Prikaži potpunu verziju : Reality show - ružna strana modernog vremena ili nešto drugo?
Dakle, da cujem vasa misljenja o ovim tzv. ''emisijama''.
Ja cu moje misljenje kasnije da napisem, posto ce biti poduze ;)
:nov_guita
The golden age of grotesque, šta drugo da kažem.:)
Rijaliti šouvovi služe da široke narodne mase ispune svoje isprazne živote - tuđim ispraznim životima... i da se pri tome televizije namlate para...
Bolje rečeno služe za hipnotisanje i šišanje ovaca.:kreza::opanachke
BB i ostala sr... običan voajerski pogled kroz ključaonicu ništa drugo, sve se svodi na to. Hajlajti u tim šouvovima su da li je sevnula neka guza ili dojka, da l se neko skinuo go ili se izvaćario u krevetu and so on...A u ovim inostranim zna se dokle se sve ide.
Da, evo i ja malo da kazem sta mislim.
Kada su poceli da emituju ,,Velikog brata'' , sve mi je delovalo naivno i mislio sam da ce to biti jos jedan propali projekat. Medjutim, umesto propasti ,,VB'' je stekao neverovatnu popularnost, najvise medju mladim ljudima. Licno sam imao prilike da cujem brojne likove iz svoje okoline kako se loze na to. Onda je i TV Pink dao svoj ''doprinos'' unistavanju populacije nase drage zemlje. Sa svojim ,,Farmama'', ,,Dvorovima'' i cime sve ne. Samo je bilo pitanje kada ce da nastupi i treci ucesnik u takmicenju ,,Najgori televizijski program''. Izgleda da Happy-ju vise ne odgovara da pusta crtace, nego su se bacili na ,,Parove''. Uzas!
Nekada se TV program sastojao od normalnih emisija, filmova i serija, a sada ga cine spanske sapunice i rijalitiji.
Sapunica je bar bilo oduvek. :D
Jeftina produkcija za televiziju a velika gledanost. Malo se ulozi u reklamu da se nalozi neuki narod da se tu desava ne znam kakva skandalozna situacija... Talk show programi su dobili isplativiju zamenu, for now...
J**** ti to, talk show je bar....pa talk show, ne gledas lika kako ga ''masti'' i slicna sr***.
Sad samo radio slusam :to_care:
Btw. pitam ja druga, zasto gledas farmu, sta ti je tu dobro?
A on kaze kao ,,Svadjaju se i to''. Uf sto ne postoji znak facepalma pa da ga nosim u rancu i da ga dizem svakih 5 min.
A isti taj lik je rekao da metalci nisu normalni jer nose dugu kosu, a pogadjate, slusa....Seku Aleksic i ostale ''umetnike'' Srpske turbo-folk sabanije.
Najgora stvar je sto cak postoji i scenarijo (doduse samo okvirno ne bukvalno). Ovo znam provereno za BB al' ne bi me cudilo da je tako i na Farmi i ostalim glupostima. BB sam gledao prvi put samo kad se emitovao na B92, jer nikada nisam gledao nesto tog tipa i cak mi je i bilo donekle zanimljivo. Cak ni njega nisam gledao do kraja... Samo malo na pocetku, posto ne gledam nesto TV, obicno sam hvatao one preglede dana uvece. Potom su usledile one VIP gluposti, sa VIP licnostima koje su VIP zato sto su u VIP reality show-u. :facepalm
Da ne gresim dusu, bilo je kidanja kad su Ajzak i Vikler upucavali Eru u BB.
Onda je i Pink ugrabio parce kolaca sa svojom mega idiotskom Farmom i onaj nesrecni Happy sa Parovima, ne znas sta je gore.
Posto sam iz Simanovaca, imam tu "privilegiju" da cesto prolazim pored Pinkovih studija, jedno vece vidim neki dvorac, neki Diznilend, sve osvetljeno, sija se. Dodjem kuci i vidim na Pinku pocinje novi show - Dvor. :facepalm
Mislim da ogromna gledanost takvih emisija dovoljno govori o nama kao narodu...
Najbolja "rijaliti" emisija koju sam gledao u svom zivotu je "Opstanak" :)
RBfwBU4zZNs
Oni ne žele da vam deca budu obrazovana.Oni ne žele da previše razmišljate.Zato su ova zemlja i ovaj svet
postali tako pretrpani zabavnim programima, mas medijima, televizijskim serijama,
zabavnim parkovima, drogama, alkoholom i svim drugim vidovima razonode koji
ljudski um drže zabavljenim kako se ne bi suprotstavio bitnim ljudima
tako što bi poèeo previše da razmišlja. Bilo bi bolje da se probudite i shvatite
da postoje ljudi koji vode vaš život umesto vas a da vi to i ne znate.
U velikim smo nevoljama!
Jer me vi, zajedno sa još 2 miliona Srba trenutno slušate. Jer manje od 3% vas èita knjige.Jer manje od 15% vas èita novine.Jer jedina istina koju znate
dolazi sa televizije.Trenutno postoji èitava jedna generacija ljudi
koja ne zna ništa o onome što nije došlo sa televizije!Televizija je jevanðelje.
Najveće otkrovenje.Televizija može da stvori ili uništi
predsednike, pape, premijere.Televizija je najstrašnija prokleta
sila na èitavom ovom bezbožnom svetu i jao si ga nama ako ikada padne u ruke
pogrešnih ljudi!Jer kada najveća kompanija na svetu zagospodari najstrašnijom, bezbožnom propagandnom silom
na čitavom bezbožnom svetu,ko zna kakva će se sva *****a poturati kao istina!I zato me slušajte.Slušajte me!Televizija nija stvarnost.Televizija je prokleti zabavni park!Televizija je cirkus, karneval,
putujuća trupa akrobata,pripovedača, plesača, pevača, žonglera,
nakaza, ukrotitelja lavova i fudbalera.Mi se bavimo ubijanjem dosade.Ali vi ste ti koji sedite tamo,
dan za danom, iz noći u noć,svih godišta, rasa, vera.
Mi smo sve što znate.I počinjete da verujete u iluzije
koje ovde stvaramo.Počinjete da verujete da je televizija stvarnost
a da su vaši sopstveni životi nestvarni.
Radite sve što vam televizija kaže!Oblačite se kao što vam kaže, jedete što vam kaže,
podižete decu kao što vam kaže,čak i razmišljate kao što vam kaže.
To je masovno ludilo, vi ste svi manijaci!Za ime Boga, vi ljudi ste stvarnost!Mi smo iluzija!Zadnja stvar koju ljudi iza paravana žele da se desi jeste svesna, informisana javnost
sposobna da kritièki razmišlja. I upravo zato se neprestano gradi jedan lažni duh vremena
putem religije, mas medija i obrazovnog sistema.Pokušavaju da vas drže u jednom naivnom, izolovanom balonu.
I u tome rade vraški dobar posao.
JMtin1QCHHM
The network 1976 (http://www.imdb.com/title/tt0074958/)
Da, o prečasni Bokile2000, idem da bacim odecu sa sebe i zavijem se u čaršave i onda ću se pročistiti ritualnim spaljivanjem televizora.
Ne postoje "oni" i "veliki plan". Postoji samo profit, a činjenica je da su rijaliti programi najisplativiji za gledanje jer raja to voli, a koštaju tepsiju ribe. I što je najgore, svi tvrde da ne gledaju to, a uvek znaju šta se dešava po farmama, kućama, ku*#$%& palcima
U pravu je Bokile, to je zaglupljivanje naroda bre. Propaganda na najvisem mogucem nivou.
+1 za OPSTANAK
+1 za grand ilusion lika, fenomenalan je, tako matora stvar a tako tačna u današnje vreme, mislim da tada kad je to snimljeno ljudi nisu ni kapirali koliko će biti u pravu
Što se realitija u našoj zemlji tiče , mislim da su veštački popularni , i da će to kad tad prestati jer će dosaditi narodu, jednostavno provaljena fora...
Ne zna se sta je gore rijaliti sou ili religijski fanatici. Ima jedna dobra religijska polemika u "Silent Hill 3" na samom kraju igre, ne zna se ko je ludji.
Izmedju tehnologije i religije ne biram nijedno, biram ljude i prirodu. Dobro i malo PC.
Djordje Turjacanin
30.1.2011, 12:40
Kakve crne španske sapunice, sad su turske u modi. :facepalm
Ja ne mogu od 8 do 10 uveče da gledam nešto zbog tih serija, a onda poslije obično ide farma/dvor/vb/blabla i to je jedan od razloga što samo visim na kompu.
pivonroll
30.1.2011, 13:28
Sta reći, osim knjige u šake i načinite promenu! Cim nacija bude na višem intelektualnom nivou ovakve emisije im neće biti zanimljive, pa će samim tim i nestati. Jel vas neko sprečava da uzmete i pročitate neku knjigu? Promenite sebe da bi promenili budućnost, koja, ako ovako nastavimo, neće biti nimalo dobra.
Nek' budale i dalje gledaju ta čuda. Nek' budu glupi. Tu će biti oni pametni koji će ih jahati, kao što se uvek dešavalo kroz istoriju. Ako oni neće da se cimaju da svoju budućnost malo pospeše, već im je lakše da svoje vreme traće uz te glupe emisije onda i zaslužuju da ih oni pametni jašu i šišaju.
Rešenje su odvojeni televizori. Naravno i pretplata za nekog operatera koji u svojoj ponudi ima kanale kao što su Animal planet, Discavery i slični kanali. Niko nikog ne tera da bulji u te gluposti. Svaki pojedinac u svojoj glavi treba da prelomi kako da se ponaša. Da ne dozvoli da mu neki drugi nameće svoje viđenje.
Ja ako nekad sednem pred televizor, to je uglavnom posle ponoci, pa gledam discovery programE i ponekad nacionalnu geografiju kad pustaju nesto o svemiru i tehnoloskom razvoju.
Uglavnom sve sto me interesuje je na internetu.
Svi rijaliti programi su dobri piplmetri,tj. sto se vise gledaju naciji je ispraniji mozak ili prazniji stomak.
Leba i igara,sto je vise muzika i krkanluka u showu on je gledaniji.
Tuzno vreme danas jako tuzno...
Al proce i to...
Setite se kad su tek pojavili kod nas da se i nisu primili ljudi toliko,ali vremenom smo pali po svim poljima(standard,kultura,moral,vaspitanje(sve blizi evropi lol))e suprotno tome gledanost raste.
Slazem se u vecini, ali sam upecao bas deo kada je Firci (EKV) za bubnjevima, a Cukic peva "Smoke on the water" :tapsh: .
http://www.youtube.com/watch?v=zdEHgkGwVyo
Pocecu da pratim ovo ako se ovako nesto ponovi!!
Silver_Stoleone
6.2.2011, 18:52
Rijaliti je najlaksi nacin da neko (polu/ne)poznat dodje do novca, tako da tesko da ce se taj fenomen ugasiti.
Jedini rijaliti koji me je bas drzao od pocetka do kraja je MTV Real Life: New Orleans....
Oni koji imaju vremena da priuste sebi takav luksuz gledanje rijalitija, nek gledaju. Ponekad saltanjem kanala naletim na "parove", to je tek nesto neopisivo, nemam reci...
Pandemonium
9.2.2011, 23:11
Jersey Shore je dobar.
:facepalm
Yeah, it's awesome! (http://www.cracked.com/blog/jersey-shore-is-the-worst-thing-to-happen-to-the-east-coast-since-911/)
:facepalm
Yeah, it's awesome! (http://www.cracked.com/blog/jersey-shore-is-the-worst-thing-to-happen-to-the-east-coast-since-911/)
Hvala ti za link. Umro sam od smijeha citajuci. Upravo zbog toga je Jersey Shore je dobar.
Pandemonium
11.2.2011, 3:24
Joj, ja redovno imam transfer neprijatnosti kad gledam takve stvari... ono, sramota me umesto njih. Naleteo sam na ovo na našem MTV-u i gorele su mi uši od blama ceo dan. Osećao sam se prljavo i poraženo zbog toga šta su sve naše generacije spremne da rade da bi neko na njih obratio pažnju. Što je najgore, oni misle da su ultra cool.
j.radovan
11.2.2011, 12:36
Osećao sam se prljavo i poraženo zbog toga šta su sve naše generacije spremne da rade da bi neko na njih obratio pažnju. Što je najgore, oni misle da su ultra cool.
http://encyclopediadramatica.com/Guido
Bice ti jasno o cemu se u J.S. radi, i da nije ograniceno samo na New Jersey, mada je najveci broj koncentrisan upravo u njemu. Endemska vrsta :-).
Pandemonium
11.2.2011, 13:37
Hahaha, koji rasizam, ali ne mogu da prestanem da se smejem. Ipak, baš zbog ovakvih individua, meni je JS negledljiv.
Odraz vremena u kojem zivimo kao i to na kakvom je nivou kultura jedne nacije. Obrazovani ljudi tu nebi ni ucestvovali a nebi to ni gledali, da ne pricam za glasanje.
^
Slazem se u potpunosti! Tuzno je videti kako su neki ljudi primitivni i kako se razvratno ponasaju u pojedinim situacijama, a masa gleda i ugleda se na to. Sunovrat drustva i morala!
NjegovaWisost
11.2.2011, 15:22
Svako svoj ukus ima. Realno je u pitanju trash sa strane kulture (kao i narodnjačka muzika, skoro čitava pop i rock scena...)
Sa ekonomskog stanovišta, skidam kapu producentima. što se ja tako nečeg ne sjetih...
Gde ide jedno drustvo kad ti takvi kao Zeljko Mitrovic i ekipa realityja jos uzimaju pare za sms za svoje jahte i kako bi pothranili ove koji se toliko nisko spustaju.
Gde ide jedno drustvo kad ti takvi kao Zeljko Mitrovic i ekipa realityja jos uzimaju pare za sms za svoje jahte i kako bi pothranili ove koji se toliko nisko spustaju.
Nikome ih ne uzimaju nego im boodale daju.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.