Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Warcraft u bioskopima :)

Smash
20.7.2006, 0:08
sad.. ne znam da li ovo vise odgovara za RTS ili RPG forum.. ali ajde.. ide ovde...
pretpostavljam da je vecina vas cula da je u planu film po Warcraft serijalu igara... doduse ne zna se jos puno... ali posto je Blizzard najavio aktivno ucestvovanje u pravljenju filma, mislim da ce ispasti dobro...
koga zanima evo link na imdb-u
http://www.imdb.com/title/tt0803096/

nadam se samo da nece pokusati da naprave 'novi LOTR'
iskreno, jedva cekam da vidim kako ce da odrade neke stvari... ja bih iskreno mnogo vise voleo da rade neki potpuno animirani film, kao recimo sekvence u War3, ili uvod za WoW... posto ne znam kako moze smek warcafta da se odradi sa zivim glumcima...

M.Silenus
20.7.2006, 9:04
Slažem se, potpuna animacija. Da budem iskren, više mi se sviđa kako su urađene animacije za Warcraft ( ili za WoW , for that matter ) od LOTR filmova.
Ne kažem da je LOTR loše odrađen ( naprotiv, fantastično je odrađen ), samo više mi se sviđaju Warcraft-ove boje i one šašave proporcije u likovima.

Pa ne mora sve da bude ultra-realno , don't you think!

pmarinas
20.7.2006, 9:38
wow ima da bude bolje od lord of the rings to su trebali vec odavno da snime:tapsh:

Smash
20.7.2006, 15:29
@M.Silenus

te sasave proporcije su mnooogo dobra stvar :) kad npr. stavis gnoma pored taurena to izgleda smehotresno... bas zbog toga ne znam kako ce film da izgleda... na sta ce liciti undeadovi, night elfovi... i jos gomila toga... ma ionako kontam da ce osim ljudi, dwarfova i mozda bloodelfova (ako ih uopste bude u filmu) sve ostale rase biti totalno CG (computer generated, a ne crnogorci, da ne bude nejasnoca :) ).. nadam se samo da film nece bespotrebno opteretiti nekim mega zvezdama... sto se mene tice mogu biti i neki anonimni ili manje poznati glumci ali da bude kvalitetan reziser i scenarista... inace negde sam procitao da ce produkciju raditi isti studio sto je radio novog betmena i supermena, a radice i film po knjizi Paradise Lost... hmmm... pa betmen i nije bio tako los :) ne znam kakav je novi supermen...

3LANCER
23.7.2006, 23:48
verovatno ce da urade po prvim Warcraft igrama (Orcs and Humans), samo neka zadrze Blizzardovski smek i bice u redu

SuperG
23.7.2006, 23:55
Jedva cekam da nedelja dodje.... :qliranje: :rofl:

Mario Pavićević
24.7.2006, 8:53
Ako bude jos jedan film po uyoru na gospodara onda stvarno nece imati smisla.dokle vise sa istim nacinom snimanja istom kompijuterskom tehnikom....

dragomix
6.11.2006, 11:03
Ja mislim da ce da bude kopija LOTR-a. Samo postoji jedna bitna razlika kod LOTR i ovog filma, a to je sto su orc-ovi u LOTR-u sivi, a ne zeleni kao kod Warcrafta. Bas me zanima kako ce to da odrade.

Iris
6.11.2006, 13:15
Ja mislim da ce da bude kopija LOTR-a. Samo postoji jedna bitna razlika kod LOTR i ovog filma, a to je sto su orc-ovi u LOTR-u sivi, a ne zeleni kao kod Warcrafta.

Naravno da će da bude kopija! Većina knjiga, RPG igara i fantasy filmova rađenih od doba Gospodara Prstena (prvi put objavljen 1954. godine) su ionako blede kopije Tolkinovog sveta. Svaka čast izuzecima kojih ima, ali u ovom slučaju - da li su goblini sivi ili zeleni, zar je bitno?! Ionako je sve to čist plagijat.

Kaiser Soze
6.11.2006, 15:31
Veseli Hollywood bi sve da komercijalizuje. Nisam neki optimista po pitanju takvih ostvarenja. LOTR je napravio ogroman uspeh jer je za mnoge ljude koje ne interesuju vilenjaci i orci bio samo jedna ogromna bajka, i prva od takvih (nadam se) u nizu.
WarCraft The Film ce ili biti uspeh dostojan igrice ili ce biti fijasko. Ne ocekujem nista izmedju.

Sa stitom ili na njemu.

nighthawk
6.11.2006, 16:51
Pa cekaj zar vec nije pravljen film po Warcraft, zvao se cini mi se Whorecraft, koga ne mrzi neka trazi po netu, a verovatno moze da se nadje preko torrenta. Paznja - zabranjeno za mladje od 18 god.

nesonjacc
6.11.2006, 18:50
Pa ako u obzir uzmemo daosadasnja po igrama radjena ostvarenja - ne bi me cudilo da ude fijaskooo( ala street fighter :boodala: )

Vidite to vam je kao povratna sprega - Igre radjene po filmovima - Disaster.
Ali tek filmovi po igrama - josh veci. Izgleda da se Holywood - I game industrija bash ne kontaju.

Sve zavisi od produkcijskog tima. Videce se

mmn2911
6.11.2006, 19:14
Ako uopste rade, neka rade po prvoj igri. Sve po redu. I da ima objasnjenja za svakoga, ne samo ej, ova moc je najveca, daj da je zdipimo!!!! Ma tu su elfovi, s****se nam posao. Ej, ali ja imam najveci mac, s****cu elfove. I onda dodje ULTRA MEGA GIGA spasilac sveta, koji je jedan skroman decko, ali je strasno jak, i privede film srecno kraju.
I pise: " Svi su ziveli srecno i vecno, a ono sto se stvarno desilo u istoriji Warcraft-a, mi nemamo pojma"
Ne verujem da ce da ispadne neki film, prvenstveno zato sto je to jedna DZINOVSKA prica kojoj nije mesto u filmu!!!

bops
25.2.2008, 15:30
Ok. Vidim da niko nije pisao na ovu temu oko godinu dana i niko je nije brisao, pa bih hteo da se ubacim. Do sada poznati podaci:
-Radice se nakon frozen throne-a i to, koliko se secam 3 godine nakon.
-Nece da bude u fazonu Gospodara Prstenova, jer je ovo bio avanturisticki film, dok ce ovo da bude cisto ratni.
-Nece da bude skroz animiran. Ljudoliki likovi (ljudi, vilovnjaci, patuljci, nomi...) ce verovatno da budu snimljeni glumci.
-Radnja prati potpuno novog heroja. Pojavljuju se likovi iz igrica (Thrall, onaj vodja kod orkova se pojavljuje sigurno)

Mozda ce ovo da probudi temu iz sna...

Telepatic
25.2.2008, 21:41
ja bih iskreno mnogo vise voleo da rade neki potpuno animirani film, kao recimo sekvence u War3, ili uvod za WoW... posto ne znam kako moze smek warcafta da se odradi sa zivim glumcima...
Da,i ja bih voleo da bude ovako uradjen.:)
Ok. Vidim da niko nije pisao na ovu temu oko godinu dana i niko je nije brisao, pa bih hteo da se ubacim. Do sada poznati podaci:
-Radice se nakon frozen throne-a i to, koliko se secam 3 godine nakon.
-Nece da bude u fazonu Gospodara Prstenova, jer je ovo bio avanturisticki film, dok ce ovo da bude cisto ratni.
-Nece da bude skroz animiran. Ljudoliki likovi (ljudi, vilovnjaci, patuljci, nomi...) ce verovatno da budu snimljeni glumci.
-Radnja prati potpuno novog heroja. Pojavljuju se likovi iz igrica (Thrall, onaj vodja kod orkova se pojavljuje sigurno)

Mozda ce ovo da probudi temu iz sna...
Jel si siguran?:(

deus[awesome]
25.2.2008, 21:47
Volio bih stvarno da to bude sve animacija, mada su ljudi u Blizz-u rekli da nece biti animacija nego real actors [vecina] i kao pobjedice Aliansa ali fanovi Horde nece biti razocharani [bolje bi im bilo]...

sasha vukelic
25.2.2008, 21:58
mislim da ce biti zanimljiv i jednostavan ratni film.

Red Dragon
25.2.2008, 22:06
Neka primene (graficki) stil poput 300, sa masovnim borbama kao u LOTRu, i scenama borbe 1 na 1 kao u borilackim filmovima i moci ce da prodje. Samo neka udahnu zivot glavnim likovima, da se ne svede sve na prazno makljanje.
http://www.freesmileys.org/smileys/char044.gif (http://www.freesmileys.org)

_ToMeK_
13.7.2008, 15:11
Ono što je najbitnije je da film neće režirati Uwe Boll, a hteo je. Nisu mu dali :)))))

player1
13.7.2008, 16:32
Nikad nisam razumeo one koji odlucuju o davanju pravu na film nekim nesposobnim likovima (kao Uve).

Valjda ista ona kategorija koja sa druge strane finansira veoma lose video igre po filmovima. :D

_ToMeK_
16.7.2008, 14:22
Pa, Warcraft svet je vrlo kompleksan, tako da će ekranizacija biti vrlo zaguljen posao. U suštini, meni nisu bitni efekti, već sama priča. Ako se usresrede na samu srž Warcraft-a, magiju, misticizam, borbu za opstanak i neizvesnu budućnost(u Warcraft-u ništa nije crno-belo), može ispasti nešto dobro na kraju.

dark mesiah
20.10.2008, 16:54
evo sta je pre par dana pojavilo na imdb...
http://www.imdb.com/title/tt0803096/news#ni0584096

..."I don't know about the 2009 date," says Blizzard president Mike Morhaime about the film's progress, "but it is still something we are very excited about."
"We do have a draft of a script, it isn't final," he continues. "I think we still need to do a lot of work."
...
- The film is set for 2009
- [B]They have a $100 million budget
- It will be a mix of live action and computer animation
- No directors or actors are attached
- The story focuses on major events from a year before World of Warcraft...

We're going to be looking for someone of Zak Snyder (300) or Chris Nolan (The Dark Knight) calibre.

Sto znaci da lete visoko, a dali ce pasti nisko ostaje da se vidi. Film ce verovatno biti gotov u vreme kad i Hobbit kec. Sto nije dobro, ni za wc ni za hobit. Izgleda da je blizard bas odlucio da drzi sve konce u rukama bas kao kod igara...

Firebolt
30.10.2008, 0:44
Veliki sam fan Warcrafta, ali zasto imam osecaj da ce ovaj film biti promasaj? :icon_scra

Packy
30.10.2008, 1:26
Zato shto retko koji film po igri bude prosechan ili iznadprosechan.:D
Chast izuzecima.:)

allokin
30.10.2008, 18:25
Scene u igricama su im fantasticne, ali tada ih to nije zanimalo. Sada pucaju visoko kada su te scene u prvom planu, sto u vecini slucajeva nije dobro.

crazy_LG
30.10.2008, 19:03
Mene brine da ovo ne ispadne jos neki retrdirani film za malu decu, tipa ''Ninda kornjace'' i sl. Mislim ok je da orci budu zeleni i sve to, ali imam osecaj da bi
ovo mogao da bude film sa malo decjim pristupom i nekim glupim komicnim delovima.

Equilibrium
4.11.2008, 15:35
Ko ce da glumi Arthasa ako se nepojavi bice lose, ako ga bude glumio neki kreten bice jos gore, ako ga bude glumio neko dobar ali ga sje*e ili mu da neku svoju licnu dimenziju o tome necu ni da pricam

Samo da ne naprave nesto u fazonu dodje dobar heroj pobedi lose, je u Warcraftu nema crno-belo likovi su veoma izdefinisani i svi su donosili neke svoje odluke i isli svojim putem

Kako oni mogu filmom da nadoknade RTS nastavak, da obradjuju nesto iz vec odigrane price bilo bi mnogo bolje

Kako li ce u filmu predstaviti izgradnju baze i levelovanje

Ma bice Sra*e totalno nisu trebali da se zaje*avaju sa tako necim

Ako unisti Warcraft ima da lincujem reditelja... i scenaristu... ove iz Blizzarda necu duguju mi nastavak Frozen Throna

allokin
4.11.2008, 16:57
Ko ce da glumi Arthasa ako se nepojavi bice lose, ako ga bude glumio neki kreten bice jos gore, ako ga bude glumio neko dobar ali ga sje*e ili mu da neku svoju licnu dimenziju o tome necu ni da pricam
Nije samo Arthas, ima dosta likova sa jakom licnoscu, tesko da ce zadovoljiti vernu publiku glumcima. Kao sto je neko rekao, bolje da bude animirani film, a da glas daje onaj lik koji je davao i u igrici.

Samo da ne naprave nesto u fazonu dodje dobar heroj pobedi lose, je u Warcraftu nema crno-belo likovi su veoma izdefinisani i svi su donosili neke svoje odluke i isli svojim putem
Treba veoma puno rada da se razvije tako obojen film, voleo bih da ne zure sa pravljenjem.

Kako li ce u filmu predstaviti izgradnju baze i levelovanje

Ma bice Sra*e totalno nisu trebali da se zaje*avaju sa tako necim
Ahm.. plasim se.. da oni ne pogrese, znas onaj osecaj.. u stomaku? :)

Ako unisti Warcraft ima da lincujem reditelja... i scenaristu... ove iz Blizzarda necu duguju mi nastavak Frozen Throna
Ma mozemo i Blizzard da lincujemo, sto zbog wow-a, sto zbog Wc4.. :(

_ToMeK_
4.11.2008, 17:48

Mogao bi da ga glumi onaj lik što je glumio Bulvajla u 13-om ratniku, lik baš liči na Artasa.

Equilibrium
4.11.2008, 20:51
E ali kada se kaze animiran treba da bude animiran ko filmovi u igri a ne kao Beowufl

Slazem sa sa alokinom po pitanju i drugih likova...i po pitanju lincovanja blizzarda

P.S. Pa lici lik onako ali treba neko sa bas onim izrazenim ocima i stavom pogotovo za mrtvog Arthasa

Telepatic
4.11.2008, 22:31
Ma samo neka animacija bude kao u LOTR-u i bice super.

Sarmatian
23.12.2008, 1:18
Videcemo... Mislim da je cilj da se napravi kombo sa WoW-om. Film i MMORPG, ima da zacementiraju popularnost za sva vremena.

Licno mislim da bi Starcraft bio bolji kandidat za film - manje likova, manje frakcija, setting koji nije izraubovan itd...

Ovde ce morati sve to da seku i pojednostavljuju da bi stalo u 2-3 sata filma. Morali bi i za Starcraft, ali mnogo manje.

LoneWolf
23.12.2008, 18:20
Blah,warcraft film...ma nece NI TO biti dovoljno pojedinim zakrzljalim "mladuncima" da izadju iz igraonice na svjez vazduh bar do bioskopa,a i oni koji dodju uzivace sa ovakvom (:love:) facom kad vide "jbt vidi ga warcraft preko cijelog zida" :boodala::rofl:

Jos jedan pokusaj amerikanaca da uzmu budalama pare.

zomg
23.12.2008, 19:45
Najbolje bi bilo da ne bude igrani film,nego da grafika filma bude ista kao i u Cinematicsima iz WoW-a (mislim na one kad prvi put upalite igricu etc etc.Da li je neko cuo,da li ce se pominjati Illidan Stormrage ? Bas bih voleo da opet cujem njegov glas...

Andross
23.12.2008, 20:25
Ma mozemo i Blizzard da lincujemo, sto zbog wow-a, sto zbog Wc4.. :(

I kada je dosao WC3 bio je svojevrsni wtf linch :D
Gledaju samo da razvodnje fransinzu i izmuzu pare, Blizzard je vec jednom rekao da im ne pada na pamet da prave novu fransinzu vec ce cepate postojece narednih 10 godina :rolleyes: Jos jedan nacin da se uzmu pare na kontu Warcrafta. Mada sta bude bice...

allokin
3.1.2009, 1:17
Gledaju samo da razvodnje fransinzu i izmuzu pare

I to vraski dobro rade..

Belfegor
3.1.2009, 1:52
po meni... jednostavno treba samo prositriti cut scene, ili neke uvodne iz trojke npr...dakle animacija, bez glupih glumaca, sa super proporcijama...i kao u igri, sve karte staviti na dobru pricu koja se vrti oko glavnih likova (imaju plejadu heroja sa vec dobro izgradjenim karakternim crtama, pa neka prenesu to) i drugi deo neka bude jednostavno BORBA, koju je naravno mnogo lakse srediti animacijom nego statistima, ili (sve vise pocinjem da je mrzim) da sve bude uradjeno u studiju (film na brzaka) jer lokacije iz igre je tesko naci u realnom svetu....mogu ja jos ovako:boodala:

allokin
3.1.2009, 4:18
Da, vec je neko rekao da je bolje da sve bude animirano. Evo (http://warcraft.moviechronicles.com) vesti, poslednja je bila u Aprilu(!) i izgleda da su odbili nekog jadnika za direktora. :D Mada nista novije..

Markonije
22.3.2009, 19:37
Realno sta god da izbace,ma i najvecu glupost u istoriji filma da naprave,95% igraca Wow-a ce pogledati film u biskopu sirom sveta * cena karte i eto zarade.Vise se radujem Halo ekranizaciji u reziji Pitera Dzeksona.

Dijablo
28.4.2009, 15:19
MA ovaj film ce biti tipa: Napadaju burning legion/Scourge ili neki nabrzinu smisljeni negativci(jos gora opcija) likovi ce biti totalno crno-beli(artas/illidan/Sargeras(nadam se da ga nece strpati u film)-zlo,Thrall/Jaina-dobro
(mogli bi i neku romansu izmedju njih da ubace pa da se film pretvori u komediju:)) I onda ce glavni lik(koji ce da bude nepoznati junak sa sposobnostima svih wow klasa da bi se svaki igrac pronasao) da u cak noris/rambo/brus li/stiven sigal fazonu upadne u bazu negativaca i sve ih pobije automatskim samostrelom ili nekom goblinskom verzijom rucnog topa:)

dark mesiah
28.4.2009, 19:16
Koliko znam, blizard je najavio da ce oni da nadgledaju snimanje filma, i da oni imaju veliku kontrolu scenaria. Tako da se to verovatno nece desiti.

Evo par info:
"The story will incorporate a series of major events from about one year before World of Warcraft, and will be principally told from the perspective of the Alliance."

According to IGN, "characters likely to make an appearance include Bolvar Fordragon, Thrall, and Cairne Bloodhoof. Arthas, a famous character from Warcraft 3, will more than likely not be in the film."

Mozda ce uskoro da objave neke vesti vezane ze glumacku postavu, rezisera i autora scenarija, pretpostavljam da je film negde na pocetku planiranja.

Equilibrium
28.4.2009, 21:25
Bas zanimljivo, perspektiva Alijanse, koji su kao good guys, ovo mi vec govori o tome koliko ce kolorita film imati, Arthasa su lepo zapostavili na Frozen Throneu tako da se nece ni pojavljivati, sto je mozda i dobro.

I dalje stojim iza toga da su trebali da filmuju Humans & orcs, to bi im odgovaralo, crno bela prica, napravljen scenario, nema uber komplkovanih likova i milina.

Ma bilo bi im bolje da su filmovali bilo koju igru nego sad popunjavaju praznine filmom, ili da su stavili nekog ne bitnog lika u Warcraft univerzum i on da vodi neku svoju pricu ne vezanu za sagu iz igara.

A ovi iz Blizzarda bolje da nadgledaju kako da nastave igru, i da se prave da se WoW nikad nije desio, malo je glupo sa strane Warcraft istorije da je Arthas zavrsio kao zrtva raida.

dark mesiah
28.4.2009, 21:41
Najverovatnije ce igra biti bazirana na sukobu izmedju ljudi i orkova, undedovi ce se pojaviti kao neka opasnost sa strane, a night elfovi ce se spomenuti kao nepoznata i misticna rasa.

mmn2911
28.4.2009, 22:21
@Equilibrium
Tacno tako, da su film bazirali na prvim delovima igre, sve bi ispalo ok, radnja laka za pracenje, ostavlja dosta mesta za velike sukobe i ostavlja neku podlogu na koju moze da se nadoveze i sledeci film... Ovako, predosecam jedno ogromno nista :(

Balaburin
3.5.2009, 19:28
:rofl:
pa film jos nije izasao a vec nema sansu...
popljuvaste ga kao najgori :kreza:

i sad je promenjen datum tek za 2011 godinu... dokaz da nece zbrzati, jer se glasina pojavila jos 2006-te da ce biti filma...
znaci 5 godina rada na 1 filmu nije nikako zbrzano...
a blizard kakav je verovatno ce biti tek 2013 jer je poznat po svojim rokovima :p

nadam se najboljem na filmu i necu komentarisati dok ga ne odgledam...
o cemu god da pricaju dobro je...

Predrag Stankovic
8.12.2010, 3:04
Što se tiče filma nadam se da će scenario imati dosta dodirnih tačaka sa scenariom iz igre, nadam se da nikako neće izostaviti likove poput Illidana i Arthasa

Doomche
8.12.2010, 13:57
Što se tiče filma nadam se da će scenario imati dosta dodirnih tačaka sa scenariom iz igre, nadam se da nikako neće izostaviti likove poput Illidana i Arthasa

Ne znam, mozhda ipak ukljuche Petera Jacksona nekako u film :D.

Projekat, inache, ochekivano pomeren za 2013.

dacajak
8.12.2010, 15:50
Ne znam, mozhda ipak ukljuche Petera Jacksona nekako u film :D.

Projekat, inache, ochekivano pomeren za 2013.

Nisu ni oni ludi, pomerili za 2013 da gledamo Kataklizmu :to_care:

miša topola
8.12.2010, 18:04

Pa ako njih izostave, priča će biti baš bez veze :) Baš me zanima kako će sve to da odrade, pošto mora biti perfektno bez greške.

Kidja
19.4.2016, 17:26
Orw8CZpzIDU

tomas
19.4.2016, 17:43
bolje da je ceo film cgi.

Kidja
19.4.2016, 17:58
Meni izgleda ovo kao tesko s*anje ali odgledacu sigurno.

pentraksil
19.4.2016, 18:56
bolje da je ceo film cgi.

Jos kada bi imali toliko para da prave film kao intro :D

Sto se tice filma, neki ljudi su vec bili na nekim test prikazivanjima, ljudi kazu da su prijatno iznenadjeni.

Meni izgleda OK, cak bolje nego sto sam ocekivao. Videcemo kako ce to ispasti na kraju

Exia
19.4.2016, 20:02
Meni izgleda ovo kao tesko s*anje ali odgledacu sigurno.

+1 Ali tesko da moze da bude vece razocarenje nego SW VII

tomas
19.4.2016, 22:43
ne mislim da je lose nego ovo sto je live action pored cgi se izvaljuje iz aviona

Andross
19.4.2016, 22:45
S'obzirom da im treba godinu dana da urade sinematik od 2-3 minuta... Pa izracunaj kolko trebva za full cgi :to_care:

pentraksil
20.4.2016, 0:20
S'obzirom da im treba godinu dana da urade sinematik od 2-3 minuta... Pa izracunaj kolko trebva za full cgi :to_care:

Upravo. I ne samo vreme, u pitanju su i novci. Ogromne pare idu na to, zamisli film od 2 sata (i vise)

Kidja
20.4.2016, 0:49
Mogli su ovako nesto da urade. Ovo je npr masterpiece !

wlvtiuy7AGk

Ovo su uradili za WoD ekspanziju tako da bi mogli da urade relativno brzo i film od nekih sat ipo.

DBrave
20.4.2016, 1:01
To je masterpiece za youtube, a ne za bioskope.

Kidja
20.4.2016, 1:05
Za ovako nesto bi dao i 20e za kartu ako treba a za ovo teskog srca i tih 400 samo zato sto je ipak to Blizzard i Warcraft.

Romantic
20.4.2016, 20:57
Ај немојте лупати са предвиђањима. Критике могу филму дати и двојку, али ако се вама свиди, онда је то, ако је вама тако изгледало и деветка или десетка. Уосталом, шта значи та глупост са прозивањем cgi-ја? Јок требали су да купе костиме из продавница за децу...То по целом нету тако лупање, а без претходне провере колико милиона оде само на пар минута чувених Близардових трејлера или чињенице колико се година радило на филму, колико људи је радило, колико текстова написаних, колико кастинга одржаних, а и чињеница да су у креирање филма били уплетени креатори Воркрафта.

Стога, очекујем квалитетан филм из перспективе некога ко обожава епску фантазију, у довољној мери квалитетан. Критике следе НАКОН филма, ако их уопште буде, јер ми се свиђа чињеница да из саме приче делује да ће ово бити серијал филмова. Али остаје занимљиво да је буџет филма "тек" 100 милиона...

tomas
20.4.2016, 23:04
ae se ti lepo vrati nazad i procitaj jos jednom vezano za cgi pre nego sto nastavis da lupas :D

Romantic
21.4.2016, 0:21
Пре свега, ја никада не лупам, већ констатујем, а 2.meni izgleda ovo kao tesko s*anje ali odgledacu sigurno.ne mislim da je lose nego ovo sto je live action pored cgi se izvaljuje iz aviona...Да, "боље" да је цео cgi, јер онда ем би банкрот био ближи ем би више људи пљувало по филму, што је цео cgi. Не постоји боља ствар него природни ефекти уз компјутерске, што доказују и неки од најбољих филмова свих времена.

tomas
21.4.2016, 9:51
pa eo deadpool je imao budzet od 58 miliona a zaradio preko 700milke,cgi je radjen na hp z840 koi nije toliko skup za bankrot :)

Kidja
21.4.2016, 10:37
Nema pojma sta covek prica, uzalud je diskutovati sa njim o cgi :)

Romantic
21.4.2016, 20:46
Tomas, па? Какве везе има колики је буџет филма са зарадом? :D Можеш да уложиш пар стотина милиона и да не зарадиш довољно за наставке, а можеш да снимиш и најпростије могуће са обичном опремом и мизерним ефектима и да зарадиш стотине пута више (нпр. ако бисмо заиста ишли у крајност онда би добар пример био идиотски Paranormal activity са уложених 15.000 евра и зарадом која је близу буџета овогодишњих Звезданих ратова).

Али као највећи број људи што се не разуме и инструменте којима се то снима (копирање текстова са нета овде не рачунам у познавање тога), ни ја се у то не разумем (за сада), али се врхунски филм може одрадити чак и без великих компанија, без врхунске (читај: скупе) опреме и наравно, без врхунских глумаца, а ко је гледао јутјуб филмове независних/малих студија или једноставно, талентованих аниматора и слободних уметника, зна о чему пишем. А што се мене тиче, у Воркрафту сам на задње место стављао ефекте (јер је очекивано да такав филм има довољно добре ефекте:Freddy:), већ реализација приче од 1. игре.

Та разлика у буџетима Дедпула и Воркрафта посебно упада у очи узевши у обзир не само чињеницу да је Дедпул суперхер. филм, а Воркрафт 1 од најпознатијих епских фантазија и најширих универзума, већ и по другим стварима. И наравно, не можеш поредити ни ефекте та 2 филма...сулудо.

Kidja
21.4.2016, 21:03
Ja ne kapiram sta hoces time da kazes. Ako moze pojasnjenje poslednjeg pasusa.

player1
21.4.2016, 21:11
Realno gledano i WOW i Deadpul su niša. Prvi za one koji imaju bar neki dodir sa video igrama, a drugi one sa stripovima.

S tim da je strip stariji medij, pa je pokrivenost veca, mada sa druge strane Deadpul nije neki od poznatihij heroja.

Kidja
21.4.2016, 21:31
Kakve sve to ima veze ima sa CGI?

Romantic
21.4.2016, 21:33
Kidja, било би дугачко појашњење...укратко: свет епске фантазије Воркрафта се не може поредити са постојећим светом где је смештен Дедпул са одређеним бројем ликова (колико год их има у стриповима), разлика у ефектима је огромна, јер Воркрафт изискује изградњу читавог света (Азерота) уз одређене практичне ефекте (на чему свака част што су задржали практичне ефекте у максималној мери), а Дедпул за одређене сцене, Воркрафт ангажује енорман број људи, опреме и текстописаца, а ово друго углавном мајсторе борилачких вештина, од Воркрафта се очекује да буде најбољи (не само због серијала видео игара, већ и саме популарности у култури) итд. Али је прво наведено најважније.

Само се бринем да људи превише не повежу причу из видео игара са причом из филма и да то не узму као неку велику ману...а то се често дешава јер нпр. колико год потцењен и нападан био X-Men Origins: Wolverine или Ghost Rider, то су добри, забавни филмови, али се појаве профес. критичари и покваре ствар. Дедпул је луђа верзија Спајдермена, а по угледу на Спајдермена је и рађен. Нисам га гледао па не могу да га коментујем, али је могуће да је и он небески прецењен (ништа ново за Марвелове ликове, јел да...).

Ја сам убеђен да ће Воркрафт добро проћи код велике већине гледалаца, јер уложен напор се мора исплатити, а и Близард је ту био...верујем да ће бити како треба, а и трејлери ми уливају наду.

Kidja
21.4.2016, 22:06
Kapiram sta hoces da kazes ali u Deadpool imas bas dosta CGI iako to na prvi pogled ne deluje.

C8D_o8bOeOc

Evo npr ovo pretpostavljam da kad si gledao da nisi mislio da ima ovoliko CGI u ovoj sceni a tako je uradjen veci deo filma tako da...

pentraksil
21.4.2016, 22:33
Jedno je odraditi scenu za koju imas reference (masa coveka, mocap, ponasanje vozila prilikom sudara, "prirodan" pokret delova tela itd.) a sasvim drugo je dizajnirati grdosije od Orkova (i to na hiljade njih) dati svakom po glas, svaki malo drugacije pokrete u odnosu na podlogu, masu.... onda ako uzmemo samo ornamente i kostime na njima, pa ponasanje tela prilikom zamahivanja orudjem (kojih takodje ima ko zna koliko). Sve je to nesto sto ne moze u potpunosti da se preslika i prenese bez debele analize i pazenje (i naravno para za sve to). I to su samo orci, da ne pominjemo jos stotine mitskih bica, oruzja i jos magije. I na to dodas i svet kojim mora da se dizajnira od nule, a ne grad kao u DP-u koji ces slikati i skenirati i premestiti u CGI deo.

Da li je sada jasna razlika izmedju CGI sudara u Deadpool-u i nepostojeceg izmisljenog sveta (akcenat na svet) u Warcraftu? Kao da poredis Spajdermena i LOTR po kolicini i po slozenosti specijalnih efekata. Jednostavno nije isto i nemoguce je ocekivati isti budzet/kolicinu efekata za film o superheroju (i to ne klasicnom) i film o epskoj fantastici.

Kidja
22.4.2016, 1:59
Da objasnim ovako prosto kako bi shvatili sta hocu da vam kazem.
Evo dao si primer LOTR koji po pitanju CGI isti kao Warcraft pa ajde da uporedimo ova dva filma.

LOTR je kostao 96 miliona dolara i CGI izgleda fantasticno. Pricam za prvi deo koji je izasao pre 15 godina ( ej !)
Warcraft je kostao 100 miliona dolara i CGI izgleda s*anje ( makar na ovim trejlerima).

toxic
22.4.2016, 2:12
A šta je problem sa CGI-om? Meni se sviđa kao izgleda, baš kao u igri.

Kidja
22.4.2016, 2:15
Ne svidjaju mi se animacije kako su odradjene pogotovi orkovi.

toxic
22.4.2016, 10:15
Ali baš kao u igri (https://www.google.com/search?q=warcraft+3&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwibzZXx5qHMAhWiJZoKHfTfBlcQ_AUIBygB&biw=1680&bih=923#safe=off&tbm=isch&q=warcraft+3+orc) su, ne bi imalo smisla da se stavljaju orkovi kao u LOTR-u jer nisu takvi u Warcraft-u.

Kidja
22.4.2016, 10:27
Animacije, kao da pokreti nisu lepo uradjeni ne pricamo izgledu ako me razumes.

toxic
22.4.2016, 10:42
Pa tako kaži, ovako deluje kao da misliš na izgled, kako su nacrtani, animirani. Ima grešaka u pokretima, pogotovo u ovom drugom trejleru, ali ovo su ipak iseckane scene, možda nisu ni odrađene do kraja. Videćemo kako će izgledati u filmu.

To mi najmanje smeta, samo da su priču odradili kako treba, a ovako da izgleda i u konačnoj verziji mi je super.

pentraksil
22.4.2016, 12:01
Da objasnim ovako prosto kako bi shvatili sta hocu da vam kazem.
Evo dao si primer LOTR koji po pitanju CGI isti kao Warcraft pa ajde da uporedimo ova dva filma.

LOTR je kostao 96 miliona dolara i CGI izgleda fantasticno. Pricam za prvi deo koji je izasao pre 15 godina ( ej !)
Warcraft je kostao 100 miliona dolara i CGI izgleda s*anje ( makar na ovim trejlerima).

Ja i dalje ne razumem sta je to toliko lose sa Orkovima. Cak i sto se tice pokreta. Dobar deo orkova u LOTR su bile maske....nemoguce odraditi tako nesto sa ovima iz Warcrafta.

Kidja
22.4.2016, 12:37
Nebitno vucete na svoju vodenicu objasnio sam sta mi se ne svidja, ne znam sto pokusavate da me ubedite u suprotno.
Ne mogu bolje da objasnim od ovoga, dakle NE izgled, ne znam kakve veze makse imaju i kako izgleda kazem animacije/pokreti.
Nebitno.

pentraksil
22.4.2016, 13:30
Nebitno vucete na svoju vodenicu objasnio sam sta mi se ne svidja, ne znam sto pokusavate da me ubedite u suprotno.
Ne mogu bolje da objasnim od ovoga, dakle NE izgled, ne znam kakve veze makse imaju i kako izgleda kazem animacije/pokreti.
Nebitno.

Ja sam zato napisao da i dalje ne vidim sta je tu problem, cak i sa pokretima. Kada sam pomenuo maske, tu nije bio bitan izgled, vec i pokreti koji su srazmerni omanjem coveku, za razliku od Orkova u Warcraftu koji su grdosije od skoro 3 metra, gde su maske skoro nemoguce. Ja ne pokusavam da te ubedim u bilo sta, samo kazem da ne vidim problem i da bas ne razumem sta ste ocekivali od pokreta.

Aibo
22.4.2016, 15:18
Meni je sve ovo prešareno i deluje mi jeftiono, koliko tehnički toliko i stilski. Dakle ne ulazim u cenu i količinu potrebnog CGI za ovakav film, samo komentarišem na osnovu utiska. Sa druge strane i Art Style igre mi je uvek bio prešaren i previše karikaturan tako da ne mogu da kažem da sada nešto greše.

Očigledno mi Warcraft ne leži ni u jednom svom obliku.

perablenta
24.4.2016, 8:17
Da li može neko da mi objasni zašto dobar deo ljudi mrži CGI? U čemu je problem?

Komentari na YT, pisanje po forumima, tekstovi itd. svi stalno CGI zašto, ne valja, ne svidja mi se.

Ja lično nikada ni jednu lošu pomisao o CGI-u nisam imao. Meni je to isto kao i bilo koji specijalni efekat. Uopšte ne postavljam pitanje da li je ovaj deo filma CGI ili ne, meni je sve to film.

player1
24.4.2016, 9:43
Milsim da je to do toga kad je CGI previse nesuptilan, tako da izgleda lazno.

Mada licno, meni su skoro uvek gumene maske i lutke pravile veci "fake" efekat, nego bilo kakav CGI. Sem par izuzetaka kao The Thing, gde je ta tehnologija iskoriscena do maksimuma.

Takodje ima i onaj efekat kada se scena napravi previse "fantasticno" da znas da je lazna. Odlican primer su oni indijski akcioni filmovi.

Uz sve to, sada su toliko unapredjeni 3D "crtani filmovi", tako da bilo koji CGI koji podseca na nesto tako pocinje da deluje lazno, ako se pojavi u igranom filmu. I mislim da je ovo situacija u kojoj Warcraft film moze da ima problem.

uros@3D
24.4.2016, 14:26
Mislim da najveci problem lezi u tome sto CGI animacija ljudi ili zivih bica nije jos na nivou na kome treba da bude da bi izgledalo realno. Uncanny valley (https://en.wikipedia.org/wiki/Uncanny_valley) efekat je dosta izrazen i odbojan vecini ljudi koji jednostavno ne mogu da "puste mozak na ispasu" i progutaju cinjenicu da gledaju gomilu animiranih poligona nalepljenih u post produkciji.

Naravno, razliciti filmovi, razliciti budzeti, razlicit kvalitet CGI-a. E sad, los CGI je gori i od onih najgorih low-budget lutaka i animatronika iz starijih filmova jer su bar te lutke osvetljene kako treba i imaju donekle pokrete koji su ograniceni fizikom realnog sveta, dok CGI moze da ode u djavola vrlo brzo ako se ne obrati dovoljno paznje i ne ulozi bar malo truda.

player1
24.4.2016, 14:51
Plus polupomracene lutke itetako proizvode uncanny valley efekat, sto je perfektno za horror filmove ako se uradi valjano.

player1
24.4.2016, 14:52
Sto se tice Warcrafta ako se deo sa ljudima posmatra kao igrani fim a deo sa orcima kao CGI crtani sve izgleda super.

Problem nastaje kada se ta dva spoje.

perablenta
24.4.2016, 22:19
Iskreno, s obzirom da idem da gledam adaptaciju fantasy video igre na velikom platnu može da bude bajkovito, fake, CGI, crtani koliko hoće.

Kako izgledaju WC 1,2 i 3 ovo je sve poboljšanje.

Exia
28.5.2016, 18:12
Prilicno lose ocene za sada

RT 4/10 Meta 37/10

Cak i ovi recezenti koji su poznati u Holivudu da daju svakakvim treševima hvalospeve, prilicne kritike su dali na racun filma.

Neutrino
28.5.2016, 18:25
RT 4/10 Meta 37/10Pa ja se ne bih bunio da dobijem ocenu 37/10 :D

player1
28.5.2016, 18:50

RT 4/10 Meta 37/10

Cak i ovi recezenti koji su poznati u Holivudu da daju svakakvim treševima hvalospeve, prilicne kritike su dali na racun filma.

Dok su utisci publike za sad dobri: IMDB 8.2 / 10

Naravno, ocekuje se pad ocene, jel rano gledaju samo fanovi.

pentraksil
28.5.2016, 19:10

RT 4/10 Meta 37/10

Nista im ja ne verujem, cak i da jeste los opet bih ga odgledao. X-men je isto dobio dosta lose kritike a meni se bas dopao.

Exia
28.5.2016, 19:22
Dok su utisci publike za sad dobri: IMDB 8.2 / 10

Naravno, ocekuje se pad ocene, jel rano gledaju samo fanovi.
Pa ocekujem da ce film biti mlak kao i vecina filmova radjena po video igrama. Videćemo.

toxic
28.5.2016, 20:27
Pa dobro, Warcraft (ne WoW) se čeka već godinama. Ova tema je iz 2006.
Mada slažem se u globalu, u najavi je i film Tetris. ( :

Romantic
28.5.2016, 21:58
Немојте само цитирати критичаре. Ко су ти критичари уопште? Требало би од њих тражити да мало глуме или нешто раде, а не само да дају оцене. Кога брига за критичаре. Нападају BvS, X-Men: Apocalypse, а сада Warcraft...докле?! Они су ретарди. Апсолутно ми пуца за њихове рецензије, већ ја лепо у биоскопу гледам ово чим изађе, па ћу ЈА да оценим, као и свако од вас што ће за себе да оцени.

Видим већ пореде филм са видео игром...Па знате и Prince of Persia: The Sands of Time има лоше оцене од критичара као и филмови о Лари Крофт и Silent Hill филмови, а мени су сви они били одлични. Очекујем и да искритикују Assassin's Creed...:eek:

perablenta
28.5.2016, 23:08
Ma kakvi kritičari, likovi otvoreno pišu kako je film loše preneo WoW as in World of Warcraft... tako da toliko o njihovom znanju i kompetenciji da procene ovaj film.

Romantic
28.5.2016, 23:09
Па још горе...

Boomer
28.5.2016, 23:32
Odgledao film malo pre u cinestaru u Pancevu, 2D varijanta. Trudicu se da post bude maksimalno spoiler-free.

Pre svega disclaimer, moram da kazem da sam veliki fan Warcraft fransize, igrao sam sve igre od warcrafta 3 roc pa na dalje, WoW igram od 2006 uz kratke pauze, do dana danasnjeg, procitao sam vecinu novela, tako da imajte na umu to dok budete citali.

Usao sam u bioskop sa sumnjama zbog izuzetno losih kritika, samnom su bili sestra koja sa ovom fransizom nema nikakve veze i drugarom koje je Warcraft geek kao i ja. :D

Prvo bih se osvrnuo na "profesionalne" kritike i recicu da se slazem da neko ko ulazi u ovaj svet prvi put, nece moci da pohvata sta se sve desava, likovi jesu delimicno slabo razvijeni, ali krivica je iskljucivo u tome sto je warcraft toliko obiman da iako film pokazuje samo deo prvog rata (deo, jer sa krajem filma prvi rat jos uvek nije zavrsen) jednostavno nije moglo sve da stane u ta dva sata. :dedica:

Uz sve to sto je napisano, dodacu da je komentar moje sestre bio da u skorije vreme nije odgledala bolji film, da joj je zao sto je krajao "kratko" i pocela je da me zasipa pitanjima, ko, sta, zasto itd itd... I moj utisak je da je film kraci nego sto je trebao da bude, cekamo director's cut/ EE.

Sto se same price tice, neke stvari su izmenjene, ali to je i bilo ocekivano zbog adaptacije na film, necu da pricam o ovome zbog spoilera.

Moj opsti utisak je da je film POKIDAO :kreza: :n_klanja::n_klanja::n_klanja: duncan jones je ponovo pokazao kako treba da izgleda vrhunski film. Gluma je vise nego solidna, prica je jako lepo ispricana, ozbiljna (ne ocekujte mnogo humora). CGI je najbolji do sada, orkovi i grifoni su jako lepo i verno prikazani, magija takodje.

Film ni u jednom trenutku ne gubi na ritmu i nema "fillera", svaki dijalog ima svoju svrhu i nosi tezinu.

Moje jedine zamerke su to sto je film mozda previse osakacen u pripremi i neki delovi su mozda nejasni ljudima koji se prvi put susrecu sa ovim svetom, ali ne mora da znaci jer ja ne mogu da gledam film njihovim ocima.

Ako ste fan nemojte razmisljati da li je vredno gledanja, ocekuje vas gozba za oci i muzika za usi, ako ulazite prvi put u ovaj svet, postavice vam vise pitanja nego dati odgovora i pazite, mozete postati novi fan. :D Svejedno uzivacete i necete imati utisak da ste bacili pare, pogotovo ako volite ovakve filmove.

Na kraju, ovakav film je pravljen za bioskop, nemojte da cekate blu-ray varijante, nego pravac bioskop. :D

Sigurno cu ici ponovo da ga pogledam u 3D-u, mislim da ima puno sitnica koje sam propustio zbog brzine kojom se odvija radnja.

p.s. od mene ocena 9/10 i kandidat za film godine, ali opet, imajte na umu da sam pristrasan. Cekamo nastavke. :alealeee::alealeee:

maska
29.5.2016, 0:49
Kad neko pristrasan da 9/10 onda vam je sve jasno. Odglrdao film i zaista jeste kao sto kritika kaze... Ko je igrao i razume lore warcrafta neke mu stvari nece biti jasne i bice bedno prikazane, a ko ne razume samo ce odmahnuti rukom i reci jos jedan u nizu sklepanih filmova.
Ja spadam u onu prvu grupu i definitivno kad u trejleru vidite najbolje od filma znajte da je film puko. ;-)

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Romantic
29.5.2016, 1:11
Boomer, хвала на искрености. А брате колико су радили на филму+сарадња са Близардом, било је и очекивано. Читам коментаре по нету, ни једног негативног, осим да ће можда онима који немају појма о овом универзуму неке ствари бити нејасне. Дакле, у принципу, профес. критичаре треба обесити.

player1
29.5.2016, 4:25
Немојте само цитирати критичаре. Ко су ти критичари уопште? Требало би од њих тражити да мало глуме или нешто раде, а не само да дају оцене.

To je totalno glup rezon. Sta sad, treba samo glumci i reziseri da ocenjuju filmove? Ili mozda obican "radni narod" koji se sigruno ne nagleda dovoljno filmova da bude strucan u tome, a kamoli napise rezenciju.

Od nekoga ko stalno gleda filmove i pise recenzije se i ocekuje da kritikuje filmove. Jel jelte, to im je i profesija. Naravno, to takodje znaci i drugaciji ukusi nego neko obicnog naroda, zbog zamora materijala.

Aibo
29.5.2016, 9:22
Ja ovo gledam svakako. Dovoljno je što grifine and I'm sold. :) Ali mi na oko stvarno izgleda kao totalni trash, čak i posteri tako izgledaju. :opanachke

A kritičari ko kritičari, who fracking cares za njihovo mišljenje. Pre svega žešće ih puca mentalitet mase pa vole horski da hvale/pljuju. Sećam se opisa filma Avatar - ma njabolja stvar posle hleba i eurokrema, čudo kinematografije, sve 10-ke. A u realnosti sam gledao reku ljudi koja izlazi iz bioskopa sa komentarima "pa dobro, ok je filmić ali brate šta je tu tolliko posebno".

Doomche
30.5.2016, 2:55
Evo ja se vraćam sa projekcije i mogu reći da sam sasvim zadovoljan, a otišao sam u Cineplexx do zuba naoružan hejtom, pogotovo što mrzim Blizzard i pljujem ga na sav glas.

Doduše, prvo što sam prihvatio i pre odlaska je da lore sigurno neće biti precizan, a jako dobro poznajem ceo Warcraft univerzum i pre i posle filma, potpuno sam se isključio i bio sam u pravu.

Očekivao sam mnogo fillera, da se sve vrti oko jedne ljubavne priče, da ima previše pokušaja humora i previše klišea i patetike. Bilo je, ali mnogo manje nego što sam očekivao, vrlo podnošljivo, pogotovo imajući u vidu kako obično završe filmovi snimljeni po igrama.

Ne znam zašto se pljuje CGI, mada može biti do toga što sam se previše navikao na ove animacije iz Blizzardovih mini filmića u igrama, pa i ne primećujem ako ne valjaju, ali modeli orkova su stvarno sjajni.

Sasvim fina zabava, osim ako neko očekuje od filma da stvori novi kult i svakako vredi pogledati, nikako ne bih rekao da sam uzalud potrošio vreme. Stvarno ne znam kako će se svideti ljudima koji nisu gejmeri i ne poznaju Warcraft univerzum.

Kidja
30.5.2016, 14:49
Vala ja povlacim rec sto se tice CGI, jako je dobro ovo uradjeno.
A sto se Lore tice iskreno ne znam lore pre WC3 a ovo je daleko pre toga tako da za to ne mogu da tvrdim koliko je dobro ili lose.

pentraksil
30.5.2016, 22:17
Mislim da je lore sasvim solidan. Da, ima promena, neke sitne i par vecih. Ali sve u svemu, mislim da je sve to uklopljeno kako valja. Ima mana, nije da nema. Recimo, film je dosta brz, radnja je na sinama i nema bas mnogo vremena za razradu likova. Ali su pokrili pne bitnije stvari. Mislim da bi film bio jos bolji da je malo duze trajao.
Ali je zabavan tokom svog trajanja i definitivno najbolji film pravljen po igrama.

Doomche
30.5.2016, 22:32
Ja mislim da lore uopšte nije dobar, gotovo da nijedna smrt u filmu nije verno preneta iz lore-a. Svako ima svoje mišljenje.

Ali kao što rekoh, mogao sam na to da zažmurim, posle godina raznih adaptacija svega i svačega na film sam nekako i očekivao da će tako biti. Ne umanjuje to da mislim da su kritičari totalno bezrazložno ishejtovali film.

Romantic
30.5.2016, 22:51
to je totalno glup rezon. Sta sad, treba samo glumci i reziseri da ocenjuju filmove?Да, што да не. Кад се профес. критичари много брукају критикама, онда да.od nekoga ko stalno gleda filmove i pise recenzije se i ocekuje da kritikuje filmove. Jel jelte, to im je i profesija. Naravno, to takodje znaci i drugaciji ukusi nego neko obicnog naroda, zbog zamora materijala.Они их и гледају да би налазили мане и правили се важни иако их увек прободе она пословица о њима.ne umanjuje to da mislim da su kritičari totalno bezrazložno ishejtovali film.Као скоро и увек.

pentraksil
31.5.2016, 0:47
Ja mislim da lore uopšte nije dobar, gotovo da nijedna smrt u filmu nije verno preneta iz lore-a. Svako ima svoje mišljenje.

Nije dobar samo zato sto je promenjeno ili?

Exia
31.5.2016, 20:52
Film niti smrdi niti mirise, definitivno nije nagori film radjen po nekoj video igri ali o nekim komentarima da je ovo u rangu Ringsa nema govora, radnja je nabacana i zbrzana, pogotovu ljudi koji nisu upoznati sa prve dve igre ce imati problema da pohvataju sta se desava (onima koji nemaju pojma o Warcraft univerzumu su tek u bunaru) lore kao lore je tu ali realno nije bas kvalitetno prenesen na filmsko platno. Jednostavno ovo je film koji ce gledati samo fanovi...i njima ce verovatno ostati u secanju, svima ostalima ovo ce verovatno biti samo jos jedan prosecan fantazi film (sto realno i jeste). Glumacka postava je ok cgi je podnosljiv, muzika mi je bila neprimetna.

Doomche
31.5.2016, 22:06
Nije dobar samo zato sto je promenjeno ili?
Promenjeno je tako da bude veći tearjerker i dramatičnije, ne bih rekao i kvalitetnije. Deluje mi bespotrebno.

High life
1.6.2016, 19:43
Jel ide nesto uz kartu? Besplatan nalog, mount ili sl. Znam da je pominjano to ranije.

pentraksil
1.6.2016, 21:21
Jel ide nesto uz kartu? Besplatan nalog, mount ili sl. Znam da je pominjano to ranije.

Ako kupis kartu i Cineplexx-u dobices ceo WoW besplatno. Postoji i Transmog nagrada koju ces dobiti ali samo ako se ulogujes u WoW do 5. juna (nisam siguran) To je to sto se tice "nagrada"

http://us.battle.net/wow/en/blog/20134697/warcraft-movie-inspired-transmog-items-now-available-5-24-2016

Vladimirus86
1.6.2016, 23:25

U Cineplexx-u se uz kartu dobija vaucher za igru (sve ekspanzije i Warlords of Draenor) i mesec dana pretplate, ali to je važilo od 28.maja do 1.juna, tj. danas.

Inače, malopre sam se vratio sa projekcije sa društvom. Kao neko ko ne igra wow i samo ovlaš zna lore moram da kažem da mi se film jako dopao. Radnja drži pažnju od početka do kraja, likovi nisu baš dosta razrađeni jer ih ima dosta ali gluma je sasvim dobra. CGI je odličan, orci su sjajno predstavljeni (baš kao sa blizardovih trejlera), svet, patuljci, magije - sve mi deluje odlično.

Drugar koji igra wow već godinama ( i ne podnosi ljude i orke) je takođe oduševljen, kaže ima malo odstupanja ali ništa strašno. Misli da je ovo snimao neko ko voli wow.

Toliko, sve preporuke za film, definitivno treba odgledati u bioskopu.
A da, ljudi su na kraju projekcije aplaudirali. :D

Acidum Dominicum
4.6.2016, 17:56
Gledao pre nekoliko dana u Cineplexxu u DC, naravno 3D varijantu.

Nisam nešto bio upoznat sa pričom iz prva dva dela, igrao sam WC3 i Frozen Throne, delimično sam upoznat sa pričom iz WoW ali ga nisam igrao.

Išao sa bratom koji je ista priča kao kod mene, ortakom koji nije nikad igrao WC ali jeste gejmer, i dva ortaka koji su skinuti sa WoW-a tek posle hirurške intervencije... :)

Film nam je prilično dobar, nije najvrhunskije delo ikad, ali nikako nije loš.
Voljeni Blizzard nije izneverio, i brat i ja smo komentarisali (sa suzom u oku) da smo konačno dočekali dan kada smo videli Blizzardov logo preko veeelikog ekrana. :love:
Grafika je vrlo dobra, mene su magije najiskrenije oooduševile! Verovatno najlepši prikaz magija na filmu, ikad!
Priča je solidna, ali tako žudi za još dvanaestak sati materijala...

EDIT: Priča nije toliko predvidljiva i klišeizirana kao što deluje u trejlerima! Mogli su da se "okliznu" na mnooogo mesta, ali nisu poklekli. I postoji dosta scena koje iziskuju dobru kontrolu suznih kanala.
I Easter egg-ovi su sjajni! Mada smo mi prepoznali samo dva...

Krajnji utisak posle filma? Hoću JOOOŠ!!!

Što se tiče igre, kodovi važe do prvog AVGUSTA, sad pogledah flajer.

Voleo bih da neko ko je dobro upoznat sa lore-om napiše (npr. u spoiler tagovima) šta odskače u filmu i koliko?

darac_kv
5.6.2016, 1:43
Lore je malo izmenjen,i to uglavnom smrt nekih likova, ali nije negativno , makar meni, obrni okreni na isti kalup ispada.Posto znam lore, znao sam ko ce umreti, ko je otvorio portal i jos par sitnica. Garona ima drugaciju ulogu malo nego po loru. .Kao sto si rekao, magije su tako dobro uradjene da nemam reci, svaka im cast.Smatram da je film trebao biti makar sat vremena duzi, ali dok ne vidim celu trilogiju ne mogu da sudim, za sad ovaj prvi deo je fantasticno odradjen.

Ono sto me je odusevilo je sto smo konacno videli Sargerasa, makar neku njegovu formu, kad su se borili sa Medivhom.

Po loru koliko se secam, Garona ubija kralja jer je pod uticajem guldana, Blackhand ne umire od strane Lotara vec ga ubija drugi ork, cini mi se Doomhammer. Ovde je u filmu Garona cerka od Medivha,i ovde je ona half orc half human, po loru je ona half orc half draenei, takodje po loru Medivh i Garona su ljubavnici i dobili su sina, koji postaje mocan carobnjak. Po meni , izmene koje su napravili ne uticu nimalo lose na kvalitet cele price, ali opet sacekajmo celu trilogiju,iako imaju materijala za jedno desetak filmova.

Acidum Dominicum
5.6.2016, 9:04
Hm, iskreno nisam video nigde info da planiraju trilogiju? Zvanično?

Apropo Easter Egg-ova:
Očigledni su Murloc u potoku i pretvaranje stražara u ovcu (mislim da se ta magija ne pojavljuje pre trojke?). Ima li ih još?

Jedna stvar koju znam po lore-u a koja me je zbunila:
Ime malog Orka. Ukapirao sam da je Thrall jer se sećam uvoda u trojku kad se Prophet (pokojni Medivh) obrati vođi klana sa "...son of Durotan".

Doomche
5.6.2016, 12:51
Pored ovog što je darac_kv spomenuo, samo da dodam:
Durotan nema duel sa Gul'danom i ne umire tako, a Lothar nije baš ovako šmekerski raspoložen posle rata da vodi ljude u bitku, već su se povukli preko mora i tako je nastao Lordaeron. Thrall je rođen posle rata i nije ovako pronađen, već posle bitke, pored leševa svojih roditelja ga pronađe Admiral Blackmoore i odvede u Durnholde. Orgrim Doomhammer je ubio Blackhanda i postao warchief of the horde, on je uvek bio uz Frostwolf clan, a ne samo uz Durotana kako je ovde prikazano.

Meni iskreno najviše smeta duel Gul'dana koji je odjednom predstavljen kao UFC borac i izmene kod Garone.

P.S. Pominje se Go'el kao pravo ime Thralla i u nekim questovima u wowu.

darac_kv
5.6.2016, 13:19
@Doomche Ovo je jos prvi rat, i jos traje, a epilog prvog rata je to sto si ti napisao tj da ce da Stormwind padne i da se alijansa povuce u Lordareon , iliti Undercity kako se sad zove :)To cemo verovatno videti u drugom delu, taj poraz alijanse. Malo posle toga, orkovi planiraju napad i na Lordareon da zavrse prvi rat, i budu blizu pobede, ali onda Guldan sa dva klana izdaje hordu i krece u Tomb of Sargeras , Doomhammer se povlaci iz lordareona jer je guldan uzeo dobar deo vojske i ne mogu da pobede, i juri guldana,kojeg ubijaju, Nakon toga Alijansa krece u kontranapad i oslobadja teritorije,potiskuju hordu nazad i Khadgar zatvara portal,ima tu jos svasta[Beyond the Dark Portal] ali ovako ukratko

Sto se tice easter eggova ima ih dosta, ne mogu da se setim bas svakog

Sargeras se pojavljuje kratko, Nerzul se vidi u nekim scenama,ima masku na licu [Buduci lich king], ona zena u crnom je prethodni Guardian zaboravih ime, Moroes itd. Sto se tice polymorpha ta magija je oduvek postojala, koristio sam je u warcraft2 sa wizzardima.Taj mali jeste Thrall, i kako je doomche rekao, izmenili su njegov pronalazak ovde. Thrall je ime koju su mu dali ljudi, dok je ovo drugo ime orkovsko.

pentraksil
5.6.2016, 13:33
Sto se tice uskrsnjih jaja

Tu su skoro svi, od Kargath-a, pa do Hellscream-a i ostalih. Takodje se pojavljuje i Summoning Stone u jednom delu :D Sto se tice Thralla, to ime su mu dali ljudi i znaci "rob". Pravo ime mu je Go'el, kao u filmu. Onaj covek koji ga je pronasao je Aedelas Blackmoore koji mu je i dao ime

Laskaris
6.6.2016, 16:54
Ajd i ja da se javim sa svojim utiscima. Igrao Warcraft 3 i Frozen Throne, prve nastavke nisam, World of Warcraft nisam nikada pipnuo niti cu. Efekti su divni, svet je zapanjujuce slican onom iz igara. (narocito boje sume lice na one iz WC 3). Likovi su prilicno traljavo razvijeni, pokusaji romansi su narocito smotani. Sama radnja nije predvidiva "iz aviona" mada nije neophodno biti "rocket scientist" pa videti o cemu se zapravo radi i ko je ko u filmu. Sve u svemu, film je vredan tih 600 din za kartu za 3D varijantu mada se nesto ne nagledah nekih istinskih 3D efekata, komotno se moze gledati u 2D, nista se ne propusta al ajd, razlika u cenama karata za 2D i 3D je neznatna..Ovo je verovatno jedini film po igrama koji je je solidan, nastavak cu svakako gledati. Lore ovog sveta je trebalo bolje prezentovati u prvom delu, nekako je "tanak". Moralo bi da bude mnogo bolje (lore i karakterizacija pogotovo) u sledecem nastavku inace sve ostaje nekako plitko. Mogucnosti za odlicnu pricu postoje, valjalo bi ih iskoristiti. 75-to sam godiste, mozda nekome to bude bitno.

Romantic
6.6.2016, 17:47
Да ли да ово гледам у 3d или обично, као и до сада? Питам јер видим да су скоро све пројекције у Таквуду 3d (а у Роди има само 3d), а никада нисам гледао 3d...

Doomche
6.6.2016, 18:08
Kad već spomenuste, 3D efekata je toliko mnogo da sam se upravo sad setio kako sam film zapravo gledao u 3D. :D

Lagano 2D, ali ti ništa neće biti ako te mrzi da juriš 2D projekciju, kojih iz nekog razloga ima jako malo, pa umesto toga pogledaš 3D.

Ekiman
8.6.2016, 16:02
Pogledao sam film,3d projekcija.
Najbolji film po igri koji sam gledao bez konkurencije.Daleko da je najbolji film ikada ili u rangu Lotra ali ga takvog ga niposto i ne treba usporedjivati sa Tolkinovim delom.Ipak je ovo klasa za sebe.Cak stavise da se reziser fokusiro samo na warcraft lore bio bi i bolji film ovako je ipak pokuso da priblizi pricu casual publici.
Najbolji glumci su cgi orkovi dok su humani ipak klasu ispod malo me je razocaro glavni glumac Regnar Lotherbok ali ipak je izgleda ovo njegov maksimum.Ovo je po meni isto najbolji prikaz orkova u nekom filmu kao i vizualne magije koju bacaju carobnjaci.
Osobe koje nisu upoznate sa igrom ce se smoriti kao moja drugaricai njen cesual boyfrend a pravi geekovi ce zaista uzivati.

toxic
10.6.2016, 19:28
Odgledao film, odličan. Koliko se sećam to je odprilike cela prva igra, ima prilagođavanja, ali to je to, zadovoljan sam sa te strane. Gluma je solidna uz odlične efekte. Predstavljanje sveta je dobro, ali deluje kao da su tu malo štedeli. Nema nekih wow scena gradova kao u LoTR npr. Nekima se gluma Fimmel-a ne sviđa, ali je po meni sasvim OK za ovakav film. Prikaz elfova je malo tupav, ali ajd, nije ko da ih ima nešto, orkovi su odlični. Magije, grifoni, šta ćeš dalje. ( : Ne znam šta je u planu za dalje, mogu ovde puno filma da se snime, pogotovo Warcraft 3 ima puno materijala.

Skoro sam igrao neke neoficijalne kampanje za W3, ima finih rekreacija W1 i W2 igara.

_ToMeK_
11.6.2016, 21:22
Odgledao, uživao. Nije za oskara (mada to i nije neko merilo kvaliteta filma, odavno), ne trudi se da šalje neke dubokoumne poruke, manje-više dobro prati priču same igre, zabavan za gledanje, u suštini, najbolji film rađen po video igri.
Preporuka.

Lanikor
12.6.2016, 1:28
Ja sam izgleda lud, ali odgledah malopre film, i moj zakljucak je da je ovo teski prosek jer skoro nijedan glumac uopste nije upecatljivo odglumio svoju ulogu, sve totalno neozbiljno deluje a pojedini glumci kao da su na teskim drogama.

Ogroman potencijal ali totalno amaterski odglumljen...

Danpil
13.6.2016, 14:17
Ni u jednom trenutku mi nije bilo dosadno i dobra je zabava ali tojiko ljudi je vec u prvom delu nastradalo, zbog nekih gluposti... Ne znam nisam uopste odusevljen filmom... Drugi deo cu mozda gledati samo iz razloga sto sam vec gledao prvi... A 3D efekti su slabi, a primeti se seckanja kada se kamera pomera u krug i mislim da bi bolja i cistija slika bila kada bi se gledalo u 2D.

pentraksil
13.6.2016, 14:30
A 3D efekti su slabi, a primeti se seckanja kada se kamera pomera u krug i mislim da bi bolja i cistija slika bila kada bi se gledalo u 2D.

To je do projektora ne do filma.

mmike
13.6.2016, 17:39
eh... zapravo je film totalno zabavan. ne znam šta ljudi očekuju od teme koja se bavi ratom orka i ljudi, ali nema tu nešto mnogo mesta za ne znam kakve realistične zaplete, glumačke bravure i sl. ono što je meni bilo bitno je da me je svaka ta sporija scena uglavniom "napinjala" za sledeću dinamičnu, i tu je po meni film apsolutno uspeo. nekoliko puta sam menjao položaj, cimao se, širio okice i sl. i to ne zato što mi je bilo neudobno :) već zato što me je film "pokupio".
inače, apsolutno nisam fan ni wow-a ni blizza, a od njihovih igara cenim jedino taj starcraft, i to onaj stari, od pre dvadeset godina. u tom smislu, stvarno nisam imao nikakva pozitivna očekivanja od warcraft filma, i drago mi je da me je prijatno iznenadio.

nadam se da će ovaj film postati standard za filmove pravljenje po igrama i da se mnogo ispod ovoga nikada više neće ići. nadam se, a znam da od toga nema ništa.

Kidja
16.6.2016, 0:43
Bice jos delova polako ljudi tek krece show :D
Za pocetak je vise nego dobro, jesu izmenili malo lore ali ne toliko da bi
to bio neki problem.
CGI kao sto am rekao u nekom prethondom postu odlican i ako sam bezveze
sumnjao i donosio zakljucke na osnovu trejlera.
Blizzard sigurno ne bi dozvolio da im CGI bude los s obzirom da su "Gods" sto
se toga tice.

Ja sam gledao jednom samo, znam neke ljude koji su isli po 3-4 puta i to neki ljudi koji nisu toliko zagrizeni za Warcraft uopste a iskreno ne pamtim da mi je neko skorije rekao da je isao nekoliko puta da gleda isti film makar ne vise od 2 puta.

Exia
20.6.2016, 16:18
Warcraft becomes the most successful videogame movie ever (http://www.pcgamer.com/warcraft-becomes-the-most-successful-videogame-movie-ever/)

Odlicne brojke...pogotovu kad se vidi koliko losije prolazi u Americi a koliko dobro u Kini (za jedan dan zradili vise nego za svo ovo vreme prikazivanja u usa) mislim da je realna brojka od 500milki...i naravno nastavak ili dva

accipiter
23.6.2016, 21:27
Pre dva dana odgledah Warcraft i koliko me je strategija odusevljavala toliko me je film razocarao. Moglo je mnogo mnogo bolje - los izbor glumaca, losa gluma, dijalozi .... moglo je to mnogo bolje

Efekti sa druge strane odlicni, dinamicno...film je pravljen za zabavu i to je to. Koliko je igra ostavila velikog pecata, toliko je film podbacio.

Kidja
25.6.2016, 0:22
Dakle zakljcak nakon procitanih svih postova mada iskreno ocekivao sam vise komentara a ispalo je da je bilo vise pre nego je film izasao.

Za ljude koji vole Warcraft lore - Film je odlican i ako ima izmena lore-a, cekam nastavak

Za one koji su igrali po koju Warcraft igru al Lore i ne znaju bas,nije im bitan toliko - nije ih odusevio film,losa prica,losa gluma

Za one koji nemaju pojma sta je Warfraft - Ok film. Vizuelno odlican, lose razradjeni likovi.

Dakle ocekivan rasplet i drago mi je tako sad samo da naredjaju jos nekoliko delova i makar po 3h da budu sledeci da bi to sve bilo kvalitetnije.

Aibo
16.9.2016, 12:10
Od igara sam igrao Warcraft 3 sa svim svojim ekspanzijama. Igrivost je bila odlična ali sam art style i priča su mi bili tek ok i ništa više od toga, ali ipak nisam razumeo toliko oduševljenje mnogih.

Sam film sam uzeo da gledam bez ikakvih očekivanja, rekoh da se malo zabavim. Međutim, svideo mi se više nego što sam očekivao. Nisu pokušali da objasne previše i zapetljaju se u lore. Krenuli su od jedne tačke, pričali solidnu priču, nisu razvlačili i patetisali i napravili su vrlo gledjiv film. Ima tu dobrih borbi, nenapadnog ali uspelog humora... A kraj je pravi teaser za nastavke kojih se iskreno nadam da će biti (nisam istraživao ali mislim da je film dovoljno zaradio).

Što se tehničke strane tiče, ok je ali nije savršen, ima tu tankih animacija itd. ali ne smeta mnogo kada se uživim u samu radnju. Ono što mi se zapravo sviđa je što nisu pokušali da svedu magiju, orke, oklope, gradove... na nešto običnije i sličnije drugim "realnijim" i "ozbiljnijim" fantasy svetovima. Meni lično fali nešto ovako, puno cool stvorenja, magije... Zato se nadam da će u nastavicima zadržati isti pravac i samo ga još više tehnički usavršiti.

Romantic
16.9.2016, 16:51
Одгледао сам га, има већ можда и 2 недеље, али ај да и ја напишем утисак (који није најбољи, а оцена је поклон јер је у питању екстремна реткост коју нуди филмска индустрија - епска фантазија).

Warcraft (http://www.imdb.com/title/tt0803096/)
Добар, квалитетан, доста гледљив, АЛИ не и врхунски. Дакле, CGI и генерално ефекте не треба коментарисати превише, јер је (очекивано) савршено у сваком смислу, а добри су и поједини ликови попут Лотара и Гароне, којима се посвећује доста занимљивог, а Гарона је, бар мени, у филму најпривлачнија. Костими су такође добри, уз одређене практичне ефекте. Делић света (Азерота) који је приказан је предиван, али је и тај делић изузетно мало, а ја сам сасвим нормално мислио да ће бити више приказаног те сам ту доста разочаран (ако је до буџета, ок онда, али сматрам да када радиш овакав пројекат дајеш себе максимално).

Дакле...уживао сам...али не у потпуности, јер осећао сам као да је нешто фалило, мада је довољно понуђено за 1. део трилогије (иако се ипак надам Воркрафт серијалу). Што се тиче приче, довољно је добра и јасна, а наставци ће је разложити. Проблем је, међутим, што ми се чини да је некако пребрзо завршено, да је ипак могло бар још да се прикаже, да су неки ликови пребрзо протраћени, да су неке сцене мало наивно приказане и да је глума била некако осредња, као да је било без емоција, без неког правог, природног приступа, него некако стегнуто. Нисам осећао ту повезаност са ликовима у пуној мери, просто, нису ме уверили у глуму. Са орковима је глума била добра, вероватно јер је CGI то покрио као и гласни ефекти, али када су у питању људи, ту је било слабије.

Нисам могао очекивати Господара прстенова ни Хобита, али сам ипак потајно сматрао да је велики део филма могао бити одрађен на вишем нивоу, са мало бољим сценаријом и много бољом глумом, посебно због чињенице да се на филму радило око деценије и да је у пројекат био укључен и Близард. Љубитељи фантазије (пре свега епске), ово ће евидентно доста готивити, као и фанатици епске фантазије попут мене, али ће осталима ово бити крупан залогај за варење, генерално, због филма као целине.
Оцена 7,5/10.

Али да допуним овај текст (који ми је стојао у ворду одмах након што сам одгледао филм): филм је требало да траје 40 минута дуже, а режисер ни Близард не планирају да нам дају Director's Cut, што је велика срамота за овакав пројекат. Знају колико желимо да видимо сваки детаљ тог филма па би требало више да поштују љубитеље Близарда, Воркрафта или укратко, епске фантазије, а не да дају изјаве које иритирају.

Rockstar
16.9.2016, 17:00
Meni je bio previse "politicki korektan", kao i sve novije sto dolazi iz Blizzarda. StarCraft su upropastili, Diablo i da ne pricam, a film je "njanjav". '90-ih su itekako bili drugaciji...m

Romantic
16.9.2016, 17:48
У ком смислу политички коректан? Мислим, овде ми је то тешко приметити, јер је фантазија, па зато питам. А иначе, онако високе оцене које дају овом филму су безобразлук. Гледљив је, али је далеееко од врхунског.

Rockstar
16.9.2016, 19:57
Orkovi pate od akutnog pacifizma, posebno za glavnu ratnicku rasu. Ceo taj zaplet sam ja drugacije dozivljavao, sve se nesto dogovaraju, saradjuju, tolerisu.. Blah.

Ocelot
16.9.2016, 20:14
Jedna stvar mi je baš išla na živce.

Gorona (koja me inače nervira) se pojavi kao zarobljenik i posle nedelju dana ide zajedno sa kraljem i Zaštitnokm u odlučujuću bitku. Oni su na čelu kolone, kao da nemaju nijednog dugog sposobnog zapovednika/ratnika.

pentraksil
16.9.2016, 22:31
Orkovi pate od akutnog pacifizma, posebno za glavnu ratnicku rasu. Ceo taj zaplet sam ja drugacije dozivljavao, sve se nesto dogovaraju, saradjuju, tolerisu.. Blah.

Orci inace nisu bas toliko ratnicka rasa, i nisu bili takvi pre dolaska Legije i Guldana. Oni i Drenaji su ziveli u miru i trgovini pre korupcije. Orci u Warcraftu nisu isti kao orci u drugim fantazijama, poprilicno su civilizovaniji od njih.

Sta ces tek da kazes kada dodje nova Horda na scenu sa Tralom :D

Romantic
16.9.2016, 23:33
То пажење код 1. филма било ког серијала, да би 1. филм био успешан, код мене изазива бес, јер разарати филм, лишавајући га суштине и многих битних сцена, је сулудо. А могу да се кладим да има до сат времена додатног материјала, а не 40-ак минута. Немам баш нека очекивања ни за Assassin's Creed, узевши у обзир да су много мењали материјал и маневрисали причом.

pentraksil
18.9.2016, 20:49
То пажење код 1. филма било ког серијала, да би 1. филм био успешан, код мене изазива бес, јер разарати филм, лишавајући га суштине и многих битних сцена, је сулудо. А могу да се кладим да има до сат времена додатног материјала, а не 40-ак минута. Немам баш нека очекивања ни за Assassin's Creed, узевши у обзир да су много мењали материјал и маневрисали причом.

Slazem se da su neke scene izbacene bez potrebe i da je film skracen za dosta....Ali "razarati" i "lisavati sustine" su po meni prejake reci. Film je film, igra je igra. Po meni je to taj Warcraft univerzum sa stvarima koje su izmenjene. Ja bih licno izmenio dosta stvari, ali ipak imam osecaj da sam gledao Warcraft film. Najbitnije je tu.

Inace ne znam kako mozes da tvrdis da je AC menjao materijal ili manevrisao pricom toliko, film nismo ni gledali i imamo jedva jedan trejler. Naravno, ne kazem da neces biti u pravu ali ja bih licno voleo da pogledam prvo pa tek onda da pricam o menjanjima i ostalom.

Romantic
25.9.2016, 0:16
inace ne znam kako mozes da tvrdis da je ac menjao materijal ili manevrisao pricom toliko, film nismo ni gledali i imamo jedva jedan trejler. Naravno, ne kazem da neces biti u pravu ali ja bih licno voleo da pogledam prvo pa tek onda da pricam o menjanjima i ostalom.Заборавио сам да реплицирам. Значи, ја никада не нападам филм, серију или игру док не изађе, док не искусим какво је, али ме у трејлеру (ево, сада сам опет погледао трејлер и један нови о томе како снимају, поприлично су добри) нервира што радња почиње са некаквим сећањима на претке коришћењем супер технологије, посебно оне справе сличне у новом Робокапу...будалаштина...бре, уместо да су лепо почели са неким ликом из видео игара где баш има материјала за све или чак са новим ликом да су почели у то, старо време, они су кренули са оним што сам већ навео. То ме иритира. Филм ће очигледно бити добар, јер просто, Убисофтова компанија ради пуном паром на оживљавању својих игара, а овај првенац им мора успети те зато и уместо спец. ефеката користе доста практичних ефеката и доста дублера (што је за похвалу, али прича почиње на начин који ми је у најмању руку чудан).

Чини ми се би било боље да су почели са периодом из 1. игре па штанцали филмове до радње у 19. веку, можда чак и касније (то би био занимљив серијал са више филмова него Марвел). Бар је мој утисак такав. Верујем да Воркрафт неће поновити грешку из 1. филма и оставити гладнима нас, љубитеље епске фантазије ускраћивањем сцена борби, летења и осталог.

perablenta
25.9.2016, 23:52
Odgledah sada sa devojkom, ona prvi put čuje za Warcraft.

Meni je bio skroz cool film. Sve su lepo predstavili i objasnili. Toliko dobro da je čak i ona sve razumela uz vrlo malo pojašnjavanja sa moje strane.

Iz tog ugla kada pogledam film je pun pogodak, jer ipak ovo nije Kickstarter film pa da je rađen za srca nas koji obožavamo ovaj lore, nego je film koji treba sirokim masama da predstavi ovaj lore.

Kao hardcore fan 7/10. Ocena od strane devojke 9/10.

mentolbrebombona
26.9.2016, 11:15
Ja sam film dva puta pogledao, jednom u bioskopu, drugi put kod kuće i moji utisci su pozitivni. Sviđa mi se, jedva čekam da gledam dalje, gladan sam što bi se reklo. Ne mogu da se setim da mi je nešto specijalno zasmetalo.
Moram da kažem da se i ostalim ljudima, koji su gledali sa mnom, a nemaju pojma o samoj igri, film i više nego svideo, bili su jako zadovoljni. :)

Sad se setih da mi je u početku glumac koji tumači Kadgara bio čudan, trebalo mi je vremena da se naviknem na njegovu facu, valjda ga nisam tako zamišljao, mada se vremenom i taj osećaj izgubio.

mmike
26.9.2016, 13:05
jbg, ni meni se nije dopao hobit toliko da posle prvog filma nisam hteo da se smaram sa ostalim (#onoKadOdNoveliceePravišDevetočasovnuTrilogiju), pa donekle razumem ove wow-ovce što im ovo nije "u liniji" sa postojećim dometima wc imena.

meni koji nemam pojma o azerothu dalje od toga da se radi o geografskom pojmu u warcraft-u film deluje totalno pitko. fakat, posle ovih 5-6 meseci sam gotovo potpuno zaboravio o čemu se radi, ali ja inače zaboravljam o čemu se radi :) pa to i nije tolika frka.

perablenta
26.9.2016, 13:34
jbg, ni meni se nije dopao hobit toliko da posle prvog filma nisam hteo da se smaram sa ostalim (#onoKadOdNoveliceePravišDevetočasovnuTrilogiju), pa donekle razumem ove wow-ovce što im ovo nije "u liniji" sa postojećim dometima wc imena.

Zaboravio si da je ovo Warcraft a ne World of Warcraft lore.

mmike
26.9.2016, 22:01
izvinjavam se, mislio sam da je isti lore :)

ne se mešam ni u jedan :p

pentraksil
27.9.2016, 14:24
Zaboravio si da je ovo Warcraft a ne World of Warcraft lore.

Pa isti je lore u pitanju, donekle je i lore iz strategije menjan pod uticajem WoW-a. Ali sve je to Warcraft u sustini.

Kidja
29.9.2016, 1:15
Odgledah sada sa devojkom, ona prvi put čuje za Warcraft.

Meni je bio skroz cool film. Sve su lepo predstavili i objasnili. Toliko dobro da je čak i ona sve razumela uz vrlo malo pojašnjavanja sa moje strane.

Iz tog ugla kada pogledam film je pun pogodak, jer ipak ovo nije Kickstarter film pa da je rađen za srca nas koji obožavamo ovaj lore, nego je film koji treba sirokim masama da predstavi ovaj lore.

Kao hardcore fan 7/10. Ocena od strane devojke 9/10.

Mislim da je vreme da se zenis :p

Salu na stranu kao zagrizenom za Warcraft svideo mi se film i izvukli su maksimum sto se tice tog dela Lore-a.
Inace cudo da se svidelo nekom ko nije upucen u sve to, generalno problem imaju ljudi koji nista ne znaju o tome pa ne mogu da pohvataju sta je sta i ko je ko jer nije bilo vremena da se opsirnije opisu neki likovi.

mmike
29.9.2016, 12:03
zato film ima određenu dinamiku koja nosi radnju, i ne dozvoljava ti da se mnogo baviš po'vatavanjem šta, ko gde i zašto...

perablenta
30.9.2016, 21:29
Mislim da je vreme da se zenis :p

Prsten kupljen :a_whistli

Salu na stranu kao zagrizenom za Warcraft svideo mi se film i izvukli su maksimum sto se tice tog dela Lore-a.
Inace cudo da se svidelo nekom ko nije upucen u sve to, generalno problem imaju ljudi koji nista ne znaju o tome pa ne mogu da pohvataju sta je sta i ko je ko jer nije bilo vremena da se opsirnije opisu neki likovi.

Ah to ti je do pripreme. Opis u par rečenica i gledanje sličnih filmova poslednjih par godina.