PDA

Prikaži potpunu verziju : AMD kreće sa rebrandom Athlon II -> Phenom II ?

Picard
31.1.2011, 12:53
http://www.pcaxe.com/hardver/procesori/phenom-x4-975-a-x4-840

Beagle
31.1.2011, 14:04
Skoro je to pominjano na forumu... Sad cu da vidim gde.

EDIT: Evo ga (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1225624&postcount=150).

star-duster
31.1.2011, 15:28
Mogu da razumem odluku kad Intel preimenuje jače procesore u slabije, tj. C2D u Pentium, a sve zbog silaska ove klase procesora u niži cenovni rang.
Ali zaista ne mogu da razumem kad neko slabiji proizvod rebrendira kao jači! Veoma pogrešna odluka.
Ali izgleda da je to nova poslovna filozofija AMD-a, jer je slično već učinjeno sa pojavom 68xx kartica, koje su po svemu morale da budu 67xx klasa, jer su slabije od serije 58xx na koju se (bar nominalno) nastavljaju.

BMLW
31.1.2011, 16:40
Setite se prvih Semprona. Nije bio rebrend, ali pompezna najava uz slabije performanse za iste pare, i opet su se (bar kod nas) prodavali kao alva.

FrankRibery
31.1.2011, 17:57
Sempron je imao kvalitetna jezgra, ja jos nisam cuo da je nekome pokvaren procesor koji ima Sempron jezgro.

Beagle
31.1.2011, 18:59
Sempron je imao kvalitetna jezgra, ja jos nisam cuo da je nekome pokvaren procesor koji ima Sempron jezgro.

Ja vala ne znam nikoga kome je AMD otegao papke iz cista mira, od K8 na ovamo. Cak sam cuo za slucajeve da su radili i bez kulera po nekoliko dana. Razlike izmedju s754 Semprona i Athlona64 prakticno i nije bilo. Prvi je samo imao iskljucen 64-bitni instrukcijski set.

Ni K7 nije bio kvarljiv procesor, ali nije imao IHS. Barem 90% njih je stradalo zbog fizickog ostecenja prilikom montaze.

voodoo_
31.1.2011, 19:11
Mogu da razumem odluku kad Intel preimenuje jače procesore u slabije, tj. C2D u Pentium, a sve zbog silaska ove klase procesora u niži cenovni rang.
Ali zaista ne mogu da razumem kad neko slabiji proizvod rebrendira kao jači! Veoma pogrešna odluka.
Sa druge strane, i Intel je prodavao vrlo različite Core i5 procesore pod sličnim imenom (Core i5-600 serija koja je dual-core, i i5-700 koja je quad-core; hyperthreading kod prve serije ne donosi ni približno ubrzanja kao dva prava dodatna jezgra). A ovaj preimenovani Athlon je možda desetak procenata sporiji od punokrvnog Phenoma sa 6 MB keša, što je u praksi jedva primetno.