Prikaži potpunu verziju : Reverstris Lite
Posljednjih mjesec, dva, drug i ja smo radili na igri iz naslova. Sve je počelo kao obični demo, nastao u pauzama učenja za januarski rok, napisan u haXe-u i kompajliran za Flash. Pošto se drugu svidjela ideja, odlučili smo da od toga napravimo "pravu" igru i predstavimo premijerno za Vip Izazov 3.
U suštini, radi se o logičkoj igri "inspirisanoj" Tetrisom, samo što je izvođenje "unazad" - igrač dobije [polu]popunjenu tablu i da bi prešao na sljedeći nivo, potrebno je da obilježavanjem tetromina (tetris figura) istu i očisti. Naravno, nije sve tako jednostavno, jer samo oni blokovi koji nemaju drugih blokova iznad sebe, mogu biti očišćeni. Takođe, postoji i "fantomski igrač" koji s vremena na vrijeme šalje nove figure koje smetaju jer ne donose poene i mogu da opstruišu osnovne blokove.
Igra je rađena u C/C++u, koristi SDL/OpenGL, a trenutačno je dostupna za Android, Maemo i Windows platforme. Sam razvoj vršen je na Ubuntu Linuxu i Eclipse CDT IDE-u.
Za više informacija i besplatan download, posjetite:
http://gedoragames.com/reverstris
Takođe, kritike, mišljenja, prijedlozi za unapređenje - sve je dobrodošlo :)
svaka cast za igru odlicna je,sutra cu je malo vise odigrati pa cu ti i reci neko objektivnije mislljenje od ovoga koje imam sada,a mozda do tada smislim i neku kritiku :p
Hvala :)
Ako budete imali problema u vezi sa bilo čim, molim prijavite, ali navedite i platformu kao i tačne korake potrebne da se problem rekreira.
Hvala :)
Ako budete imali problema u vezi sa bilo čim, molim prijavite, ali navedite i platformu kao i tačne korake potrebne da se problem rekreira.
Konstruktivna (nadam se) kritika :
1. Prozor koji se po difoltu otvori (prvi) ne prilagodjava se desktop rezoluciji ekrana (kod mene konkretno je 1024x768), pa ne vidi se donji deo igre - ako maksimizujem prozor onda je u redu, ali onda ima one neprijatne za oko one bele povrsine levo i desno od aktivne sredine.
2. Meniji su nepregledni :
Znachi; izaberem language - english, kliknem na settings, pa na sound, pa na effects... ...pojavi se podmeni sa pet mogucnosti : Off - 25% - 50% - 75% - 100%. Do ovde je u redu, al sad : Koja opcija je trenutno aktivna ??
Ili : Kliknem na settings pa na graphics; recimo da zelim da postavim na high quality - Pitanje : Dali da kliknem na high quality da bi dobio kvalitet ili je vec postavljeno na hai zato sto pise high quality ??
Predlog : Pogledati bilo koju igru za Super Nintendo(ili preko emulatora) i videti kako je tamo odradjena distinkcija u menijima i podmenijima pre same igre. Eventualno bi zavrsilo posao staro dobro stikliranje.
3. Gdje je ba' muzika ??
4. Enter Your name problem (mali) : Zasto ne prihvaca prosto samo enter ??(recimo ne zelim potpis ili zelim prazno polje - probao sam cak i nekoliko space-ova kao potpis - ne vredi)
Moja konfiguracija je sledeca -
hardware:
Intel Core i7 930 2.8 GHz
6 GB DDR3 ram (3 x 2 GB)
ATI Radeon HD 5870 1GB GDDR5
1 TB Hard disk
Windows 7 Ultimate 64 bit
P.S. Cestitam na ideji i jednostavnosti izvedbe.
[I]The wide world - in an ant or bee
The finest song - simplicity
Konstruktivna (nadam se) kritika :
1. Prozor koji se po difoltu otvori (prvi) ne prilagodjava se desktop rezoluciji ekrana (kod mene konkretno je 1024x768), pa ne vidi se donji deo igre - ako maksimizujem prozor onda je u redu, ali onda ima one neprijatne za oko one bele povrsine levo i desno od aktivne sredine.
[Isti problem imaju i neke druge novije igre kao na primer GooseGogs - ako promenim "nativnu" rezoluciju igre onda fale (ne vide se, izvan vidnog/aktivnog dela prozora su) delovi igre; Primer za dobro obradjen vertikalni/arkade stil prozora(kao i kod ReversTris) je Raiden III (naravno za Windows)]
Prozor je moguće resizeovati po želji, tako da se uvijek vidi čitava igračka površina. Potrebno je jednom namjestiti veličinu koja ti odgovara i onda pri svakom pokretanju će ostati te dimenzije. Pri tom, položaj i raspored elemenata u igri ostaje isti - nema šanse da se te bijele ćize sa strane uklone bez neke vrste vudu magije. :) Inače, igra je ciljno rađena za Android i Maemo platforme (zato ta rezolucija i orijentacija ekrana), razvijana je na Linuxu a Windows verzija je tu... zato što može. Kao što kaže kolega, "piši jednom, #IFDEF-uj svugdje".
Takođe, s mašinom koju si naveo možeš da potjeraš i veće rezolucije. :)
2. Meniji su nepregledni :
Znachi; izaberem language - english, kliknem na settings, pa na sound, pa na effects... ...pojavi se podmeni sa pet mogucnosti : Off - 25% - 50% - 75% - 100%. Do ovde je u redu, al sad : Koja opcija je trenutno aktivna ??
Ili : Kliknem na settings pa na graphics; recimo da zelim da postavim na high quality - Pitanje : Dali da kliknem na high quality da bi dobio kvalitet ili je vec postavljeno na hai zato sto pise high quality ??
Predlog : Pogledati bilo koju igru za Super Nintendo(ili preko emulatora) i videti kako je tamo odradjena distinkcija u menijima i podmenijima pre same igre. Eventualno bi zavrsilo posao staro dobro stikliranje.
Za većinu opcija je indikativno šta je uključeno, a šta nije. Natpisi nisu u imperativu, i uključeno je ono što piše (nekako je to logičnije nego da bude uključeno nešto što ne piše). Inače, animacija menija se isključi kad se isključi High quality, što takođe može biti usmjeravajući vizuelni hint. Za highlightovanje ostalih opcija će biti update. Ili će biti pomijenjena boja, ili rotirano postojeće za 180 stepeni tako da daje iluziju utisnutog dugmeta, ili će biti čekmark, vidjećemo.
3. Gdje je ba' muzika ??
Nisam siguran da znam, kod mene u Windowsima i u Wineu radi. Ali i drugi su imali problema sa muzikom tako da će biti ispravljeno u sljedećoj verziji.
4. Enter Your name problem (mali) : Zasto ne prihvaca prosto samo enter ??(recimo ne zelim potpis ili zelim prazno polje - probao sam cak i nekoliko space-ova kao potpis - ne vredi)
Iskreno, ne vidim smisao u pisanju praznog high-score-a. Napiši svoje ime ili 'a' i pritisni enter. Poslije update-a, u opcijama (za ažuriranje listi) moći ćeš isključiti da te pita za ime.
Hvala na čestitkama :)
kod mene ima muzike koja je skroz ok za neku ovakvu igru.mozda bi mogla i dok se resava tabla da ide neka muzika ali i ovako je skroz ok.i ja mislim da bi meniji mogli biti malo pregledniji ali bice ispravljeno.
sada sto se tice nekog mog komentara poprilicno sam siguran da high score lista baguje zato sto npr zavrsim i nema novog rezultata upisanog :kreza:
sto se tice gaemplaya odlicna igra prosto sam shokiran da ovako nesto vec ne postoji(ili ako postoji ja ne znam za to).fantasticna igra,zarazna,ali nije brainless vec ima i da se razmislja.srecno na vip izazovu bogami konkurenciji nece biti lako pored ove igre
i pitanje:zasto se skor kada dodje na listu duplira?
kod mene ima muzike koja je skroz ok za neku ovakvu igru.mozda bi mogla i dok se resava tabla da ide neka muzika ali i ovako je skroz ok.i ja mislim da bi meniji mogli biti malo pregledniji ali bice ispravljeno.
sada sto se tice nekog mog komentara poprilicno sam siguran da high score lista baguje zato sto npr zavrsim i nema novog rezultata upisanog :kreza:
sto se tice gaemplaya odlicna igra prosto sam shokiran da ovako nesto vec ne postoji(ili ako postoji ja ne znam za to).fantasticna igra,zarazna,ali nije brainless vec ima i da se razmislja.srecno na vip izazovu bogami konkurenciji nece biti lako pored ove igre
i pitanje:zasto se skor kada dodje na listu duplira?
Problemi sa zvukom u Windowsima trebalo bi da su ispravljeni sa posljednjom verzijom, 1.2, koju možete skinuti sa http://gedoragames.com/reverstris. (http://gedoragames.com/reverstris)
Takođe, preglednost u menijima je poboljšana i ispravljen je bug sa dupliranjem skorova. Stari skorovi će biti aktuelni još nekoliko dana, a onda će ta funkcija prestati da radi (lokalna skor-lista neće imati problema, ali igra neće moći da uploaduje skorove iz razumljivih razloga).
Što se tiče ideje, nije mi poznato da je neko izdao ovakvu igru. Ako neko nađe, neka nas obavijesti. :)
mislim da bi trebalo uvesti i razlicite modove igranja.
npr ovu igru bi i moja keva igrala npr sigurno :kreza: samo kada bi bila laksa jer kasnije postaje poprilicno teska.npr uvesti nesto kao classic mode koji bi bio ovakav kakav jeste,i fun ili tako nesto gde bi postojala opcija za unistavanje bloka koji ostaje sam odredjen broj puta ili nesto slicno.meni je i ovkao odlicna igra ali mislim da bi ta opcija mnogima priblizila igru jos vise jer se popriclino iznerviram kada stignem do nekog x nivoa i onda izgubim :)
mislim da bi trebalo uvesti i razlicite modove igranja.
npr ovu igru bi i moja keva igrala npr sigurno :kreza: samo kada bi bila laksa jer kasnije postaje poprilicno teska.npr uvesti nesto kao classic mode koji bi bio ovakav kakav jeste,i fun ili tako nesto gde bi postojala opcija za unistavanje bloka koji ostaje sam odredjen broj puta ili nesto slicno.meni je i ovkao odlicna igra ali mislim da bi ta opcija mnogima priblizila igru jos vise jer se popriclino iznerviram kada stignem do nekog x nivoa i onda izgubim :)
U planu je puna verzija igre, gdje će biti različitih modova igre.
Bump :) sa skrinšotima:
http://gedoragames.com/reverstris/img/kolaz-domaci.jpg
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.