Prikaži potpunu verziju : MSI 770-C45 problem
Igor Petrovic
24.2.2011, 17:40
Kupili smo ja i drugar pre par dana po MB MSI 770-c45. Inace, ploca je sasvim solidna. Ali se javio odredjen problem kod obe ploce. Kad se namontiraju i startuje racunar, nece ni bios da se pojavi. Probali smo druge komponente, clear cmos, ali nije nista od toga pomoglo. Jedino sto je upalilo je stavljanje izolacije sa obe strane ploce, gde se stavljaju srafovi. Izgleda ploca ima nekih problema sa elekcitritetom. Konkretno, zalepili smo izolir traku sa obe strane rupa na ploci, prislonili na kuciste, probusili rupe na izolirki za srafove i zasrafili, tako da ploca nema nikakvih dodira sa metalom. Drugi problem koji se javlja kod nje je neki zvuk koji ispusta na zvucnicima, kao neko "cvrcanje", sto znaci da mora da padne zvucna kartica, jer ova integrusa nikako ne vrsi posao... U slucaju da neko ima slican problem, neka proba ovo. Nadam se da ce nekom biti od pomoci...
Mozda je neko kuciste ne odgovarajuce, mozda je i ploca losa...
Igor Petrovic
24.2.2011, 20:22
Ne znam. Ploca mog druga je odmah pravila problem, a moja posle nekog vremena...
Admini, sto se tice teme, premestite je u kvarove, ako smatrate da bi tamo bilo odgovarajuce. Ili nek ostane ovde, pa neka jos neko kaze iskustva sa ovom plocom. :-)
Moguce onda da je cela serija tih ploca radjena sa greskom...
Gde si uzeo plocu ? I jer si ih zvao da kazes kakve imas probleme ? Nijedan ni drugi problem nisu normalni tako da bi to trebao da resavas sa firmom gde si uzeo, a ne ovde ;)
Igor Petrovic
24.2.2011, 23:39
Ploce su uzete od razlicitih dobavljaca, tako da jedino da je serija tih ploca takva. Culi smo od jednog lika da pravi problem, pa smo tako i znali kako da ga resimo. Ploca inace sad radi super. A za zvuk, moram i onako da uzmem posebnu zvucnu, tako da necu da se cimam zbog toga. Problem ne resavam ovde, vec ga spominjem, da bi mozda neko drugi ko ima ovih problema, znao o cemu se radi. ;)
Ajd mutiraj line in ili pak phone nesto u audio tabli ili u record opcijama stereo mix vidi tu...
Meni vrlo zanimljiv kvar.Kontam da delovi na ploči gde se šrafe same rupe imaju vezu sa
nekom sekcijom na samoj ploči dobijaju napon ili sl..
Ja bi npr izvadio sve iz kućišta i uradio karton test a onda probao dal ima problema
sa zvučnom..Ako i dalje pravi frku sa zvučnom onda nema druge nego pci
verzija.Al pre toga istestiraj sve ostalo da bi bio siguran u ispravnost ostalih komponenti ploče.
A kad ubaciš u kućište izoliraj ležišta može trakom a i može da se naprave
kartonske podloške da ne bi imalo kontakta sa kućištem i neka šljaka tako..
Kapiram da je tu napravljen neki loš lem verovatno fabrički i dešava se problem..A možeš i šrafove neke da nađeš koji imaju izolaciju npr crni farbani..
ili da sa gornje strane ubaciš podloške jel i šraf kad pritisne ploču može da napravi kontakt...
Igor Petrovic
25.2.2011, 17:07
Ajd mutiraj line in ili pak phone nesto u audio tabli ili u record opcijama stereo mix vidi tu...
"Mute" ili ne, ne pomaze mu nista. Uvek se cuje. Ima na svakom konektoru sum i zvizduk, cak i na line out na kucistu. Nije strasno, slabo se cuje, ali mi bode usi. Nisam probao karton foru, ali i onako mora da ide PCI zvucna, jer Realtek HD audio nema podrsku za 2.1 sistem i ne prepoznaje woofer na 5.1, 7.1, vec ga stavljam kao centar, ali onda pusta siri spektar zvuka nego sto treba... Idt...
tako da jedino da je serija tih ploca takva
Ja stvarno ne znam o cemu vi pricate? Kod mene ploca radi bez greske,zvuk takodje...znaci nema nikakvih problema.Drug isto ima ovakvu plocu,i kod njega radi dobro a ima phenom procesor.
Zato sam i uzeo ovu plocu,na njegov nagovor i mogu da kazem da se nisam pokajao.
Red_Devil_89
25.2.2011, 19:37
Sve to zavisi od primerka ploce, znam par ljudi kojima ova ploca radi bez ikakvih problema. Ja bih tu plocu sto ne valja odneo na reklamaciju.
Igor Petrovic
25.2.2011, 20:45
Ja stvarno ne znam o cemu vi pricate?
Citao sam da ima jos ljudi ovih problema sa njom. Za audio, kazu na nekim forumima da treba da se otkace konektori za audio i usb sa front panel-a. Probacu, pa cemo da vidimo....
Igor Petrovic
25.2.2011, 21:49
Isprobao sam sve fore za audio koje sam nasao guglanjem. Povezao sam komp sa mini linijom i suma nema. Nema ga ni na slusalicama. Na satelitima na kompu su kvalitetni visokotonci, koji mogu da emituju vise frekvencije od obicnih (npr mini linija), pa se zato vrv samo na njima i cuju. Zvuk je piskav, visoke frekvencije. Probao sam druge kablove i kacio sam zvucnike sa kompa na drugi komp i zvucnici nemaju nikakvih problema. Kao sto rekoh, ne gine mi PCI zvucna :D.
Ja svaki dana prodam makar dve custom masine sa tim plocama i mogu da potvrdim da niejdna nije do sad imala problem a proslo je vec nekoliko serija, znam po serijskim brojevima maltene napamet.
Ja tipujem na kucista mada generalno ne iskljucujem mogucnost da pojedini komadi tih ploca nisu ispravni.
U poslednje vreme mi se javlja dosta ljudi da im recimo piste napajnja, a po pravilu su uvek u pitanju neke kante od kucista. Napajnja regularno prebacim u drugo kuciste i sve je u redu.
I ja sam sklopio vise racunara s tom plocom, nikakvih problema nije bilo.
najgora ploca na svetu,od 10 kojih sam prodao,4 su mi vratili,crkle zbog zvucne kartice,to ako mozete nemojte da kupujete,a ako vec imate sto pre prodajte.Najbolja njihovih ploca koju sam imao je neka msi k9n6pgm2,znaci najbolja ploca,prodao sam je nekom liku koji je napravio studio i koristi bas tu plocu u racunaru,kaze da ima neke pozlacene konektore i najbolji zvuk.
pozzz
E upravo je suprotno, K9N6PGM2 je jedna od losijih MSI ploca. A, takodje verujem da si ti jedini na forumu koji ima lose iskustvo sa ovom plocom. ;)
Na C45-ici radi i Thuban opusteno, naravno tesko da ce raditi na 4GHz ili slicnom taktu, ali na 3,6 radi sigurno.
najgora ploca na svetu
:facepalm
Ja sam do malopre "cesljao" msi forum i nisam nasao nikog da se zali na ovu plocu.
Ocigledno da je covek ubo neki los primerak ove ploce.
AMD 770 uopste nije los cipset,naravno 790 je mnogo bolji ali on kosta dosta vise,tako da koliko para toliko i muzike.
Da je losa ne bi je mi ovde preporucivali, a taj sto ima studio i koristi integrusu je bas odlican :D.
veseliburek
26.2.2011, 18:33
Pa danas je reč "studio" izgubila smisao... Kao što svaka budala može da snimi pesmu i proglasi se muzičarem (srpska "rep" scena, khm), isto tako danas svako može "studio" da napravi.
najgora ploca na svetu,od 10 kojih sam prodao,4 su mi vratili,crkle zbog zvucne kartice,to ako mozete nemojte da kupujete,a ako vec imate sto pre prodajte.Najbolja njihovih ploca koju sam imao je neka msi k9n6pgm2,znaci najbolja ploca,prodao sam je nekom liku koji je napravio studio i koristi bas tu plocu u racunaru,kaze da ima neke pozlacene konektore i najbolji zvuk.
pozzz
Ovo je za Olju Beckovic
Da i ja sam čuo ako ima obične one bele metalne konektore zvuk je bzv i metalan hladan
ako poseduje pozlaćene onda normalno zvuk bogat (zlato je skupo) i samim tim je zvuk
topliji i moćniji msm zlato je zlato..Još da ima pozlaćen soket uf bio bi pun pogodak..Verovatno je ta msi k9n6pgm2 neki skriveni hi end..:)
+1 za Olju...
malac1971
27.2.2011, 13:30
Kod mene ova ploca radi bez greske,zvuk takodje...znaci nema nikakvih problema. Imam je oko mesec dana. Ovu plocu sam uzeo na osnovu googlanja i preporuka ljudi koji je imaju i mogu da kazem da se za sada nisam pokajao.Kompletan racunar sam sam sklapao i navodim da sam mnogo vodio racuna kada sam plocu postavljao na nozice na kucistu.
Mislim da bi se trebalo uzeti u obzir cinjenica da je ploca prilikom ukljucivanja probila na masu na kuciste. Mozda je u tom trenutku doslo do ostecenja cipa za zvuk i sada postoji problem.:nov_explo
Slazem se sa savetom bobiv-a.
Takodje se ne slazem sa veoma negativnim stavom sasa800
najgora ploca na svetu,od 10 kojih sam prodao,4 su mi vratili,crkle zbog zvucne kartice,to ako mozete nemojte da kupujete,a ako vec imate sto pre prodajte.Najbolja njihovih ploca koju sam imao je neka msi k9n6pgm2,znaci najbolja ploca,prodao sam je nekom liku koji je napravio studio i koristi bas tu plocu u racunaru,kaze da ima neke pozlacene konektore i najbolji zvuk. Ipak na SVETU postoji i losijih i boljih ploca i losijih i boljih primeraka iste ploce, ali smatram da trenutno za novac koji dajes (u nasoj zemlji smatram da je ovo veoma bitna stavka ako ne i opredeljujuca) dobijas dobar kvalitet.
Igor Petrovic
27.2.2011, 20:22
A, takodje verujem da si ti jedini na forumu koji ima lose iskustvo sa ovom plocom. ;)
Na C45-ici radi i Thuban opusteno, naravno tesko da ce raditi na 4GHz ili slicnom taktu, ali na 3,6 radi sigurno.
Ploca inace odlicno radi sad. Jedino za zvuk sto se javlja problem. Za te pare je odlicna, drugu ne bih ni uzimao... Zadovoljan sam.
A, ocigledno nisam jedini imao problema sa ovom plocom. I @sasa800 ih je izgleda imao. :rolleyes: Nemam "studio" vec kvalitetne zvucnike. Zato sam i rekao da mi PCI zvucna u svakom slucaju ne gine, mimo toga sto se cuje sum. ;)
pozdrav svima!
ne bih hteo da otvaram novi thread pa cu iskoristiti ovaj, nadam se da se thread starter ne ljuti. nabavio sam ovu mobo juce ali sam zbinjen u vezi aktiviranja dual-channel moda za ram.
Ploca ima 4 ddr3 slota, dva su crna (dimm 1&2), dva su plava (dimm3&4). ja imam dva modula memorije pa me zanima kako da ih stavim da bi radili u dual-chanelu?
Oba modula u slotove iste boje ili po jedan u plavi i crni (dimm1&3?)?
hvala!
Stavi oba modula u slotove iste boje. Ram moduli moraju da budu istih specifikacija da bi radile u dual-channal modu.
dual kanel se aktivira stavljanjem rama u za to predvidjene slotove koj iaktiviraju,moze biti 1 i 3,ili 2 i 4 a nekad cak i prva dva.
Na ovoj ploči DUAL-CHANNAL se aktivira stavljanjem modula u slotove 1 i 2 ili 3 i 4. Označeni su istom bojom.
rainbowart
2.3.2011, 13:15
ok, a da li postoji neki program pomocu koga mogu da proverim da li je ram u single ili dual chanel modu? cisto, da bih bio siguran.
Red_Devil_89
2.3.2011, 13:18
Cpu z.
"Mute" ili ne, ne pomaze mu nista. Uvek se cuje. Ima na svakom konektoru sum i zvizduk, cak i na line out na kucistu. Nije strasno, slabo se cuje, ali mi bode usi. Nisam probao karton foru, ali i onako mora da ide PCI zvucna, jer Realtek HD audio nema podrsku za 2.1 sistem i ne prepoznaje woofer na 5.1, 7.1, vec ga stavljam kao centar, ali onda pusta siri spektar zvuka nego sto treba... Idt...
To je dovoljan razlog za reklamaciju. Nema potrebe da daješ novac za posebnu zvučnu karticu, pošto ploča ne radi kako treba. Jednostavno, odnesi gde si kupio, pa nek' se oni je** sa kvarom, a ti uzmeš novu ploču.
pozzz
Najgora ploča na svetu? I, and few thousand other users don't think so.
A za tu K9N6PGM2 ploču što kažeš da je najbolja, je takođe najbolji pokazatelj koliko ti je znanje u vezi kompjutera i njihovog servisiranja.
Tih MSI 770-C45 sam prodao do sada 23 komada, i ni jedna se nije vratila na reklamaciju, niti mi se bilo ko žalio na njih.
Sa druge strane tih K9 pločica, od 50-ak prodatih, više od pola se vratilo.
Neke jednostavno ne POST-uju, neke se restartuju non-stop. Da ne pominjem probleme, tipa ne vide hard disk i takve gluposti.
Jednostavna stvar, 10 ploča nije pokazatelj da li je ploča dobra ili ne. Možda je loša serija, možda su gremlini, ali reći da je ploča loša na osnovu 10 primeraka je glupo.
rainbowart
7.3.2011, 16:31
e ljudi imam jedno noob pitanje...jel se meni cini ili ova ploca limitira napon za cpu na 1.4V?
to je valjda ono CPU VDD i kod mene je 1.4V maximum.
Igor Petrovic
7.3.2011, 17:54
e ljudi imam jedno noob pitanje...jel se meni cini ili ova ploca limitira napon za cpu na 1.4V?
to je valjda ono CPU VDD i kod mene je 1.4V maximum.
Ja nisam probao. Neki lik na nekom stranom forumu kaze da je digao do 1.4875 voltazu na athlon x2 250. Evo i link
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3848428
Ja cu da probam, pa javljam...
rainbowart
7.3.2011, 18:03
Ja nisam probao. Neki lik na nekom stranom forumu kaze da je digao do 1.4875 voltazu na athlon x2 250. Evo i link
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3848428
Ja cu da probam, pa javljam...
Ajde pogledaj molim te, mene izludjuje jer ne moze preko 1.4v.
pogledao sam taj link i video rezultate. mogu ti reci da ja imam jos bolje rezultate od tog lika: athlon x2 250 mi radi na 3625 (njemu na 3507) a memorija HyperX 1600 mi je radila na 1914MHz (njemu na 1670) a latencije su nam iste. sada sam memoriju spustio na 1666 da bih probao sam nizim latencijama.
Igor Petrovic
7.3.2011, 20:37
CPU VVD je nesto drugo. Nije voltaza samog procesora, ali ima uticaja na procesor. Voltaza procesora je treca po redu u tim podesavanjima. Prvo CPU VVD, pa valjda NB voltage, pa CPU voltage. Sa easy OC se dize sama voltaza procesora. Meni trenutno radi na 1.4250 V, athlon x2 250, 240 X 14.5 (3.5 GHz). Nece sam procesor (moj primerak) da radi na vise. Probao sam i na drugim plocama. Inace, jesi li klokovao ram? Za ovu plocu pise da podrzava OC ram-a do 1600. Ja imam 2x2GB DDR3 1600 Exceleram Black Sark i bez OC ploca ih vidi kao 1333. Vise od 1600 ne dozvoljava da je dignem.
rainbowart
7.3.2011, 20:51
CPU VVD je nesto drugo. Nije voltaza samog procesora, ali ima uticaja na procesor. Voltaza procesora je treca po redu u tim podesavanjima. Prvo CPU VVD, pa valjda NB voltage, pa CPU voltage. Sa easy OC se dize sama voltaza procesora. Meni trenutno radi na 1.4250 V, athlon x2 250, 240 X 14.5 (3.5 GHz). Nece sam procesor (moj primerak) da radi na vise. Probao sam i na drugim plocama. Inace, jesi li klokovao ram? Za ovu plocu pise da podrzava OC ram-a do 1600. Ja imam 2x2GB DDR3 1600 Exceleram Black Sark i bez OC ploca ih vidi kao 1333. Vise od 1600 ne dozvoljava da je dignem.
E hvala na objasnjenju! Ja se tripovao da je cpu vdd:D
Procitaj moj prethodni post. Imam Kingston Hyperx na 1600 a klokovao sam je do 1914MHz:dzavo: Onda sam skontao da je bolje da spustim frekvenciju a da zategnem timings memorije. sada mi radi na 1666MHz a probacu da spustim latencije na 7-7-7-21.
A cpu sam gurao do 3675MHz bez problema.
Ploca "fabricki" podrzava do 1600mhz ali slobodno klokuj i preko ako hoces. ako ti radi na 1333 trebao bi bez problema da spustis latencije ali probaj i sa 1600mhz. nemoguce da ti ploca ne dozvoljava vise od 1600mhz-ram ti zavisi od FSB i od memory dividera. sigurno mozes preko 1600mhz, ja sam to radio i sve ide stabilno.
Igor Petrovic
8.3.2011, 4:15
sa OC switch mi radi na 1600 (black sark inace radi na 1600). Probacu nekako da je dignem na vise, da vidim da li moze. :)
rainbowart
8.3.2011, 15:00
ja oc switch ne koristim uopste. ako hoces da klokujes, najbolje uradi rucno.
stavi fsb/ratio na 1:4 i ako ti je fsb na 200 onda ti ram radi na 1600mhz. kad ti fsb predje 200 onda ram ide preko 1600mhz. u slucaju nestabilnosti podigni napon za ram:dedica:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.