pruža totalno drugačije iskustvo.
Lično bi pre bi uvek uzeo igru i kućnu konzolu nego handheld konzolu i igru, bez obzira kolika je razlika u ceni.
SSB 3DS verzija se može dobro upotrebiti za promociju Wii U verzije i da se stvori dodatni hype do izlaska Wii U verzije.
Ko je hteo da uzme SSB Wii U verziju ili Wii U konzolu i SSB igru, sigurno neće odustati zato što igra izlazi decembru i umesto toga uzeti 3DS konzolu i 3DS verziju ili 3DS verziju SSB igre, sa druge strane ako se nekome baš svidi SSB 3DS verzija može ga naterati da kupi Wii U konzolu i Wii U verziju igre.
Jednostavno, igranje na handheldu i na kućnoj konzoli su totalno različite stvari.
Kad planski sabotiras Wii U i kad ovako ni ne dajes sansu da se konzola oporavi (potpuno logican potez bi bio da je obrnuto, da Wii U verzija izadje prva i tako pospesi prodaju konzole) onda ostaje samo logicna pretpostavka da oce da batale Wii U i da vise ne zele da ulazu u njega nista. Videcemo na E3-u, ako tamo bude najavljeno manje od 10 igara za 2015. godinu za Wii U, konzolu mozemo proglasiti mrtvom. Sta je izaslo izaslo, sta smo igrali igrali. 2016. sigurno izlazi nova Nintendova konzola ako se odluce da ih i dalje prave.
Što bi planski sabotirali Wii U!?
Oni su ti koji gube novac upravo zbog slabe prodaje Wii U konzole i igara.
SSB će za Wii U najbolji efekat imati u sezoni praznika, to je apsolutna istina i tu nema potrebe za daljom raspravom.
Sa druge strane za 3DS verziju im sigurno treba mnogo manje vremena da je završe nego za Wii U, a najgori potez za Wii U bi bio da puste obe igre istovremeno, zato što je 3DS mnogo popularniji nego Wii U.
Već smo pisali o tome, naravno da će da batale Wii U, ali ne mogu da ga batale 2-3 godine pre nego što izađe naslednik, izdavaće igre za Wii U bar još sigurno celu sledeću godinu, sve zavisi od toga kad će izaći nova konzola.
2016. sigurno izlazi nova Nintendova konzola ako se odluce da ih i dalje prave.
:)
Kapiram da si razočaran što igra ne izlazi ranije, ali ne treba ići iz krajnosti u krajnost, naravno da će izaći sledeća Nintendo konzola, najavili su da rade na njoj.
Za SSB se oduvek znalo da će izaći na kraju godine, ali je ovaj Nintendo Direct posvećen samo toj igri stvorio hype da su ljudi pomislili da će izaći dosta ranije, zbog Nintendo Direct-a ja sam isto pomislio da će igra izaći negde u septembru-oktobru, zato su neki ljudi razočarani.
Ali ja sam ubeđen da me E3 neće razočarati. :)
Pogledaj bilo koju igru koja je ikada izasla i koja je imala dve verzije, jednu za rucnu i jednu za kucnu konzolu.
U slucaju Nintenda, SSB ce se kao i Monster Hunter 3 recimo ili Lego CITY (iako se radi o dve potpuno razlicite igre) prodati u vise primeraka na 3DS-u. Zasto? Ima vise korisnika. Samim tim ce se manji broj korisnika koji sad imaju 3DS, a nemaju Wii U (njih tridesetak miliona) teze odluciti na kupovinu Wii U-a ako zele da igraju SSB.
Napravice se jos gori efekat time sto ce biti ljudi koji ce se izigrati na 3DS-u i poceti da prodaju svoje igre i tako ce biti moguce naci 3DS verziju SSB-a za 30-$, a Wii U verzija ce se u tom trenutku prodavati za 60$.
I opet te pitam, da li bi ti, da imas 3DS, uzeo Wii U ako igru koju zelis da uzmes mozes igrati na svom 3DS-u?
I nisam razocaran sto igra ne izlazi ranije. I ovako nisam uzeo par exkluziva koje su me znimale jos uvek, tako da cekam prvo njih da odigram, SSB mi je na dnu kupovne liste. Jedini problem imam sa tim sto ce ovo unistiti prodaju Wii U konzole ove praznicne sezone, osim ako ne dodje Zelda U.
Samo su trebali da gledaju na Wii U i 3DS verzije igre kao na jednu igru i da ne ocekuju od korisnika da im daju 100$ za igru, ma kakva igra bila. Ovo smatram za pohlepan potez Nintenda i kao jasno sabotiranje Wii U-a. Da su hteli bolju prodaju Wii U-a, prvo bi izasla Wii U verzija igre koja bi navela ljude da kupe konzolu i igru, a onda 3DS posle nekih 6 meseci kao dodatan money grab. Ovako je Wii U verzija money grab i veruj mi, broj prodatih kpija ce biti 5:1 u korist 3DS-a. Mada razumem ja u cemu je problem, brod koji tone ne moze da im donese veliku zaradu, 3DS verzija sa druge strane moze. Nesto sto im je imperativ u sadasnjoj situaciji.
Napravice se jos gori efekat time sto ce biti ljudi koji ce se izigrati na 3DS-u i poceti da prodaju svoje igre i tako ce biti moguce naci 3DS verziju SSB-a za 30-$, a Wii U verzija ce se u tom trenutku prodavati za 60$.
Stvarno misliš da će u sezoni praznika na Zapadu 30-$ SSB 3DS igre uticati na prodaju Wii U verzije!?
I opet te pitam, da li bi ti, da imas 3DS, uzeo Wii U ako igru koju zelis da uzmes mozes igrati na svom 3DS-u?Naravno da bi uzeo Wii U, recimo da Zelda izađe na 3DS i Wii U, kupio bi Wii U makar i džabe dobio igru za 3DS.
Jedini problem imam sa tim sto ce ovo unistiti prodaju Wii U konzole ove praznicne sezone, osim ako ne dodje Zelda U.3DS SSB igra koja će izaći za hendheld konzolu nekoliko meseci ranije u odnosu na Wii U verziju će uništiti prodaju Wii U konzole za prazničnu sezonu,
uprkos Mario Kartu, SSB Wii U igri, uprkos još nekim igara koje će u međuvremenu izaći, vrlo verovatnom Mario Kart Wii U paketu, mogućem sniženju cene....to ne deluje uopšte realno.
Da su hteli bolju prodaju Wii U-a, prvo bi izasla Wii U verzija igre koja bi navela ljude da kupe konzolu i igru, a onda 3DS posle nekih 6 meseci kao dodatan money grab. Ovako je Wii U verzija money grab i veruj mi, broj prodatih kpija ce biti 5:1 u korist 3DS-a.Možda ne mogu da završe Wii U SSB verziju pre decembra, sa druge strane verzija za 3DS čija je prodaja manja u odnosu na prethodnu godinu je gotova,
po tebi bi trebali da gotovu igru pauziraju na godinu dana.
Normalno da će biti više prodatih verzija 3DS igre kad je prodato 7x više 3DS konzola nego Wii U, ali će attach rate biti veći na Wii U.
Bez obzira na 3DS sezona praznika je vreme kada će igra prodati najviše kopija i konzola, nego u bilo kom delu godine, to je činjenica.
Ignorišeš najveći argument da 3DS verzija igre neće uništiti Wii U prodaju, a to je da su hendheld i kućna konzola totalno različiti i pružaju totalno različita iskustva,
ko je hteo da kupi SSB Wii U verziju igre ili Wii U konzole zbog te igre, kupiće makar izašla igra i sledeće godine.
Igre imaju manje kozmeticke razlike, radi se o potpuno istoj igri.
Da nemas 3DS, a Zelda izadje za 3DS i Wii U (Ista igra), da li bi uzeo 3DS? Zasto je drugacije onda sa Wii U-om?
Makar se nasao jedan lik koji uzme 3DS verziju igre i zbog nje ne uzme Wii U, nintendo je napravio glupost. Fora je sto ce takvih ljudi biti na stotine hiljada.
SSB je jedan od Nintendovih naslova koji vole takozvani hardcore igraci. Ovo je bila prilika da se sa exkluzivnom igrom poveca broj prodatih Wii U-a. SSB je najprodavanija igra na GC-u, isto je moglo biti i sa Wii U-em, ali mislim da je uspeh ako se igra sad proda u vise od 2 miliona primeraka.
Iako se radi o identičnim igrama, igre vizuelno izledaju totalno drugačije, neuporedivo.
Ne bi uzeo opet 3DS, nisam ljubitelj hendheld konzola, želim da igru iz omiljenog serijala igram na 37" a ne na 4" ekranu, želim da uživam u ful verziji igre, a ne u osakaćenoj verziji (najviše mislim u vizuelnom smilsu).
Tu je je naravno i lokalni coop koji 3DS nema, ako ne računamo više 3DS uređaja, ali to je već druga stvar.
Kao što sam napisao, ko je hteo da uzme SSB Wii U verziju igre, uzeće je kad god ona izašla, vrlo je malo onih kojima je sve jedno da li SSB igraju na hendheld ili kućnoj konzoli.
Ti izjednačuješ hendheld i kućnu konzolu, a to je totalno pogrešno, to su totalno različite stvari sa različitim mogućnostima i nude totalno različita iskustva.
Vrlo je mali broj onih kojima je sve jedno da li poseduju hendheld ili kućnu konzolu, odnosno igraju neku igru na hendheld ili na kućnoj konzoli.
Tvoj problem je sto ne gledas na handheld konzole kao na interesantnu gaming platformu.
Veruj mi, bice gomila ljudi koji ce barem odloziti kupovinu svog Wii U-a za neki drugi period. SSB je mnogima bila must have igra.
Jedini nacin kako ja ovo mogu da gledam kao na pametan potez je to da Nintendo svima koji uzmu 3DS verziju igre da ako nista drugo popust na kupovinu Wii U verzije igre i da sve skupa to kosta 60. To bi na neki nacin uspelo da proda koji Wii U vise.
Mislim da je 3DS odlična konzola, što igre za nju i prodaja pokazuju, mada mene lično hendheld igranje ne privlači, najviše bi 3DS uzeo zbog dve Zelde kojih nema na Wii U konzoli.
Znači handheld konzole jesu intersantna gaming platforma, ali su totalno drugačija stvar od kućne konzole i kao što sam napisao, nikome nije sve jedno da li će posedovati hendheld ili kućnu konzolu, odnosno igrati neku igru na hendheld ili na kućnoj konzoli.
Može se recimo reći da će nekome biti sve jedno da li će posedovati PS4 ili XboxOne i igrati istu igru na njima, ali nikome neće bitno sve jedno da li će posedovati PS4 ili Vitu recimo, odnosno Wii U ili 3DS.
Pa ti što će odložiti kupovinu Wii U-a zbog SSB-a će odložiti kupovinu do sezone praznika, SSB će im i dalje biti must have igra, a SSB će u sezoni praznika imati najveći efekat na tržište.
Mada ne znam i što bi neko odlagao kupovinu Wii U-a kada su svi znali da će SSB izaći krajem godine, tako da ljudi koji su planirali kupovinu konzole zbog te igre su planirali sezonu praznika za kupovinu konzole u svakom slučaju.
To bi bio odličan potez Nintenda, samo nisam siguran da će Nintendo uraditi tako nešto, bar ne u sezoni praznika, zato što će se igra i konzola tada prodavati dobro u svakom slučaju, a oni će naravno hteti da prodaju igru po punoj ceni.
Mislio sam na to da ljudi nece pohrliti da uzmu konzolu zbog SSB-a odmah, kad izadje igra, nego ce cekati pad cene konzole na onu koja njima odgovara. Mocice da cekaju.
Da je igra izasla prvo za Wii U, mislim da bi efekat na prodaju Wii U-a bio mnogo veci i snazniji. Ovako nista.
Znamo samo dve stvari sad. Wii U ce se prodavati losije ove praznicne sezone nego sto je mogao da se prodaje i Zelda U dolazi na zimu 2015. godine. Dakle pred sam kraj zivota, verujem da ce Zelda U biti poslednja igra koju ce Nintendo izdati za Wii U, a sam Wii U ce jedva doci do nekih 18-19 miliona prodatih konzola.
Mislio sam na to da ljudi nece pohrliti da uzmu konzolu zbog SSB-a odmah, kad izadje igra, nego ce cekati pad cene konzole na onu koja njima odgovara. Mocice da cekaju.
Što ne bi odmah pohrlili da uzmu konzolu kad izađe SSB ako su to planirali, 3DS tu ništa ne menja, kao što sam napisao to su totalno različite konzole, ko je hteo da uzme Wii U zbog SSB-a uzeće ga u svakom slučaju.
Da je igra izasla prvo za Wii U, mislim da bi efekat na prodaju Wii U-a bio mnogo veci i snazniji. Ovako nista.Pa bio bi veći efekat, ali ne sad nešto drastično, ovako će isto biti ogroman efekat u sezoni praznika i odlično će se prodavati.
Znamo samo dve stvari sad. Wii U ce se prodavati losije ove praznicne sezone nego sto je mogao da se prodaje i Zelda U dolazi na zimu 2015. godine. Dakle pred sam kraj zivota, verujem da ce Zelda U biti poslednja igra koju ce Nintendo izdati za Wii U, a sam Wii U ce jedva doci do nekih 18-19 miliona prodatih konzola.Ne znamo da će se Wii U lošije prodavati ove praznične sezone, možda će se bolje prodavati, 3DS SSB neće imati efekta na prodaju Wii U tokom praznika.
Zelda U dolazi sledeće godine, mislim da će i X izaći sledeće godine, sa trenutnom prodajom čak i cifra od 20m deluje kao nemoguća,
ali ipak treba sačekati izlazak Mario Karta kao i E3 (koji počinje tačno za 2 meseca) i videti šta će sve Nintendo prikazati i najaviti, samo izlazak Mario Karta i prikazivanje Zelde U i činjenica da SSB stiže krajem godine će stvoriti veliki hype, a naravno biće još stvari i najava.
Ako je Nintendo odbijao ovakve prilike sta onda ocekivati od njihove saradnje sa 3rd party developerima.
http://www.ign.com/articles/2014/04/16/nintendo-passed-on-skylanders-spyros-adventure-exclusivity?utm_campaign=ign+main+twitter&utm_source=twitter&utm_medium=social
Ako je Nintendo odbijao ovakve prilike sta onda ocekivati od njihove saradnje sa 3rd party developerima.
http://www.ign.com/articles/2014/04/16/nintendo-passed-on-skylanders-spyros-adventure-exclusivity?utm_campaign=ign+main+twitter&utm_source=twitter&utm_medium=social
A ko je tada mogao da zna da je to u stvari odlična prilika!?
Ali kao što piše u tekstu, verovatno su dosada zbog te odluke mnogo puta lupali glavom o zid.
Nekad je potrebno rizikovati :D Zato danas imaju problema sa 3rd party igrama jer ne zele da rizikuju.
Naravno, ali ko je mogao da zna da će Skylanders izrasti u tako jaku franšizu, pročitao sam da sada celo Skylanders poslovanje vredi $2 milijarde. :)
Što se tiče problema sa 3rd party-jem, najveći problem je slaba prodaja i opšte loša pozicija Wii U-a na tržištu.
Evo i malo novosti
Mario Kart 8 Wii U bundle spotted online
http://www.gamespot.com/articles/mario-kart-8-wii-u-bundle-spotted-online/1100-6419048/
Naravno, ali ko je mogao da zna da će Skylanders izrasti u tako jaku franšizu, pročitao sam da sada celo Skylanders poslovanje vredi $2 milijarde. :)
Što se tiče problema sa 3rd party-jem, najveći problem je slaba prodaja i opšte loša pozicija Wii U-a na tržištu.
Toliko nisu znali da ce Skylanders biti hit, da su odmah u Wii U godinu dana posle izlaska igre ugradili NFC citac! Cista pohlepa. Videli su sta se dogadja, rekli su sto bi delili profit kad mozemo da uzmemo SVE... Iwata je vec izjavio da Miyamoto radi na necemu sto treba da uposli taj NFC citac na Wii U GamePadu. Nintendo developeri su strasni, ali sve vise mislim da je top menadzment previse arogantan i pohlepan, to im udara u glavu.
Sto se tice 3rd party developera, uvek se treba okrenuti ka recimo PS3 koji je takodje imao kolosalne probleme na pocetku svog zivotnog veka, pa su opet 3rd party igre dolazile. Zasto? Zato sto je Sony vodio racuna o njima. Nintendo bukvalno zabole. Ko oce da dodje nek dodje. Bas je skoro izasla vest da nisu bili spremni da plate Star Wars igru iako je ona zapocela svoj zivot kao Nintendo exkluziva, ali su zato tankovali novac u WiiFit U i neki drugi crap koji se prodao u par desetina hiljada primeraka.
Treba da budu malo otvoreniji za saradnju sa svima i malo manje arogantni. I dalje tvrdim da bi Nintendo imao najprodavaniju konzolu da je ona konkurentna po svim parametrima sa ostalim, ali ovako kad nije samo cekaju da ih strefi grom iz vedra neba. Dogadja se, kao sa Wii-em, ali mislim da je to to za narednih pola decenije i vise.
Kratko i jasno Nintendo nece da rizikuje sa igrama koje nisu njihovo vlasnistvo. Svaki normalan developer ce ponekad traziti i pomoc od proizvodjaca hardware-a, Nintendo je na tom polju tezak i tu dodje do problema.
Nisi mogao bolje srociti.
Ponasaju se kao paranoicni pronalazac koji vidi svoj patent u svakom proizvodu. Tako se non-stop plase da im neko ne mazne ideju za bilo sta. Nekad sa pravom, ali nekad bas i ne.
Wii U im je odlicna prilika da experimentisu, jer vise nemaju sta da izgube. Nize od ovoga ne moze da se ide, jer je trenutno nize od DreamCast-a. Jes da ce mozda potrositi koji milion vise, ali postoji sansa i da vrate neke novce pa ne vidim razlog za ne experimentisanje i ulaganje. Iskren da budem, nije da mnogo ocekujem od E3-a, ali verujem da ce bas na tom polju baciti neku iznenadjujucu najavu, ali mislim da ce se raditi o nekoj fransizi sa Japanskog podrucija kao sto je to bila Bayonetta.
New Fatal Frame announced for Wii U
http://gematsu.com/2014/04/new-fatal-frame-announced-wii-u
Pa da, igra je kao smišljena za Wii U. Joypad = fotoaparat. Samo sam prvi deo igrao, bio je sasvim dobar survival horror, ne znam za nastavke.
Mario Kart Bundle
http://www.vg247.com/2014/04/24/mario-kart-8-wii-u-premium-console-bundle-announced-pack-shot-inside/
ne znam za ostale, ali meni je ovo najlepsa kutija ikad:
http://cdn2.ubergizmo.com/wp-content/uploads/2013/10/wii-u-deluxe-mario.jpg
Yeap Nintendo ima svoj svijet u kojem zivi
http://www.gamasutra.com/view/news/207218/The_brick_wall_No_close_encounters_with_Nintendos_ indie_exec.php
At E3 2014, Nintendo will offer four unique experiences, all under the unifying banner of "Play Nintendo."
Super Smash Bros. Invitational
2014 will see the arrival of not one, but two new Super Smash Bros. games: Super Smash Bros. for Nintendo 3DS and Super Smash Bros. for Wii U. To commemorate this occasion, Nintendo is inviting 16 highly skilled Super Smash Bros. players to the NOKIA Theatre L.A. LIVE in Los Angeles to compete in a Super Smash Bros. for Wii U tournament. Thousands of fans in the audience and countless more watching a live stream online will see new Super Smash Bros. characters clash with existing favorites in action for the first time. More important than declaring a winner, however, this event is a celebration of all things Super Smash Bros., and a great way for new and veteran fans to take part in a tribute to this legendary franchise. More information about the 16 invited participants in the tournament, the identity of the announcers, and how fans of the franchise can view the tournament in person and via webcast, will be communicated shortly.
Nintendo Digital Event
Every year, Nintendo looks for the best way to show its games and share its news with fans, media and other key audiences. In 2013, Nintendo decided to forgo a traditional press conference and use a video – in that case a Nintendo Direct – to share its news from E3. The company is building on that approach at E3 2014 with the "Nintendo Digital Event," a new kind of video program that will reveal and provide further detail about the gaming experiences on the way for Nintendo platforms in 2014 and beyond. The Nintendo Digital Event will air at 9 a.m. PT on Tuesday, June 10.
Nintendo Treehouse: Live @ E3
This year, Nintendo will offer fans a deeper look at Nintendo's biggest games of E3, with information directly from the source. The "Treehouse," the Product Development department at Nintendo of America, will provide in-depth game demos live and unscripted from Nintendo's booth. This new program will be live streamed during all hours of the E3 show. Fans can get settled in, open their browsers and experience the Nintendo games at E3 like never before.
Super Smash Bros. Smash Fest @ Best Buy
In 2013, Nintendo broke new ground by expanding its E3 activities outside of the walls of the Los Angeles Convention Center and letting fans play some of the games being played on the show floor at participating Best Buy stores. The partnership between Nintendo and Best Buy continues in 2014 and will mark the first time around the world that fans have had the opportunity to get their hands on Super Smash Bros. for Wii U.
More details about each event, including dates, times, locations and game content will be revealed shortly. To follow all of Nintendo's E3 activities, keep an eye on Nintendo's Facebook page, Twitter feed and YouTube channel
:D
https://www.youtube.com/watch?v=ghEhI4CJjAM
Ne secam se kad je poslednji put neka E3 konferencija odusevila, a u slucaju platform holdera bukvalno sem Nintenda pre jedno 4 godine ne vidim nista ni priblizno kvalitetno. Mada, mislim da su trebali da urade konferenciju, al sta da se radi.
Ima dosta zanimljivog sadrzaja, bicemo blize Nintendu nego bilo kojoj drugoj kompaniji ovog E3 sajma zahvaljujuci Live Stream-u sa standa u toku trajanja E3 sajma. Bice zanimljivo i gledati SSB turnament koji organizuje Nintendo, verujem da ce interesovanje za taj dogadjaj biti veliko. Sto se tice ovog Nintendo Direct-a (ne zove se tako, ali to je to) Ne verujem da ce biti nekih velikih iznenadjenja. Pokazace nam Zeldu U i mozda jos jednu igru sto se tice Wii U-a, sve ostalo ce biti informacije o vec najavljenim igrama (x, Bayonetta, SMTxFE, Yarn Yoshi...). Ne treba ocekivati nista spektakularno, mada iskreno mislim da je ovo poslednja sansa da Wii U dobije kakav-takav momentum (E3 je par dana posle izlaska Mario Kart-a koji ce svakako povecati prodaju konzole, potrebno je samo gurnuti je da prodaja krene generalno bolje).
Pocele su kruziti glasine da Nintendo predstavlja novi hardware na E3. Njima stvarno duva promaja u glavi sami fragmentuju trziste.
Quality Of Life platforma, vec najavljena od strane Iwate. To je jedini hardver koji oni mogu da prikazu. Ne treba se nadati niti novoj rucnoj niti novoj kucnoj konzoli. Cisto da se ne podizu neki hypovi.
Sve vise se cini da ce biti nova konzola
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=811543
Potvrđeno je nema predstavljanja nove konzole.
http://www.computerandvideogames.com/461875/no-nintendo-hardware-reveal-at-e3-company-confirms/
Niko normalan nije ni mislio da Nintendo može da predstavi Wii U naslednika samo 1.5 godinu nakon izlaska Wii U-a, čak i šanse za nekom revizijom su bile nikakve, 3DS je tek 3.5 godine na tržištu i dalje se dobro prodaje a revizija u vidu 2DS-a je izbačena oko Nove godine.
Jedino za šta postoji realna šansa da bude predstavljeno na E3-u je Quality of Life platforma.
Edit.
Ovo je prilično bitna vest
Mario Kart 8 Club Nintendo Promotion Offers a Free Wii U Game
http://www.nintendolife.com/news/2014/04/mario_kart_8_club_nintendo_promotion_offers_a_free _wii_u_game
Najzad uzeh skoro konzolu, pa evo utisaka iz samo dve igre, Nintendo Land i Zombi U.
Konzola je lepa i uklapa se bukvalno u svaku kombinaciju, kvalitetno je odrađena, vrlo je mala i kompaktna, otprilike veličine Wii-a samo duža, staje bukvalno svuda, horizontalno ili vertikalno.
Takode je tiha i ne greje se uopšte.
Od konektora napred su 2 USB porta i SD slot, pozadi još 2 USB porta, HDMI i isti kopmonzitni/komponentni izlaz kao za Wii, kao i ulazi za adapter i senzor bar. Ogromna mana konzole je što ne poseduje SPDIF.
Gamepad je vrlo kvalitetno odrađen, ima lep dizajn i odlicno leži u rukama, vrlo je udoban iako uopšte nije mali.
Dugmići i analozi su kvalitetni, dobri i praktični, raspored dugmića je isto dobar, baš nikakvih zamerki nemam sa te strane.
Osetljivost ekrana je dobra, rezolucija nije baš visoka i boje deluju malo isprane, ali sve ukupno ekran više nego ok odrađuje svoj posao.
Najveća zamerku imam na bateriju, nisam tacno merio vreme, ali otprilike možda izdrži oko 4 sata igranja, to znači dve sesije igranja od dva sata, tako da nakon druge sesije igranja gamepad mora na punjač.
Stalak za punjenje deluje lepo i vrlo je praktičan, tako da gamepad može konstatno stajati na tom stalku.
Može se dokupiti i baterija jačeg kapaciteta traje oko 8 sati.
Gamepad je stvarno odličan za navigaciju i korišćenje za Wii U meni, pretraživac, YouTube, Miiverse, Eshop..baš dosta olakšava sve to, u svakom trenutku možete promeniti kanal ili isključiti TV i nastaviti da radite to što ste radili.
Treba napomenuti da svaka Nintendo igra ili Virtual Console naslov ima opciju i igranja samo na gamepadu, to stvarno daje totalno novu dimenziju igranja.
Gamepad se može koristiti i kao daljinski za TV, može da upali i ugasi TV, menja signal, smanjuje i pojačava zvuk i menja kanale, vrlo dobra i praktična opcija.
Wii U meni je skoro identičan Wii meni, vrlo je šaren, jednostavan i user frendly. Meni je spor ali igru odmah učitava i startuje.
-Postoji video chat izmedu Nintendo korisnika ali to još nisam probao za sada.
-Internet pretraživač je prilično brz i praktičan, nemam iskustva sa internet pretraživačima na drugim konzolama ali sam više puta pročitao da je najbrži i najbolji pretraživač na konzolama.
Trigeri odrađuju odlično posao u pretraživaču, jedan služi za zoom in i out a drugi za spuštanje i podizanje strane.
-YouTube je odlična opcija za gamepad i konzolu i isto vrlo praktičan, pretraga je laka i jednostavna. Recimo baš sam danas klincu nakon igranja pustio crtać preko YouTube-a, vrlo jednostavno i praktično.
-Miverse je neka vrsta Nintendo foruma, vrlo je pozitivan i šaren, jednostavan i praktičan, pun je crteža i zanimljivih i pozitivnih postova. Miverse je idelno mesto ako hoćete da malo gledate ne previše ozbiljne postove o Nintedo igrama i zanimljive i šašave crteže, naravno i ako želite neke informacije o nekim igrama.
-Eshop je kao i ostalo navedeno, praktičan, jednostavan i šaren, nije baš brz ali je mnogo brži nego Wii U meni, primer, potrebno je 2-3 sekunde da uđete na stranu neke igre i potrebno je još toliko kako bi strana učitala sve slike i informacije. Prilično sam dosta vremena proveo na Eshopu, svaka igra poseduje screenshootove i trailere, jedina je razlika što za razliku od kompa gde sam do sada gledao screenshootove i trailere sada se stvarno vidi kako ta igra izgleda, odnosno da bi izgledala isto da je posedujete. Tu su i druge informacije kao što su ocene korisnike, koje kontrolere igra podržava, veličina igre..
Takođe na Eshopu su dostupni svi traileri za Nintendo igre kao i svaki Nintendo Direct do sada, odmah je istog dana bio postavljen ND za Mario Kart.
Sramota je da sve Nintendo igre drže skoro istu cenu kao i kada su izašle, zanimljivo je da nema opcije sniženje, promocija ili rasprodaja. http://emuforums.emuglx.org/images/smilies/smile.gif
Ima stvarno dosta opcija i mogućnosti (Pretraživač, YouTube, Miiverse, Eshop..) koje su me naterale da upalim konzolu samo zbog toga.
Na primer, sinoć je bilo previše kasno da bi igrao, pa sam upalio samo gamepad i iz kreveta blejo malo po netu, gledao trejlere na Eshopu i malo listao Miiverse.
Nintendo Land je igra koja odlično pokazuje potencijal konzole i gamepada, gamepad je baš dosta iskorišćen, sama igra mi je mnogo bolja i raznovrsnija nego Wii Sports.
Igra se sastoji od 12 mini igara:
-Luigi’s Ghost Mansion — the GamePad player is a ghost who must avoid the other players’ flashlights while trying to ambush them from behind.
-Zelda: Battle Quest — supports up to three players, each player controlling a character and fights enemies with a variety of weapons, including swords. The GamePad player uses a bow and arrow to take out enemies at range.
-Takamaru’s Ninja Castle — the player uses the tablet controller to flick throwing stars at enemy ninjas.
-Animal Crossing: Sweet Day — the players control characters from Animal Crossing where the objective is to steal candies before getting caught.
-F-Zero — based on the famous F-Zero futuristic racing series.
-Donkey Kong’s Crash Course — players must complete a Donkey Kong inspired obstacle course.
-Metroid Blast: players play together in a science fiction-type arena based on the Metroid franchise.
-Yoshi’s Fruit Cart: players attempt to steal fruit from a vendor without getting caught.
-Mario Chase: formerly known as “Mii Chase”, the mini-game features one player hiding on a level using the GamePad, and the other players trying to find him.
-Balloon Trip Breeze: players use the GamePad to swipe and create wind in order to guide a balloon across a 2D level.
-Octopus Dance: a music inspired mini-game.
-Pikmin Adventure: a Pikmin single player mini-game where players control Pikmins and complete levels
Sve u svemu prilično sam zadovoljan potencijalom i mogućnostima konzole i gamepada. Gamepad me je oduševio, on baš pravi razliku u odnosu na sve konzole do sada.
Eshop je odličan, Miiverse, internet pretraživač, YouTube...baš dosta razloga da upali konzola i kad ne planirate igranje, pravi malo multi media centar, ne na nivou Xbox One konzole naravno, ali za Nintendo konzolu više nego dovoljno.
Mane su to što nema SPDIF, slabija baterija za gamepad, nešto sporiji Wii U meni i naravno accaount sistem, sve ostalo je vrlo pozitivno.
Nintendo ocekuje da ce u novoj fiskalnoj godini prodati samo 3,6 miliona Wii U konzola. Trenutna brojka je nesto malo iznad 6 miliona.
http://nintendoeverything.com/nintendo-reports-fy14-financial-results/
Skontali su i oni da je djavo odnio salu.
http://i.imgur.com/9vj6VEN.png
Projektovanih 3.6m Wii U-a za 2014. fiskalnu godinu je prilično mala ali mnogo realnija cifra nego ranije, realno mislim da se neće prodati u manjem broju od 4m.
Regarding “Wii U,” which still faces a challenging sales situation, Nintendo will focus on efforts that seek to
stimulate the platform. By providing software that takes advantage of the “Wii U GamePad,” utilizing its
Dbuilt-in functionality as an NFC reader/writer, and adding “Nintendo DS” Virtual Console titles to the “Wii
U” software lineup, Nintendo will seek to enrich the value of the “Wii U GamePad,” the most important
differentiator of “Wii U,” and as a result expand the sales of the “Wii U” platform. In terms of compatible
software, by positioning “Mario Kart 8,” scheduled to be released globally in May, and “Super Smash Bros.
for Wii U,” scheduled to be released this winter, as two main drivers, both of which are titles that a wide range
of consumers can enjoy either alone or with other players, Nintendo will seek to supply high quality games on
a continuous basis. Moreover, Nintendo will also strive to proactively pursue its digital distribution business
through the “Nintendo eShop.”
http://i791.photobucket.com/albums/yy196/ninjadom/Nintendoconsoles_zpsf4c89d67.jpg
Mnogo novih informacija
- Wii U: want to regain momentum with 2 signature titles in Mario Kart 8 and Smash Bros.
- System update in June will speed up start up by 20 seconds
- First smart device app will be available by end of fiscal year
- This is called Mario Kart TV and will enable sharing of game movie and rankings
- On IP licensing: nothing to announce today, but Nintendo is looking at a joint agreement
- Will launch figurine business called NFP – NFC featured platform
- Nintendo showed Mario figure across many games being used including saves
- NFP game and figures will be shown at E3
- 3DS will also get IR NFP reader so figures can be used across Wii U and 3DS
- Wii U target of 3.6 million units will need more manufactured than in current inventory
- Nintendo not experiencing a loss from hardware anymore
- More Wii U games at E3
- NFP has been in development since last year
- Nintendo hopes to show related games in development at E3 for the NFC tech
- Iwata: we are preparing for next generation hardware as always, when will it release? Difficult to declare
- Iwata: not hopeless or at a loss in coming up with something new, but until existing users are satisfied, we cannot release next hardware
- Iwata: for Quality of Life, don’t think too narrowly of Nintendo, we can make fun, healthy services… we know how to get people hooked
- Iwata: developers will move into new building in Kyoto around E3; currently teams are separate so will share more
- Iwata: have established Business Development department with outputs like NFP, entering into new markets, use smart phone platforms etc
- Iwata: for emerging markets, $30-60 game prices are difficult. Need something new, but won’t be this fiscal year, studying China changes
- Iwata: the Wii U forecast of 3.6 million don’t think it is peak, wanted to be more conservative this year
Nintendo takođe sprema novu konzolu za tržišta u razvoju, na prvom mestu Kina, planira je za 2015/2016. god, verovatno nešto kao Wii Mini ili 2DS.
http://www.engadget.com/2014/05/08/nintendo-is-making-entirely-new-consoles-for-emerging-market/?ncid=txtlnkusaolp00000589
Izbačen je plan izlaska igara za 2014. godinu.
Pored Smash Brawla, ove godine izlaze i Baoyonetta, Hyrle Wariors i Moonlith X, dok se za Yarn Yoshi, Megami Tensei X Fire Emblem i Zeldu ne zna da li sižu ove ili sledeće godine, verovatno ćemo saznati na E3-u.
Naravno na E3-u će biti predstavljene i neke nove igre.
http://nintendoeverything.com/nintendo-release-schedule-5714/?pid=59766&pageid=159069
Iwata further teases Nintendo’s GamePad-focused titles for E3, developed under Miyamoto’s guidance
http://nintendoeverything.com/iwata-further-teases-nintendos-gamepad-focused-titles-for-e3-developed-under-miyamotos-guidance/#more-159307
http://www.polygon.com/2014/5/12/5710666/wii-u-death-ea-battlefield-hearthstone
Sta se desilo sa ovom kozolom?? :paranoia:
Vrlo glup tekst ako uzmemo u obzir ono što je Nintendo izjavio (prethodni moj post).
Lepo su rekli da neće napustiti Wii U konzolu i da će razvijati igre za nju dok korisnici ne budu zadovoljni, ali ta zvanična izjava Nintenda, autora ovog članka ne interesuje mnogo.
Mario Kart 8 odlicno prosao. Ocjene 8+, uglavnom 9 :D
Mario Cart 8 odlicno prosao. Ocjene 8+, uglavnom 9 :D
Ja i vetar krajem meseca vec organizujemo turnire, pa ko voli moze da nam se pridruzi! :D
@Emix: Sa konzolom se nista ne dogadaja, samo ce prodaja da bukne sad kad izadje Mario Kart 8 i kad spuste cenu na kraju godine.
Nah daleko ste vi od mene XD JA se drzim Sonic All Stare Racing-a XD
Steta, mada ni Sonic nije los kad je karting u pitanju, odmah tu ispod Marija. :D
Da dobre ocene za Mario Kart 8.
Po metacritic.com prosečna ocena je 88.
http://www.metacritic.com/game/wii-u/mario-kart-8
Početkom sledećeg meseca bi trebao da uzmem igru. :)
Početkom sledećeg meseca bi trebao da uzmem igru. :)
Jup, moja greska. Pocetkom sledeceg meseca turniri! :D
Ovde se najabolje vidi razlika između Wii i Wii U verzije, baš ogromna razlika.
http://www.youtube.com/watch?v=tZxJXI7xnw0#t=139
Ubisoft izgleda napustio Wii U
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=823684
To i nije baš nova vest, odmah nakon prošlog E3-a je Ubisoft najavio da nema novih igara u planu za Wii U.
Koliko znam poslednje su Child Of Life i Watch Dogs.
Kaze Nintendo mogu YT snimci ali nama dio kolaca
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=825976
To je vrlo lepo od njih, pošto su do sada uzimali ceo kolač.
Sent from my HTC Desire X using Tapatalk 2
To je vrlo lepo od njih, pošto su do sada uzimali ceo kolač.
Sad je nastao novi problem jer ce nintendo odlucivati ko ce dobiti dio kolaca ko ne. Tako da postoji mogucnost cenzure.
Opet je bolje nego da niko ništa ne dobija osim njih.
Ovo su ubacili zbog Mario Karta, ima mogućnot uploada snimaka trka direktno na YouTube, a pošto će igra biti vrlo popularna ta opcija će se mnogo koristiti.
Mario Kart je od danas u prodaji. :)
http://www.youtube.com/watch?v=0a0tmFgkqS4
Mariokart.tv is live.
https://mariokart.tv/
Najava za Super Smash Bros. turnir na E3-u.
https://www.youtube.com/watch?v=eMQySEjyCUw
Mario Kart 8 Sells More Than 1.2 Million Units Worldwide Over First Weekend
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=829369
Igrao sam danas malo Mario Kart i mogu samo da kazem da me je igra odusevila. Nisam mogao da se odvojim od ekrana. :D Napisacu full utiske kad malo vise odigram, ipak je ovo na prvu loptu, nisam jos ni sve staze odvozao.
Heh, ubisoft nije u potpunosti napustio Nintendo.
http://www.polygon.com/2014/6/9/5793660/ubisoft-unreleased-wii-u-games
Počinje Nintendo Digital Event.
http://e3.nintendo.com/
Nintendo ga otkinuo! Bez preterivanja.
P.S. Devils Third Wii U exkluziva. :D
http://cdn.medialib.computerandvideogames.com/screens/dir_3213/image_321399_full.jpg
http://cdn.medialib.computerandvideogames.com/screens/dir_3214/image_321400_full.jpg
http://cdn.medialib.computerandvideogames.com/screens/dir_3214/image_321401_full.jpg
http://cdn.medialib.computerandvideogames.com/screens/dir_3214/image_321402_full.jpg
Bayonetta 2 site:
http://bayonetta2.nintendo.com/
James Vega
11.6.2014, 12:32
P.S. Devils Third Wii U exkluziva. :D
Posle onog gameplay videa uopšte ne mogu reći da sam tužan zbog toga. Ugh!:(
Nova Zelda izgleda fantastično tho.
N je imao nekoliko zanimljivih naslova. Draže bi mi bilo da je Zelda uzela neki drugi art stil ali to je subjektivno. Yoshi's Wooly World je jako simpatičan. Bayonetta 2 deluje dobro i uključivanje 1. dela je odličan potez. Tu su još Sonic Boom i par zanimljivih indie-like naslova. Uglavnom, ima igara i praktično sve su u očekivanom Nintendo fazonu. Jedino mi Xenoblade Chronicles X deluje lošije nego u prvim prikazivanjima.
By the way, gledao sam malo Mario Kart 8 na YT, vrlo je lep i deluje jako zarazno kao i uvek. Davno je bilo ali sam se baš lepo zabavljao i uz Mario Kart na SNES-u, a kasnije i uz Crash Team Racing.
Edit: Taj Devils Third mi izgleda kao trećerazredna akcija, ništa više.
Na stranu tipični Nintendovi naslovi koji će biti dobri kao i uvek, mene je oduševio Splatoon, deluje veoma zabavno.
Nintendo je imao (i dalje ima) odličan nastup na E3.
Zelda
http://www.youtube.com/watch?v=mM9MGY2OL8o
Yoshi's Woolly World
http://www.youtube.com/watch?v=6vR8EHatIIE
Bayonetta 2
http://www.youtube.com/watch?v=6oQREiY7JD4
Ovo je ceo Digital Event
http://www.youtube.com/watch?v=pI4jfi4bO6k
Stvarno je legenda :D
_1hkSUGgPC8
Jesam li jedini koji ne mogu da gledam/podnesem ovog Conana i njegov "humor"?
Uzeo Mario Kart prošle nedelje, igra mnogo dobro izgleda, vrlo je zabavna i zarazna, pogotovo online.
Kotaku updates Wii U review, 20 months later: from "Not Yet" to "Yes".
If you don't have a Wii U, it's time to get one.
This is our Kotaku review update for the Wii U, the gaming console with a screen in its controller that we've been telling you since November 2012 is not yet a must-have.
It finally is.
It is because the Wii U finally has so many good games that it's possible to forget some of them!
http://kotaku.com/wii-u-review-update-20-months-later-1601718713/all
Wii U najzad na zdravim nogama, makar i na kratko. Prodaja znacajnije porasla od izlaska Mario Kart-a. Po NPD podacima, Wii U se prodao u 140k primeraka u Junu, Mario Kart na drugom mestu po prodaji softvera.
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=857224
Ono sto je najzanimljivije, Wii U vec 2 meseca prestize Xbone u WW sales, nesto sto je retko ko mogao predvideti.
US | May June
-----------------------
XB1 | 77k 197k
WIU | 60K 140K
Japan | May June
-----------------------
WIU | 42.6K 57.4K
J+US | May June
-----------------------
XB1 | 77k 197k
WIU | 102.6K 197.4K
Ljudi jel vredi uzimati Wii U. Toliko sam se upalio da ispunim sebi zelju iz detinjstva i uzmem nintendo konzolu, ali vidim da svi nesto odustaju od nje. Najavljuje se nova konzola i sl.
Koliko vidim jos nije hakovana, pa cu mozda da sacekam jos malo. Jel ima naznaka kada ce?
Ako ti vrede nintendove igre i po neka specifična ekskluziva onda vredi. Ovih multiplatform igara se baš i nećeš naigrati jer je podrška izdavača prilično slaba. Glasine o novoj konzoli su čista neosnovana glupost, to zaboravi. U principu, sa Wii U će biti slično kao i sa N64 i Game Cube, neće biti mnogo igara ali će biti dobrih igara, mahom ovih u Nintendo fazonu, pa ko voli...
Ako ti vrede nintendove igre i po neka specifična ekskluziva onda vredi. Ovih multiplatform igara se baš i nećeš naigrati jer je podrška izdavača prilično slaba. Glasine o novoj konzoli su čista neosnovana glupost, to zaboravi. U principu, sa Wii U će biti slično kao i sa N64 i Game Cube, neće biti mnogo igara ali će biti dobrih igara, mahom ovih u Nintendo fazonu, pa ko voli...
Ziv bio na odgovoru. Neko ko je bio prva nintendo generacija, kao ja, ne postoje igre iznad nintendovih :D
Jos samo da ga haknu, jer para nemam za originale, i Wii U here i come.
Znači ista smo generacija, barem ova gejmerska. :) I mene vuče da ponovo obrnem te njihove stare dobre, evo gledam Mario Kart 8 i tako mi se igra, čista zabava. Jedino su me sa Wii bili odaljili jer ne gotivim motion kontrole. Wii U mi je već opet zanimljiv i ostaće u prerifernom vidu, za malo bolje vreme ili kad pojeftini...
Znači ista smo generacija, barem ova gejmerska. :) I mene vuče da ponovo obrnem te njihove stare dobre, evo gledam Mario Kart 8 i tako mi se igra, čista zabava. Jedino su me sa Wii bili odaljili jer ne gotivim motion kontrole. Wii U mi je već opet zanimljiv i ostaće u prerifernom vidu, za malo bolje vreme ili kad pojeftini...
Znaci razumemo se. Ista situacija kao kod mene...:) Drugar iz detinjstva i ja odrasli na Nintendu, da ti ne pricam kakvi su to okrsaji bili na prvom Mario KArtu. On danas ima dva deteta, al kad se nadjemo samo o novom MArio KArtu pricamo :D Pazi, ima da se nadje za 290 evra, ako to podelis sa devojkom, kao sto ja radim, izadje ti bagatela, ako se ima u vidu da danas patike i cipele kostaju 14 000 din ;)
Kupi wii. Salomices se od igara bez ulaganja, a nisu neka razlika. Meni se cak wii u sa ogim tablet kontrolerom nije svideo.
Wii te vraca u detinjstvo stopostotno
zdravkelja
11.8.2014, 16:24
Ja bih cekao jos jedan price drop. Inace je kul ako nisi ni Wii imao, pokrices obe konzole sa jednom.
Jel imaju na wii u neke igre osim nintendo eksluziva, i jel postoji normalan joypad ili kako? Poslednji moj nintendo je bio 64...
Koliko sam razumeo sve igirce i svi joypadi i dodaci sa wii rade i na wii U?
sent from my ei nis
Ljudi jel vredi uzimati Wii U. Toliko sam se upalio da ispunim sebi zelju iz detinjstva i uzmem nintendo konzolu, ali vidim da svi nesto odustaju od nje. Najavljuje se nova konzola i sl.
Koliko vidim jos nije hakovana, pa cu mozda da sacekam jos malo. Jel ima naznaka kada ce?
Aibo je sve lepo odgovorio.
Ziv bio na odgovoru. Neko ko je bio prva nintendo generacija, kao ja, ne postoje igre iznad nintendovih :D
Jos samo da ga haknu, jer para nemam za originale, i Wii U here i come.
Ne nadaj se previše hakovanju šanse za to su male, čak i ako možda bude, to neće skoro biti.
To važi za Wii U mod, ali Wii U konzola poseduje i Wii mod koji se može hakovati i koji omogućava da se igraju Wii igre bez problema.
Inače Nintendo poseduje Virtual Console servis koji nudi igre sa skoro svih svojih prethodnih konzola, čak i sa drugi konzola.
VC (Virtual Console) za Wii je nudio igre sa NES/SNES/N64/SegaMaster/SegaMegaDriveII/NeoGeo/Comodore64/TurboGraFX platforma i pluš što je konzola podržavala GameCube diskove.
Wii U za sada podržava samo NES/SNES/GameBoyAdvance igre, uskoro se očekuju igre sa N64 i DS konzola a postoji mogućnot da se pojave i GameCube igre, ali su zato svi naslovi sa Wii VC-a dosupni u Wii modu na Wii U konzoli, samo što ne poseduju mogućnost čuvanja pozicije, podešavanja kontrola i igranja na gamepadu kao na Wii U VC-u.
Problem su cene tih VC naslova, NES igre koštaju 5e, GBA 6e, a SNES 8e, ali uvek možeš da čekaš neke popuste ako imaš strpljenja. :)
Wii U se inače preko oglasa nov može naći za oko 250e, ali opet ostaje problem skupih Nintendo igara, koje je vrlo teško naći po ceni ispod 30e čak i preko oglasa, multiplatform naslovi su naravno osetno jeftiniji.
Kupi wii. Salomices se od igara bez ulaganja, a nisu neka razlika.
Razlika je baš ogromna.
http://www.youtube.com/watch?v=tZxJXI7xnw0
Jel imaju na wii u neke igre osim nintendo eksluziva, i jel postoji normalan joypad ili kako? Poslednji moj nintendo je bio 64...
Ima nekih multiplatform igara ali malo, tipa Assasins Creed, Batman, CoD, Disney igre...
Ima Wii U pro kontroler, odličan je kontroler, radi skoro svim igrama i kupuje se posebno.
Koliko sam razumeo sve igirce i svi joypadi i dodaci sa wii rade i na wii U?
sent from my ei nis
Da što se tiče igara, što se tiče kontrolera većina, recimo Wii Remote podržava skoro svaka Wii U igra.
Pošto se na Wii U konzoli ne mogu koristiti dva gamepada, za mulitplayer se kao dodatni kontroleri koriste Wii Remote ili Wii U Pro kontroler.
Ako volis Nintendove igre itakako vredi. Bukvalno izbacuju najbolje igre sad. Ja sam se vise od jedanput iznenadio poprilicno kvalitetom iako sam Nintendo veteran.
Ostalo su ti odgovorili drugi clanovi i slazem se sa njima u tim odgovorima.
P.S. Sto se tice igara, ne treba zaboraviti da Wii U ima odlicnu indi podrsku, cak ima i indi exkluzivne igre. Za multiplatform i da ih ima uvek bi bilo boljih nacina da se odigraju, tj. uvek bi PC ili neka druga konzola imali bolju grafiku.
ali opet ostaje problem skupih Nintendo igara, koje je vrlo teško naći po ceni ispod 30e čak i preko oglasa, multiplatform naslovi su naravno osetno jeftiniji.
.
Ovo mi je najveci problem, posto para za igrice jednostavno nemam. Za konzolu i mogu da skupim. JEdino da nadjem neki delux paket sa mario kartom i jos nekom mario igricom, i da pozajmljujem igre od drugara koji imaju obican wii :)
MAda bih mogao da haknem taj wii mod pa da skidam sa neta wii igre.
Hvala ti na opsirnom odgovoru.
Ovo mi je najveci problem, posto para za igrice jednostavno nemam. Za konzolu i mogu da skupim. JEdino da nadjem neki delux paket sa mario kartom i jos nekom mario igricom, i da pozajmljujem igre od drugara koji imaju obican wii :)
MAda bih mogao da haknem taj wii mod pa da skidam sa neta wii igre.
Hvala ti na opsirnom odgovoru.
Kupiš taj Mario Kart paket i kupuješ igre kad naletiš baš povoljno, možeš posle da ih prodaš ponovo kad ih pređeš, neće skoro ništa izgubiti na vrednosti.
Hakovanje Wii moda košta oko 25e koliko sam video, to je itekako isplativo ako nisi imao Wii, mada je isplativo čak i ako si imao Wii konzolu pošto ima ogroman broj naslova.
Edit.
Evo šta tek treba da stigne i par naslova koji su već dostupni.
https://www.youtube.com/watch?v=lnHgEqzKwSI
Buaaaa pa 10 igara kosta 300 evra
Pa sta oces ti, da ti daju za dz?
Ja sam za nekih 9 igara dao oko 200e. Skoro koliko i za konzolu.
Zato je ps3 i dalje zakon. Torenti samo rade:)
Zakon je i Xbox 360 za to, ali to vise nece biti slucaj. Tesko ce razbiti bilo koju konzolu nove generacije. Sa Wii U-em se muce vec dve godine iako je sve bilo razbijeno sa Wii strane posle mesec dana i znaju gotovo sve o Wii U delu sto se tice hardvera.
Zakon je i Xbox 360 za to, ali to vise nece biti slucaj. Tesko ce razbiti bilo koju konzolu nove generacije. Sa Wii U-em se muce vec dve godine iako je sve bilo razbijeno sa Wii strane posle mesec dana i znaju gotovo sve o Wii U delu sto se tice hardvera.
U ovo apsolutno ne verujem...tako je bilo price i za ps3 pa su ga hakovali, doduse trebalo im 5 god skoro.
The Fall
Sjajna atmosfera!
E0YeYhsOWQA
Inače nije ekskluziva, ima je i na Steamu ali opet... :)
Imaće mnogo većih ekskluziva za Wii U do kraja godine, ali je The Fall svakako dobar naslov.
За мене као традиционалног конзолашког гејмера, WiiU разбија колико је добар! Све бољи и бољи, јбт! Брука игара, хард-кор филозофија иза њега са свим добрим што подразумева, још када су најавили Fatal Frame 5 за њега на препад, го закон, ђе ћеш кукат'! Иако је нешто модерно пљувати по Нинтенду задњих година (и ја имам доста критика за његово поступање) ова криза око задње кућне конзоле му је донела много тога доброг. Надам се да ће купци то препознати.
За мене као традиционалног конзолашког гејмера, WiiU разбија колико је добар! Све бољи и бољи, јбт! Брука игара, хард-кор филозофија иза њега са свим добрим што подразумева, још када су најавили Fatal Frame 5 за њега на препад, го закон, ђе ћеш кукат'! Иако је нешто модерно пљувати по Нинтенду задњих година (и ја имам доста критика за његово поступање) ова криза око задње кућне конзоле му је донела много тога доброг. Надам се да ће купци то препознати.
Ja planirao da ga pazarim oko nove godine i ne mogu da docekam. Jedino me muci sta cu za igrice, para nemam da kupujem
Ja planirao da ga pazarim oko nove godine i ne mogu da docekam. Jedino me muci sta cu za igrice, para nemam da kupujem
Gledaj to ovako, uvek ćeš kasnije moći da prodaš kupljenu igru po skoro kupljenoj ceni, jedino ako je nisi baš preplatio.
Stranger2
28.8.2014, 22:15
Gledaj to ovako, uvek ćeš kasnije moći da prodaš kupljenu igru po skoro kupljenoj ceni, jedino ako je nisi baš preplatio.Baš je meni to palo na pamet danas. Ako cena već ne pada onda može igra da se preprodaje u krug po skoro istoj ceni. Ne znam koliko ovde ima vlasnika Wii U i da li postoji šansa da se formira nekakav krug da jedni drugima preprodajemo/menjamo igre? Ja nemam Wii U ali to bi bio jedini način da ga priuštim. Ima dosta igara koje me zanimaju i mislio sam da ih radi cena nikada neću ni igrati, ali ova ideja mi se čini izvodiva.
Imaće mnogo većih ekskluziva za Wii U do kraja godine, ali je The Fall svakako dobar naslov. Pa ovo je "mala igrica" ako je tako posmatraš, ali atmosfera mi se jako dopada. Autori su inače očigledno fanovi nintenda što se vidi po njihovoj facebook stranici i na ovu igru ih je inspirisao Metroid a kickstarter kampanju su pokrenuli sa ciljem da naprave samo PC i Wii U verziju.
Gone Home
Još jedna odlična poluekskluziva, PC i Wii U. Ova je pokupila najviše ocene u reviewsima, IGN 9.5 Polygon 10/10, Giant Bomb 5/5 ...
x5KJzLsyfBI
Baš je meni to palo na pamet danas. Ako cena već ne pada onda može igra da se preprodaje u krug po skoro istoj ceni. Ne znam koliko ovde ima vlasnika Wii U i da li postoji šansa da se formira nekakav krug da jedni drugima preprodajemo/menjamo igre? Ja nemam Wii U ali to bi bio jedini način da ga priuštim. Ima dosta igara koje me zanimaju i mislio sam da ih radi cena nikada neću ni igrati, ali ova ideja mi se čini izvodiva.
Nintendo 1st party igra kod preprodavaca koji ih nabavljaju iz Mađarske su oko 40e, ti ćeš tu istu polovnu igru skoro uvek moći da prodaš za oko 30e, pošto Wii U polovnih igara kod nas preko oglasa uopšte nema.
Ja lično ne bi menjao ni prodavao svoje igre, pošto kupujem samo ono što mi se sviđa i to nemam nameru da prodajem ili menjam.
Upravo je Nintendo imao neku vrstu Indie konferencije, biće još dosta igara..
v6nYz1HHPJU&feature=youtu.be&t=6m50s
Evo još par Indie ekskluziva i poluekskluziva koje su meni zanimljive
8Bn8f-ogszc
YyKxmZs6_5w
KMGYG0RFIo8
Digital Foundry: Hands-on with Bayonetta 2 (http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-hands-on-with-bayonetta-2)
Izgleda da je igra dobra, pogotovo level dizajn. Tehnikalije su okviru mogućnosti, izgleda OK i ne može da održi konstantan FPS ali barem ne pada ispod 30.
Edge issue number 272 reward "Bayonetta 2" a perfect 10.
"Looks even better on Wii U. It's not the increased resolution that strikes you but the vibrancy of it all. Load up the first game, even in revamped form, and you'll be struck by how grainy and washed out it looks and begin to wonder if it's inclusion was intended to show how far Platinum has come" - EDGE
Izgleda da su sabili opet.
Dzaba desetka kad ce ljudi zaobici ovo zato sto zaobilaze "kid friendly, casual" Wii U. Steta, izgleda kao odlicna igra, ja cu je nabaviti prvom prilikom!
E kad bi imali vise takvih igara, i jos u najavi, mozda bi onda vise ljudi i razmislili o toj konzoli kao opciji. Sa sada je vise to izuzetak nego pravilo.
Dok naravno Nitendo gura fazon kao Dizni. Recikliraj, recikliraj i recikliraj likove iz starijih igara... Skoro nista sto moze da privuce paznju igraca kojima su se ti likovi iz njihovih prethodnih igara u 3 decenije "popeli na glavu".
E kad bi imali vise takvih igara, i jos u najavi, mozda bi onda vise ljudi i razmislili o toj konzoli kao opciji. Sa sada je vise to izuzetak nego pravilo.
Dok naravno Nitendo gura fazon kao Dizni. Recikliraj, recikliraj i recikliraj likove iz starijih igara... Skoro nista sto moze da privuce paznju igraca kojima su se ti likovi iz njihovih prethodnih igara u 3 decenije "popeli na glavu".
Bez uvrede...ali kome moze da se popne mario na glavu. Ja sam odrastao uz njega i nikad mi nece biti dosadan...;) zato nintendo, samo ti recikliraj :D
zdravkelja
25.9.2014, 11:48
Pa moze. Odrzavaju oni kvalitet, ali meni je svakako dosadilo. Koji god sam Mario igrao posle Worlda za SNES, bude zanimljivo prvih sat vremena, ali me posle toga vise uopste ne vuce da igram.
A istim tim ljudima ne dosadi 10 nastavak AC-a u poslednjih 5 godina, 6 GTA igara u poslednjih 10 godina, COD i kompaniju ni da ne spominjem... Mislim, da nije zalosno bilo bi smesno.
Od 1996. godine imamo tek 5 3D Mario igara na konzolama, u poslednjih 10 godina smo dobili 2 2D Mario igre, a i Nintendo nije kao da izbacuje samo Mario... Najavljeni su Zelda, Xenoblade X, Hyrule Warriors (koji je vec izaso), Splatoon... Mislim, jadno je vise izjednacavati Nintendo sa Mariom i samo Mariom!
P.S. Evo malo video za edukaciju
_oD83lergBU
Naravno da se ne sviđa svakom Mario, ali svake generacije Mario igra je bila drastično drugačija od prethodne.
NES - Mario Bros.
SNES - Super Mario World
N64 - Mario 64
GC - Mario Sunshine
Wii - Mario Galaxy
Wii U - Mario 3D World
Svaka od navedenih igara je drastično drugačija od prethodne i naredne igre.
Ma dzaba pisemo vetre, kad ljudi koji pricaju o tome Mario verovatno nisu ni probali. To ti je kao da objasnjavas detetu od 2 godine kako se svaki automobil od 1908 do 2014 razlikuje jer je svaka generacije donosila nesto novo auto industriji, a on ti kaze imas volan i dve pedale, sta je tu drugacije?
Jednostavno ne vredi!
Ma dzaba pisemo vetre, kad ljudi koji pricaju o tome Mario verovatno nisu ni probali. To ti je kao da objasnjavas detetu od 2 godine kako se svaki automobil od 1908 do 2014 razlikuje jer je svaka generacije donosila nesto novo auto industriji, a on ti kaze imas volan i dve pedale, sta je tu drugacije?
Jednostavno ne vredi!
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/107/432/i_hug_that_feel.png?1318992465
:kreza:
Pazi, nije veliki problem kad se jedna fansiza ponavlja. To nazalost rade svi.
Problem je kad dizajniras nove sveze igre i onda u njih namerno ugiravas kao protagoniste likove iz drugih igara koja kompanije poseduje, umesto da dobijes pravi novi svezi IP.
To je ponasanje kao Dizni.
Onda oni koji nisu gotivili te stare fransize, ili su se zasitili istih, nece hteti ni da pogledaju te nove igre. Njima je to Nitendo brendiranje anti-reklama.
Sto se tice CoDa, ACa, GTA i slicno tu se stalno rotiraju protagonisti tako da sigurno nema tog tipa zamora kao sa Nitendo brendiranim igrama.
Kazi mi molim te kakva bi bila razlika u bilo kojoj Mario igri da se protagonista promeni? Prica je neki veliki faktor ovih igara pa je to mnogo bitno?
To je cisto licemerje i neukost, cak bih nazvao glupost, ljudi koji zaobilaze Nintendo igre zbog takvih razloga. Kao dosadilo im da gledaju Marija, nemoj molim te...
Vise je razlike izmedju dve Mario igre nego izmedju AC1 i AC4 recimo, ili COD MW4 i COD Ghosts-a, pa cak i GTA 3 i GTA 5. Gameplay je totalno drugacije iskustvo izmedju recimo Marija 64 i Mario Galaxy serijala.
Ako mene neko pita, covek koji sebe naziva gamerom, a ne zeli da odigra igru zato sto mu se ne svidja grafika ili protagonista (estetski), to onda sigurno nije.
I opet ponavljam, ne svidja ti se Mario, ok, sta je sa ostalim igrama i fransizama? Sta njima fali?
Kazi mi molim te kakva bi bila razlika u bilo kojoj Mario igri da se protagonista promeni? Prica je neki veliki faktor ovih igara pa je to mnogo bitno?
Imali bi nove sveze fransize.
Pa uvek su imali nove sveze fransize? Na Wii-u je bilo gomila novih svezih fransiza, niko nije ni trepnuo na njih. Neke od njih za odraslu publiku, kao i Bayonetta. Za Gamecube bolje ni da ne pocnem da nabrajam, najlosije prodavana konzola Nintenda. N64 doneo na svet prvi funkcionalni konzolni FPS u 3D okruzenju, Bonjo Kazui, Perfect Dark, Star Fox 64, po mnogima najbolju igru svih vremena Zeldu OOT i gde ih je to dovelo?
Ne vadi se, ima Nintendo i previse fransiza koje nisu Mario, samo mrzi ljude da pogledaju, a jos manje da odigraju!
Problem je sto ih nema dovoljno na Wii U, da privoli publiku koja vec nisu Nidendo fanovi.
Aj da budemo realni, da Wii U ima iste igre koje ima sad i hardver koji ima PS4 po istoj ceni koju ima PS4, prodavao bi se bolje nego PS4. Problem se svodi na to da ljudi gledaju u neke stvari koje ne razumeju, kao sto su rezolucija i framerate i onda po tome kupuju konzolu. Kako drugacije objasniti masivno prebacivanje Xbox360 publike na PS4? Xbone i PS4 prakticno imaju iste igre, sa izuzetkom exkluziva. Exkluzive nisu sprecavale Xbox360 korisnike da ne pazare ovu konzolu umesto PS3, sta ih sad sprecava da pazare Xbone? Rezolucija i nista drugo. Rezolucija koju vecina njih ni ne razume, al eto. Marketing.
Imali bi nove sveze fransize.
Sveza fransiza zato sto drugacije izgleda i zove se glavni protagonista. To sto je gameplay skroz drugaciji nije uopste vazno. Gospode Boze...
zdravkelja
25.9.2014, 22:47
Aj da budemo realni, da Wii U ima iste igre koje ima sad i hardver koji ima PS4 po istoj ceni koju ima PS4, prodavao bi se bolje nego PS4. Problem se svodi na to da ljudi gledaju u neke stvari koje ne razumeju, kao sto su rezolucija i framerate i onda po tome kupuju konzolu. Kako drugacije objasniti masivno prebacivanje Xbox360 publike na PS4? Xbone i PS4 prakticno imaju iste igre, sa izuzetkom exkluziva. Exkluzive nisu sprecavale Xbox360 korisnike da ne pazare ovu konzolu umesto PS3, sta ih sad sprecava da pazare Xbone? Rezolucija i nista drugo. Rezolucija koju vecina njih ni ne razume, al eto. Marketing.
Prvi bold: vrlo diskutabilno
Drugi bold: bolji hardver za manje para
Da baba ima m***, bila bi deda. Brojke pokazuju šta se najviše traži, vrlo jasno.
Ono kako ja vidim sto ljudi kupuju visi PS4 nego xbox je zato sto je sada PS4 trend, A kada kupi tvoj drug ps4 ti uglavnom gledas da kupis istu konzolu da bi menjali igre, igrali zajedno i sl. I tako je publika koja prati desavanje konzola povoukla ljude da kupe konzolu koja se njima vise svidja, a kao sto svi znamo xbox je zasrao na pocetku i na to dodaj jaci hardver ps4 koji po mom misljenuj ne pravi vecu razlikupa ali super sluzi za hvaljenje pa otud visak prodatih ps4 konzola.
Ono kako ja vidim sto ljudi kupuju visi PS4 nego xbox je zato sto je sada PS4 trend, A kada kupi tvoj drug ps4 ti uglavnom gledas da kupis istu konzolu da bi menjali igre, igrali zajedno i sl. I tako je publika koja prati desavanje konzola povoukla ljude da kupe konzolu koja se njima vise svidja, a kao sto svi znamo xbox je zasrao na pocetku i na to dodaj jaci hardver ps4 koji po mom misljenuj ne pravi vecu razlikupa ali super sluzi za hvaljenje pa otud visak prodatih ps4 konzola.
Izvini, al po meni cista glupost....ljudi kupuju vise sony zato sto je jednostavno bolji i tacka. I to u svemu. Nema tu puno rasprave.
Naravno da ljudi kupuju PS4 zato što je bolji, ali ogromnu zaslugu za odličnu prodaju PS4 i dosta lošiju za XboxOne, imaju prezentacija i marketing.
Svi su napljuvali XboxOne i Microsoft kad su najavili one DRM gluposti (ogroman broj ljudi je već tada odustao od konzole), a onda je izjavio Sony kako neće imati DRM ograničenja, a zatim je i predstavio snažniju konzolu za $100 nižu cenu.
Da Microsoft inicijalno nije hteo da implentira DRM ograničenja i da je odmah ponudio paket bez Kinecta po istoj ceni kao i PS4, XboxOne bi se mnogo bolje prodavao nego trenutno, bez obzira što je PS4 snažniji.
Ali to je priča, šta bi bilo kad bi bilo..
Za one koji ne znaju, PS4 je do sada prodat u duplo više primeraka nego XboxOne.
Na osnovu cega je PS4 bolja konzola, kaviltet, bolje igrice, jaci hardver? Sve zbog cega je PS4 bolja konzola je stvar ukusa(osim hardvera naravno ali kolika je stvrno ta razlika primetna). Nintendo kako svi kazu ima naj slabiji hardver ali po meni najlepse igrice(naj zanimljivije).
Na osnovu cega je PS4 bolja konzola, kaviltet, bolje igrice, jaci hardver? Sve zbog cega je PS4 bolja konzola je stvar ukusa(osim hardvera naravno ali kolika je stvrno ta razlika primetna). Nintendo kako svi kazu ima naj slabiji hardver ali po meni najlepse igrice(naj zanimljivije).
Sve ovo sto si naveo...i kvalitet i hardver i igrice. Za nintendo se slazem.....
sent from my ei nis
Pa i u tome i jeste problem, to je tvoje vidjene i ti smatras da je to kraj. Dok ja kao nepristrasni posmatrac smatram da su podjenako dobre za sada.
Sto se kvaliteta tice nisam cuo da su krenule xbox konzole da se kvare ili slicno da bi reko da je sony boljeg kvaliteta.
Igrice su stvar ukusa tako da to ne ide uprilog ni jednoj konzoli, ja licno sam se bas uzelo nintendovih igrica ali to neznaci da je ta konzola najbolja za sve nego da je ona najbolja za mene i moje potrebe.
Hardver tu nema sta da se doda tu je stvarno sony bolji ali to nije razlog da kupis PS4 jer ne kupujes PC nego konzolu.
Kojote nisi mogao lepse da ga srocis. Problem je sto ljudi pogledaju hardver i to je generalno najbitnija stvar. Kvalitet igara je na 10-om mestu.
Zato i rekoh, pogledaj sta se dogodi sa Xbox360 publikom koja se masovno prebacila na PS4 i oni najgori Xbox fanovi sad postaju PS fanovi. Zasto? Xbox jos ima Halo, Forzu i ostale fransize, cak su ih nabavili jos? Dakle, nikad nisu ni bili uz Xbox zbog igara nego zbog hardvera koji se lakse hakovao i zbog toga sto su mogli na njemu da igraju najlakse piratizovane igre. Kao sto sam napisao licemerno. Zdravkeljin komentar dobro pokazuje mindset danasnjeg igraca, iako ne kazem da je zdravkelja tipican igrac danasnjice ipak je fan Sony konzola, a prepotenciranje hardvera dovoljno pokazuje koliko igre ni jednog trenutka nisu bile bitne u njegovom odabiru next gen konzole.
Sve u svemu Wii U i igre za isti su poprilicno podcenjene.
Jaci hardver i više ekskluziva.
Kao i HD blizanci (PS3/Xbox360) i PS4/XboxOne su slične konzole koje će imati slične igre, samo što je ovoga puta PS4 jači i igre uglavnom rade na većoj rezoluciji i pod više frejma.
Ako govorimo o vrlo sličnim o konzolama, naravno da će prosečan korisnik izabrati onu na kojoj igre bolje rade i izgledaju (bez obzira kolika razlika bila) i koja će imati više ekskluziva.
Nintendo ima totalno drugačiju konzolu i drugačije igre u odnosu na "HD blizance", tako je bilo kod Wii i sada kod Wii U-a.
zdravkelja
26.9.2014, 16:07
Zdravkeljin komentar dobro pokazuje mindset danasnjeg igraca, iako ne kazem da je zdravkelja tipican igrac danasnjice ipak je fan Sony konzola, a prepotenciranje hardvera dovoljno pokazuje koliko igre ni jednog trenutka nisu bile bitne u njegovom odabiru next gen konzole.
Mindset danasnjeg igraca sam i hteo da istaknem kada sam citirao tvoj prethodni post. Meni su igre bile, naravno, prvi faktor. Sony je istorijski uvek imao jace ekskluzive + odlicnu 3rd party podrsku, nema razloga da verujem da nece biti tako i ove generacije, zato i jesam fan Playstationa, ne obrnuto.
Pa i u tome i jeste problem, to je tvoje vidjene i ti smatras da je to kraj. Dok ja kao nepristrasni posmatrac smatram da su podjenako dobre za sada.
Sto se kvaliteta tice nisam cuo da su krenule xbox konzole da se kvare ili slicno da bi reko da je sony boljeg kvaliteta.
Igrice su stvar ukusa tako da to ne ide uprilog ni jednoj konzoli, ja licno sam se bas uzelo nintendovih igrica ali to neznaci da je ta konzola najbolja za sve nego da je ona najbolja za mene i moje potrebe.
Hardver tu nema sta da se doda tu je stvarno sony bolji ali to nije razlog da kupis PS4 jer ne kupujes PC nego konzolu.
Ja sam prva nintendo generacija..i najveci fan istog. U borbi sony vs xbox sam ubedljivo na strani sony-ja..razloge sam naveo. Kod odluke se najvise obazirem na igrice...a tu je sony debelo ispred xboxa. Svaku ekskluzivu koju ima xbox, sony ima pandan...sa druge strane xbox nikad nece imati nesto kao naughtydog.
sent from my ei nis
Od kada je toliko bitan faktor hardver kod konzola? Tu je valjda lista podrzanih igara i spisak ekskluziva presudan?
Svidelo se to nekom ili ne, ne vole svi Maria i Zeldu....
@Maki83
Koji je pandan za Halo i za Gearse?
Ne mozes tvrditi da sony ima bolje igre od xbox-a, mozes tvrditi da se tebi vise svidjaju.
Ja sam kupio Xbox bas zbog njegovih ekskluziva, live-a umesto psn-a i joypada koji mi vise lezi, a ne zbog rezolucije, koja je sve cesce ista!
Ali ja kao Xbox igrac, nikad necu reci da su xbox ekskluzive bolje, samo cu reci da su meni bolje, ne i generalno.
Od kada je toliko bitan faktor hardver kod konzola? Tu je valjda lista podrzanih igara i spisak ekskluziva presudan?
Svidelo se to nekom ili ne, ne vole svi Maria i Zeldu....
Faktor hardvera kod dve konzole koje bi trebale da budu jaki konkurenti je bitan ako iste igre na jednoj konzoli bolje izgledaju i rade nego na drugoj.
Niko nije ni napisao da svi vole Maria i Zeldu, kao što ne vole ni svi Halo, Gears of War, Uncharted, God Of War, CoD, GTA..
@Maki83
Koji je pandan za Halo i za Gearse?
Ne mozes tvrditi da sony ima bolje igre od xbox-a, mozes tvrditi da se tebi vise svidjaju.
Ja sam kupio Xbox bas zbog njegovih ekskluziva, live-a umesto psn-a i joypada koji mi vise lezi, a ne zbog rezolucije, koja je sve cesce ista!
Ali ja kao Xbox igrac, nikad necu reci da su xbox ekskluzive bolje, samo cu reci da su meni bolje, ne i generalno.
Iskreno Gearse nisam igrao..a pucacina imas na tone, smorile za medalju. Uostalom, iako sam igrao, pucaciine jednostavno nisu za konzole. Ono sto naughtydog radi sa Uncharted serijalom i posebno Last of us-om...to niko ne moze da nadmasi. Mada, priznajem da se ne bih bunio da mi neko pokloni xbox ;)
Ono sto naughtydog radi sa Uncharted serijalom i posebno Last of us-om...to niko ne moze da nadmasi
Slazem se da su to dobre igrice, mozda se vise svidjaju i vecini ljudi ali to je samo stvar ukusa i ne znaci da su xbox igrice krs nego da tebi odovaraju vise te igrice. Kao sto rekoh meni se trenutno igraju nintendove igrice i druge konzole me ne interesuju trenutno.
Eh, sad sve možeš da podvedeš pod stvar ukusa. Činjenica je da su njihove igre jako kvalitetne i da se ne mogu naći na drugim mestima.
Nemozes sve da podvedes pod stvar ukusa, a to je kada konzole krenu da se kvare, a za sada to ne radi ni jedna konzola da bih neko reko da je jedna bolja od druge. Igrice jesu stvar ukusa, kao i filmovi, stripovi, knige i sl. ako vecina voli neku stvar neznaci automatski da je ta stvar bolja.
Nemozes sve da podvedes pod stvar ukusa.................................
Igrice jesu stvar ukusa, kao i filmovi, stripovi, knige i sl
Eh...
Onda nema svrhe da pričamo o bilo kojoj igri jer je sve to stvar ukusa, je l' da?
Pogresno si me razumeo. Treba da pricamo o igrama sta nam se svidelo a sta nije(mozemo da se slozimo oko igre a i nemoramo, stvar ukusa), ali nikada ne treba nekom reci "nemoj da kupis xbox" jer je PS4 bolja konzola zato sto ja vise volim igrice na toj konzoli.
Hahahahahahahahahahaha, dobro, nikome više nećemo preporučiti PS4, časna izviđačka.
Opet pricas suprotno od onoga sto ja kazem. Ja samo kazem da se netrba reci da xbox nevalja zato sto ti vise volis ps4. Ako volis ps4 voliga ali netreba blatiti drugu konzolu bez potrebe. A na kraju krajeva ako je tvoje vidjenje da je ps4 bolja konzola ja to pozdravljam i ne pokusavam da te ubedim kako ps4 nevalja, nego jednostavno hocu da kazem da je xbox za mene podjednako dobra konzola.
Dobro, kad tebe neko pita koji konzolu da kupi, ti mu kaži da je svejedno.
necu da mu kazem sve jedno nego sta ja mislim da su prednosti a sta mane sve tri konzole, a sigurno necu mu reci kupi ps4 ovo ostalo je krs nemoj ni da gledas. I opet smo skrenui sa onoga sto ja uporno pokusavam da kazem, a to je da za MENE su obe konzole za sad jednako dobre a da nintendo najvise odgovara MENI.
Eh, sad sve možeš da podvedeš pod stvar ukusa. Činjenica je da su njihove igre jako kvalitetne i da se ne mogu naći na drugim mestima.
Cinjenica je da su Nintendove igre jako kvalitetne i da se ne mogu naci na drugim mestima!
@Koojot: Brate svaka cast, lepo si objasnio sve sta i kako. Dojadi vise ovo potenciranje Sony fanbojeva kako je PS4 najbolja konzola. Jeste, al za njih, a oni ne cine svu igracku populaciju i hvala bogu da je tako!
Aha, kad TI i ostali Nintendo "fanbojevi" kazete nesto to je CINJENICA, a svi ostali su tipicna "majndles" ogranicena telad koja samo vide Sony i nista drugo....:)
Daj ocene sa metacritica ili bilo kog drugog review medijuma za Nintendove igre u proteklih 20 godina. Ako nadjes igru u mainline serijalu Zelde, Marija, Metroida, Pikmin-a, Smash-a, Kid Icarus-a, F-Zero-a, Donkey Kong-a... ispod 75 (a moze ladno i 80), ja povlacim izjavu.
Sony izbacio dve igre sa skorom 10, odma svi padaju u nesvest. Nintendo to radi vec 30 GODINA!
Vec vise od 10 godina se za jednu i samo jednu igru vecina ljudi na ovoj planeti slaze da je najbolja svih vremena, a to je Zelda Ocarina Of Time. To sto ti i kompanija koja zagovara da su Nintendo igre za decurliju i da su nekvalitetne, glupe i svima preko glave, ovu igru niste ni odigrali, vama ide na cast. Ja sam na veliku srecu odigrao i Uncharted serijal i TLoU, i opet tvrdim da je svaka 3D Zelda bolja igra od ovih igara, da su sve 3D Mario igre, sem Sunshine, bolje igre od ovih cetiri igara. Dal je to moja stvar ukusa ili ne, nije bitno, bitno je da ne pricam na pamet i da znam sta mi se svidja, a ocigledno nisam ni jedini.
Jos zanimljivije je kako Metacritic od najobicnije gluposti postaje relevantan izvor procenjivanja kvaliteta igara...zar i to nije odlika "fanbojizma"?
Kao sto rekoh, postoje ljudi koji ne igraju te igre, iz raznoraznih razloga...da ne ulazimo u tu problematiku...
Zato je Nintendo tu gde jeste...bez uvrede.
James Vega
27.9.2014, 16:31
Vec vise od 10 godina se za jednu i samo jednu igru vecina ljudi na ovoj planeti slaze da je najbolja svih vremena, a to je Zelda Ocarina Of Time.
Ne? (i otkuda ti to uopšte, i kako neko može da ozbiljno tvdi za koju igru "većina ljudi na planeti2 -dafuq- smatra da je najbolja ikada?)
Kako neko uopšte da diskutuje sa tobom kada prospeš ovakvu stvar.
Pa ja ti lepo kazem, nadji sajt ili coveka, sa relevantnom igrackom pozadinom i relevantnim opisima igara, a da nije Miodrag Kuzmanovic, i pokazi mi kako je napljuvao Zeldu OOT, ja povlacim izjavu. Prosto nema normalnog coveka koji je odigrao tu igru i ostao ravnodusan. Odacuti jos i tajnu da to nije najbolja Zelda igra, barem za neke Zelda fanove.
E sad, prst na celo pa razmisli i ti i tvoji pajtosi, kako to da nikad nisam ni probao da odigram nesto, a kazem da ne valja. Ne postoji valjan razlog da se preskoci Zelda serijal, osim ako nisi klinac od 13 godina ili neko u takvom mindsetu posto sam i ja u tim godinama misleo da je Zelda zivo njesra a da je nisam ni probao!
Kad smo kod Zelde, imao sam priliku da na Wii U odigram
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ign.com%2Fgames%2Fthe-legend-of-zelda-the-wind-waker-hd%2Fwii-u-158647&ei=Xs8mVNrHIPK07QbdwIGwDQ&usg=AFQjCNHPEoaSSHvb2aEcg1Sc38z_TuwTBA&sig2=Dj5Xm29m_KadCo5hJ-wUSg&bvm=bv.76247554,d.bGQ)
Igra je zanimljivija, zahteva razmisljanje u isto vreme i teza od 95% igara koje mi sa XO,360,PS3,PS4 imamo na svojim konzolama... Da napomenem da nisam igrao nijednu drugu zeldu, da mi je ovo bila prva zelda.
Ozbiljno sam se razmisljao o nabavljanju WiiU, ali sacekacu jos neko vreme dok se izigram sa XO ekskluzivama koje sada izlaze.
To je idealna igra za upoznavanje sa Zelda serijalom pored Zelda Ocarina Of Time 3D koja je za 3DS.
Dragomix, ja kao nintendo komarad ti otpozdravljam. Ali kao gejmer sa 30togodisnjim iskustvom se ne slazem da je Zelda bolja od the last of us. Al kapiram da si veliki zelda fan, imam jednog takvog drugara. Po meni, nista se do sada kvalitetnije nije pojavilo od the last of us. Opet kazem, po meni;)
Vec vise od 10 godina se za jednu i samo jednu igru vecina ljudi na ovoj planeti slaze da je najbolja svih vremena, a to je Zelda Ocarina Of Time. To sto ti i kompanija koja zagovara da su Nintendo igre za decurliju i da su nekvalitetne, glupe i svima preko glave, ovu igru niste ni odigrali, vama ide na cast. Ja sam na veliku srecu odigrao i Uncharted serijal i TLoU, i opet tvrdim da je svaka 3D Zelda bolja igra od ovih igara, da su sve 3D Mario igre, sem Sunshine, bolje igre od ovih cetiri igara
Ovaj deo nisam video...
Ok, prvi deo, ako je i tacan, a verovatno nije je klasicno "fanbojevsko" preterivanje...
Gde je, konkretno moja malenkost, napisala da su ove igre nekvalitetne i glupe i za decu? Opet umisljas i stavljas ljudima reci u usta iako ih nisu izgovorili tj. napisali...
Ja casti nemam :)
I onaj poslednji deo, vezan za te cetiri igre, to je SAMO TVOJE misljenje...koje ti plasiras kao CINJENICE, gde god da postujes na ovom forumu.... nevezano za temu....
Dragomix, ja kao nintendo komarad ti otpozdravljam. Ali kao gejmer sa 30togodisnjim iskustvom se ne slazem da je Zelda bolja od the last of us. Al kapiram da si veliki zelda fan, imam jednog takvog drugara. Po meni, nista se do sada kvalitetnije nije pojavilo od the last of us. Opet kazem, po meni;)
I vracamo se na ono sto je koojot napisao, da ne postoji ultimativna istina i da svako ima svoje ukuse i voli drugacije stvari. To je sasvim normalno i pozaljno, da ljudi vole razlicite stvari.
Problem je samo kad ljudi pricaju o igrama koje nisu ni probali, a kamoli odigrali, a onda svoju doktrinu prodaju kao ultimativnu istinu. Na zalost, takvih je mnogo i ne samo ovde. Naravno, uvek ce najbrojniji i najglasniji, barem na nasim prostorima, biti PC elitisti i Sony fanbojevi.
Edit: I da razjasnim nesto, za mene iskreno postoje i kompletnije igre od Nintendovih i neke igre ce mi uvek biti iznad Zelde, Marija, Pikmina ili Metroid fransize. Ne pokusavam da namecem nikome nikakave stavove, vec da nateram ljude da probaju igre koje pravi Nintendo. Od 10 likova koji ce pre probanja misliti da to nije za njih, barem jedan ce osetiti Nintendo magiju i provesti sate istrazujuci fantastican Nintendo univerzum. Lampard je jedan primer coveka koji je od nevernika preobracen u coveka dodirnutog Nintendo magijom i mogucim kupcem Wii U-a u buducnosti. Dakle, umesto price bolje preci na igranje i uzivanje. Prvicu prihvatiti svaku konstruktivnu kritiku vezanu za bilo koju Zelda i Mario igru, cak cu ih i sam izneti nekoliko, ali verujem da su ovo igre koje svako barem mora da proba da odigra...
Dragomix, ja se slazem sa tobom 100%. Ali ti mnogo vatriras i onda ljudi shvataju isuvise licno. Po meni, to nije dobro za diskusiju. ;) Nego, kad smo vec kod razlicitih misljenja..dovoljan primer je ovaj. Dok sam bio klinac i dok nije bilo para i nacina kupiti nintendo ili pc, mi smo jedva cekali leto da dodje luna park u nas kraj. Kad se taj velicanstveni cini ostvari, trcali bi do kuce uz histericno vristanje i ispratili bi namestanje celog luna parka "ciglu po ciglu". A kad se automati konacno upale, drugar i ja ne bi znali sta cemo prvo da odigramo...dal Sinobi, dal Double dragon, dal fudbal, dal cadilac and dinosaurus...dok treci drugar sve pare spici na pakmena:D njemu je to najbolja igrica ikad...:D
Ja sam pre neki dan upoznao coveka koji kaze da je Angry Birds vrhunac igrackog iskustva. Meni drago sto barem igra nesto i ne gleda u mene ko u cudaka kad kazem da sam potrosio silne novce u poslednjih nekoliko godina na igracku opremu i igre. To je onaj duh zajednistva koje bi igre generalno trebalo da sire, a mi imamo besposten rat brojkama koji traje vec decenijama, celoj igrackoj industriji su igre na drugom mestu, mozda sad i na trecem. Bitnije je pricati o feminizmu, gey pravima, procesorima, grafickama, ramovima nego o samim igrama.
U svemu ovome kao zrtve izlaze fantasticne igre kakva je Bayonetta, Darksiders, Beyond Good and Evil, Psychonauts... samo da nabrojim neke.
Ja sam pre neki dan upoznao coveka koji kaze da je Angry Birds vrhunac igrackog iskustva. Meni drago sto barem igra nesto i ne gleda u mene ko u cudaka kad kazem da sam potrosio silne novce u poslednjih nekoliko godina na igracku opremu i igre. To je onaj duh zajednistva koje bi igre generalno trebalo da sire, a mi imamo besposten rat brojkama koji traje vec decenijama, celoj igrackoj industriji su igre na drugom mestu, mozda sad i na trecem. Bitnije je pricati o feminizmu, gey pravima, procesorima, grafickama, ramovima nego o samim igrama.
U svemu ovome kao zrtve izlaze fantasticne igre kakva je Bayonetta, Darksiders, Beyond Good and Evil, Psychonauts... samo da nabrojim neke.
Bravo, retko ko razume sta su zapravo igre i sto cupkam ko curica dok mi ne stigne wii u...sva sreca to nije slucaj sa mojom devojkom. :) jedno znam, kad budem imao decu, imace sve moguce konzole.
To je generalno i najpravilniji pristup. Dok sam bio klinac, mislio sam da je uvek ono sto imam najbolje, a ono sto nemam njesra. Kad sam nabavio i ono sto nisam imao, shvatio sam da sve ima svoje prednosti i mane. Na svakoj igrackoj platformi, sve od high end PC-eva do mobilnih telefona, mozes da nadjes nesto sto valja.
E sad, uvek postoji problem novca, pa treba imati prioritete, ali teziti ka tome da imas pun asortiman mogucnosti.
@dragomix ja nisam postao moguci wii u kupac, nego sigurni! Samo cekam pad cene i priliku da ga ugrabim.
Osim igara koje su fenomenalne(igrao zeldu marija kart 88 i monster hunter 3) svidja mi se sto im je jedini cilj da prave kvalitetne igre, a ne da jure kao microsoft i pogotovo sony "ten ejti pi siksti frejms per seknd"!
Sent from my iPhone using Tapatalk
dragomix kaže:
Vec vise od 10 godina se za jednu i samo jednu igru vecina ljudi na ovoj planeti slaze da je najbolja svih vremena, a to je Zelda Ocarina Of Time.
Ne? (i otkuda ti to uopšte, i kako neko može da ozbiljno tvdi za koju igru "većina ljudi na planeti2 -dafuq- smatra da je najbolja ikada?)
Kako neko uopšte da diskutuje sa tobom kada prospeš ovakvu stvar.
Malo je starija lista
The Best Video Games in the History of Humanity
http://www.jjmccullough.com/games.htm
Osim igara koje su fenomenalne(igrao zeldu marija kart 88 i monster hunter 3) svidja mi se sto im je jedini cilj da prave kvalitetne igre, a ne da jure kao microsoft i pogotovo sony "ten ejti pi siksti frejms per seknd"!
Osim što su u pitanju vrlo igre kvalitetne igre sa vrhunskim gameplay-om, izgledaju (konkretno Wii U igre) i rade odlično, većina Wii U Nintendo igara radi u zaključanih 60 FPS-a, i što je prilično bitno na izlasku su bez bagova.
Mana je što su skupe i dugo drže cenu, ali bar je Nintendo počeo da daje popuste na Eshopu.
E da, fps u onoj zeldu koju sam igrao padne stvarnonogo kad sam na moru i pucam iz broda, postaje jedva igrivo, ali generalno igra je fenomenalna!
Jeste, ona nije 60 FPS-a, sa njom su išli 1080p rezoluciju pa nisu mogli da postignu da bude zaključanih 60 FPS-a (oseti se pad, ali ništa strašno, mada ja igram instaliranu verziju na konzoli), mislim da samo još Pikmin 3 nije 60 FPS-a.
Šta god, igre su fenomenalne. Dal' je 30 ili 60 ili 792 ili 1080p to ćemo ostaviti soniju, a i microsoft se seljaniše s tim sve više.
Nintendo izbacio novi sajt, Play Nintendo, za decu i roditelje, prilično je zanimljiv.
http://play.nintendo.com/
zdravkelja
3.10.2014, 12:23
Šta god, igre su fenomenalne. Dal' je 30 ili 60 ili 792 ili 1080p to ćemo ostaviti soniju, a i microsoft se seljaniše s tim sve više.
Znaci, ako se neko trudi da postigne sto bolju grafiku i napravi masinu na kojoj je to lakse postici, on se seljanise. Ok, sjajna logika :D
Kada u najavi igre glavna vest bude rezolucija, za mene je to seljanisanje. Ne secam se da je neko za x360 i ps3 pricao o rezoluciji ni 10i deo kao danas sto se prica.
Evo da se javim i ja, konačno sam prelomio i kupio Wii U. Za sada sam prezadovoljan, mada imam samo NintendoLand i Mario Kart 8. Za neki hardcore gaming više nemam vremena, a sa druge strane, prija mi taj Nintendov "bajkoviti" pristup, pogotovu recimo Zelda, nikada nisam igrao ali ideja me podseća na Little Big Adventure sa PC-a kojeg sam jako voleo...
Samo jedno kratko pitanje kada već pišem, kako se snalazite za igre? Nekako kad ih već plaćam rado bih da budu fizičke, a koliko vidim u Srbiji prodavci i dalje drže samo Wii igre, ne i Wii U. Da li ima negde, recimo, u Segedinu povoljno da se kupi?
zdravkelja
3.10.2014, 16:09
Kada u najavi igre glavna vest bude rezolucija, za mene je to seljanisanje. Ne secam se da je neko za x360 i ps3 pricao o rezoluciji ni 10i deo kao danas sto se prica.
Svakako nije glavna vest, bar ja nisam video da se gura u prvi plan. A i sve je to biznis, ako imas neku prednost u odnosu na konkurenciju, normalno je da ces da je potenciras.
Ja se svakako secam da se naveliko pricalo kako su multiplatform igre mnogo bolje na Xboxu, kada je razlika u rezoluciji bila daleko manja nego sada :D
Ne bih nikad reko da imas ps4 i da ga obozavas.
zdravkelja
3.10.2014, 16:46
Kad nema pravog argumenta, odmah se pozivate na fanbojisanje :D
U pravu si!
Sony je keva :aplauz:
Evo da se javim i ja, konačno sam prelomio i kupio Wii U. Za sada sam prezadovoljan, mada imam samo NintendoLand i Mario Kart 8. Za neki hardcore gaming više nemam vremena, a sa druge strane, prija mi taj Nintendov "bajkoviti" pristup, pogotovu recimo Zelda, nikada nisam igrao ali ideja me podseća na Little Big Adventure sa PC-a kojeg sam jako voleo...
Samo jedno kratko pitanje kada već pišem, kako se snalazite za igre? Nekako kad ih već plaćam rado bih da budu fizičke, a koliko vidim u Srbiji prodavci i dalje drže samo Wii igre, ne i Wii U. Da li ima negde, recimo, u Segedinu povoljno da se kupi?
Jbt ko da citam moj post...:) ladno jos neko igrao LBA...kako sam voleo tu igricu....:)..mislio sam da sam endemicna vrsta. Nego, gde nadje taj bundle sa jos jednom igricom pored mario land? I koliko si platio ako nije tajna..moze i na PM. Ja cekam da se pojavi u jednom online shopu vec mesec dana kao zapeta puska....smorio sam se :/
Igre iz inostranstva, Zavvi i TheHut su moj najcesci izbor za kupovinu. Ima i par ljudi koji ovde jako povoljno prodaju igre. Moras da se snalazis kako znas i umes, ali snacices se, ne prini! ;)
Naravno, uvek je tu i iako mala, Wii U zajednica koja je itekako spremna da pomogne! ;)
NjegovaWisost
3.10.2014, 23:30
Ikakvog, ali ikakvog iskustva iko sa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wii_Fit_U
Igre iz inostranstva, Zavvi i TheHut su moj najcesci izbor za kupovinu. Ima i par ljudi koji ovde jako povoljno prodaju igre. Moras da se snalazis kako znas i umes, ali snacices se, ne prini! ;)
Naravno, uvek je tu i iako mala, Wii U zajednica koja je itekako spremna da pomogne! ;)
vise sam mislio na konzolu...posto cekam vec 2 meseca da stigne u jedan online shop:)
Koliko izace postarina kada naracuti sa ovih stranih sajtova?
Nista... Postarina se ne placa!
Ja sam video da pise free ali nisam bio siguran da je to tacno.
Tacno je. Moze da te dovati carina i porez, ali mene do sad tako nesto nije strefilo, samo sam cuo da je druge ljude dovatilo.
Za sve koji se plase da narucuju iz inostranstva, ima par likova koji nabavljaju tako robu, pa prodaju po jako povoljnim cenama igre.
Captain Toad: Treasure Tracker
BapVf3fVN6Y
Super simpaticna igra ali moram da napisem nesto sto mi je zasmetalo citajuci komentare po forumima.
Dosta asset-a i mehanika je preuzeto iz novog 3D Super Maria ali to apsolutno niko da spomene. Dok u slucaju da neka druga kompanija to isto uradi bila bi vec tona komentara kako su developeri lijeni i kosriste vec postojece stvari :D
Ova igra je i nastala iz Mario 3D World igre.
Toad je imao svoje mini nivoe u Mario 3D World igri, ljudima su se veoma svideli i tražili su još nivoa makar i kao DLC, Nintendo im je dao celu igru.
Igra ima preko 70 nivoa i cena je $40, sve ostale Nintendo igre imaju cenu $60.
Grafika i art style je malo doterana i zategnuta verzija Mario 3D World igre koja je isto izgledala odlično.
Evo engleske verzije
http://www.youtube.com/watch?v=3_HfXOwlldA
Nemam nista protiv samo kazem kako postoje dupli standardi :D
Nintendo je odradio ovu igru za manje od godinu dana, iskoristivši Mario 3D World endgine, znači dosta manje resursa i vremena im je trebalo da završe igru, ali zato i nude igru po 33% nižoj ceni od standardne.
Ja ne vidim ništa negativno u celoj priči.
dragomix
12.10.2014, 23:33
Danas probao Bayonetta 2 demo... igra izuva koliko je dobra!:eek:
Super simpaticna igra ali moram da napisem nesto sto mi je zasmetalo citajuci komentare po forumima.
Dosta asset-a i mehanika je preuzeto iz novog 3D Super Maria ali to apsolutno niko da spomene. Dok u slucaju da neka druga kompanija to isto uradi bila bi vec tona komentara kako su developeri lijeni i kosriste vec postojece stvari :D
Asset-i? Pa ne igra se igra zbog asset-a. Igra se, kao i sto samo ime ove umetnosti kaze, igra zbog igre, odnosno gampeplaya. Nintendo u svakoj igri 90% napora ulaze u zanimljivost i originalnost gameplay-a, zato ih i najvise volim i zato ce i ova igra biti odlicna.
Insistiranj pre svega na raznovrsnosti asseta i tekstura i njihovu kompleksnost je po meni gubljenje vremena, ali citajuci ostale teme o igrama ovde, cini mi se da je to postalo najvaznije.
Odlicne ocjene za Bayonetu 2, uglavnom su 10/10. Platinum nije omanuo.
dragomix
13.10.2014, 11:27
A Nintendo se pokazao kao odlican partner za saradnju. Mnogi su se plasili da ce naterati platinum da spusti rejting igre i smanjenju na provokativnosti, a dogodilo se potpuno suprotno!
Za sve koji nemaju Wii U, jos jedan razlog vise da ga nabave. ;)
Slažem se, trenutno jedina konzola koju iole vredi nabaviti je Wii U, ostali su totalno podbacili sa igrama.
To i nije toliko čudno, ipak je konzola godinu dana duže na tržištu nego PS4/XboxOne.
James Vega
13.10.2014, 20:46
Ste videli Polygon-ov review za Bayo2 i Gies-ov "razlog" za nižu ocenu? Koja SJW trolčina od čoveka...
Stenmark
13.10.2014, 21:13
http://25.media.tumblr.com/5da53e2ec512ab0fc937d940ec37da6a/tumblr_mo7c73leUE1sskqzho1_500.gif
Ste videli Polygon-ov review za Bayo2 i Gies-ov "razlog" za nižu ocenu? Koja SJW trolčina od čoveka...
http://www.twitlonger.com/show/ngr588
https://twitter.com/Totalbiscuit/status/521702170274836480
Dat hipocrisy...
dragomix
14.10.2014, 10:42
To se zove Click Bait, i ljudi su naseli... Nista novo, nije ovo prvi put da se tako nesto dogadja!
Već 2-3 nedelje imam Wii U i i dalje sam jako zadovoljan! :)
E sad, može li neko da napiše koju reč o onim Club Nintendo poklon vaučerima, što dolaze uz svaku igru? Uskoro ću ih imati 4, valjda je to dovoljno da se za nešto unovči? (neki predlozi - šta?) Malčice sam izgubljen što se svega toga tiče, ima Nintendo Network, Nintendo eShop, Club Nintendo... ne mogu da pohvatam šta je šta! Nadam se samo da CN nije samo za stare igre koje se igraju preko Virtual Console...
Ja se sutra uclanjujem u klub...ne mogu ds docekam:D
Čestitam obojci na kupovini. :)
Šta imate od igara i šta u skorije vreme planirate da uzmete?
@ACR_,
Na žalost Nintendo Club Europe je veoma loš, pošto ne daju igre već samo stvari koje isporučuju u zemlji u kojoj ti je i registovana konzola.
Najbolja varijanta ti je da kupiše Wii poene, uzmeš u Wii shopu neku NES ili SNES igru za te poene, zatim prebaciš tu igru u Wii U uz doplatu od 1e za NES i 1.5e za SNES igru.
Ja se iskreno nadam će uskoro ubaciti N64 igre.
Ja za sada samo mario kart8. U planu su svi mario brosovi za wii U:D donkey kong obavezno :) odakle nabavljate igrice? Moze na private linkove. A oprema?
sent from my ei nis
Kupi zeldu maki, ta igra me vratila 10ak godina unazad, dok sam kao klinac jedva crkao da upalim n64 i da igram banjo kazooie, duke nukem i maria... Taj nintendo fazon je najzdraviji da tako kazem u danasnjem gamingu a zelda je najbolja nintendo igra(uz maria).
uhhh kako se meni igraju nintendo igrice, poslednju njihovu konzolu koju sam imao je Snes, a racunar star da pusti neki emulator posle snes-a, tako da sam propustio mnogo njihovih igrica. Najvise mi se igra Metroid i donky kong, jer sam na starom snesu bas uzivao u donky kong-u. Nadam se da ove zime castim seb sa wiiu ako nista polovni wii mi ne gine.
Odusevljen sam novim nintendom. Vidim mnogi se zale na velicinu gamepad-a, a ja sam odusevljen sto ima ekran na sredini koji sluzi kao pomoc..posebno sto ima ekstra zvucnik pa ukomponovan sa TVom daje neki stereo zvuk - jbt osecam se kao klinac opet. Medjutim, ekstremno sam razocaran sto online igranje nije podrzanu za nasu zemlju...koja smo mi rupetina. Taman devojka i ja mislili kad nam dosade medjusobni okrsaji da deljemo neke japance:D
@kojot greota da uzmes sad wii...do nove godine ce jos jedan nintendo price cut...pa uzmi lepo wiiu, jer na njemu radi sve sa obicnog wii. A nove igre za wiiu izgledaju tako dobro...
@lampard
Nikad nisam bio fan zelde, al ako dodjem u priliku da je nabavim za sitne pare, necu propustiti
sent from my ei nis
Igrao sam i monster hunter mp...
I to je super igra, ma nintendo da ima ove multiplatform igre tipa cod, bf, assassin creed, fifa, gta .... oduvao bi i microsoft i posebno sony(koji po meni prolazi zbog tradicije i uncharted-a i last of us-a, bez da nekog uvredim sada).
Sve više želim WiiU stvarno šteta što nemaju multiplatform igre:mad:
Medjutim, ekstremno sam razocaran sto online igranje nije podrzanu za nasu zemlju...koja smo mi rupetina. Taman devojka i ja mislili kad nam dosade medjusobni okrsaji da deljemo neke japance:D
Kako misliš nije podržano online igranje za našu zemlju!?
Ako igra poseduje online, radi isto u svakoj zemlji, a Mario Kart ima odličan online multiplayer.
Evo nekih predloga za igre:
-Nintendo Land
-Zombi U
-New Super Mario Bros. U
-Monster Hunter Ultimate
-Lego City Undercover
-W101
-Pikmin 3
-Zelda Wind Waker HD
-Mario 3D Word
-Donkey Kong Tropical Freze
-Mario Kart 8
-Hurley Warriors
-Bayonetta 2
-Nano Assault
A uskoro stižu Super Smash Bros, Toads Treasure Track, Yoshi Wolly World...
Kad hocu da otvorim network ID kaze mi da za moju zemlju ova funkcija nije omogucena????
@lampart pa ima nintendo i cod i assassins creed
Da ali ne sve, i mislim generalno na multiplatform igre, a to su bili samo primeri. Mislim tipa rdr, saint row, far cry, batman sniper elite.....
Kad hocu da otvorim network ID kaze mi da za moju zemlju ova funkcija nije omogucena????
@lampart pa ima nintendo i cod i assassins creed
Za network ID izaberi Irsku, jezik je engleski i cene su u evrima, i sve normalno radi, i online i kupovina preko Eshopa.
Ima i Batmana, ali je opet to dosta loše, a u skorije vreme nijedna novija AAA multiplatform igra nije najavljena za Wii U, tu su naravno Lego, Disney Infinity, Just Dance i slične igre.
To sve vreme pricam, kao na turskom :D
Generalno nema AAA igara
Za network ID izaberi Irsku, jezik je engleski i cene su u evrima, i sve normalno radi, i online i kupovina preko Eshopa.
Ima i Batmana, ali je opet to dosta loše, a u skorije vreme nijedna novija AAA multiplatform igra nije najavljena za Wii U, tu su naravno Lego, Disney Infinity, Just Dance i slične igre.
Prvo sam stavio UK, uspeo da registrujem network..ali mi nista nije radilo. Pa sam isao na full wipe sistema pa iz pocetka. Stavio irsku i sad sve radi. Odusevljen sam.
Ljudi ajd da se udruzimo pa da picimo mario kart online...
sent from my ei nis
Trebalo bi da ti radi i sa UK nalogom, možda si zabo baš održavanje mreže, u svakom slučaju sad možeš da igraš sa japancima. :D
Poslao sam ti privatnu poruku, ne znam da li si dobio..
Kad smo kod Mario Karta, sledeće meseca izlazi prvi DLC.
http://www.youtube.com/watch?v=fYdRNOqRfOk
E ovako se radi DLC, 16 novih staza, 8 novih vozila i 6 novih likova za 12e :tapsh:
Trenutna igra ima 32 staze, 30 likova i 26 vozila koja se mogu kombinovati.
Tako da će sa ova dva DLC-a igra imati 48 staza, 36 likova i 34 vozila.
Each Add On Content pack will contain two new cups, each with four courses, which, in total, increases the number of available courses by 50 percent. The Add On Content packs include classics like Wario’s Gold Mine from Mario Kart Wii, as well as new courses, some taking place in the worlds of The Legend of Zelda and Animal Crossing. New vehicles will also arrive with each pack, including the Blue Falcon kart representing the F-Zero franchise in the first AOC pack.
Mario Kart 8 Pack 1 - Released: November 2014
Pack 1 includes:
-3 Characters: Tanooki Mario, Cat Peach, Link
-4 Vehicles
-8 Courses
Mario Kart 8 Pack 2 - Released: May 2015
Pack 2 includes:
-3 Characters: Villager, Isabelle, Dry Bowser
-4 Vehicles
-8 Courses
Cena za jedan pack je 8, a za oba 12 evra.
Evo malo mojih utisaka posle jedno peshes sati drndanja.
Citao sam malo postove od ranije, te videh zdusnu borbu dragomix-a za novu nintendovu konzolu i moram da kazem da se slazem sa njim 100%. Wii U je apsolutno sjajan i ne ide u prilog ona prica da nije ponudio nista novo. SAm gamepad je predobar, dodatni pomocni ekran blista i sama ta interakcija izmedju konzole i gamepad-a:tapsh:
Ceo taj mali online svet koji je kreirao nintendo me prosto naterao da teram konzolu online (sto nikad do sad nisam radio) ..iako posedujem ps3, nikad me nije interesovao online multiplejer. Medjutim, cim sam startovao mario kart dobio sam zelju da sa devojkom igram online. Mogu da pretpostavim kako to funkcionise u ostalim igrama. MArio Kart je jedna od najboljih igrica ikada napravljena..i prosto je neverovatno koliko je grafika, gameplay i ostalo napredovalo od Wii konzole. Tako da ta prica kako ne nudi nista novo, apsolutno nije istina. Ono je prava eksplozija uzitaka. Toliko da danas ceo dan na poslu razmisljam kako cu veceras da picim. :)
Dopalo mi se sto konzola moze da radi update softvera dok je ugasena, tako da me jutros sacekala notifikacija na gamepadu (sto je jos jedna novina i odlicna mogucnost) da sam dobio novu igricu. Istina da nintendo ne nudi AAA naslove, ali ceo taj Mario svet i sve sto ga prati sa Zeldom i Donkey Kongom itd. je po meni AAAAAA svet. No dobro, ukusi su razliciti.
Nego, niko ne odgovori na moj predlog da se organizujemo i picimo mario kart online?
Evo malo mojih utisaka posle jedno peshes sati drndanja.
Citao sam malo postove od ranije, te videh zdusnu borbu dragomix-a za novu nintendovu konzolu i moram da kazem da se slazem sa njim 100%. Wii U je apsolutno sjajan i ne ide u prilog ona prica da nije ponudio nista novo. SAm gamepad je predobar, dodatni pomocni ekran blista i sama ta interakcija izmedju konzole i gamepad-a:tapsh:
Ceo taj mali online svet koji je kreirao nintendo me prosto naterao da teram konzolu online (sto nikad do sad nisam radio) ..iako posedujem ps3, nikad me nije interesovao online multiplejer. Medjutim, cim sam startovao mario kart dobio sam zelju da sa devojkom igram online. Mogu da pretpostavim kako to funkcionise u ostalim igrama. MArio Kart je jedna od najboljih igrica ikada napravljena..i prosto je neverovatno koliko je grafika, gameplay i ostalo napredovalo od Wii konzole. Tako da ta prica kako ne nudi nista novo, apsolutno nije istina. Ono je prava eksplozija uzitaka. Toliko da danas ceo dan na poslu razmisljam kako cu veceras da picim. :)
Dopalo mi se sto konzola moze da radi update softvera dok je ugasena, tako da me jutros sacekala notifikacija na gamepadu (sto je jos jedna novina i odlicna mogucnost) da sam dobio novu igricu. Istina da nintendo ne nudi AAA naslove, ali ceo taj Mario svet i sve sto ga prati sa Zeldom i Donkey Kongom itd. je po meni AAAAAA svet. No dobro, ukusi su razliciti.
Nego, niko ne odgovori na moj predlog da se organizujemo i picimo mario kart online?
Niko to ne spori, nintendo ima najbolje ekskluzive, ali su sve ''decije'' kako da ti objasnim, kada biram 1 konzolu(jer sam tako u mogucnosti, finansijskoj) gledam da uzmem nesto i sa dobrim ekskluzivama i sa AAA multiplatform igrama, u mom slucaju to je bio Xbone.
Vec sam napisao, da nintendo ima sve igre kao ps i xo, odvalili bi ih duplo, 100% :)
Slažem se sa obojcom, zato je meni lično najbolja kombinacija za igranje PC + Wii U.
Nintendo ekskluzive su najbolje AAA igre ali nažalost još od N64 je krenulo da, a sa Wii U sada u potpunosti, nažalost kubure sa multiplatform AAA igrama.
Slažem se sa obojcom, zato je meni lično najbolja kombinacija za igranje PC + Wii U.
Baš to, samo po meni XO + Wii U, jer imam te xbox ekskluzive tipa halo i gearsi za MP i forze.
Mada i ryse, dr3 sunset i ostalo više volim da igram na konzoli, jednostavno ne znam na miša i tastaturu pa to ti je :)
Baš to, samo po meni XO + Wii U, jer imam te xbox ekskluzive tipa halo i gearsi za MP i forze.
Mada i ryse, dr3 sunset i ostalo više volim da igram na konzoli, jednostavno ne znam na miša i tastaturu pa to ti je :)
Vidis a meni PS + WiiU..;)
sent from my ei nis
Svako ima svoje, samo je wii u uvek tu :D
Pa dobro, ipak je ovo Wii U tema. :)
Sent from my HTC Desire X using Tapatalk 2
Evo, ja sam tek sada video, a igrao bih Mario Kart ili bilo šta drugo online. :)
Da odg. na jedno drugo pitanje... za sad imam Mario U, Mario 3D World, Mario Kart i NintendoLand. 3D world sam tek juče dobio i oduševljen sam... za svu priču o tome kako WiiU ima slab hardver itd, prilično sam siguran da je onako nešto izašlo za PC, da bi "štektalo" "samo tako" kod mene, bez obzira što imam i5, SSD i adekvatnu grafičku kartu. To naravno nije odbrana WiiU hardvera, koji je objektivno takav kakav je, nego velika pohvala Nintendovim programerima i performansama koje su izvukli iz njega!
Evo, ja sam tek sada video, a igrao bih Mario Kart ili bilo šta drugo online. :)
Da odg. na jedno drugo pitanje... za sad imam Mario U, Mario 3D World, Mario Kart i NintendoLand. 3D world sam tek juče dobio i oduševljen sam... za svu priču o tome kako WiiU ima slab hardver itd, prilično sam siguran da je onako nešto izašlo za PC, da bi "štektalo" "samo tako" kod mene, bez obzira što imam i5, SSD i adekvatnu grafičku kartu. To naravno nije odbrana WiiU hardvera, koji je objektivno takav kakav je, nego velika pohvala Nintendovim programerima i performansama koje su izvukli iz njega!
Moze na private gde si uzeo mario 3d world? Posalji mi network ID da te nadjem pa da picimo mario kart;)
Samo da napomenem da Mario 3D World radi na zaključanih 60-fpsa.
Nemojte i u ovoj temi o fps-ovima, svega vam :)
Dosta je sto je xbox one preslab, sony jak ali ga guse zbog microsofta i ostalih prica.
Da ne krene ta prica opet i u ovoj temi. :)
dragomix
23.10.2014, 21:36
Ovako, moja preporuka novim vlasnicima je da sto pre nabavite Pikmin 3 jer je igra mozda najbolje Miyamotovo delo, a to govori dosta samo po sebi. Od exkluziva je odlican i Lego CITY i ima dosta odraslog humora umotanog u decije ruho, bas ume zesce da nasmeje, a i gameplay je poprilicno zabavan pogotovu ako jos jurite 100% prelaska (sto igra tera sama od sebe da covek uradi). Moja preporuka je i Zombi U demo kao i Bayonetta 2 demo, cisto da probate kako izgledaju ozbiljne exkluzive i koliko ustvari Nintendu ne nedostaju AAA igre, barem ne one kvalitetne! ;)
Sto se tice online igranja, mozemo da se organizujemo subota vece, nedelja vece, neki radni dan uvece u najgorem slucaju. Radan smo svet pa verovatno sem subote i nedelje tesko moze neki drugi dan da se stigne.
Sve u svemu, cestitam momci na kupovini konzole. Nadam se da ce te provesti hiljade sati nezaboravne zabave uz nju. Ja znam da ja jesam i da mi je trenutno omiljena platforma na kojoj igram, toliko omiljena da sakupljam i ono malo 3rd party igara sto je izaslo za nju.
P.S. Probajte internet browser ako vec niste! ;) Lud je za lezerno gledanje youtube sadrzaja iz udobnosti kauca.
Mogli bi da razmenimo Nintend ID-eve, moj je
vetarr
Moj je the100
Dragomix ja radim i vikendom.. (jbg surovi kapitalizam) ali sam posle 7 free, tako da moze vikend uvece.
dragomix
23.10.2014, 22:04
Pa i ja sam vikendom na poslu, ali eto, uvek manje posla ima subotom i nedeljom pa je covek odmorniji i spremniji na zabavu. ;)
NNID: dragomix
Super Smash Bros. for Wii U: 50 Must-See Things
https://www.youtube.com/watch?v=18mat63n7pc
Ova igra je prepuna sadržaja, iskreno nisam planirao da je uzmem do sada..
http://www.ign.com/articles/2014/10/24/nintendo-is-going-all-out-in-new-super-smash-bros?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ign%2Fnews+%28IGN+All+News%29
Nintendo malo reklamira Bayonettu u Playboy-u (http://www.playboy.com/galleries/pamela-horton-nintendo-bayonetta/slide-1).
dragomix
26.10.2014, 23:21
Marketing poceo da radi... najzad! :D
Nintendo - amiibo with Super Smash Bros. for Wii U
http://www.youtube.com/watch?v=C3c_JDDp99k#t=124
U Directu je navedeno da je igra 1080p, a vrlo verovatno da radi u 60 fps-a, iako to nije navedeno.
Ljudi, ste probali bayonettu demo? Ja igrao malo, sjajno izgleda, al me ne privlaci..nije moj tip igrice.
Toliko nije moj tip igre i toliko me ne privlači da još ni demo nisam probao. :)
dragomix
28.10.2014, 11:11
Ljudi, ste probali bayonettu demo? Ja igrao malo, sjajno izgleda, al me ne privlaci..nije moj tip igrice.
Ja samo cekam dan da uzmem punu igru!
Ja samo cekam dan da uzmem punu igru!
Verujem...iako, kao sto rekoh, nije moj tip igre, mnogo dobro izgleda. Videh sinoc da igras onaj art sketch academy, jel vredi to uzimati? ja veze nemam sa crtanjem, al mi deluje zanimljivo?
mesomebody
28.10.2014, 19:57
Bajoneta je, bez ikakvih problema, među dve najbolje igre ove godine ako ne i igra godine, šta god da izađe do kraja. Bukvalno, savršenstvo ovakvih igara. Platinum studio je neverovatan, ono što bi Troika u RPG svetu bila bez bagova.
Naravno, koga ne zanima H&S (bar onaj koji traži veštinu a ne nasumično kliktanje) ne verujem da će zanimati ova igra.
I kad već pričam o Bojoneti, ko ne može nju da kupi neka pogleda Legend of Korra, manite se novinara koji su je uništili. Mada ni u ludilu ne može da priđe Bajoneti, sasvim je solidna (i vrlo zabavna) igra. Samo izdržite prvih pola sata.
Verujem...iako, kao sto rekoh, nije moj tip igre, mnogo dobro izgleda. Videh sinoc da igras onaj art sketch academy, jel vredi to uzimati? ja veze nemam sa crtanjem, al mi deluje zanimljivo?
Ma to sestra drnda, ja nem pojma da crtam! :D Pitanje je samo zasto ga drndala sa mojim account-om, al dobro.
Sto se tice Bayonette, stvarno jedva cekam dan da je uzmem. Toliko mi se svideo demo da je to strasno.
Nintendo je kvartalnom otkrivanju rezultata poslovanja i sastanku sa investitorima otkrio dosta novih stvari.
Pored Smash Bros-a i Toad's Treasure Tracker-a koji izlaze do kraja godine, sledeće godine nas za sada očekuju:
First Half 2015
-Mario Maker (temporary title)
-Project Giant Robot (temporary title)
-Splatoon
-Yoshi’s Woolly World
Rest of 2015
-Kirby and the Rainbow Curse
-Mario Party 10
-Mario vs Donkey Kong (temporary title)
-Project Guard (temporary title)
-Star Fox (temporary title)
-Xenoblade Chronicles X
-The Legend of Zelda
-Devil’s Third
-Shing Megami Tensei X Fire Emblem (temporary title) TBD
Takođe Wii U je na kraju septembra stigao do brojke od 7.3m prodatih Wii U konzola, a Mario Kart igra do 3.5m, što znači da je skoro svaki drugi Wii U vlasnik kupio igru. :kreza:
Takođe Nintendo je posle dužeg perioda napravio profit, $240m za minuli kvartal.
Nintendo je kvartalnom otkrivanju rezultata poslovanja i sastanku sa investitorima otkrio dosta novih stvari.
Pored Smash Bros-a i Toad's Treasure Tracker-a koji izlaze do kraja godine, sledeće godine nas za sada očekuju:
First Half 2015
-Mario Maker (temporary title)
-Project Giant Robot (temporary title)
-Splatoon
-Yoshi’s Woolly World
Rest of 2015
-Kirby and the Rainbow Curse
-Mario Party 10
-Mario vs Donkey Kong (temporary title)
-Project Guard (temporary title)
-Star Fox (temporary title)
-Xenoblade Chronicles X
-The Legend of Zelda
-Devil’s Third
-Shing Megami Tensei X Fire Emblem (temporary title) TBD
Takođe Wii U je na kraju septembra stigao do brojke od 7.3m prodatih Wii U konzola, a Mario Kart igra do 3.5m, što znači da je skoro svaki drugi Wii U vlasnik kupio igru. :kreza:
Takođe Nintendo je posle dužeg perioda napravio profit, $240m za minuli kvartal.
Cim sam ja kupio konzolu, odmah proft. Oporavio sam nintendo..."a mene ako se sete, sete...to je bila moja gradjanska duznost":D:D:D
Mozes da nadjes neki fin premium pack sa jednom ili dve igrice za 260 evra. Da dodam da vredi svaki cent.
http://www.youtube.com/watch?v=S8UEOk_wpNY
http://www.youtube.com/watch?v=vadnaohoO14#t=125
Posle malo duže pauze, sutra u 23h standaradan Nintendo Direct koji nije fokusiran na samo jednu igru.
http://nintendoeverything.com/wii-u-and-3ds-nintendo-direct-announced-for-tomorrow/
Moze za nas novopecene sta je Nintendo direct?
sent from my ei nis
Jedini direktan kontakt koji ces ikada imati sa bilo kojom kompanijom u igrackoj industriji. Iwata (CEO Nintenda) predstavlja publici projekte na kojima Nintendo radi. Direktno od Nintenda dobijes Trailere, Gameplay, intervju se developerima i slicno.
Potuno su otkacili korumpirane novinare igracke industrije.
Jedini direktan kontakt koji ces ikada imati sa bilo kojom kompanijom u igrackoj industriji. Iwata (CEO Nintenda) predstavlja publici projekte na kojima Nintendo radi. Direktno od Nintenda dobijes Trailere, Gameplay, intervju se developerima i slicno.
Potuno su otkacili korumpirane novinare igracke industrije.
Hvala, dopada mi se to
A direktan PR proizvodjaca je kao nesto bolje???
Kontrola informacija, prvo pravilo diktature. Ljudi čak sami intervijušu developere. :paranoia: Ili će vam život biti cveće... :kreza:
O Nintendo Directu, Nintendo se u njemu obraća direktno korisnicima njihovih konzola, znači bez nepotrebnih stvari i informacija, samo igre i najave u vezi konzola, na ovaj način Nintendo izbaci najviše informacija od jednom ako izuzmemo E3.
Zato je Nintendo Direct vrlo zanimljiv i zato ga svaki vlasnik Nintendo konzole sa nestrpljenjem očekuje,
mada zna da se desi da se ljudi ponekad razočaraju, pošto imaju prevelika očekivanja.
Ljudi, jel kupovao neko nesto za Wii U preko ebay-a?
Ako mislis nesto iz US-a da narucis, NEMOJ! Konzola nije region free, tj. u evropi mozes da pokreces samo igre za evropsko trziste ili popularno govoreci PAL region. US igre su NTSC region, i nece raditi na tvom Wii U-u!
Ako mislis nesto iz US-a da narucis, NEMOJ! Konzola nije region free, tj. u evropi mozes da pokreces samo igre za evropsko trziste ili popularno govoreci PAL region. US igre su NTSC region, i nece raditi na tvom Wii U-u!
To sam znao, al hvala na upozorenju. Mislio sam na nemacki i britanski ebay..nasao sam dosta jeftinih stvari
zdravkelja
7.11.2014, 1:30
Dobar je Ebay, bas sam skoro narucio GT6 odatle, super brza isporuka je bila. Samo vodi racuna za koji je region igra i bice ok.
Koja je procedura naručivanja sa Ebaya?
Sa kog si tačno naručio, kolika je poštarina...?
zdravkelja
7.11.2014, 15:03
Kao i sa svakog drugog sajta. Ne znam sad da li mozes direktno karticom, nisam probao, sve radim preko PayPala. Imas gomilu prodavaca i firmi koji tako posluju preko Ebaya, vecina salje u Srbiju, kucaj sta ti treba i izaberi ono sto ti je najjeftinije. Postarina isto zavisi od prodavca do prodavca. Ovaj od kog sam ja uzeo nema WiiU igre, a postarina je bila besplatna.
A sa kog Ebaya si kupovao?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.