Prikaži potpunu verziju : Partition magic
ko je koristio partition magic da li je imao problema?? jer da pitam ako nije imao da i ja probam sa njim. ako imate neke predloge kako da spojim dve particije bez problema slobodno recite. unapred hvala..
Nemoj njega da koristiš, uzmi Acronis Disk Director.
Da, sa njim možeš da spojiš particije, ali samo ukoliko registruješ program. ;) Možeš i da koristiš GParted (http://gparted.sourceforge.net/download.php) koji je besplatan, ali sa njim ne možeš spojiti particije već im možeš promeniti veličinu.
EASEUS Partition Master Home Edition je free i može da radi merge:
http://www.partition-tool.com/personal.htm
Neoplantius
19.3.2011, 15:36
Partition Magic je star program, i nece ti praviti probleme u XPu. U Win 7 definitivno odbija da sljaka sem ako se malo ne cacka po pitanju kompatibilnosti. U svakom slucaju ako samo zelis da spojis particije a imas Win 7 imas mnogo boljih resenja, kao sto ti je receno vec.
EASEUS Partition Master Home Edition je free i može da radi merge:
http://www.partition-tool.com/personal.htm
Bojim se da ta verzija ne može, ali zato može njegova Professional edicija (koja naravno nije besplatna) :)
Partition Magic je star program, i nece ti praviti probleme u XPu. U Win 7 definitivno odbija da sljaka sem ako se malo ne cacka po pitanju kompatibilnosti. U svakom slucaju ako samo zelis da spojis particije a imas Win 7 imas mnogo boljih resenja, kao sto ti je receno vec.
Da, za spajanje može da koristi njegovu noviju verziju Paragon Partition Manager. Najjednostvanije će mu biti da proširi tu C particiju i ne mora da razmišlja, a za to će mu poslužiti i navedeni besplatni programi. :ciao:
Bojim se da ta verzija ne može, ali zato može njegova Professional edicija (koja naravno nije besplatna) :)
Onda lažu na svom sajtu:
http://www.partition-tool.com/easeus-partition-manager/comparison.html
Easus Partition Master Home Edition nema opciju za spajanje, već je to moguće izvesti korišćenjem Resize/Move opcije na sledeći način: pretpostavimo da imamo C i D particiju i želimo da ih spojimo u jednu. Prvo što je potrebno je pravljenje backup-a podataka sa particije koju ćemo obrisati. D particiju ćemo obrisati tako što ćemo je selektovati, kliknuti desnim tasterom miša i izabrati Delete, a zatim pritisnuti OK taster. Ovim ćemo stvoriti neraspoređen prostor koji ćemo dodeliti C particiji. To možemo izvesti na dva načina: selektovaćemo C particiju, kliknućemo desnim tasterom miša i izabrati Resize/Move, a zatim ćemo u novootvorenom prozoru u polju Partition Size da unesemo željenu veličinu particije u megabajtima (s obzirom da želimo da imamo samo jednu particiju koja će biti jednaka veličini hard diska ovde je potrebno uneti njegovu veličinu u MB). Ovde moram skrenuti pažnju na jednu nepravilnost - logično bi bilo da bi isti rezultat mogao biti postignut unošenjem nule u polja Unallocated space before i Unallocated space after, međutim program u tom slučaju pravi jednu particiju koja je jednaka broju koji je unet u polje Partition Size, a ostali prostor će ostati neraspoređen. Zbog toga je drugi način jednostavniji, a to je selektovanje C particije i prevlačenje do kraja grafikona (sve dok u polju Unallocated space after ne bude stajalo 0,0). Ovo je moguće i ostvariti u glavnom prozoru programa selektovanjem C particije i njenim prevlačenjem do kraja grafikona. Na kraju je potrebno kliknuti na taster Apply i sačekati da program završi sa operacijom nakon čega ćemo imati jednu veliku particiju. :ciao:
ali ja ne zelim da izbrisem particiju. da li mogu da jednu particiju smanjim npr. za 3 GB i da povecam drugu particiju za 3 GB, za koliko sam smanjio particiju za toliko da povecam drugu particiju. da li to mogu.
ali ja ne zelim da izbrisem particiju. da li mogu da jednu particiju smanjim npr. za 3 GB i da povecam drugu particiju za 3 GB, za koliko sam smanjio particiju za toliko da povecam drugu particiju. da li to mogu.
Isti je postupak samo što nećeš brisati particiju. Znači ako hoćeš da povećaš C particiju za tih 3GB (što znači da ćeš D particiju da smanjiš za toliko) selektuj D particiju, klikni desnim tasterom miša i izaberi Resize/Move, zatim u novootvorenom prozoru postavi kursor na početak grafikona gde se nalazi strelica klikni na nju i počni da prevlačiš na levo i za to vreme posmatraj polje Unallocated Space Before sve dok u njemu ne bude stajalo 3072,5MB (to ti je okruglo 3GB). Verovatno nećeš videti baš taj broj, pa možeš i ručno da ga uneseš, ali moraš pre toga da bar malo da izvršiš prevlačenje (jer u suprotnom se neće desiti nikakva promena bez obzira na to što si upisao broj). Nakon toga klikni na taster OK i dobićeš neraspoređen prostor između C i D particije. Sada selektuj C particiju na grafikonu, postavi kursor na njen sami kraj tako da ti se kursor pretvori u dve strelice i prevuci je do D particije. Na kraju ostaje još samo da pritisneš taster Apply kako bi primenio izmene koje si napravio i to je to. Za više detalja pogledaj slike. Ovakve operacije su rizične za onu particiju koja se smanjuje, pa ti opet predlažem da negde bekapuješ podatke koji su ti bitni, kao i da odradiš defragmentaciju pre ove operacije. :ciao:
hvala uspeo sam uspeo sam puno hvala bolton
No problemo! Vidiš da nije teško. :ciao:
i ja bi da menjam veličine C i D particija jedne u odnosu na druge... imam običaj ovo češće da radim (par puta u godini ali nisam ni jednom na windows 7 ) Bitni su mi podaci i nemam mogućnost za bekap.
Jel rizično sve ovo , jel sigurnije to raditi sa Acronisom ako je u pitanju windows 7 :confused:
Svakako je najsigurnije uraditi bekap podataka, ali ako nemaš mogućnosti za to a moraš da povećaš C particiju, obavezno uradi defragmentaciju D particije kako bi fajlovi bili raspoređeni jedan za drugim i neka na njoj bude dovoljno slobodnog prostora (barem onoliko koliko planiraš da je smanjiš, odnosno za koliko ćeš povećati C particiju) kako bi ovaj postupak što bezbolnije prošao. Za ovu operaciju sam koristio Paragon Partition Manager i na kraju bih dobijao folder sa fajlovima koji su se nalazili na delu D particije koji je dodeljen C particiji.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.