PDA

Prikaži potpunu verziju : Neobican problem

mrmut
11.4.2011, 23:48
Po vasoj preporuci kupio sam samsung HDD Samsung F3 1TB i nisam se pokajao. Ali, problem je sto HDD nece da radi sam (izgleda da voli drustvo :D). Kad je povezan i drugi HDD (koji je potpuno prazan), radi super, a kad skinem taj drugi uopste nece da podigne sistem, pise "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"

Probao sam da ga prikljucim na drugi sata prikljucak ali dzabe, cak sam i vadio bateriju iz maticne da restartujem nesto (tu ideju sam nasao na netu:tapsh:).

Pomagajte ljudi ne znam vise sta da radim, do sad sam koristio 2 HDD-a mozda je u tome problem?

Nutsbre@ker
12.4.2011, 0:11
Cekaj na kom hardu je instaliran sistem, i kog tipa je drugi tip hard diska?

mrmut
12.4.2011, 0:25
Sistem je instaliran na novom hardu, oba harda su sata 2, a ovaj drugi je potpuno prazan.

water wizard
12.4.2011, 11:41
Mislim da ti taj drugi nije prazan baš nego da je on boot drive..
Ako ćeš da ga vadiš trebaćeš da reinstaliraš windows bez tog hard diska, najbolje da ga isključiš pre nego što počneš instalaciju

mrmut
12.4.2011, 13:02
Bas je to bilo u pitanju, ali sam to saznao na tezi nacin, posle 5 sati eksperimentisanja. Vazno je da sad radi, hvala!

davidhaker26
12.4.2011, 15:27
A mogao si samo u BIOS-u da podesis da bootuje sa Samsunga, i ne bi bilo problema :)