PDA

Prikaži potpunu verziju : maxtor hdd - ne prepoznaj ga sistem - svetli lampica ispod

nesa24casa
23.1.2011, 14:39
Zdravo,
imam podatke na hard disku kojem sada ne mogu da pristupim.
Prilikom zadnjeg ukljucivanja racunar je zapistao i brzo je svetlela lampica na hard disku ( lampica je sa donje strane harda po sredini.
Zamenio sam za drugi hard i radi pc.
Taj stari ATA Maxtor 40GB sada ne mogu da otvorim ni na drugom racunaru ( ne prepoznaje da BIOS a kada ukljucim PC taj hard svetli na toj donjoj lampici oko 10sekundi i onda nista ).
Probao sam sa UBUNTU live cd da nekako pristupim ali ga ne vidi.
ima li pomoci oko ovoga ?

hvala unapred

ivanza
23.1.2011, 14:42
Izgleda da je riknuo.

BMLW
23.1.2011, 15:08
Meni deluje kao da mu je riknula elektronika, sto je relativno lako zamenjivo, ako nadjes isti ili veoma slican hard disk (potpuno ista serija, pre svega).

water wizard
23.1.2011, 16:36
ma takav ispravan košta 10e ili manje možeš samo da ga baciš

ivance95
23.1.2011, 18:14
Mozes samo da probas one "narodne'' metode tipa:zamrzavanje...:ciao:

nesa24casa
24.1.2011, 11:19
Meni deluje kao da mu je riknula elektronika, sto je relativno lako zamenjivo, ako nadjes isti ili veoma slican hard disk (potpuno ista serija, pre svega).

Da li znas neki dobar servis ?
Ako neko zna neka posalje pm

Kakva je to narodna metoda zamrzavanja i kako se radi ?

Beagle
24.1.2011, 13:56
Zaviješ hard u kesu i ostaviš ga u zamrzivaču preko noći :kreza:

nesa24casa
25.1.2011, 21:11
Zaviješ hard u kesu i ostaviš ga u zamrzivaču preko noći :kreza:
Probao sam sa kratkim zamzavanjem 15-20min u kesici
Elem sada nakon ove kratke probe svetli mala lampica ispod harda kada se ukljuci i kada se cuje beep sa maticne tada zasvetli na kratko ( za duzinu beepa ).
U Biosu ga i dalje ne vidi.

Zaboravio sam da navedem da je ceo problem nastao nakon ukljucivanja ujutru ( vece pre problema je na trenutak nestala struja tako da je moguce da je strujni udar na sekundu napravio problem )

Videcu da ga ostavim duze u zamrzivacu.
interesuje me i da li treba da boravi neko vreme van zamrzivaca i koliko zbog kondenzacije?

Pozdrav svima i hvala na savetima!

ivance95
25.1.2011, 21:22
Samo pazi da ga dobro zavijes zbog kondenzacije. Treba da stoji najmanje 2 dana(meni je jedan tako proradio:to_care:). Pozz:ciao:
PS. Mozes da progas i da zapeces elektroniku u rerni.:kreza:

nesa24casa
25.1.2011, 21:25
RESEN PROBLEM.
Zamenjen PCB sa drugog maxtor hard diska.
Hvala svima.