Prikaži potpunu verziju : sezam pro adsl
znima me da li neko koristi sdsl sezam pro na centrali vozdovac bioskop
adsl mi je ukljucen 14.07.2006 i do dana danasnjeg nema adsl signala
centrala je novo postavljena dodata mi je dvojka na broj i blizu sam centrale
na svakodnevana pozivanja korisnickog servisa odgovor je isti:
poslace mail "jupaku" da proveri, oni provere,
sve u redu a kod mene i dalje nista
cak su mi poslali i svog tehnicara (sezam) da proveri i nista signala nema
dolazili su i iz telekoma da provere liniju i to je kao u redu ali signala nema
sad sam u dilemi ko koga zeza sezam mene ili telekom sezam
i da li neko zna sta je taj "jupak" kakva je njihova uloga
deluje mi neverovatno da 20 dana niko nezna da otkloni smetnju ili
utvrdi da adsl ne moze da radi
kako su uopste mogli da te ukljuce na adsl ako ne radi centrala?
moguce da je problem do tabe, mada s druge strane ja nikad ne bih uzeo sezam (flat je preskup)
najbolje lepo idi kod njih i iznesi im slucaj, ili pripreti malo ipak si platio za ceo mesec a ne nedelju dana
sezam je uzas ako imas mogucnosti prikljuci se na neobee
a sto se tice problema to si odma posle nekoliko dana trebao da trazis pare nazad i gasenje naloga
dobra stara fora preti inspekcijom i te gluposti
a jer to samo ti u tom delu imas problem ili i komsije?
Ne znam kakvi ste to ljudi koji platite nesto pre no ga dobijete??? :n-cc2:
Prica o SezamPro-prevari ima na svakom nasem internet forumu i svako ko je iole obavesten nece uzeti ADSL kod njih.
A sto se tice otkaza to je malo teze jer ce da te cimaju zato sto i sam provajder za tebe placa telekomu.
ja imam Sezam adsl i sasvim sam zadovoljan...
nego, sokrate, nije mi jasno nesto: dolazili su kod tebe i ljudi iz Sezama i iz Telekoma? Sta su ti rekli jedni, a sta drugi? Daj malo jos detalja...
@ 3LNCER: pa, nije bas istina da je Sezam flat skup, tj. nije skuplji od ostalih provajdera...
@zoni kod sezama je flat 2100 a kod neobee 1500
dolazili su i jedni i drugi i ptt tehnicari i sezamov tehnicar
sezamov covek je utvrdio da nema adsl signala
ljudi iz ptt su proveravali da li je linija dobra
poenta je izgleda da oni koji treba na centrali da propuste signal
ne znaju bas najbolje svoj posao
zvao sam cak telekomov korisnicki i rekli su mi da na mojoj lini postoji adsl
znaci prosto: sve postoji ali ne radi:rofl:
problem je ako i promenim provajdera ko mi
garantuje da nece biti isti problem sa neznalicama iz telekoma
preko kojih sve ide plus famozni jupak koji ne znam sta radi ali
provajder se prvo zali njemu pa oni kontaktiraju telekom
a mozda je jedini koji zna to da poveze na odmoru:qliranje:
@zoni kod sezama je flat 2100 a kod neobee 1500
1700 je kod Sezama i zaista je malo skuplji od NeoBEE-a (trenutno - kasnije ce verovatno Sezam malo skinuti cene, pa ce neko vreme Sezam biti jeftiniji, pa onda opet NeoBee, pa sve tako...)
s druge strane, Sezam daje i 50 SMSova, sto je simpaticna fora...
Sokratbg, meni to definitivno izgleda kao neko smaranje sa Telekomom! :(
u pravu si
danas su me zvali iz telekoma i za pet minuta je proradio adsl
sad radi super (zadnja dva sata)
izgleda da telekom pomalo minira provajdere
inace da naglasim ljudi iz sezama su svo vreme bili stvarno ljubazni
i ako sam ja par puta bas popizdeo
naravno pretplata mi je pomerena na danasnji dan i dobio sam mesec dana
gratis. to inace dobija svako ko uplati kod njih adsl, pa na kraju cene
ispadnu iste
pozdrav
E ljudi mene muci isti problem. Vec 9 dana mi ne radi ADSL, imam nalog isto kod sezama ADSL Home 256/64. prijavio sam problem pre 7 dana jos i nema odgovora iako su prosledili zalbu telekomu, a ADSL i dalje ne radi a doduse reki su mi da nikom dva dana nije radio net jer su selili kompletnu infrastrukturu (servere itd) na novu lokaciju. Ponasa se isto kao i u predjasnje opisanom problemu, nema signala jednostavno. Promenio sam 4 modema a probao i sa mojim ruterom ali isto svaki put. Na centrali kumodraz sam inace a u sezamu kazu da se niko drugi nije zalio iz mog kraja. Proverio sam provodljivost kablova(da nema prekida) vise puta i kako su povezani. Drajveri su 100% dobro instalirani i modem podesen. Znaci...ne znam sta vise da radim. Iako sam do sad vise puta zvao i bio u sezamu jos uvek nista. Ostalo je na tome da ce mi se javiti kad vide sta je problem ali naravno i bice mi nadoknadjeno kako kazu :) ovo sve vam pisem preko GPRS konekcije...pa jel treba ja da idem u telekom da resim problem iako ja placam sezamu a oni iznajmljuju od telekoma ADSL lniju koliko mi je poznato. Inace sem toga nemam nekih zamerki hehe tuga...
lazu da u kumodrazu nije bilo problema
pricao mi je lik koji ima adsl kod beotela da je cekao mesec dana dok telekom konacno nije sredio stvar
definitivno telekom minira provajdere opste bezakonje nemas kome da se zalis
mare [bre]
31.8.2006, 10:16
Ja sam na Sezamovom 256/64 i nemam, apsolutno nikakvih problema...
Iako je cela oprema na mojoj centrali tek postavljena (Sremcica), ona radi sasvim stabilno i pouzdano....
Provider ne blokira p2p portove, pa eMule, uTorent i LimeWire rade kao podmazani :to_care:
']Ja sam na Sezamovom 256/64 i nemam, apsolutno nikakvih problema...
Iako je cela oprema na mojoj centrali tek postavljena (Sremcica), ona radi sasvim stabilno i pouzdano....
Provider ne blokira p2p portove, pa eMule, uTorent i LimeWire rade kao podmazani :to_care:
pa ko kaze da ima problema sa sezamom ?
problem je do telekoma!
Imam jedno malecko pitanje.
Dal mi je za uvodjenje ADSL-a potrebno da imam ISND ili može i obicna telefonska linija. Unaprijed zahvalan.
Imam jedno malecko pitanje.
Dal mi je za uvodjenje ADSL-a potrebno da imam ISND ili može i obicna telefonska linija. Unaprijed zahvalan.
Ne treba ISDN.Mada, cuo sam iz pouzdanih izvora da u CG traze ISDN za uvodjenje ADSL-a.
Ja pre uvodjenja ADSL-a nisam imao nikakve druge "marifetluke" tipa ISDN itd na liniji i aktivirali su mi bez problema. A mom jednom prijetalju koji je hteo da predje sa ISDN-a na ADSL su rekli da ne moze jer ima ISDN!? Gluposti!!! I tako on fura ISDN jer mora umesto da ima ADSL koji je brzi i isplativiji. Ali jbg mora telekom da ugura paru vishe u vrecu valjda...
Ja pre uvodjenja ADSL-a nisam imao nikakve druge "marifetluke" tipa ISDN itd na liniji i aktivirali su mi bez problema. A mom jednom prijetalju koji je hteo da predje sa ISDN-a na ADSL su rekli da ne moze jer ima ISDN!? Gluposti!!! I tako on fura ISDN jer mora umesto da ima ADSL koji je brzi i isplativiji. Ali jbg mora telekom da ugura paru vishe u vrecu valjda...
Postoji i ADSL preko ISDN-a. Fora je u tome što se modem malo razlikuje i to je to. Inače, nikakvo cimanje nije i vrlo je izvodljivo s njihove strane.
Postoji i ADSL preko ISDN-a. Fora je u tome što se modem malo razlikuje i to je to. Inače, nikakvo cimanje nije i vrlo je izvodljivo s njihove strane.
Shta ti ovo znaci:ADSL preko ISDN-a? Nisam cuo , pojasni malo.
Shta ti ovo znaci:ADSL preko ISDN-a? Nisam cuo , pojasni malo.
ADSL preko ISDN linije! Hteo sam da kažem da je moguće kao i preko klasične telefonske linije. Evo (http://www.sk.co.yu/2005/02/sktd15.html), pogledaj sam (kraj prvog pasusa) a ima i ovde (http://www.sk.co.yu/2005/09/sktd10.html).
Kaiser Soze
16.5.2007, 18:31
Bez sezamovih 50sms poruka zaista ne znam sta bih.
Meni se cini da je sezam najskuplji provajder Ali ima i prednosti ima vise paketa nego EUnet kod koga sam ja ali ima i onih 50 besplatnih sms ova. U svakom slucaju nemam nista protiv njih. Sasvim su ok provajder.
Game fever
16.5.2007, 22:02
Mislim da ne treba kriviti sezam pro a ni ostale provajdere jer u 95% slucajeva nije problem kod njih nego kod Telekoma i njihovim monopolom
Meni se cini da je sezam najskuplji provajder Ali ima i prednosti ima vise paketa nego EUnet kod koga sam ja ali ima i onih 50 besplatnih sms ova. U svakom slucaju nemam nista protiv njih. Sasvim su ok provajder.
Dok sam ranije koristio SezamPro, njihov SMS servis meni nije radio. :(
Moja centrala je u bioskopu vozdovac a uzeo sem adsl kod Sezama i radi vec 6 meseci bez problema. Sezam jes' malo skuplji ali da menjam provajdera je gnjavaza i ne vredi tih para. Navikao sam se i na sms servis tako da ispucam svih 50 , mogao bi i to da racunam u cenu ako bi bas hteo, onda bi bilo i manje od 1400 koliko sada placam za 256.
ivan_master
9.6.2007, 19:13
da li znate gde mogu da nadjem fajl sezampro.atm?
Ako imate fajl, molim vas posaljite na jakiced [at] gmail.com
Ljudi bezite od sezam pro ADSL-a. Igram mi sa drugom igru preko neta (napravili mi LAN preko interneta sa programom Hamachi) i nesto mu laguje. Izkljucim ja igru pingujem ga i evo pogledajte kako mu laguje ping mu je ogroman. Inace tako mu laguje celo vreme. Jednom je 100 a jednom 1000.
8622
Nemoj brzopleto da zaključuješ o nekom provajderu na osnovu toga da li možeš da igraš igru preko hamačija ili ne. Hamači je u principu veoma spor i nije preterano podesan za asimetrične veze, naročito naše sirotinjske. Ono što ga guši je relativno mala upload brzina, a može toliko da optereti vezu da nije moguće raditi ništa drugo.
Znam da nije nesto sjajno preko hamacija ali kad me neko pinguje naprimer neki drug onda je u najgorem slucaju 150 tako da sta je preterano to je preterano
Evo posle skoro godinu dana od otvaranja teme (4.8.2006) mogu da kazem da sam zadovoljan sezamom, nakon pocetnih problema sve radi savrseno do sada. Verovatno kvalitet veze prvenstveno zavisi od telekoma(centrale i sama linija do korisnika)
Verovatno kvalitet veze prvenstveno zavisi od telekoma(centrale i sama linija do korisnika)
Mislim da je to verovatno pravi razlog sto neko razapinje na krst nekog provajdera a nekom radi OK. Trebalo bi kad god neko ima neki problem sa net-om da napise iz i kog je kraja mozda je to samo na njegovoj centrali nesto zbagovano.
Mislim da je to verovatno pravi razlog sto neko razapinje na krst nekog provajdera a nekom radi OK. Trebalo bi kad god neko ima neki problem sa net-om da napise iz i kog je kraja mozda je to samo na njegovoj centrali nesto zbagovano.
Da, a o tome je već pisano u SK-u, 10/2006 (http://www.sk.co.yu/2006/10/skin02.html). Podsećam da za loš internet najmanje treba kriviti provajdere, jer su oni ti koji kupuju "servis" od Telekoma.
Da, a o tome je već pisano u SK-u, 10/2006 (http://www.sk.co.yu/2006/10/skin02.html). Podsećam da za loš internet najmanje treba kriviti provajdere, jer su oni ti koji kupuju "servis" od Telekoma.
Ovo je u najmanju ruku smesna izjava ......... Pa zasta onda uzimaju PARE !!!
To pitaj telekom, jer on uzima pare provajderima.
Na poslu koristimo SezamPro ADSL 768k flat i izuzetno smo zadovoljni.
K:\>ping www.google.com -n 10
Pinging www.l.google.com [209.85.129.147] with 32 bytes of data:
Reply from 209.85.129.147: bytes=32 time=222ms TTL=240
Reply from 209.85.129.147: bytes=32 time=58ms TTL=240
Reply from 209.85.129.147: bytes=32 time=41ms TTL=240
Reply from 209.85.129.147: bytes=32 time=65ms TTL=240
Reply from 209.85.129.147: bytes=32 time=42ms TTL=240
Reply from 209.85.129.147: bytes=32 time=78ms TTL=240
Reply from 209.85.129.147: bytes=32 time=45ms TTL=240
Reply from 209.85.129.147: bytes=32 time=42ms TTL=240
Reply from 209.85.129.147: bytes=32 time=44ms TTL=240
Reply from 209.85.129.147: bytes=32 time=148ms TTL=240
Ping statistics for 209.85.129.147:
Packets: Sent = 10, Received = 10, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 41ms, Maximum = 222ms, Average = 78ms]
Samo jedan savet... Oni ruteri što oni dele - ne valjaju ni za /beep/, jer je smrt za P2P. Pokrenete eMule ili torrent koji ima dosta peerova i ne možete ići na web sajtove, jer veliki broj konekcija jednostavno upuca ruter, pa isti mora da se resetuje i tako u krug. USB modemi sa druge strane nemaju tih problema. :D
Iz licnog iskustva mogu da potvrdim ovo iznad.
od prvog dana kad se pojavio adsl kod nas idem preko sezama jer su me oni prvi zvali,a ovim osltalim provajderima je trebalo mesec dana posle i sa 512k sam veoma zadovoljan jeste da nam uslovi nisu baš najbolji ali ja kod mene izvlačim max 52-54 KB/s:aplauz:
Psyho_Whisper
3.7.2007, 17:37
Apsolutno sam zadovoljan sezamom, u mom gradu sezam je jedini koji ima priblizno tacne brzine, a da ne baguje (ima i telekom, ali elem, em sto ih mrzim, em sto sve koje nzam zeza net, a ovde nemaju ni tehnicku podrsku !!!)...beotel jeste OK, ali ima manje brzine, a NEOBEE se mnogo ceka, a i ume da zeza po malo...
Markoni86
29.7.2007, 17:23
Prikljucio sam se na ADSL preko sezamproa imam isti problem,nikako nema signal.ova LK lampica nikako da zasvetli, zvao sam ih sto puta poslali su mi novi modem ali i dalje od signala ni traga!! Sta da radim?
Pa zovi ih ponovo, njihova podrska je vrljo ljubazna, ja sam znao da ih drzim na vezi po pola sata i uvek su mi pomogli
Markoni86
6.11.2007, 15:54
Prikljucio sam se na ADSL preko sezamproa imam isti problem,nikako nema signal.ova LK lampica nikako da zasvetli, zvao sam ih sto puta poslali su mi novi modem ali i dalje od signala ni traga!! Sta da radim?
Samo da kazem da sam resio problem ali nikad necete verovati sta je bio problem tako da bolje da ne kazem!!
milos rovcanin
10.11.2007, 23:27
pzdrav.
imam prikljucen paket od 512.
imao sam ranije problema ali sam ih resio uz pomoc korisnickog servisa.tom prilikom poslali su mi sledece:
"Agregacija kod nas ne postoji. Tj. korisnik dobija link onako kako je definisano po standardima ADSL tehnologije + PPPoE , tj. tolerancija u odnosu na teorijski ostvarivu brzinu je 12-16% , prakticno, ukoliko je brzina 512/64 kbps, u KB/s to bi bilo 52-54/6.7 KB/s."
poceo sam da skidam neke video klipove sa YouTube i zaprepastio se kad sam video da mi je protok 9Kb/s. za 22Mb trebalo mi je 40 min. UZAS
kao sto su naveli ja imam tih 6.7Kb/s ali moj burazer uplacuje sate pa ima bar 25.
DALI JE I TO PROBLEM TELEKOMA ILI DA MENJAM PROVAJDERA.
Danas je moj brat zvao tehnicku podrsku sezam-a da pita sta je sa njegovom prijavom za adsl i rekli su mu je na listi cekanja i da sad sve zavisi od telekoma posto njegova centrala nema slobodne portove,sta mislite koliko ce morati da ceka.
Pozdrav
Samo da kazem da sam resio problem ali nikad necete verovati sta je bio problem tako da bolje da ne kazem!!
Verovatno modem a? Jer i ja sam imao slican problem na poslu, promenio sam 3 modema (njihova) i resio sam ga telekomovim modemom koji mi je pao saka slucajno. Od tada radi ko zmaj! Strasno! :tapsh:
pzdrav.
imam prikljucen paket od 512.
imao sam ranije problema ali sam ih resio uz pomoc korisnickog servisa.tom prilikom poslali su mi sledece:
"Agregacija kod nas ne postoji. Tj. korisnik dobija link onako kako je definisano po standardima ADSL tehnologije + PPPoE , tj. tolerancija u odnosu na teorijski ostvarivu brzinu je 12-16% , prakticno, ukoliko je brzina 512/64 kbps, u KB/s to bi bilo 52-54/6.7 KB/s."
poceo sam da skidam neke video klipove sa YouTube i zaprepastio se kad sam video da mi je protok 9Kb/s. za 22Mb trebalo mi je 40 min. UZAS
kao sto su naveli ja imam tih 6.7Kb/s ali moj burazer uplacuje sate pa ima bar 25.
DALI JE I TO PROBLEM TELEKOMA ILI DA MENJAM PROVAJDERA.
Brzina DL-a zavisi od mnogo stvari, a najvažnija je brzina koju sajt može da obezbedi. Dakle, ako je sajt spor, džaba ti i E1 optički link.
Inače, valjda skidaš i sa nekih drugih sajtova osim YouTubea.
Danas je moj brat zvao tehnicku podrsku sezam-a da pita sta je sa njegovom prijavom za adsl i rekli su mu je na listi cekanja i da sad sve zavisi od telekoma posto njegova centrala nema slobodne portove,sta mislite koliko ce morati da ceka.
Pozdrav
To niko ne može tačno da ti kaže. Ja sam, recimo, čekao na proširenje centrale od oktobra do feburara sledeće godine. Neko drugi čekao je samo mesec dana. Ostaje ti samo da budeš strpljiv.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.