PDA

Prikaži potpunu verziju : Koji rezač do 25e?

Zoranb007
14.1.2011, 7:26
Prvo svima da pozelim sve najbolje u 2011g.:)

Inace, upravo mi crko rezac...

Posto se neki rezaci povlace iz prodaje, a medjuvremenu ima i novih modela...

1. Ima li sta da se kupi do 25e. a da valja i da mi ne grebe diskove?

2. I sta je bash pouzdana kupovina za vise od 25e.?

Pa cu nekako da odlucim.

Pozdrav,

todos
14.1.2011, 10:32
Samsung C223 ili neki LG. Ma sve ti je to isto, i postoji mogućnost da se svaki pokvari pre vremena.

Zoranb007
14.1.2011, 17:53
hmm, Samsung ili LG :icon_scra
Treba se odluciti... OK.
a mehanika, utegnutost, i vratanca sa delom gde se ubacuje disk, koja znaju da landaraju (kao da su iz onih radnji sve po 100din:D) ili cak da grebu diskove, i tako to...
koji model je utegnutiji? ako u prodaji uopste postoji tako nesto?

Hvala,

ukimafija
14.1.2011, 21:18
To je sad sve isti junk i potrosna roba, znaci ako imas iole noviju plocu samo uzmi sata model, neki Samsung SH-S223C SATA ili DVD+-RW NEC 5240 SATA ili neki LiteOn zavrsavaju posao...Bez puno pametovanja...

Zoranb007
15.1.2011, 2:38
...gledao sam taj Samsung SH-S223C (o kojem vec duze vreme prica ceo forum), ma sav mi je nesto klimav... ko klimav zub.
Ima li vajde da ulozim nesto vise novca u neki rezac, ali da vredi koliko kosta?
Potpuno je nebitno koliko ce da radi (godinu, dve, sasvim je dovoljno...), najvaznije mi je da ostavlja kvalitetan zapis na medijima, da bi mi diskovi bili citljivi neko pristojno vreme, a ne da riknjavaju brzo.
Vredi li uloziti 40tak eura u neki rezac, ili je to cisto bacanje para?

Red_Devil_89
15.1.2011, 3:01
Ne isplati se da dajes toliko para za dvd rezac. A to da li ce ti disk biti "citljiv" i da li ce da "rikne" ne zavisi od dvd rezaca vec od samog primerka dvd-a npr Princo. Kako su ti ovde ljudi lepo rekli to je potrosna roba kupi neki najjeftiniji za 1600-1700 din npr LG GH22NS50 ili taj Samsung sto si naveo, imas garanciju na njih pa ako crkne rezac, odes i zamenis.:D

Zoranb007
16.1.2011, 4:21
Ne isplati se da dajes toliko para za dvd rezac. A to da li ce ti disk biti "citljiv" i da li ce da "rikne" ne zavisi od dvd rezaca vec od samog primerka dvd-a npr Princo. Kako su ti ovde ljudi lepo rekli to je potrosna roba kupu neki najjeftiniji za 1600-1700 din npr LG GH22NS50 ili taj Samsung sto si naveo, imas garanciju na njih pa ako crkne rezac, odes i zamenis.:D
Hvala za trud, ali neslazem se bash, vek citljivosti podataka, pored kvaliteta diska, zavisi i od toga kako je rezac sprzio zapis na disk, da ne pominjem cuvanje diska, nije za ovu temu.

Meni je problem sto u poslednje vreme ne pratim desavanja na trzistu, i nisam upucen u to sta se sve prodaje...
zato i trazim pomoc od forumasa koji petljaju oko rezaca, ili bar da mi napisete licna iskustva sa rezacem koji trenutno koristite, tako ce te mi sigurno vise pomoci, pa nije valjda da svi forumasi koriste samo taj samsung223C (probao sam ga na par mesta, i nije me bas oborio sa nogu, kao ni LG)
OK. trenutno su u prodaji svi rezaci takoreci istog kvaliteta, a jeli moguce da za vise novaca nema nista kvalitetnije? Ili su i ti skuplji istog kvaliteta kao i jeftiniji?

Red_Devil_89
16.1.2011, 4:42
Hvala za trud, ali neslazem se bash, vek citljivosti podataka, pored kvaliteta diska, zavisi i od toga kako je rezac sprzio zapis na disk, da ne pominjem cuvanje diska, nije za ovu temu.

Meni je problem sto u poslednje vreme ne pratim desavanja na trzistu, i nisam upucen u to sta se sve prodaje...
zato i trazim pomoc od forumasa koji petljaju oko rezaca, ili bar da mi napisete licna iskustva sa rezacem koji trenutno koristite, tako ce te mi sigurno vise pomoci, pa nije valjda da svi forumasi koriste samo taj samsung223C (probao sam ga na par mesta, i nije me bas oborio sa nogu, kao ni LG)
OK. trenutno su u prodaji svi rezaci takoreci istog kvaliteta, a jeli moguce da za vise novaca nema nista kvalitetnije? Ili su i ti skuplji istog kvaliteta kao i jeftiniji?

Ja imam taj LG, i za sad je ok. Koristio sam LG-jevu optiku(dvd-rom i cd rezac) jos pre 6 godina i dan danas rade na starom kompu bez problema. Tako da imam neko pozitivno iskustvo sto se tice LG-ja. Ranije je Pioneer bio medju kvalitetnijim proizvodjacima dvd rezaca, ali sad vise nisu toliko zastupljeni.

todos
16.1.2011, 13:35
To je sad potrošna roba, vrlo jeftina. Pokušaj da nađeš ovaj model. Možda je nešto skuplji par stotina dinara od drugih ali u praksi izgleda i služi dobro.
DVD+/-RW LG GH22NP20-RBB PATA/black,DVD Multi Writer 22XDVD/12xDVD-RAM/2MB.
@ Red Devil 89
Moj kombo CD rezač LG iz 2003 je koštao 100 €. I danas radi. Ne možeš da upoređuješ takve uređaje koji su prošli kontrole i pažljivo napravljeni sa kvalitetnim materijalima od ovih današnjih.

Red_Devil_89
16.1.2011, 14:12
@ Red Devil 89
Moj kombo CD rezač LG iz 2003 je koštao 100 €. I danas radi. Ne možeš da upoređuješ takve uređaje koji su prošli kontrole i pažljivo napravljeni sa kvalitetnim materijalima od ovih današnjih.[/QUOTE]

Pa tu si u pravu, ranije je bila mnogo kvalitetnija roba nego danas, a imali su i cenu.

Belfegor
16.1.2011, 14:16
kao sto vidim svi isto mislimo...ali, sto se tice danasnjih rezaca, u principu svi su isti, i nikad ne znas kada ce riknuti i koliko raditi...jednostavno svi su jeftini krsevi, i to je cinjenica...a sto se tice starih uredjaja :aplauz::aplauz::aplauz:, to su bila dobra vremena:nov_guita

Zoranb007
16.1.2011, 19:32
Ma znam ja dobro sta je nekada bila optika... iz licnog iskustva.
Prvi citac sam kupio 1996g. citao je 1x1 platio sam ga 150dem. nikada se nije pokvario...
A prvi rezac sam kupio 1998g. za samo 2500dem. firma "Plextor" mislim da su brzine bile oko 4x
E, to je bila optika za primer, i dan danas mi rade diskovi iz tog vremena.

Posle Plextora sam uzeo rezac "TEAC" (cudo od rezaca) i on je jos uvek potpuno ispravan.

E kad sam presao na Pioneer, Asus i slicno, od tad pocinju problemi...

Gledam sad ove rezace od 100tinjak eura, zna li neko sta je to, vredi li tih para?

Red_Devil_89
16.1.2011, 19:43
Ti rezaci od 100 evra pa navise su combo uredjaji tj i dvd rezaci i blue-ray rezaci ili samo citaci.

Zoranb007
16.1.2011, 21:42
OK.
Suzio sam izbor na nekoliko modela ispod 70e, sta je od ovoga naj bolja kupovina?

LG CH10LS20 = 64E.

LG GE20NU11 = 47E.

LG GSA-H22LRBB = 28E.

LG GH22LP20-RBB = 23E.

LG GSA-H22N = 21E.

LG GH22LS50 = 21E.

LITE-ON = 23e.

Ili da ipak idem na ove preko 90eura.?

Diamond
16.1.2011, 22:19
Лично препоручујем Оptiarc. Kojи модел ? Па има их доста,умеју да праве проблеме,није да није,али две године гаранције,добри су читачи и резачи.Мене је стари добри ата 1600 оптиарк служио сјајно, жао ми је што сам га продао.Сада имам стицајем околноси два иста оптиарк резача.Проблем је што један ради колико толико солидно,а други се нећка понекад (рестартујем виндоус па онда прочита диск).
Највећи проблем сам имао што један оригинал диск није хтео да ми чита,али читао је један мастан двд,да не поверујеш на шта личи...
Шта год да изабереш,гледај да је две године гаранције,сада то дају и Асус,и Оптиарк и још понеке марке.
Ја не бих ишао на цену преко 25 евра. За две године гаранције,пуна капа ;-)

Edit:guess what ? Добре резаче потражи овде,овај сајт вреди злата,тамо сам нашао да је оптиарк 1600 добар,и стварно је радио...

http://club.myce.com/f86/

Zoranb007
17.1.2011, 4:00
Slazem se za garanciju, ali meni garancija ne garantuje kvalitetno przenje diskova, pristajem i na rezac bez garancije, koliko radi nek radi, samo da reze kvalitetnije i da vratanca ne landaraju previse... Ipak su mi narezani podaci vazniji od garancije.
Ima li nesto tako da se kupi?
Zna li neko?

P.S. Znam da sam pomalo dosadan, ali borim se da iscupam sto vise kvalitetnih informacija, pre nego sto obavim kupovinu.

flamingos
17.1.2011, 4:20
mozda su malkice bolje resneje externi dvd rezaci..

Beagle
17.1.2011, 9:38
Ako ti je stalo do kvalitetnog rezanja, kupuj kvalitetne diskove, reži ih na x8 i adekvatno ih čuvaj.

Ja godinama kupujem Verbatime, pržim ih na x12 i svi su čitljivi. Za to vreme, jedan rezač mi je crkao.

Zaista, ne možeš da očekuješ neko čudo od uređaja koji košta kao bolje bubice :D. Dokle god bude radio, nećeš imati problema. Kad crkne, baciš i kupiš novi.

Thaedass
17.1.2011, 9:55
Ja sam imao dva Lite-On LH20A1S (http://images.compusa.com/skuimages/large/liteon-lh20a1p-burner.jpg) i oba su jos uvek ziva. Jedan je otisao sa drugim kompom,a drugi jos uvek przi kod mene. Svaki moguci disk koji sam ubacivao je citao,cak i one koji su odbijali na drugim optikama. Izuzetno pouzdano reze DVD i CD medije (narezao sam 500+ diskova,procenat neuspelih ispod 1% sto je bilo do samog medija). Preporuka :) Jedina mana sto se Lite-On optike tice je to sto imaju obicaj da traju godinu-dve i da riknjavaju postepeno posle toga (ako se ovo moze uzeti pod manu,ali eto da pomenem)

Zoranb007
17.1.2011, 16:19
mozda su malkice bolje resneje externi dvd rezaci..
Interesantno...
Predlazes li neki model?

flamingos
17.1.2011, 17:23
sestra ima ovaj (http://www.pcprodaja.com/komponente.aspx?sub=96#pretraga) a mozda ovaj nije los izbor..tu tesko da landaraju vratanca http://www.pcprodaja.com/komponente.aspx?sub=96#pretraga plus portyabilno je ma sve im svoje prednosti i mane

Zoranb007
17.1.2011, 18:27
Wow, interesantno izgledaju, i deluju pouzdano (bar na slici...)
vidim da se kace na USB, ima li to neke mane kod rezanja, prenosa podataka ili ne?

flamingos
17.1.2011, 22:23
mozda ce malo duze da rezu od klasicnih internih rezaca,ali sve u svemu nista specijalno da se brines,cak sta vise nekako mi deluje kao dobra ideja,nosis ga sa sobom i na licu mesta kod komsije/druga/kolege prerezes sta zelis :D i proveris kvalitet diskova na licu mesta :D

kod prenosa podata je isto mozda malkice duze kopiranje nisam siguran,ja generalno kad sam kod sestre probao nisma primetio neke veliek promene u toku rada..ti vidi razmisli..obidji neku radnju i pogledaj ih uzivo

Diamond
17.1.2011, 22:44
Slazem se za garanciju, ali meni garancija ne garantuje kvalitetno przenje diskova, pristajem i na rezac bez garancije, koliko radi nek radi, samo da reze kvalitetnije i da vratanca ne landaraju previse...

Aко ти ишта значи на nero quality testu оптиарк постиже од 97%-90% са вербатим дисковима.
Основно је правило да режеш на малим брзинама и да не режеш "серијски" типа 10 дискова један за другим.Са таквим приступом,нећеш имати проблема са квалитетом отиска.

BMLW
25.1.2011, 23:23
Ja imam LITE-ON pata rezac, star skoro 3 godine, sljaka i dalje kao lud, za sad bez naznaka da ce da rikne, narezao x diskova, puklo svega par (uglavnom cd klasicni)... Vecina rezana na max, mnogo puta serija od 10, 20 diskova, i nisam primetio da je neki negde necitljiv :). U drugom kompu je Philips neki, ne znam koji tacno, sata, takodje radi kao sat, ali nije star, a nije se ni puno mucio, pa ne mogu da sudim o kvalitetu :).
Inace, LITE ON je dobijen kao zamena za crknutog Optiarca, u prethodnom kompu sam takodje imao nov Optiarc koji je birao sta ce da reze i cita, burazeru su Optiarc menjali 3x za vreme garancije, a nije mucen... Tako da Nec i Optiarc, nikad :)