PDA

Prikaži potpunu verziju : IT Open Days 2011 (13. do 16. maj 2011. godine, Računarski fakultet, Beograd)


Chivan
29.3.2011, 10:27
U organizaciji Tehničke škole „Nikola Tesla“ Šid i Računarskog fakulteta iz Beograda, a uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, Opštine Stari grad (Beograd), Kancelarije za mlade grada Beograda, Opštine Šid, Kancelarije za mlade opštine Šid i Društva matematičara Srbije, od 13. do 16. maja 2011. godine, u prostorijama Računarskog fakulteta održaće se IT seminar „IT OpenDays 2011“ pod sloganom „Unlock Your potential…“.

Seminar je namenjen talentovanim učenicima osnovnih (oglednih) i srednjih stručnih škola i gimnazija iz Republike Srbije čija interesovanja prevazilaze okvire redovnog školskog programa. Prijava za učešće na seminaru se podnosi elektronskim putem na zvaničnom sajtu (prijava.itopendays.com) i sastoji se iz upitnika (osnovne informacije o učeniku), testa koji sadrži klasična teoretska pitanja, zadatke i algoritamske probleme, i eseja na temu „Cloud computing“. Rok za podnošenje prijave je 2. maj 2011. godine u 12:00 h. Učešće za 40 odabranih učenika je besplatno a učesnicima iz unutrašnjosti su obezbeđeni smeštaj i hrana.

Ciljevi seminara su promovisanje edukacije, obrazovanja i stručnog usavršavanja mladih ljudi, prezentovanje intelektualnih potencijala učesnika, učešće eminentnih stručnjaka i ostvarivanje saradnje sa institucijama, kompanijama i pojedincima.

Glavne teme seminara su informacione i komunikacione tehnologije a ove godine poseban akcenat je stavljen na cloud computing. Program je koncipiran tako da kroz četiri dana pokrije, kako aktuelne, tako i uskostručne teme koje se odnose na interakciju između čoveka i računara. Partneri seminara održaće predavanja i na teme održivog razvoja i zaštite životne sredine kao i na korišćenje energetski efikasnih rešenja koja zahtevaju snažne računarske kapacitete.

Predavači na seminaru su stručnjaci zaposleni u društveno odgovornim institucijama i kompanijama koji osim akademskog poseduju i veliko praktično iskustvo. Programom je predviđeno održavanje okruglog stola na temu razvoja informatičkog društva u Srbiji, u okviru kojeg će učesnici biti u prilici da razgovaraju sa gostima iz zemlje i inostranstva. Planirano je i direktno uključenje profesora Univerziteta u Kaliforniji (UCLA) koji će održati predavanje pod nazivom „Cloud computing“.

Učešće na seminaru potvrdile su kompanije Microsoft, Oracle, Cisco, mikroElektronika, Božić i sinovi, itd. Program seminara obuhvata sledeće teme:


Virtualizacija
Veštačka inteligencija
Funkcijsko programiranje
Bezbednost i zaštita
Mobilna tehnologija
Web servisi
OpenSource alati i njihova primena
Project management
Primena informacionih tehnologija i razvojnih sistema u industriji
Uticaj Internet medija na razvoj čovečanstva
Elektronska trgovina i marketing

Sva predavanja će putem Internet-a biti direktno emitovana na zvaničnom sajtu a učesnicima će, u saradnji sa partnerima na organizaciji, biti omogućeno da polažu test iz engleskog jezika za sertifikat. Učesnici će dobiti i potvrdu o odslušanom seminaru.

Sve informacije dostupne su na zvaničnom sajtu seminara www.itopendays.com (http://www.itopendays.com)

NIx Car
29.3.2011, 21:38
sta bi dao da odem :n_klanja::n_klanja: ali bas tad imam exkurziju sa srednjom :(

Lich_king2
30.3.2011, 19:01
sta bi dao da odem :n_klanja::n_klanja: ali bas tad imam exkurziju sa srednjom :(
Ne brini ja cu ici u tvoje ime. :to_care:

water wizard
30.3.2011, 19:15
samo za srednjoškolce? :(

miša topola
30.3.2011, 20:51
samo za srednjoškolce? :(

Ima nas 300 miliona :)

Ja danas počeo da radim test, ostalo mi još 30 min. do kraja i onda se Opera sruši, a ja ostanem bez šanse za učestvovanje na ovom događaju :mad:
Ne znam da li mogu ponovo da se registrujem preko druge email adrese pa da opet pokušam na nekom normalnom browseru.

igormijatovic
13.4.2011, 12:11
Pozdrav svima,

Ako neko od Vas ima probleme sa registracijom ili duzinom trajanja kviza, kontaktirajte nas i sve cemo srediti. Niko nece ostati bez sanse da prisustvuje seminaru.

veseliburek
4.5.2011, 11:55
Evo ništa, samo da se pohvalim da sam drugi na listi primljenih... :)

http://www.itopendays.com/wp-content/uploads/2011/05/izabrani-ucesnici-seminara.pdf

miša topola
4.5.2011, 13:37
Čestitam :tapsh:

Lich_king2
4.5.2011, 21:40
Evo ništa, samo da se pohvalim da sam drugi na listi primljenih... :)

http://www.itopendays.com/wp-content/uploads/2011/05/izabrani-ucesnici-seminara.pdf
Bravo! Eh meni pritisli Rusi, nemam vremena moram da radim prevod.