Prikaži potpunu verziju : MSI 865PE Neo2-v Pomoc
Pre nekoliko dana su mi crkli svi integrisani prikljuci na maticnoj ploci ( zvuk,usb,prikljucak za misa-tastaturu) Kupio sam VIA Vectro VT6212 - 4-port USB 2.0 Host Controller i nekako resio problem sto se tice usb i zvuka Creative Sound Blaster Live !! Ali se javlja problem nemogu nikako da udjem u BIOS !!! Jel postoji neki drugi nacin ulaska u bios posto tastaturu(usb) ne prepoznaje pri restartovanju neko tek kasnije kad podigne windows!!!??????:confused::confused:
veseliburek
26.3.2011, 0:40
PS/2 tastatura?
PS/2 tastatura?
Lepo kaze covek u prvoj recenici teme da su izmedju ostalog crkli i PS/2 portovi...
veseliburek
26.3.2011, 0:45
Nisam video da piše PS/2 pa sam izignorisao... :kreza:
Nema druge nego da odnese ploču na servis da se zameni Super I/O čip da mu makar PS/2 portovi prorade.
Nema druge nego da odnese ploču na servis da se zameni Super I/O čip da mu makar PS/2 portovi prorade.
Nesmem da tvrdim al mislim da si ovde lupi, ja bi rekao da to nemoze da se popravi, provericu ujtro sa mojim serviserom. Pa cak i da moze ne isplati se, jer ce popravku platiti bar 1000 Dinara, a za te pare ili 500-600 dinara preko po oglasima moze da se kupi podpuno ispravna 478 ploca. Ja sam recimo na limundu pre par dana uzeo za 600 dinara 775 plocu (http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Maticne-ploce/FoxConn-maticna-ploca/2425315) u slicnom stanju s tom razlikom sto je bila crkla i mrezna, i prodavac se prevario usb portovi su ispravni!. Kolega je izmenja cipove za muzicku i lan i evo je sad ploca radi bez greske, al za to se jos i isplatila popravka jer je u pitanju kolko tolko kasfetna 775 ploca sa 965 cipsetom i 6 sata portova (odgovara mi za NAS). Al ovo da predlazem coveku da krpari 478 plocu to mi bezveze, ako mu vas stalo ili limundo ili oglasi pa nek si kupi komplet ispravnu plocu za sitnu lovu.
veseliburek
26.3.2011, 1:07
Lucky bastard... :kreza:
Ne znam, oni po pcberzi cene te krševe kao neko neverovatno blago, traže 50 evra za s478 ploču... Jeez...
Lucky bastard... :kreza:
Sta cu posrecilo mi se....
Ne znam, oni po pcberzi cene te krševe kao neko neverovatno blago, traže 50 evra za s478 ploču... Jeez...
Ma i to se normalizovalo, pogledaj bre koji je datum, 2011 prike... pa te ploce su bile aktualne pre skoro 10 godina, jednostavno nema smisla kad je doslo vreme da plocu+procesor+ram (2GB DDR3) mozes da kupis za ispod 100 Eura. Ocemu mi dalje da pricamo....
@petra851
Sto se tebe tice i tvog pitanja bojim se da kod docicne ploce jednostavno nema nacina za ulazak u bios ako su PS/2 portovi mrtvi.
Ploca sve radi sve je ok znaci ja sam kupio zvucnu i usb ali najveci problem je sto nemogu da udjem u bios ja se oko kompa mnogo ne razumem pa sam mislio da postoji neki drugi nacin da se udje u bios preko nekog programa itd....posto nemogu ni windows da reinstaliram?????
optimus Z600
26.3.2011, 22:57
Ploca sve radi sve je ok znaci ja sam kupio zvucnu i usb ali najveci problem je sto nemogu da udjem u bios ja se oko kompa mnogo ne razumem pa sam mislio da postoji neki drugi nacin da se udje u bios preko nekog programa itd....posto nemogu ni windows da reinstaliram?????
Boze Petra!! :D :kreza:
Ja mislim da ne postoji program preko koga bi usao u BIOS, ali ispravite me ako gresim.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.