PDA

Prikaži potpunu verziju : ip adresa zavrzlama

rede
20.2.2011, 16:14
Ko trebalo bi da ko i svi normalni ljudi imam dinamicku javnu adresu medjutim iz nekog razloga imam jednu istu ip adresu vec duze vreme a kad odem na run>cmd>ipconfig i ruter i dhcp NISU enabled sto prema ovim angloamerickim forumima znaci da imam staticku ip adresu.U network connections sve je posatvljeno na automaticlly.Interesujem se cisto sportski u cemu je fazon,tj. kakvu ja to adresu imam i moze li taj moj ISP da mi stavi bilo kakvu vrstu adresu kad on oce?Ugovor ne znam gde mi je, a cale koji ga je i sklapo je odsutan tako da nemam kog da pitam sem vas.

Borko Motorko
20.2.2011, 17:45
Probaj da resetuješ modem, tako ja menjam IP.

rede
20.2.2011, 17:57
Nece.Probao sam i to.A zaboravih da kazem kad prikacim modem na laptop koji imam ip adresa je ista kao na normalnom kompu.Stvarno ne znam u cemu je fora.Verovatno mi ip i jeste staticki,al opet.....

Borko Motorko
20.2.2011, 21:33
Pa kad si kupovao net, jesi li imao mogućnost da izabereš koju ćeš IP adresu?
Obično je statička skuplja...

melek
20.2.2011, 21:49
Neki provajderi,s' obzirom da nemaju dovoljan broj raspolozivih ip adresa pribegavaju ovoj metodi.Tj. ne oni,vec sam server to radi,ali to nista ne menja-provajder je krivac.
Meni se to desavalo dok sam bio na neobee :icon_evil

rede
20.2.2011, 22:00
e pa i ja sam bio na neobee i onda su se u maju oni pripojili orionu i tu je bila neka fora promotivno bla,bla ali detalje tog ugovora ne znam iz razloga u prvom postu navedenih.Sve u svemu fala na brzim odgovorima.Ako imate jos neku teoriju vi slobodno podelitite to sa mnom,ne ustrucavajte se...