PDA

Prikaži potpunu verziju : muke sa wlessom

Skyscraper
27.7.2006, 20:14
Ovako, pre oko godinu i po dana, jedva docekavsi, sam postao srecni korisnik wless komune u nasem malom mestu. Kao pocetnu opremu sam namestio kantenu jer sam vrlo blizu AP-u ( negde oko 200m) i nije bilo lose. Ubrzo potom su poceli problemi...pad brzine protoka, ogromne pauze u ucitavanju stranica itd. Well kontaktirao sam ISP i posle mukotrpne probe veze (pingovanja s njihove strane) su zakljucili da moja oprema ne valja. Ok nije prob...ne budem lenj narucim antenu, centriram, postavim...i loodilo signal odlican (windows prikazuje "signal strenght - very good"). I tako to radilo lepo jedno...20 dana:aplauz: i onda je stalo...sve. Ponekad ubodem sat vremena dnevno da moze da radi kako - tako ali brze bolje prokletinja zakuca i ne mrda. Tehnicka podrska ISP-a kaze da imam jak signal sto ne znaci da mi je i kvalitet signala dobar...znaci trebalo bi da vratim konzervu opet!? Takodje iz razgovora sa njima, receno mi je da bez obzira na opremu, oni ne mogu garantovati kvalitet usluge. Da ne pominjem da nikome od njih ne pada na pamet da dodju na lice mesta i provere sta nije u redu Takodje nemam nikakav ugovor sa njima (inffo.net) pa ni pravnu osnovu da ih tuzim ili sl. Ne placam mesecno nego kupujem pakete (1gb - 1200 din, priznacete da je malo mnogo). Posto se ne razumem mnogo pitanje je dali je moguce da moja antena opet ne valja i zbog toga nemam protoka? Napominjem da je signal konstantan (very good), da antena nije pomerana od kad je fiksirana, da imam opticku vidljivost i to na 200m.

Arakis
27.7.2006, 20:34
To je najverovatnije do njih, ja sam sa mojom antenom gadjao Ap koji je udaljen oko 6 km i kroz soliter i imao sam oko 25% signala. I ako je bilo samo 25% surfovanje je islo sasvim solidno.

Dogma
27.7.2006, 20:59
KOju antenu imas i koju wireles karticu?Ove bitne stvari nisi naveo.

Skyscraper
27.7.2006, 21:19
KOju antenu imas i koju wireles karticu?Ove bitne stvari nisi naveo.
Imam antenu narucenu od "Dual" Krusevac jacine (pojacanja) 24db a adapter je USB stick ovislink 1130, duzina kabla od adaptera do antene negde oko 1.5m.

Freško
28.7.2006, 1:13
Vrlo ti interesantno radi internet ja sa za moj wireles u pocetku koristio antenu sa pojacanjem od valjda 20db tako su mi barem rekli likovi koji su mi antenu prodali dalje koristio sam 3com wireles karticu (Asus Wi-Fi B Kartica ) dobio sam je uz maticnu plocu Asus A7n8x-e\deluxe\Wireles Edition . A kabli izmedju antene i kasrtice je bio duzine 22 Metra... i to je radilo bogami god. Dana... zatim mi je crkla maticna i nisam vise mogao da koristim tu karticu iz razloga sto je bila dizajnirana samo za taj model maticne ... uzeo sa AP-(Provajder ga je nabuudzio da radi u klijent modu...).... kod mene su lepo ljudi dosli i sve mi lepo namestili za razliku od tih tvojih koji nece ni da te saslusaju a kamo li da potpisu neki ugovor sa tobom... e sad nesto o AP Koji sam kupio na rate od provajdera za nekih 90e. na 6 rata.. AP je marke LinkSys on nije mogao da istrpi 22 Metara kabla (nije radilo) morao sam da kratim kabli na neka 4 Metra (AP sam morao da stavim na krov pa odatle UTP Kabli.... i sada radi dobro ..... Mislim da tebe ti likovi iz te tvoje Wireles komune bas debelo J+++ u zdrav Mozak uzimaju ti 1200 din za 1gb :eek:
Pa ja bre placam Flat 128/128 15 Eura.... stim sto ne radi ko 128 nego zna i da povuce po 192k (RADI MI SUPER) ja bi ti toplo preporucio da se ti manes tog Wirelesa jer ti tt likovi Sisaju ko Ovcu...lepo ti covek kaze ako vec nemas mogucnosti za ADSL uzmi lepo satelit i boli te uvo.... ti si im za godinu dana dao 14400 din :boodala: :icon_scra :boodala: za tu kintu si mogao da nabudzis satelit... :a_whistli

drgonzo
28.7.2006, 19:10
Mislim da tebe ti likovi iz te tvoje Wireles komune bas debelo J+++ u zdrav Mozak uzimaju ti 1200 din za 1gb :eek:
Mislim da je chovek tu pogresno upotrebio izraz komuna. Ono sto mi zovemo komunom su npr. http://www.bgwireless.net/ ili http://www.nswireless.org/
Ovo sto skyscraper koristi je provider, i to lopovski provider. Svaki dan se sk*njam kad vidim ko se bavi uvodjenjem novih tehnologija u Srbiji. Telekom i grabljivi provideri, unistavaju ovu zemlju :(

Freško
29.7.2006, 3:21
Ok. On je rekao "Komuna" ja to nisam proveravao..... samo sam prokomentarisao da deru ... Mislim da je 1200 din po 1gb protoka malko previse .... deru..... U nisu je to malko jeftinije Niski Wireles provajderi (Kasvetni) N%%%t & M######s ja sam kod ovih drugih mada sam 6 meseci koristio i ove prve... e pa oni su relativno unormalili cene svojih usluga skoro pa ko ADSL 128/128 flat je 15 Eura a 256/256 flat je 20 Eura Moje mislenje je da je to pristojna cena za razliku od one sa pocetka posta od nekih 1200 din/gb :o

bebeys
9.8.2006, 0:04
i meni se desavaju pomalo cudne stvari s wireless vezom...
najbolje radi kada je signal "low" ili "very low", cim je good, ili ne daj boze bolji, ne mogu ni paklo cigareta da otvorim, a da ne pricam o web stranici :)

riddik
9.12.2006, 17:41
Problem je taj sto provajderi uvek uzimaju vise konekcija nego sto repetitor moze podneti iliti repetitor dobija paket od 5G od toga on deli 2,5G i nije svejedno dali tih 2,5G dele na 10 ili 50 korisnika i jos povrh toga zavisi i na koliki si protok pretplacen!

Master Neo
9.12.2006, 18:37
Sta da vam kazem, ja imam 38m kabla od antene do kompa. a AP je udaljen 1800m. Znachi dosta. A sasvim lepo radi. Ponekad se ubaguje, ali samo ih okrenem i oni to rese promenom nekih frekvencija. Inache dosta sam zadovoljan. Pristojne su cene: 256/256 flat je 2000. A ako platim 6 meseci unapred konekciju 128/128 flat, umesto nje dobijem 256/256. Isto to vazi i ako uplatim 256/256flat, dobijem 512/512, dobra ponuda, zar ne...:D Samo je pitanje dokle ce to da traje... Kad se nagomilamo svi na jedan link, a oni ne budu hteli da povecaju kapacitete...:boodala:

MadMan
9.12.2006, 19:57
Eh sto obozavam taj Wireless, od nove godine i ja se vracam na njega.
A moja muka je bila sledeca za 15€ 32Kb/s (lazu normalno download je isao 1-1,4KB) sa ogranicenjem od 1GB koje nisu kontrolisali(morao sam da predjem jer sam bio dvojnik) od opreme pheenet kartica, korner antena rucne izrade a AP je bio malo vise od 1km od mene tu su bila i neka drveca sto i nije bio problem jer je signal krecao se od 80%-92%. Cuda wirelesa :to_care:

Master Neo
9.12.2006, 20:01
Eh sto obozavam taj Wireless, od nove godine i ja se vracam na njega.
A moja muka je bila sledeca za 15€ 32Kb/s (lazu normalno download je isao 1-1,4KB) sa ogranicenjem od 1GB koje nisu kontrolisali(morao sam da predjem jer sam bio dvojnik) od opreme pheenet kartica, korner antena rucne izrade a AP je bio malo vise od 1km od mene tu su bila i neka drveca sto i nije bio problem jer je signal krecao se od 80%-92%. Cuda wirelesa :to_care:
WTF!:kreza: Au koje dzeparenje! Bas te deru! Pa bolje da si ostao na dial up-u, vise ti se isplati.

MadMan
9.12.2006, 20:13
Bio sam samo 2 meseca pa sam presao na ADSL 384/64 sa 1GB (sto je smesno), ali sad je Telekom prodan pa ce mo da vidimo oce li nas ovi nastaviti da deru ili ce promeniti nesto. Nego to mi je kuci a posto studiram u ZR, tu imam neki net 256/64 2GB, ali meni treba Flat pa cu da se igram sa Wireless-om :kreza:

PS: kad sam uzeo ovaj paket od 256Kb jednostavno sam se nervirao sto tako sporo radi :D,na kraju sam skontao da ja vise ne idem na 384Kb :rofl:

loki
10.12.2006, 11:50
Bio sam samo 2 meseca pa sam presao na ADSL 384/64 sa 1GB (sto je smesno), ali sad je Telekom prodan pa ce mo da vidimo oce li nas ovi nastaviti da deru ili ce promeniti nesto. Nego to mi je kuci a posto studiram u ZR, tu imam neki net 256/64 2GB, ali meni treba Flat pa cu da se igram sa Wireless-om :kreza:

PS: kad sam uzeo ovaj paket od 256Kb jednostavno sam se nervirao sto tako sporo radi :D,na kraju sam skontao da ja vise ne idem na 384Kb :rofl:
E,pa ja sam prvo uzeo fat 64 kbps od Sat Trakta B.Topola.Ispocetka mi je radila dobro do pre mesec dana kad je usporila nenormalno.Ponekad ni Google nije mogao da otvori.Kad sam im se zalio,rekli su mi da(posto mi je flat)64 kbps nije garantovana brzina.:mad: Nisam mogao nista da igram na netu,mogli su natenane da kampuju oko mene i da me deru protivnici.Onda sam uzeo flat 128kbps u nadi da cu da vratim milo za drago kamperima.:rofl: E,jos uvek kampuju oko mene i to za 1700 dinara mesecno.Trebalo bi uvesti neki red kod ovih prowidera,da nas ne mogu nekaznjeno potkradati.:boxing: