PDA

Prikaži potpunu verziju : Najbrži način da zaradim kao tinejdžer?

doctor
3.4.2011, 23:38
Evo, moj slučaj:

Roditelji nisu baš od imućnije klase, džeparac je sve tanji, a moje "potrebe" sve veće.

Znanje o računarima imam kakvo imam (prilično dobro, možda sam među najstručnijima u Vr po tom pitanju bez obzira na godine), posao sa servisiranjem u koji su pojedini članovi upućeni je "propao" jer živim gde živim (Vranje), i sada sam u potrazi za načinom da zaradim, a da pritom škola ne mora da "pati" zbog toga.

Da li neko ima neki ozbiljan, ali zaista ozbiljan predlog šta činiti?

Da napomenem da ne tražim "zaradu na netu" već neki, eto, poslić, ili nešto slično... Ne mora da bude vezano za računare, samo da bude neki posao koji mogu da obavljam u slobodno vreme. Svaki predlog je dobrodošao, jer ne znam odakle da počnem.

Sass Drake
3.4.2011, 23:47
Amazonov Turk možda ili eventuano neki sitni outsoucrcing. Od PTC nema neke vajde, pa ga možeš odmah zaboraviti.

GoranSTX
4.4.2011, 8:48
O kom poslu sa servisiranjem se radi i zašto si odustao od njega?

Freško
4.4.2011, 12:18
O kom poslu sa servisiranjem se radi i zašto si odustao od njega?

Rekao bih kolega da je mislio na ovo (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=64119).

veseliburek
4.4.2011, 12:30
Tu je uvek preprodaja polovnih komponenti, ali treba biti ekstremno oprezan, a i potreban je "početni" kapital...

White Ripper
4.4.2011, 12:30
Dođi na primorje da radimo na ljeto zajedno.:kreza:
Nemoj mi reći samo da je ekskurzija maturska u pitanju?

Može i berba voća, skupljanje pečuraka, istovaranje paketa (recimo rad u diskontu pića).

Kojic_M
4.4.2011, 15:48
I kod mene je 100% ista situacija. Znaci kao iz prve poruke :D proslog leta sam radio ali samo jedan dan (dugo je da pisem zasto,ali je glavno da me je brat odgovorio,ubedio me da nije bezbedno) na nekoj krecani. Trebao sam da uklj/isklj pokretnu traku koja vozi kamen. To je bilo 1000 koje sam prvi put zaradio ;) da sam radio ceo raspust imao bih 500 e :(

e sad I meni treba savet sta da radim

La.Prestige
4.4.2011, 16:03
Možda vam pomogne omladinska zadruga? Sada preko leta ima dosta berbi, pa se na vreme raspitajte, što ne bi brali voće ili povrće? U Crnoj Gori ima dosta više posla nego ovde, ali to neka vam objasni neko ko je odande. Sada razmišljam, nije loše ni otvoriti igraonicu ali jbg za to je potreban neki početni kapital, tako da ta varijanta na neki način otpada.

Da, možeš i u politiku da se ubaciš, pa eto za početak možeš lepiti plakate, kasnije će te verovatno pozvati nešto drugo da radiš, što je plaćeno, a možda ti i nađu posao. Deluje suludo, ali imam par drugova koji su se baš na taj način i zaposlili. Ništa više mi ne pada na pamet...

Kojic_M
4.4.2011, 16:18
Da,oko omladinske moram da se raspitam,samo ne znam kako ona funkcionise

Doomche
4.4.2011, 16:25
Omladinska zadruga jeste najlakshi nachin da se nadje posao, ali se prilichno malo placa. Ja sam radio mesechak dana kad mi je bilo petnaJestak godina i nisam se bash odvalio od para od toga (chitao strujomere u sred juna na 40 stepeni). Ironichno je bilo to shto sam od dva tiketa na kladionici zaradio vishe para.

Ja bih takodje pucao na preprodaju polovnih komponenti, to je jako unosan i profitabilan posao, uz to i relativno lak, jedino cimanje je slanje i primanje poshiljke, kao i neophodna visoka doza opreza.

Shto se servisiranja tiche, od standalone posla tu nema 'leba, osim ako znash nekoga ko mozhe da te zaposli u nekoj firmi koja se usput bavi i maloprodajom. Pod tim naravno ne podrazumevam zaposhljavanje komshija, kumova i slichne rodbine preko veze, vec zaposhljavanje od strane nekoga ko zna da si struchan i ima poverenja u tebe.

Tu su i razni sitniji poslovi, evo moj drug je recimo proshao obuku za fudbalskog sudiju, a nikada nije trenirao fudbal i sada sudi "petlicima" po zlatiborskom okrugu, 2500 dinara po utakmici. Lepo zaradjuje, zanimljivo je (osim ako dodjesh u Kremna da sudish seljacima :kreza:), ali treba malo kondicije.

todos
4.4.2011, 16:36
Možeš i da šalješ CV koje kakvim belosvetskim firmama koja imaju predstavništva u našoj zemlji. Možda baš naletiš na neku koja je i u tvom gradu a da ne znaš ni da postoji.
A praktičan rad... berba, berba i samo berba. Ide sezona kako sad izgleda biće berićetna. I još nešto važi za sve mlade ine koji razmišljaju o poslu. Nemojte da se stidite bilo kog posla ako ga se dohvatite. To će vam biti veliko iskustvo kad dođete na daleko bolje mesto, onda bilo kakav posao da dobijete neće vam pasti teško.

Skols
4.4.2011, 16:44
Konobarisanje i fizikalija..najplaceniji..ali se i radi najvise...Dobra setvar je,sto zaradis ne mozes odmah potrositi,jer s` posla pravo u krevet ides! :)

Dimo
4.4.2011, 16:51
Na poslovima berbe grožđa na plantažama u Crnoj Gori svakog ljeta radi na desetine radnika iz Srbije, BiH i Makedonije (uglavnom zato što zatucani narod ovdašnji smatra berbu poslom ispod časti). Slobodnih mjesta ima dovoljno, dnevnica je solidna + 13. jul (naziv kompanije) obezbjeđuje smještaj za vrijeme rada.

Sad, posao nije lak, treba stajati na podgoričkih 43 stepena vascijeli dan, pažljivo brati i sortirati grožđe i poštovati zadatu proceduru istovaranja i prikupljanja, ali, barem koliko sam ja čuo, do sada nije bilo problema sa organizacijom. Tu uglavnom dolaze mlađi i ljudi srednjih godina spremni da rade i poštuju red. A ukoliko se radi mjesec ili dva, zarada na kraju izađe sasvim pristojna.

White Ripper
4.4.2011, 17:20
Iskreno te berbe može da podnese samo onaj ko je željan ljeba!:dedica:
Istovaranje gajbi je možda najpodesnije. Uz to nabiješ biceps, triceps i grudi.

doctor
4.4.2011, 18:11
Čega, grožđa? :D

Šalu na stranu, imate interesantne ideje, s tim što preko leta ne mogu u CG a ni bilo gde van grada, pa gledam da zaradim "lokalno".

Da nosim gajbice ne mogu, niti da radim po kafićima jer preko leta takve poslove rade uglavnom oni koji poznaju gazdu/nekog radnika koji ih ubaci u posao (je*iga, malo mesto).

A kako, na primer, da započnem taj posao sa polovnim komponentama...? :)

water wizard
4.4.2011, 18:31
online igrice? http://www.anno1777.com/

RUSuper
4.4.2011, 21:18
A kako, na primer, da započnem taj posao sa polovnim komponentama...? :)
Ja sam razmisljao preko Limunda to da radim,riskantno,ali ako rizikujes mozda ti se i isplati.

veseliburek
4.4.2011, 21:33
Strogo definišeš pravila na limundu koja ispišeš na svakoj aukciji (kako ti se ne bi pojavljivali pametnjakovići da kupe nešto od tebe, pa ga posle s*ebu), nalaziš ljude od kojih otkupljuješ komponente po nižim cenama i jednostavno ih preprodaješ, dakle uzimaš procenat... Ja sam trenutno u procesu ubacivanja u takav posao, i u principu ono što ti je potrebno je:
- početni novac
- volja da se cimaš sa kurirskim službama i idiotima na limundu
- i neki "osećaj" da li nešto možeš posle da prodaš po višoj ceni, ili makar istoj

Jedino što si ti iz Vranja, tako da ti je cimanje sa kuririma neizbežno...

Bilo bi ti verovatno lakše kada bi se u posao ubacio sa nekim ortakom, pa da delite zaradu, ali delite i posao... :)

Kojic_M
4.4.2011, 22:10
Ma brisemo sofersajbne na pumpi ili semaforu,da danas od deset budza izvuces po 100 din lepo bi se nakupilo :to_care:

todos
5.4.2011, 9:18
Kako sam ja zaključio Ti i nisi neki radnik jer da jesi posla ima ali ti biraš. Ne vidim razlog zašto ne bi nosio gajbice?! A želiš da dođeš do novaca, a opet ne želiš posao koji ima veze sa netom. Prvo reci za kakve bi direktno poslove bio spreman?! Vidim da žele ljudi da ti pomognu, ali da li ti istinski želiš to?
Problem kod većine je da nisu spremni da mole za posao ili da rade bezuslovno. Ti si mlad poznaješ zlatnu materiju kao što su kompjuteri. Kad prihvatiš neki posao moraš da budeš spreman i za kompjutere i za lopatu i za gajbicu i prekovremeni rad, plus iživljavanje od strane gazdine žene pa sve do čekanja da se gazda seti i isplati zaradu...

water wizard
5.4.2011, 9:40
bolje da sklapaš kompjutere nego da lopataš ceo dan za iste pare

Highlander
5.4.2011, 11:33
Bez nelegalnih ili mutnih preporuka, molim. ;)

Inače, ako imate neku omladinsku zadrugu tamo, možeš preko nje da probaš da radiš nešto. Ja sam prošle godine delio poreska rešenja po Nišu, ali sam shvatio da se ne isplati ako čovek nema bajs ili drugo prevozno sredstvo, pošto me bace u neku ulicu u jednom delu Niša sa par rešenja, a onda u drugu na suprotnom kraju isto sa par rešenja, i dok ja platim bus, ponekad i uz par presedanja, nije bilo šanse da išta zaradim. Zato sam im ljubazno vratio preostala rešenja i rekao doviđenja. ;)

JohnnyNT
5.4.2011, 11:44
Mislim, mogao si samo mutan deo da obrišeš :p

iz obrisane poruke: Hehe ako si u malom mestu, nema teorije da uspe ono sa servisiranjem.Ja već 4 godine radim to po komšiluku za kafu, sokić i (ponekad) kolače Doduše u zadnje vreme gledam da maksimalno eskiviram komšije :D Al' šta ću kad se informacija prenese lako, pa neko kome sam servisirao komp iz zahvalnosti kaže to svom komšiji da bi i on mene pozvao da mu časkom to uradim uz kaficu :D

Elem, da se vrnem na temu.Što se tiče zarade na internetu najrealnija je preprodaja na domaćim aukcijskim sajtovima ili ako si baš stručan u nekoj oblasti (praviš kvalitetne fotke, pišeš članke o usko stručnim temama na engleskom itd itd.).Možeš pogledati i članak (http://dzoni.iz.rs/zarada-na-internetu/)na mom blogu (doduše saznaćeš ono što si verovatno i sam znao-da laka i brza zarada ne postoji :D ).

Za ovo sve je uglavnom potrebno malo više vremena.Ako bi brz, konkretan, i jednokratan keš, u auto perionicama često traže radnike, šljakaš nedelju dana i uzmeš 6-9k din.Srećno sa potragom :D

doctor
5.4.2011, 14:07
Kako sam ja zaključio Ti i nisi neki radnik jer da jesi posla ima ali ti biraš. Ne vidim razlog zašto ne bi nosio gajbice?! A želiš da dođeš do novaca, a opet ne želiš posao koji ima veze sa netom. Prvo reci za kakve bi direktno poslove bio spreman?! Vidim da žele ljudi da ti pomognu, ali da li ti istinski želiš to?

Rekao sam:
Da nosim gajbice ne mogu, niti da radim po kafićima jer preko leta takve poslove rade uglavnom oni koji poznaju gazdu/nekog radnika koji ih ubaci u posao (je*iga, malo mesto).

Da ne želim, ne bih ni pitao ;)
Realno, zarada preko neta je jako, jako slaba, i naravno da bih radije nosio gajbice 4-5 sati za 1000 dindži nego da provedem isto toliko vremena za računarom i zaradim 2-3 eura ;)

el_corona
5.4.2011, 19:04
Realno, zarada preko neta je jako, jako slaba, i naravno da bih radije nosio gajbice 4-5 sati za 1000 dindži nego da provedem isto toliko vremena za računarom i zaradim 2-3 eura ;)

Au sto ti imas losu sliku za zaradu na netu...

Ako na legalan nacin oces kintu onda se nadaj da te usere takav posao sa gajbicama ili da ides da beres maline kad vec nemas priliku za drugo. Inace, nisam nikad radio za kintu, nisam imao prilike a znam da se ta berba malina najvise isplatila onima koji su bili u istu.

doctor
5.4.2011, 21:04
Au sto ti imas losu sliku za zaradu na netu...

Daj mi onda pravu sliku :kreza:

JohnnyNT
5.4.2011, 21:16
@Highlander zahvaljujem ;)

@doctor koliko sam ja shvatio, ti bi neki keš do kog bi došao za relativno kratko vreme i potrošio bi u neku konkretnu svrhu (nebitno koju, samo sumiram situaciju).Onda ne verujem da je nešto previše bitno šta je to, šta prvo nađeš, radi nedelju-dve, uzmi lovu i to je to.Pa ako opet za nešto treba lova, opet nađi nešto drugo + stičeš iskustvo iz svega (mislim, korisno je znati sve).

A već je druga stvar kakav je izbor poslova, raspituj se pa na šta prvo naletiš.Nećeš do kraja života raditi to :D

Luka Filipovic
7.4.2011, 13:30
Prvi put sam zaradio kad sam prodavao igre po skoli (bio sam 3-4 razred) i zaradio sam oko 500 dinara :to_care:

EpicG
8.4.2011, 12:26
^Ja i dalje tako zaradjujem. Posto ovi iz skole jedino znaju za fejsbuk i ono sto dobiju na CD/DVDu od pirata ili mene,a ja sam mnogo jeftiniji...Eto ti lagan nacin za zaradu:D

miša topola
10.4.2011, 21:33
Rešavanje zadataka iz informatike gimnazijalcima sa treće godine je baš dobar posao :)

Berba višanja i ostalog voća.
Konobar u kafiću (raspitaj se u svim kafićima u gradu).
Omladinska zadruga će ti verovatno naći neki poslić.

SirDuck
11.4.2011, 12:22
Da si tinejdžerka lako bi ti našao posao :p

@mišatopola, jelte, a kako naplaćuješ taj sistem? Vrlo sam zainteresiran :)

miša topola
11.4.2011, 16:45
Rešavanje Pascal zadataka? To sam počeo od skoro, kada sam ukapirao petlje u Pascalu (zahvaljujući @DobroslaV).
Profesor uvek pred kontrolni ili pre pismeni zadatak daje učenicima 15-20 zadataka od kojih će 3-4 biti na tom testu. Onda oni meni proslede zadatke, i sakupljaju novac za kupovinu rešenja, svi moraju da daju novac kako bi dobili algoritme i kodove. E sad, većina učenika uči napamet ove kodove i algoritme dok neki skontaju da se svaki zadatak radi isto :)
Do sada sam odradio jednu pismenu vežbu i sakupio 1500 din. = 15 e.
Sledeće školske godine ću imati više posla, pošto imam šansu da sa burazerom proširim rešavanje zadataka i na elektrotehničku školu u koju on ide :)

SirDuck
13.4.2011, 11:33
Ah, znači samo na nivou te škole radiš. Ništa, navataću ja neke iz moje gimnazije :)

Woof
13.4.2011, 11:56
... moraš da budeš spreman i za ... iživljavanje od strane gazdine žene ...

;)

Sorry, morao sam spam ubaciti :)

miša topola
13.4.2011, 16:52
Ah, znači samo na nivou te škole radiš. Ništa, navataću ja neke iz moje gimnazije :)

Za sada radim samo u mojoj školi. Nadam se da će me burazer povezati i sa njegovom elektrotehničkom školom.

zvjer
13.4.2011, 22:30
Da si tinejdžerka lako bi ti našao posao :p

Sto mislis da su bradate kamiondzije probriljivi ljudi?

:D

SirDuck
14.4.2011, 16:41
Sto mislis da su bradate kamiondzije probriljivi ljudi?

:D

Haha, i to što kažeš. Il se obuci ko tinejdžerka i stani pored puta il nađi neku matoru koku koja sedi na zlatnim jajima :D

Long Shadow
20.4.2011, 1:35
Ako si tinejdzer najlakse je preko zadruge pronaci posao ili ako si vican sa kompovima itd popravljas kompove u komsiluku za 500 dindzi itd ja na primer odem leti u selo i berem visnje i jagode i zaradim za mesec dana 100e

Thaedass
24.4.2011, 13:34
U tim godinama je najlakse zaraditi pare konobarisanjem..

Evo i zasto: kafica/diskoteka/picerija ima na svakom cosku i vrlo cesto traze radnike. U odredjenim lokalima se traze iskljucivo devojke,ali to nije pravilo te se moze naci tezga. Takodje po picerijama se lakse zaposlis ako si musko :) Vrlo bitan momenat oko zarade je nacin na koji gazda isplacuje - neko daje platu na procenat (svako vece),a neko isplacuje odredjenu dnevnicu bilo u vidu kesa na ruke svako vece ili na svakih 15/30 dana. U prednosti i mane pomenitih vrsta isplata necu zalaziti jer varira od slucaja do slucaja,ali iz licnog iskustva bih birao isplatu svako vece uz dogovorenu dnevnicu. Dnevnice nisu velike i variraju u rasponu od 500 do 1000 dinara na vece,ali to nije ni bitno jer se najvise para lomi na baksisu. Primer: u lokalnoj diskoteci konobari(ce) tuku i po 4k dinara na vece za vikend,a od toga dnevnica je 800 dinara. Pritom trend je da skoro svaki moguci lokal ima letnju bastu (makar ona bila 2x2m) sto povecava promet odnosno zaradu. Kao i svaki posao i ovaj ima mane. Gazde koje ne isplacuju redovno,neko od radnika(/ca) ko potkrada ostale (vrlo je bitno da se skontas sa ekipom koja radi i da su svi koliko toliko normalni),mogucnost da se neko potuce u lokalu (ili nesto jos gore),cimanje sa inspekcijom ako nisi prijavljen ili nemas sanitarno (a 120% je takav slucaj). . . . . Da ne nabrajam sve mogucnosti/varijante verovatno i sam mozes da zakljucis mane ovog posla

E sad,postoji i varijanta sa kladionicom. Ako pratis sportove i imas kefalo za kladjenje (osecaj sto bi neko rekao) mozes probati i na ovaj nacin da izvuces lovu. Znam nekoliko slucajeva gde ljudi prehranjuju porodice na ovaj nacin. Njesra je sto ponekad mozes da ubodes dobru lovu za kratko vreme,a nekad mozes samo u minus da odes. Da ne spominjem stvaranje navike i uvlacenja pod kozu te nisu retki slucajevi zavisnika od kladionice (lako se prepoznaju - u kladionici su vise od radnika/gazde)

Lokalni oglasi gde se trazi radna snaga za potrebe fizikalisanja. Ovo ti je najtezi vid zarade po meni.. Poslovi tipa rusenja,razbijanja temelja,utovar/istovar,kopanje. . . . . Relativno se lako nadje,zarada varira od vrlo lose do recimo dobre,ali se zahteva da si fizicki dovoljno jak da izguras sve sto gazda trazi od tebe i psihicki da si dovoljno stabilan da izguras sve to. U glavnom ovaj vid posla je na dan-dva pa ako ti odgovara..

Rajko92
24.4.2011, 15:08
online igrice? http://www.anno1777.com/

Moze li stvarno nesto da se zaradi preko ovoga? Postoji li neki srpski forum ili tako nesto, tutorial neki... Cini mi se da nije lose, na prvi pogled podseca malo na erepublik.

Gradimir
24.4.2011, 15:17
Ako nećeš preko interneta na kom se mogu zaraditi velike pare (da, legalno), možeš npr. da prodaješ kokice sa onim kolicima, i tu se može zaraditi ako pogodiš pravu lokaciju.

LoneWolf
24.4.2011, 20:33
Ljudi moji, čitam ove redove i stvarno sam GANUT situacijom u kojoj se današnja omladina nalazi. Pozitivan primjer ostaviše dva-tri forumaša što ne žele da se bave ničim kriminalnim, lošim ni da zarade "brzu lovu" što je karakteristika "ovih novih klinaca".

Žalosno je što se ogroman broj mladih plaši pitati ovakvo nešto, i/ili ne želi da se aktivira po pitanju zaposlenja.
Nemaju gdje, od BiH do HR preko SRB i MNE, svugdje isto, s tim što MNE i HR imaju bar to malo mora pa se lakše sezonski snaći i uzeti koju paru.

Uvijek imate omladinski NVO sektor kao alternativu, a vjerujte da mi je stvarno žao omladine koja se trudi da napravi neki pozitivan pomak u svom životu umjesto da kukumavči od roditelja novi Air Max, laptop, mobilni telefon i slično.

Zvučaće kao floskula ali zaista, ako želite raditi i ako ste u stanju, novac neće izostati.
Uvijek možete da odaberete taj pomenuti NVO sektor gdje ćete zajedno udruženi smoći snage za borbu protiv sistema, poboljšanje svojih uslova života i donijeti bolji standard za sve koji žele da vam pomognu u tom nastojanju.

Svaka čast svima koji se aktiviraju po ovom pitanju. Na mladima svijet ostaje, ne vjerujte nikom ko vam obećava brze pare niti se ugledajte na stare, istrošene političare ni bilo koje lopove, profitere i kriminalce.

Još sam nešto htio napisati ali stvarno sam u trenutku svladan emocijama dok čitam o mladim ljudima koji ŽELE I MOGU raditi a sistem im tu mogućnost NE PRUŽA.

A eno je Evropa, puna "debila" i "maminih sinčića" što razmaženo zatraže i dobiju sve što požele, na tanjiru...tužno. :( :mad:

Long Shadow
4.5.2011, 0:46
Ljudi moji, čitam ove redove i stvarno sam GANUT situacijom u kojoj se današnja omladina nalazi. Pozitivan primjer ostaviše dva-tri forumaša što ne žele da se bave ničim kriminalnim, lošim ni da zarade "brzu lovu" što je karakteristika "ovih novih klinaca".

Žalosno je što se ogroman broj mladih plaši pitati ovakvo nešto, i/ili ne želi da se aktivira po pitanju zaposlenja.
Nemaju gdje, od BiH do HR preko SRB i MNE, svugdje isto, s tim što MNE i HR imaju bar to malo mora pa se lakše sezonski snaći i uzeti koju paru.

Uvijek imate omladinski NVO sektor kao alternativu, a vjerujte da mi je stvarno žao omladine koja se trudi da napravi neki pozitivan pomak u svom životu umjesto da kukumavči od roditelja novi Air Max, laptop, mobilni telefon i slično.

Zvučaće kao floskula ali zaista, ako želite raditi i ako ste u stanju, novac neće izostati.
Uvijek možete da odaberete taj pomenuti NVO sektor gdje ćete zajedno udruženi smoći snage za borbu protiv sistema, poboljšanje svojih uslova života i donijeti bolji standard za sve koji žele da vam pomognu u tom nastojanju.

Svaka čast svima koji se aktiviraju po ovom pitanju. Na mladima svijet ostaje, ne vjerujte nikom ko vam obećava brze pare niti se ugledajte na stare, istrošene političare ni bilo koje lopove, profitere i kriminalce.

Još sam nešto htio napisati ali stvarno sam u trenutku svladan emocijama dok čitam o mladim ljudima koji ŽELE I MOGU raditi a sistem im tu mogućnost NE PRUŽA.

A eno je Evropa, puna "debila" i "maminih sinčića" što razmaženo zatraže i dobiju sve što požele, na tanjiru...tužno. :( :mad:

slazem se 100% sa tobom. Ma danasnja mladez je toliko upropastila sebe da je to stvarno zalosno, niko da se potrudi da skupi kintu nego svi odma do roditelji vicuci u glas da im daju pare. Lepo odes u zadrugu ili pokosis travu itd i zaradis za sebe. Lepsi je osecaj kad shvatis da si pare zaradio svojim trudom :)

Nutsbre@ker
4.5.2011, 1:22
Slazem se sa vama da ne treba vuci roditelje za rukav za svaku sitnicu ali ni zadruge nisu vise ono sto su nekada bile. Ponuda poslova je mrsava... a i ako ima posla to su teske fizikalije (nosenje svega i svecega i naravno gradjevina) i monotoni rad (deljenje letaka ili lepljenje deklaracija) koji su jako slabo placeni. Evo na licnom primeru: Pozvali su me da radim kao u nekoj cvecari premestanje par "saksijica". Ispostavilo se da su "saksijice" bile saksijetine od 140 litara sa 6 metara visokim bambusom u sebi naravno teske kao samo olovo namenjene za nekog bogatasa. Sa tim smo se zezali ceo dan i na kraju smo cekali 2.5 nedelje na isplatu bednih 1500 dinara sva sreca pa na tom mestu bila o.k inace bi rad bio mnogo gori. tako da sada trazim poslove samo u licnoj reziji, mada je i tu dosta tesko naci nesto dobro.

A M G
5.5.2011, 17:48
@ doctor:

A sta mislis o tome da se bavis reinstalcaijom Windows-a po kucama? Mnogi ljudi, iz raznih razloga, ne zele da se cimaju da nose racunar u servis da bi im reinstalirali Win. Tu na scenu nastupas ti, dodjes im na kucni prag i odradis posao. ;)

Mogao bi da kacis oglase po panoima zgrada ili da ubacujes sitnije komade papira u sanducice na kojima bi, lepo sroceno, napisao kakvu vrstu usluga tacno pruzas zajedno sa tvojim kontakt informacijama. Mogao bi da kacis oglase i pored skola/fakulteta, na mestima u gradu koja su predvidjena za to (ako ih ima) i sl. Ne bi bilo lose i da se oglasavas preko interneta, neki vid malih oglasa, s naglaskom da radis samo svoj grad, eventualno blizu okolinu.

P.S. S obzirom na to da se i u servisima i dan danas instaliraju "originalne" kopije Windows-a, ne verujem da bi imao nekih problema sto se tice same legalnosti, sumnjam da ce da jure momka iz kraja koji bi da zaradi za dzeparac.
Naravno, ako neko ima drugacije iskustvo, neka kaze.

SirDuck
5.5.2011, 17:52
I onda ti neko da "PentiJum 2" koji drnda instalaciju 4 sata i ti izgubiš večnost tamo za 1000 kinti :/

Razmišljao sam i ja o tome al previše vremena ubija :/

A M G
5.5.2011, 18:05
To je jedan od rizika koji ovaj vid zarade sa sobom nosi. Nije svaki racunar "PentiJum 2", mnogi su taman toliko noviji da moze da se instalira i Windows 7 i da radi fino.
Licno, pre bih radio ovakav posao nego sto bih brao voce/povrce na +40 ili teglio saksijetine od 140 litara sa 6 metara visokim bambusom.

SirDuck
5.5.2011, 18:08
To jeste. Samo ja bi bio profesionalniji i nosio bi i eksterni HDD ako treba neki backup da se uradi. I mora da se napravi koktel programa da se ne bi skidali sa neta.

Elem, kako bi ti npr rešio skidanje drajvera za matičnu ploču ako klijent nema internet ili su drajveri potrebni da bi radio Ethernet port za net?

Freško
5.5.2011, 18:47
@AMG

Ja sam to radio što ti kažeš pre 7-8 godina. I mogu ti reći da je to teško rarađen dinar. Kad im tako baneš na gajbu obavezno krenu sa muzičkim željama pa kolko god da je brz komp zakasaš zbog budale po 3-4 sata, nekad i više. Ja sam posle nekoliko meseci digao ruke od toga. Ima hiljadu i jedan razlog zbok kojeg umesto planiranih sat i po eventualno dva zakasaš po 4-5.

Ja lično sada što se terena tiče prihvatam da radim mreže. A i to je izlazak na teren 500 Kinti plus 1000 radni sat pa ko voli nek izvoli.

SirDuck
5.5.2011, 18:49
To je kul, neko te pozove da ubodeš kabl u ruter i uzmeš 500 kinti

Long Shadow
5.5.2011, 19:38
xD..Pa ni jedan posao nije lak, svako uzme ono sto mu odgovara.

Freško
5.5.2011, 20:04
To je kul, neko te pozove da ubodeš kabl u ruter i uzmeš 500 kinti

To bi bila izi mani varijanta, ali takve situacije su veoma retke, najčešće se i tu nešto zakomplikuje.

JohnnyNT
5.5.2011, 21:07
Najgore kad te neko zove da mu prikačiš internet (npr. ADSL je nedavno stigao u moj kraj).I tako ja raskačim i ponovo povežem (jer kao po pravilu uzmu sami to da rade i pogrešno povežu) ruter, telefon i sve po redu i proradi net, kad ono-"A šta ja da radim sa ovim?" :facepalm Pa moram da održim kratak kurs o internetu i njegovom korišćenju, instaliram i podesim Operu, otvorim Gmail i FB nalog, pokažem kako se koristi Youtube i konvertuju snimci u mp3, za šta služi Google i šta se sve može naći na nejmu, instaliram i napravim Skype nalog...

Nekad zažalim što je došao ADSL :kreza:

SirDuck
5.5.2011, 21:32
Treba da žališ šte ne umeš da kažeš da imaš jako malo vremena jer moraš da radiš nešto za majkosoft or something :kreza:

JohnnyNT
5.5.2011, 21:36
Nije loše..."Ma nemam vremena, hakujem Pentagon" :kreza:

SirDuck
5.5.2011, 22:03
Samo daš do znanja da jako malo vremena imaš i da ovo što radiš jedva stižeš. Posle toga dobijaš ristekpa, ai neće te gnjaviti da im opravljaš svaku sitnicu dok se ne preseliš na drugi kontinent. Misliće:"Ma nemoj njega da smaraš, vidiš da čovek ima mnogo ozbiljnija posla od našeg kompijutora, zvaću ovog komšijinog malog", i tako prebaciš baksuz na nekog drugog :)

JohnnyNT
5.5.2011, 22:07
Ma sve to zvuči savršeno logično, ali problem je što nema niti jednog komšijinog malog :( :opanachke

Long Shadow
6.5.2011, 13:37
Ma ako te ljudi stalno zovu ti namerno povecavaj cenu svaki put uz razlog da ti njihov poziiv skracuje zivot za 10 sekundi :D

A M G
6.5.2011, 18:23
@ SirDuck: Postoje programi koji, kada se instaliraju na racunar, mogu napraviti backup disk sa svim drajverima koji su u tom trenutku prisutni na sistemu. I sam sam pre izvesnog vremena koristio jedan, ali sam zaboravio njegov naziv, a mrzi me da guglam.

@ Freško: Verujem da nije lako, nisam probao ali kontam da mnogi ocekuju cuda od coveka koji dodje da im sredi komp. Nije mi uopste tesko da zamislim situaciju gde te neko tera da na nekoj kantici napravis da sve igre rade onako kako sincic zahteva, jer mu je prodavac rekao da "moz' tera sve".

stepanov
7.5.2011, 17:50
To je jedan od rizika koji ovaj vid zarade sa sobom nosi. Nije svaki racunar "PentiJum 2", mnogi su taman toliko noviji da moze da se instalira i Windows 7 i da radi fino.
Licno, pre bih radio ovakav posao nego sto bih brao voce/povrce na +40 ili teglio saksijetine od 140 litara sa 6 metara visokim bambusom.

Radije bih lopato i vuglio dzakove preko leta nego gnjavio instalacije windowsa po stanovima. Hvala bogu, imam dva sela u kojima mogu da radim koliko ocu i sta ocu (i mnogo vise nego sto radim i pomazem) tako da bi trazenje nekog posla bilo glupo. Inace podrzavam one koji hoce da rade i kojima treba novac. Narocito ko hoce sa kompovima da radi, dakle da je naucio nesto u zivotu o necemu. Mrzim i svoj komp da sredjujem a ne tudji.

Kojic_M
7.5.2011, 19:53
Ma najbolji nacin je da sedis mesec,dva za kompom i ucis se haku,posle upadnes u sistem neke banke i imas dzeparac :to_care::to_care::to_care:

Normalno da se salim,najefektivnije je da uzmes lopatu pa koliko mozes a plus ces posle mesec dobiti tonu misica :D Ja sam proslog leta radio neki slican posao i uzeo sam neke pare,tako da je to oprobano (a planiram i ovog leta) . Ako neko misli da ce se obogatiti sedenjem za kompom,jedan je Bil Gejts :kreza: Sad ce i sezona voca,sto je olaksavajuca okolnost :qliranje:

Iceman_37
8.5.2011, 17:24
Evo ja nesto da kazem ovde, kao prvo, svi ovde pricaju uvek mozes da nosis gajbe...ne mozes bracala jer vise ni to ne mozes lako da nadjes u Beogradu.

A evo jedan primer, pazite kad mi drugar udje preko veze da istovaruje kamion dugacak odavde do makedonije pun jagnjica. Prvo sto je dogovor bio da se dodje tad i tad, oni dosli kamion kasnio 4 sata, zima prebija ajd nema veze... tovar krece, ebe se glavnom sto si cekao, sto je ceo posao trebao da traje 4 sata, nista ti tu ne mozes, zaglavis 8 sati. Krenes da tovaris...ok fizikalija teska al moze. Ovi koji to rade na dva jagnjica prave pus pauzu...poludis, al razumem ih...Uglavnom cimanja mnogo, da nebi dobio nikakvu kintu, jer za to idea placa tek na kraju meseca, pa si crko ko stoka i jos cekas 2 nedelje za 1500 dinara....preko veze.

Konobarisanje, e da, kinta odlicna, samo sto gde god da odem na intervju dodje jos 15 riba sa 5 godina iskustva na splavu a ja bez.
Nijedan vise poslodavac nije voljan da te nesto nauci, sve je sada trazeno sa iskustvom od tri godine...pa gde.
Mnogo su digli nos nasi poslodavci, obicni seljaci sa kapitalom da otvore cvecaru u Beogradu i da se izdrk... nad normalnim ljudima sa svojim nekim zahtevima i onda da ti na kraju kazu da radis za 15k mesecno.

Radio sam u jednom marketu, dan za intervju, dosao ja i jos 10 i vise muskaraca. Nekim cudom dobijem ja posao, al to kakav. Posto poslodavac trazi da ima sto manje radnika (manji trosak) na tog jednog radnika ide vise poslova. ja sam imao grubo 4 posla koja treba da radim. da punim 5 frizidera, da pazim slatku stranu, da cistim mali magicin, da tovarim iz malog magacina a po potrebe me i vuku u veliki magacin u sred radnog vremena da kad bi se vratio samo cujem kolegu alo prazni su frizideri...Posao na kom isecete ruke i ispadate krvi koliko god brzo da radite. Pa ajd i sve to al za 20 hiljada ? Koliko god vam se cini da vredi, ne vredi, posao je pakleno tezak, al lazi poput mogucnost povecanja plate da ne pricam. Samo pitate tamo koji radi duze, kolika ti je plata jer i dalje 20 hiljada?..."nego sta, naravno, sta si ti mislio...jedva cekam da pobegnem."

Istina je da za devojke ima vise posla, mada i tu ne blista sve bas najbolje.

Po statistici 80% ljudi se zaposljava preko prijatelja (veze/preporuke). Ziva istina. Pricam o poziciji jednog nezaposlenog coveka starosti 20 godina, ne tipa student + zadruge. Ali daleko i da je tamo kao sto je bilo ko sto neki ovde misle.

Ja kako zadjem u zadrugu...dobar dan, vi ste taj i taj, student ? ne? nezaposlen ? Da...jao pa moram da vam kazem jako malo posla, skoro i da nema, ne znam...Tako mi jedna zene nije i "dozvolila" da se uclanim jer kaze stvarno nema nista.
Uclanjen sam u vise zadruga i ponuda je slaba.

Nije sve tako crno i eventualno gledajuci svaki put kad izadju novi oglasi/ zvati zadruge itd...nacice se posao. Nema lake zarade u srbiji, i nema lakog pronalaska posla.

Znam odlicno da radim na racunaru, sklapam hardware, windows itd...engleski perfektan, ofice word excel, imam diplomu al SSS, al nista ne vredi, jer za ljude kao ja koji su bez veze, ide fizikalija i iskoriscavanje, tako jedino mogu da zaradim pare...

Ja sam najvise para zaradio radeci u verovali ili ne "postenoj" kirby firmi gde sam prvi mesec uzeo 400 evra, a oni vam onda zavuku sledeci mesec promene ugovor misleci da ste se navukli, a ja im pokazem.......i dovidjenja.

Ne znam sad kakva je ponuda u okolinu, al u BG-u ne blista ni fizikalija ni neki bolji poslic. Rado sam i imao plan da zavrsim kurs za Amadeus sistem, al sta mi i on vredi kad nemam veze da se zaposlim u prodaji karata.

E ljudi srbija je dno dna. Da ne pricam da sam ucio toliko da znam da radim posao na aerodromu za supervajzera ili nekog asistenta, moj fah, znam racunare, znam vazduhoplovstvo, gledao sam posao iz prve ruke i ZNAM da ga radim al nemam vezu da se zaposlim i da imam zasluzenih 40 hiljada platu, nego svoje znanje ne mogu da unovcim pa idem da nosim gajbe a jedva i to da mogu da nadjem.

U srbiji propadaju mladi ljudi koji stvarno nesto znaju, ako nemaju podlogu i roditelje da pomognu. Ne moze svako da se okreni tati za pare...

Long Shadow
8.5.2011, 18:33
Najbolje je otici iz Srbije u inostranstvo gde je su bolji zivotni uslovi...Jednostavno Srbija je propala sto se tice finansija itd.

LoneWolf
8.5.2011, 18:44
Propala je jer ste VI to dozvolili - ako vam je sve toliko dozlogrdilo, gdje ste na demonstracijama? Gdje ste na izražavanju građanske neposlušnosti? Gdje ste u nevladinom sektoru? Gdje ste u omladinskim organizacijama koje nešto pokušavaju promjeniti? Svuda u svijetu kroz istoriju revolucije je dizala sirotinja i omladina, rijetko su se bogataši dizali na revolucije i promjene.

Najlakše je zabiti se u kladionicu, ispunjavati tikete i pomiriti se sa postojećim stanjem nadajući se da će vas Bog pogledati za jackpot, al' u 99.9% slučajeva NEĆE.

Ne pozivam na nasilje niti huliganizam, pozivam vas da se dignete i da se vaš glas čuje. Tražite od političara i vladajuće strukture da se nešto promjeni na bolje.
Njima je lako, oni su svoju djecu situirali i zabili na studije po inostranstvu, imaju obezbjeđen posao za 100 generacija od danas unaprijed. A vi?

Ako vam je dobro, onda ništa... :odoK:

Thaedass
8.5.2011, 18:51
Najbolje je otici iz Srbije u inostranstvo gde je su bolji zivotni uslovi...Jednostavno Srbija je propala sto se tice finansija itd.

Mislis da se tek tako ljudi zaposljavaju i preko? Ti kad odes na nepoznat teren ne znas ni gde hleb da kupis,a ne koga da vuces za rukav za posao :) Nije sve tako lako i sjajno kao sto se prica (isti djavo kao i u vojsci kad ih pitas kako im je bilo - svi su bili pisari)

@LoneWolf: nemoj da potezes politicko pitanje jer ce tema za par minuta planuti u off :)

Inace u nevladinim organizacijama neprofitnog tipa se tuce vrlo lepa lova pogotovo u studentskoj dobi. Organizacija zurki i ostalih manifestacija zabavnog karaktera je jedan vid posla - cist kes leze na ruke od ostatka kajmaka koji donose sponzori & stuff

LoneWolf
8.5.2011, 18:52
Pa eto alternative.

DavidovicN.S
8.5.2011, 21:27
Propala je jer ste VI to dozvolili - ako vam je sve toliko dozlogrdilo, gdje ste na demonstracijama? Gdje ste na izražavanju građanske neposlušnosti? Gdje ste u nevladinom sektoru? Gdje ste u omladinskim organizacijama koje nešto pokušavaju promjeniti? Svuda u svijetu kroz istoriju revolucije je dizala sirotinja i omladina, rijetko su se bogataši dizali na revolucije i promjene.

Najlakše je zabiti se u kladionicu, ispunjavati tikete i pomiriti se sa postojećim stanjem nadajući se da će vas Bog pogledati za jackpot, al' u 99.9% slučajeva NEĆE.

Ne pozivam na nasilje niti huliganizam, pozivam vas da se dignete i da se vaš glas čuje. Tražite od političara i vladajuće strukture da se nešto promjeni na bolje.
Njima je lako, oni su svoju djecu situirali i zabili na studije po inostranstvu, imaju obezbjeđen posao za 100 generacija od danas unaprijed. A vi?

Ako vam je dobro, onda ništa... :odoK:
Ja to pricam u svakoj temi u kojoj se spominje kako ova nasa zemlja ne valja i kako nema para a politicari kradu. To sto se krade, sto nema posla i slicno, ne desava se zato sto tako mora, nego zato sto se dozvoljava. Ali lako je na forumu kukati, problem je da se ustane iz stolice i da se uradi nesto. Kad treba da se digne i da se preduzme nesto onda je svima dobro...

JohnnyNT
8.5.2011, 22:05
Vidite šta se u Grčkoj radi, a mi smo već 20 godina u goroj situaciji nego oni.Mnogo smo otupeli i postali letargični.

Imam osećaj da bi neko trebao da nešto digne u vazduh, pa da krenemo da uradimo nešto (izvinjavam se zbog nedefinisanosti :D)

doctor
8.5.2011, 23:27
...

LoneWolf je u pravu, ali sam upravo o ovome što je Iceman i ja pričao kada su mi na početku teme pričali o gajbicama i sličnom... :)

Sayonara
11.5.2011, 16:49

Ne znas ti kako je u Crnoj Gori . Ja znam jer ja ovdje zivim . Mi smo ovdje kao neko vece naselje . Nista novijeg datuma ne mozes da kupis , sto se tice kompjuterskih komponenti . Kad nesto dodje u Srbiju kod nas to dodje za 2 godine :facepalm

Nodi
19.7.2011, 16:32
cao, ljudi! Evo i mene na temi o radu :eek: (otkud ja tu!?)
muka priterala :D Ovako stoje stvari:

Imam 16 godina. Preko leta imam dosta slobodnog vremena. Medjutim moji mi smanjili dzeparac (kao: ne ides u skolu manje ti treba o.O), a meni se troskovi povecali: drustvo, izlasci, devojke. Sve to treba da se plati. E, sada, meni treba neki posao za preko leta (dok mi moje ne vrate normalan dzeparac). Ovo su mi
(satro) kvalifikacije: Dosta se razumem u kompjutere. Znaci, mogu da odrzavam sisteme, brisem viruse, i da popravljam hardver u nekim slucajevima. Matematiku, istoriju, fiziku i knjizevnost poznajem super (idem u gimnaziju, ali ucim i van skole,onako, za sebe). Ne stidim se bilo kog posla (naravno, sve dok je posteno).
Ja nesto kontam da bi mi najisplativije bilo da odrzavam racunare ( to sam i dosad radio ali nisam naplacivao :D ). Sta vi mislite? Imate li neki predlog? I da, zivim u Beogradu. :)

P.S. Izvinite zbog mnogo zagrada i mozda nepotrebnih informavcija, ali se trudim da vam dam sto vise informacija kako bi ste mi lakse pomogli. Takodje se izvinjavam zbog ocajnog smisla za humor. Hvala :)

JohnnyNT
19.7.2011, 16:55
Naravno da su kompovi najbolja opcija i da sam na tvom mestu to bih prvo pokušao, ali ako ne budeš imao zadovoljavajući broj mušterija, nećeš zaraditi bog zna šta.
U tom slučaju, rezervno rešenje su omladinske zadruge, u Bg uvek imaju nekih poslića za mlade.

Djordje Turjacanin
19.7.2011, 17:19
Obavezno naplaćuj. ako se bune zbog skupoće reci im nek odu u neku prodavnicu rač. i opreme pa nek vide koliko košta popravak tamo.

Da i ja kažem nešto za televizor :D

Imam eto 15 god. (16 u decembru ću imati) i već 2-3 godine imam solidan posao preko ljete, za tri mjeseca odmora zaradim oko nekih 500-600 eura. Naime, ja radim u luna-parku, većina ja mislim da zna o čemu se radi. Ringišpil, stolni fudbali i slično... Jeste da je fizički malo napornije ponekad, ali apsolutno nemam potrebe za traženjem novaca od majke.

_Maximus_
19.7.2011, 17:37
Zavrsio master na Filoloskom u Beogradu, a sada radim na recepciji za 24 hiljade i to sam se mucio da upadnem preko veze. Sine, samo da prepoznam pravu snagu u Srbiji koja se izgleda nikada nece pojaviti osim da to budemo mi klinci koji pisemo ovakve stvari, i idem da rusim sistem.

Ili lepo sedi kuci i kukaj. Sta da kazem.:cool:

Nodi
19.7.2011, 18:04
Hvala puno svima! Pomogli ste mi :)

@Maximus: Apsolutno se slazem! Fight the power! :D

alexandar87
19.7.2011, 18:09
Isti kur i samnom,zavrsio visu i fax za menadzment Zajecar,a rintam na gradjevini.15e dnevno,i 1-2 obroka,zavisi od preduzimaca do preduzimaca.I to nema stalno,a vec i ti gradjevinski poslovi odumiru.Rintam od 18 godine na mesalici (i ostala prateca oprema) a jedan jedini dan radnog staza.Jbg,u takvoj zemlji zivim.A i ne vidim neki zrak sunca na kraju tunela u Srbiji.Ipak sam za te gradjevine kao sezonske poslove,solidno se placaju (?) kada se pogleda celokupna situacija u zemlji.,kad nema nista drugo.

Nodi
19.7.2011, 19:13
^Pa koj' si kuac zavrsavo menadzment? :D Mog'o si lepo jos vise da radis i da imas vise para. Ti si bukvalno bacio vreme na skolovanje.

Da nisi razmisljao da predjes u neki drugi grad gde mozes da nadjes posao? Malo je glupo da trosis dane radeci kao fizikalac, kad si vec strucan u nekom drugom polju. Tako je moja sestra, samo sto ona, naravno, pre toga nije radila kao fizikalac :D

PEDJA CZBG
19.7.2011, 19:43
Бојс, ја см данас био до студентске задруге и за свој петодневни рад (очитавање бројила) узео 6500 динара. . . Ништа лепше. . . Какви менаџменти, **************************************** палац. . . нема 'леба без мотике. . .

alexandar87
19.7.2011, 20:22
Pa jbg,crncio sam za tu skolu,kao i moji roditelji,bolje je imati kakvu-takvu diplomu,valjda ce se promeniti ovo banditsko vreme,mozda nekad ta diploma bude vredela nesto.I ovako si nista,a bez skole pa totalno.Jbg,mora da se radi nesto.Prelazak iz jednog mesta u drugo radi posla nije bas jednostavan postupak.Milion zebancija treba,odjava u jednom mestu,prijava u drugom,pa nova licna karta sa cipom zbog promene prebivalista,100 k***a...Ko ce putovati svaki dan po 50-100 km pa i vise.A jos i radim poljoprivredu kuci,to pa plus.Tezak je zivot seljaka :).Al dok se ne oporavim,nema nista od trazenja posla u drugim mestima (Preebo mi motokutlivator nogu,tj. freza),tako da o poslu u struci tek od jesen,boze zdravlje,moze da se misli.
BTW,i gradjevinom moze da se zaradi lepa svota novaca.Primera radi,ja mesecno izadjem izmedju 400 i 500€,sto je u danasnje vreme izuzetna svota,ali kao obican radnik (PRS),i to radis po mesec-dva pa kad opet naleti.Al da se radi,radi, i to muski.Svako ko ima radnu naviku moze izdrzati bar 15-20 dana,sto je negde oko 20-30k dinara.

JohnnyNT
19.7.2011, 20:33
^ Da, ne moze to svako.Građevina u letnjim mesecima može da skenj*a i žilave tipove.Poznajem lično par ljudi sa kojima je to bio slučaj.

todos
20.7.2011, 12:25
Treba lepo tokom leta da se javite u JKP u vašem gradu i pošteno zaradite pristojan novac brišući i perući ulice, takođe i odnoseći đubre. Pošto je vreme godišnjih odmora takve firme imaju potrebu za takvim radnicima tokom već pomenute sezone odmora. Kasnije ako budete dobri radnici imate šanse da budete primljeni za stalno. Tako rade studenti u Francuskoj, Nemačkoj i u drugim razvijenim zemljama. Morate da osetite da novac nije lako zaraditi, više ćete ga ceniti i manje koristiti ramena od svojih roditelja za plakanje.:dedica:

Nodi
20.7.2011, 13:24
^ Da samo sto ti studenti u Francuskoj, Nemackoj i ostalim razvijenim drzavama nemaju ovako prljave gradove i ne moraju da ciste spriceve i ostale gluposti :D

Sad ozbiljno: to uopste nije lose resenje za one koji su u najgorem skripcu sa lovom. Medjutim tinejdzerima koji mogu da zarade bolje na druge nacine (kao ja) to je apsolutna glupost :)

Sun Tzu
20.7.2011, 15:12
^ Da samo sto ti studenti u Francuskoj, Nemackoj i ostalim razvijenim drzavama nemaju ovako prljave gradove i ne moraju da ciste spriceve i ostale gluposti Jok nemaju, imaju čak i gore. ;)

Inače, koliko ja znam za zelenilo i čistoću treba dobra veza da bi se upalo..

_Maximus_
20.7.2011, 19:09
Covece za gradsku kanalizaciju ti danas treba veza.

Lich_king2
20.7.2011, 19:12
Covece za gradsku kanalizaciju ti danas treba veza.

Istina. Srecno je kad ubodes da radis neki posao preko web-a :D

Nodi
20.7.2011, 19:52
i jos nesto:
Kako da malo ''nabavim musterije''? :D Ne, ozbiljno, kako da rasirim malo vesti o tome da odrzavam kompove, a da ne ispadnem totalni idiot? Kako ste (vi koji jeste) to uradili? :) Hvala jos jednom.

krivo mi je sto ne mogu da vam se zahvalim -.-

todos
22.7.2011, 8:19
^ Da samo sto ti studenti u Francuskoj, Nemackoj i ostalim razvijenim drzavama nemaju ovako prljave gradove i ne moraju da ciste spriceve i ostale gluposti :D

Sad ozbiljno: to uopste nije lose resenje za one koji su u najgorem skripcu sa lovom. Medjutim tinejdzerima koji mogu da zarade bolje na druge nacine (kao ja) to je apsolutna glupost :)
Ovde pričaš jedno a poslednji post ti je depresivan. E, u tome je stvar tamo zaradiš lovu čestito radiš i kupiš knjige i novo odelo za fakultet. A to tvoje zanimanje ili poznavanje znaju već talentovana deca od 13 godina. E pa zato je teško naći mušterije.

MacGruber
22.7.2011, 10:47
Професионална војска или полиција, поготово погранична.

Пунолетан си? Мрш у војску на обуку и за 3 месеца имаш готово сигуран посао у свом или неком оближњем месту.

Долази ми другар недавно, каже упао је има солидну плату, 30 хиљада + преко тога ако иду доле на терен и најбоље од свега, плаћају му стан изнајмљени у коме живи.. брука.

А овде се распадамо за неку сићу.. да нисам толико лењ и ја бих, најгоре је кад се човек навикне на ср*ње од посла.

doctor
23.7.2011, 17:34
Ćale mi je profesionalno novo lice... Samo ću vam reći jedno: zaboravite na vojsku. To je jedna golema za*****cija koja vas može koštati mnogo vremena, živaca i ponosa...

Nodi
23.7.2011, 18:51
Ovde pričaš jedno a poslednji post ti je depresivan. E, u tome je stvar tamo zaradiš lovu čestito radiš i kupiš knjige i novo odelo za fakultet. A to tvoje zanimanje ili poznavanje znaju već talentovana deca od 13 godina. E pa zato je teško naći mušterije.

************ Ja sam lepo pitao kako malo da rasirIm posao! Imam 16 godina i treba mi samo za dzeparac. A ti si verovatno neki salabajzer sa 30 i vise bez faksa, bez dobrog posla, i sad si ljut na svet zbog toga (uveren sam 90%).

reb0rn
23.7.2011, 21:58
Nikako... :(
U srbiji je nevrovatna kriza, nezaposlenih blizu 3 miliona od toga 2 miliona sposobnih i od 18-40 godina... radi se po trafikama, mesarama, zanatskim radnjama za 120-150e (ako dobijes platu i uglavnim na crno, tako da ih bas briga za zadruge i studente)

Servisiranjem se svi bave svi bi sto jeftinije, oglasa tonu a posla svake godine pa bar 50-60% manje (nema se para svi bi besplatno samo da proradi komp...)

Ko zna bolje programiranje pa outsourcing ali to vec izlazi van konteksta vecine tinejdjera a i tu se trazi odgovorno lice a ne klinja da danas uzme kes a sutra nestane...

Nodi
23.7.2011, 22:23
todosu se izvinjavam zbog psovki i uvreda, ali ne zbog misljenja, ostajem pri njemu. tvoje poruke su stvarno frustrirajuce!
@reb0rn: hvala za odg. bolje i takav nego nikakav.
Ja idem odavde, bolje mi je sam da smisljam nego da cekam (onakve) odgovore.

Cao, hvala svima koji su mi pomogli! :)
:odoK:

todos
24.7.2011, 10:12
Професионална војска или полиција, поготово погранична.

Пунолетан си? Мрш у војску на обуку и за 3 месеца имаш готово сигуран посао у свом или неком оближњем месту.

Долази ми другар недавно, каже упао је има солидну плату, 30 хиљада + преко тога ако иду доле на терен и најбоље од свега, плаћају му стан изнајмљени у коме живи.. брука.

А овде се распадамо за неку сићу.. да нисам толико лењ и ја бих, најгоре је кад се човек навикне на ср*ње од посла.

Tako je!!!
Jedna od odličnih opcija.

doctor
24.7.2011, 14:30
Tako je!!!
Jedna od odličnih opcija.

Ćale mi je profesionalno novo lice... Samo ću vam reći jedno: zaboravite na vojsku. To je jedna golema za*****cija koja vas može koštati mnogo vremena, živaca i ponosa...

Hello, anyone there?

Detaljnije: nadređeni vas pod*ebavaju i za*ebavaju kako stignu, guraju vas gde stignu (radna mesta), daju vam disciplinske ocene kako im se prdne a plata i radno mesto sve gori i gori iz godine u godinu. Naravno sve to osim ako ne poližete svakog radnog dana i neradnog dana par anusa tih istih ljudi... Kad smo već kod radnih i neradnih dana, u vojsci definicija istih postoji samo zvanično, nezvanično, možete da radite i 24/7 i ne smete da se bunite... Vojska je ranije bila odličan izbor za zapošljenje. Danas, nikako.

A M G
24.7.2011, 15:04
Slazem se sa tobom, u vise navrata sam od raznih lica cuo koliko to krvav posao zna da bude.
Meni najbliza osoba sa kojom sam razgovarao jeste suprug jedne moje drugarice iz gimnazije, koji je vojnik po ugovoru i koji cesto i po mesec dana zna da bude odsutan, a ima sina od 2 godine. Zna da se desi da odlazak na teren od 15 dana postane onaj od 20 i kusur dana, a to saznaju tek kada odu, kao mora da se ostane, platice im se vise i tako to. Te nadoknade znaju ponekad debelo da kasne, a koliko takav posao utice na porodicni zivot, bolje i da ne govorim!

Imam jednog druga koji je, narodski receno, paljevina sto se tice uniforme, smatra da ona jaca duh, podize moral i sl, sve iznad uobicajenih shvatanja prosecnog coveka koji je sluzio vojsku. Ta iluzija mu se razbila kada je dobrovoljno otisao na odsluzenje vojnog roka, sto zbog uslova rada, sto zbog ljudstva, posebno nadredjenih staresina. Sada zali mesece koje je proveo prasinareci po poluraspaloj kasarni i dermalne infekcije od "cistih" carsava i uniforme...

Necemo vise u off topic, vracamo se nazad na temu.