PDA

Prikaži potpunu verziju : Externi Hdd Seagate 500gb prso

Skotina
26.1.2011, 15:22
Cao,
Juce mi je brat sredio externi hdd... Iscupao ga je bez safty remove i sada kada ga udenem prikaze ga u my comp ali ne prikazuje velicinu niti iskoriscenost hdd-a i ne mogu da udjem u njega. Naravno na njemu mi je sve. Filmovi, programi, igre, slike, mjuza....
Posle odredjenog vremena Win7 mi kaze da drive f mora da se formatira.

Kada sam pokrenuo Eausus Data Recovery kaze mi da mu treba 360 sati i stalno povecava kolicinu vremena. 500gb je hdd.

Jel mi bolje da ga prvo formatiram pa onda da vracam podatke?
Ili jel ima neka druga fora da to odradim? Neki brzi program??

Hvala unapred...

MacGruber
26.1.2011, 15:42
SFSS

Samo format seagate spasava.

Eventualno da probas Seagate file recovery, ja njega koristim za recovery

Fickey
26.1.2011, 16:06
SFSS
Eventualno da probas Seagate file recovery, ja njega koristim za recovery
Mislim da nece nista uspeti, morace format...:(

Sass Drake
26.1.2011, 16:08
Da li si probao chkdsk?

Start / Run / cmd , pa onda uneseš naredbu chkdsk X: /f /r , gdje je X: slovna oznaka eksternjaka u My Computer-u.

Skotina
26.1.2011, 16:18
nisam jos nista probao sem easeus data recovery. Koji mi je kao sto rekoh napisao 360 sati...

Pokusacu sada chkdsk. Nego znam da on moze da unisti gomilu podataka. Ali sta cu moram da probam

Znam da cu morati format samo ne znam da li mi je bolje i brze da spasavam podatke pre ili posle formata. Sta ce brze i bolje odraditi posao?

BMLW
26.1.2011, 20:01
Ja sam uvek spasavao posle formata, bez ikakvih problema :)

lobanja
26.1.2011, 20:59
samo format kako ti ljudi rekose.

cekaj kako je to uspeo jer ga ugasio pa onda izvuko usb ili ga je u toku rada bez gasenja izvuko usb.

BMLW
26.1.2011, 21:36
Samo je izvukao, bez da ide na safely remove :). Mada, ja tako radim sa svim periferijama ceo zivot, i nista mi nikad nije riknulo.

ivance95
26.1.2011, 21:51
nisam jos nista probao sem easeus data recovery. Koji mi je kao sto rekoh napisao 360 sati...

Pokusacu sada chkdsk. Nego znam da on moze da unisti gomilu podataka. Ali sta cu moram da probam

Znam da cu morati format samo ne znam da li mi je bolje i brze da spasavam podatke pre ili posle formata. Sta ce brze i bolje odraditi posao?
Formatiraj peko SFSS ili bilo kog drugog programa, poste doga odradi get data back, i svi podaci ce biti tu. Ako ne verujes, mozes da prvo povratis podatke pomogu GDB, pa onda da formatiras.

BMLW
26.1.2011, 22:39
Ali naravno, povracaj na drugi hard sa dovoljno prostora, nikako na isti :)

Skotina
26.1.2011, 22:41
A za sta stoji sfss???
Jer kad otkucam na googlu samo mi izbacuje neke skolske finansijske programe??

Burazer, koji inace sa mojim roditeljima trenutno zivi u africi i ja sam im dosao u posetu, je imao neku vistu na kompu i imala je neki bug da kada udenes nesto u usb i ides na safely remove ono kaze da ne moze jer nesto radi. E sad on je uzeo nesto da prekopira, i naravno nije mi rekao da to tako radi, i kada je iscupao .... prc...
Ja sam mu posle objasnjavao kako se to radi ali je tada vec bilo kasno...

Inace, ovde net maximum moze da mi vuce 4kb/s ako je dobro raspolozen i ako ga uposte ima...
A ja sam na hddu doneo svasta nesto da ima on a i ja dok sam ovde 40dana.

Do sada nisam bio kod kuce i sada cu da probam da se bacim na posao...
Samo da prvo saznam sta je sfss, jer ja bih ga quick format u win-u...

Hvala svima na dosadasnjoj pomoci

@BMLW: Da to znam da ide na drugu particiju, to nije problem...

Super, sada ne mogu da formatiram jer kada stisnem desni klik na F: on zabaguje i vrti cursor do besvesti
Cime da formatiram hdd?

Kisr
26.1.2011, 23:46
Ali naravno, povracaj na drugi hard sa dovoljno prostora, nikako na isti :)
Ovo ti nikako ne bih preporučio, nisam još čuo da je neko povraćanjem po hard disku spasao podatke. :kreza:

BMLW
26.1.2011, 23:54
Ovo je vise bilo kao povracaj ide na drugi hard, nikako na isti, nisam se lepo odrazio :D.

Skotina
27.1.2011, 0:04
ljudi pomocu cega da formatiram disk???
Ne mogu iz win jer kad kliknem desni klik na taj hdd samo zabode.

Game fever
27.1.2011, 0:28
Prvo, sta je SFSS? Samo format seagate spasava, mala sala clana MacGruber.

Probaj da ga formatiras sa ovim (http://hddguru.com/software/2006.04.12-HDD-Low-Level-Format-Tool/). Ako to ne uspe, moraces da ides van windowsa. Tj da skines hirens boot cd, to je ISO fajl koji moras da narazes na CD (ali tako da bude butabilni) zatim treba u BIOS-u da namestis da se pokrece pre hard-diska, kada se CD ucita izaberi program po izboru i formatiraj hard.

Skotina
27.1.2011, 0:34
da druze ali ako formatiram sa hddguruom on ce da mi odradi low level format, a posle toga valjda necu moci da povratim izgubljene podatke. Zar ne???

Game fever
27.1.2011, 1:17
Onda batali hdguru i skini hirens boot i formatiraj hard sa bilo kojim alatom koji tamo nadjes, npr Partition magic.

ivance95
27.1.2011, 20:52
Prvo, sta je SFSS? Samo format seagate spasava, mala sala clana MacGruber.

A za sta stoji sfss???
Jer kad otkucam na googlu samo mi izbacuje neke skolske finansijske programe??

Napravio sam laspus:D, hteo sam da napisem SFS- HP Storage Format Software(odnosno TOOL)
http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HP-USB-Disk-Storage-Format-Tool.shtml
Ako ga prvo formatiras, pa inda vracas podatke, nikako ne pisi nista od podataka na disk, ili se oprosti on podataka.:ciao:

Skotina
28.1.2011, 13:24
Ljudi pomagajte...
Ja i dalje ne mogu da formatiram ovo cudo.
Jedva sam uspeo da skinem Hirens boot 13.
Usb format tool i hp usb format tool mi izbace poruku da je disk write protected. i nece da ga formatira.
Mini linux i Gparted nece da pokrene, samo se resetuje.
U minixp-u neki programi, ne znam sad tacno koji jer sam skoro sve probao mi izbace da disk ima I/O error.
Partition manager ga prikazuje kao bad disk i ne daje mi ni jednu opciju. Format, new partition i ostale komande su sive.
Jedino nisam probao Guru-a i neki kill disk jer znam da oni i ako uspeju da formatiraju ima sve fajlove da mi uniste.

Jel ima jos neko neki savet da mi da...
Unapred zahvalan...

Sass Drake
28.1.2011, 14:05
Izvadi hard disk iz kutije i poveži ga direktno na matičnu, pa onda vidi da li ćeš ga moći formatirati.

BMLW
28.1.2011, 14:40
Stvarno, deluje ko da je riknuo reck,

Skotina
29.1.2011, 1:09
Spojio sam ga direktno i uspeo da ga formatiram... Ali prilikom paljenja kompa ga prijavljuje kao Bad.
Kad sam upalio Getdataback odmah je poceo da mi prijavljuje neke silne greske...
Sad sam poterao neki hdd tool da trazi bad secore i da ih popravi i vidim da ga kilavi, sto znaci da ih ima...
Pusticu ga da radi preko noci pa cu da vidim ujutru sta se desava...
Valjda cu posle toga uspeti neki recovery da odradim...

Skotina
29.1.2011, 23:56
izgleda da od ovog hdd nema vise vajde.
kad krenem da ga skeniram on dodje do prve greske i tu kao da zakuca tj. da se iskljuci. kad ga prekinem koju god posle komandu da mu zadam dobijam the device is not ready i kada ga resetujem ne vidi ga. Moram da iskljucim komp pa da ga ukljucim da bih ga opet video.

Sad sam pustio mhdd sa opcijom da sklanja bad sectore. i stalno ispisuje neko w.

U svakom slucaju zelim da se zahvalim sima na svoj pomoci...