PDA

Prikaži potpunu verziju : da li da gasim zvucnike?


polarnimeda
3.8.2006, 17:45
Videh pitanje za monitor- misljenja su podeljena. Sada me zanima i... Ja imam zvucnike 5.1- neke geniusove od 60-ak evra... Mada to i nije valjda vazno, vec- da li da ih gasim preko noci (mislim na taster, naravno)...?

VojaM
3.8.2006, 19:20
Videh pitanje za monitor- misljenja su podeljena. Sada me zanima i... Ja imam zvucnike 5.1- neke geniusove od 60-ak evra... Mada to i nije valjda vazno, vec- da li da ih gasim preko noci (mislim na taster, naravno)...? Ako ti ne smetaju i ne zuje kad je isključen kompjuter - ne moraš da ih gasiš. Ja, recimo, nisam te sreće: moja integruša je takva da bilo kakvi aktivni zvučnici ili pojačalo počnu strašno da zuje kad se komojuter isključi, tako da moram sve da gasim... Neki zvučnici, opet, imaju jake svetleće diode koje mogu toliko da šljašte da čovek ne može od toga da spava (i "On" lampice na nekim kućištima su od iste sorte; na kompjuteru na poslu morao sam da prilepim crnu izolir-traku preko 9/10 površine šljašteće plave diode jer inače nije moglo da se radi)

WD-40
3.8.2006, 20:55
Nisi jedini...vjeruj mi!:kreza:

polarnimeda
3.8.2006, 23:39
ja drzim kutiju ispred basa- prokleta plava lampica

Bond_007
4.8.2006, 8:09
ma jok :kreza:
pa naravno da treba gasis kakvo je to pitanje, kad nocu ugasis komp gasi sve

kvazigale
5.8.2006, 0:46
ako ti napajanje ima onaj drudi deo (a mislim na ono iznad 220V(naponski kabli) za struju, da se ukljuci monitor), i ako tvoji zvucnici nisu veliki potrosaci ti ukljuci tu zvucnike, pa kad se ugasi komp, ugasice se i oni i obratno. prijatne vrucine zelim :odoK:

Mario Pavićević
5.8.2006, 12:07
Pozeljno je da gasis zvucnike zbog pojacala.Ako ti je prolem da ih gasis onda ih makar smanji do kraja jer ukoliko nema nikakvog signala na ulazu zvucnika(racunar je iskljucen i slicno) a zvucnici su maksimalno pojacani to je najlaksi nacin da spalis pojacalo.

firefly
6.8.2006, 7:45
Za sve sljastece diode crni marker je resenje.:D

ton_majstor
6.9.2006, 15:17
Мој Алтек 251W не гасим већ другу годину, осим када нешто премештам око телевизора или ме жена натера да скупљам и бришем оне маце, тј. прашину. Наравно, гасим га на десном сателиту, главни пауер је увек он.

А овај други, несрећни НЕО 2.1 не гасим од октобра, кад сам га купио за спаваћу собу. Јесте да оно плаво светло бљешти као фењер, али барем терамо комарце! :qliranje:

Даклем, не мораш да гасиш. Осим ако, што рекоше... не зуји и пукне као бомба кад укључиш рачунар.

Поздрав!

DorianGrey
6.9.2006, 15:50
I ja imam integrusu, pa i moji zvucnici suste kao ludi kad iskljucim komp, tako da moram da ih cupam iz struje :n-cc2:

Merjadok
6.9.2006, 18:20
ako ti napajanje ima onaj drudi deo (a mislim na ono iznad 220V(naponski kabli) za struju, da se ukljuci monitor), i ako tvoji zvucnici nisu veliki potrosaci ti ukljuci tu zvucnike, pa kad se ugasi komp, ugasice se i oni i obratno. prijatne vrucine zelim :odoK:
Neće. Ti izvodi su samo spojeni na kabl. Nekada, na AT napajanjima, to je imalo smisla, jer su bili povezani na prekidač, pa je isključivanjem računara isključivan i uređaj koji se tu nakači. Sada je taj "izlaz" stalno pod naponom, kao i samo napajanje, tako da nema ništa od isključivanja. Jedini razlozi koje mogu da nađem je zbog kompatibilnosti sa monitorima (nekima je kabl za napajanje isključivo sa onim ženskim priključkom, mada nisam skoro video takav sem na svom Jazz monohrom monitoru iz '89), zajedničkog korišćenja UPS (mada i sam UPS ima više priključaka, a može da se stavi razdelnik) ili zato što još uvek koriste zaostale šasije od AT napajanja (ili možda nisu menjali mašine i proces proizvodnje istih) pa neće da ostave rupu.