Prikaži potpunu verziju : Problem wireless povezivanje?
Kupio sam laptop i imam problem prilikom povezivanja na ADSL preko wireless-a(uzgred modem ADSL je telekomov sa onom antenicom).Pise da mi je pun signal i da sam konektovan,a kad odem na net onda pise da sam offline i ima mali znak uzvika koji stoji tamo gde pokazuje koliko je jak signal.Kako to da resim?
Kaze da sam sve drajvere instalirao koje sam dobio od proizvodjaca sa laptop-om.
Probaj prvo da koristis razlicite browsere. I stavi laptop odmah negde blizu modema i reci da li ti se to i dalje ponavlja... Meni se desi nekad da mi puca wireless i na 5 min cak iako sam blizu rutera. Imam isto telekomov sa antenicom. A i proveri da li ti je wireless dobro konfigurisan i obavezno ga zastiti sifrom ako nisi...
marendica
20.10.2012, 11:37
Pozdrav svima ... Ja sam kupio wirelees grid antenu 15 dbc i http://www.gigatronshop.com/mrezna_oprema/tp-link_54mbps_high_gain_wireless_usb_adapter_tl-wn422g-9712 adapter kako bi je povezao na laptop. Rekli su mi da cu sa tom opremom hvatati signal na 2 km , ali ja imam malo bolji signal nekih 10 %. Znate li mozda u cemu je problem ? ???? Unapred hvala
Postoji li optička vidljivost između tvoje antene i rutera koji emituje signal? Zgrade, a naročito metalni objekti mogu veoma mnogo da umanje snagu signala.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.