PDA

Prikaži potpunu verziju : The failure rate of components

ivanza
12.1.2011, 21:46
Zanimljiv članak. Govori o procentima otkaza određenih komponenti određenih proizvođača.

http://bit.ly/fNUNJG

Jedino ne mogu da prihvatim da Maxtor ima manje otkaza u odnosu na WD, Seagate baracuda, Samsung, Hitachi.:kreza:

toxic
12.1.2011, 22:22
To ne moze da se uzima zdravo za gotovo, takve testove je prakticno ne moguce uradi. U ni jednom od njih ne mozes da nadjes sta se u stvari kvarilo, vec su uglavnom podaci iz tehnicke podrske nekih firmi gde su se ljudi zalili na sve i svasta, a najcesce su sami bili krivi za neki ,,problem". O subjektivnosti pisaca necu ni da pricam... Uvek mozes na netu da nadjes X tekstova po kojima ce svi proizvodjaci u isto vreme biti i najbolji i najgori.

Kvalitet opreme koju imas zavisi najvise od tvog dzepa i nacina koriscenja.

ivanza
13.1.2011, 0:21
To ne moze da se uzima zdravo za gotovo, takve testove je prakticno ne moguce uradi. U ni jednom od njih ne mozes da nadjes sta se u stvari kvarilo, vec su uglavnom podaci iz tehnicke podrske nekih firmi gde su se ljudi zalili na sve i svasta, a najcesce su sami bili krivi za neki ,,problem". O subjektivnosti pisaca necu ni da pricam... Uvek mozes na netu da nadjes X tekstova po kojima ce svi proizvodjaci u isto vreme biti i najbolji i najgori.

Kvalitet opreme koju imas zavisi najvise od tvog dzepa i nacina koriscenja.

Pa naravno da se ne uzima zdravo za gotovo. Dobar primer za to da je po njima Maxtor najbolji hard.:facepalm:boodala::kreza:

water wizard
13.1.2011, 1:36
Pa možda su podaci malo stariji, Maxtor je počeo da felšuje tek kad ga je seagete kupio

BMLW
13.1.2011, 11:46
Ja bi za Maxtor pa rekao da je suprotno. Dok su bili samostalni video sam ne znam ni ja koliko crknutih (i spostvenih, na zalost :D), sad bas i ne, mnogo vise WD-a i Baracudi, sad, da li je to posledica sto Maxtora retko ko ima ili sta, ne znam :).

voodoo_
13.1.2011, 14:28
Vodite računa da roba koja stiže na tržišta zapadne Evrope i ona koja se prodaje kod nas nije istog kvaliteta.

NjegovaWisost
17.1.2011, 6:58
Recimo da je meni maxtor godinama radio i nikad mu ništa falilo nije :P

BMLW
17.1.2011, 12:07
Bas sam pogledao, eno mom caletu u makini stoji maxtor 40gb (brand name IBM), datum na njemu je iz 2003. i nit krlja nit bilo sta, a moj 80gb iz 2004. je riknuo par meseci nakon isteka garancije, i licno znam jos par njih koji su imali isti taj hard iz istog perioda, i takodje nije potrazao duze od godinu ipo dana. Sta, ovaj sto je u IBM-u je kvalitetniji? Maybe...

Nergal
17.1.2011, 13:56
Ako ćemo baš da se gađamo ličnim iskustvima... meni su do sada otišla dva Maxtora (60 i 80Gb) i jedan prastari Quantum (kupljen pre nego što je Maxtor otkupio Quantum-ovu HDD diviziju). WD - ni jedan, Hitachi - ni jedan, Seagate - ni jedan... svi još rade ili su srećno prodati. Mada i neki Maxtori rade već duže vreme. :)

Game fever
17.1.2011, 14:15
Ja imam Maxtora koji je 9 godina star, i jos mu nista ne fali, ne drzim nista bitno na njemu ali jos uvek je dobar, radi kao nov. Ima 3 bad sectora, i mozda malo manje vrednosti od normalnih u SMART ocitavanjima.

Red_Devil_89
17.1.2011, 15:20
Razlicita su iskustva sto se tice Maxtora. Evo meni moj od 80GB iz 2004 jos uvek radi. Jedino sto se po neki put cuje kao da nesto skljocne u hard disku( mislim da je upisno citajuca glava), pa moram da resetujem komp, ali to se desi jednom u 3 meseca. Inace do 2007 mu se to nije desavalo. Ali opet sljaka. :aplauz:

player1
17.1.2011, 15:42
Jedino ne mogu da prihvatim da Maxtor ima manje otkaza u odnosu na WD, Seagate baracuda, Samsung, Hitachi.:kreza:

Ja sam Maxtorove menjao samo tako. 5 pokvarenih, od toga dva zamenjena u garantnom roku.

Mada, otisao mi je i jedan WD black caviar (garancija 5 godina), tako da...

ivanza
17.1.2011, 15:58
Meni su dva Maxtor-a (40gb i 120gb) završila karijeru sa škljocanjima, odnosno elektronika im je otišla.

BMLW
17.1.2011, 18:02
I moj skljocao, niste jedini :D

Luka.
17.1.2011, 18:04
Moj Maxtor 80GB u drugom kompu traje vec dugo dugo :)

ivanza
17.1.2011, 18:10
Moj Maxtor 80GB u drugom kompu traje vec dugo dugo :)

Jedan Maxtor od 40gb koji sam imao bio je potpuno nečujan u radu, odnosno nije drljao kao ova dva što su mi riknula. Isti sam utopio pre nekoliko godina sa nekom Pentium 3 konfiguracijom i početkom prošle godine sam čuo da je još uvek živ i da radi kao sat.

Ova tema se pretvori u diskusiju o Maxtor-u.:kreza:

BMLW
17.1.2011, 19:56
Pa kad je to izgleda jedino sto se masovno prodavalo i masovno riknjavalo, bar kod nas :D.

Thaedass
18.1.2011, 8:59
^ hah,a WD hardovi koji su polovni dovlaceni kod nas u velikim kolicinama pre nekoliko godina?

Svojevremeno su me Maxtor hardovi verno sluzili (mislim da ih imam jos nekoliko u ostavi),a vec par godina unazad je WD preuzeo taj posao. Daleko od toga da nisam imao losa iskustva sa obe firme,ali je to prilicno mali procenat

Beagle
18.1.2011, 12:09
Jedan Maxtor od 40gb koji sam imao bio je potpuno nečujan u radu, odnosno nije drljao kao ova dva što su mi riknula. Isti sam utopio pre nekoliko godina sa nekom Pentium 3 konfiguracijom i početkom prošle godine sam čuo da je još uvek živ i da radi kao sat.

Ova tema se pretvori u diskusiju o Maxtor-u.:kreza:

Diamond Max 8+ ?

Imao sam i ja takav disk. Bio je slim, izuzetno tih (ja zaista nisam video tisi HDD od njega), i za svoje vreme, izuzetno brz (najbolji acess time za 7k2 drajvove)... Ali se stravicno grejao... To je bio prvi Maxtor sa FDB motorom.

Prodao sam ga pre godinu i po dana. Kad sam ga pustio, bio je sasvim ispravan,

Devetka mi je bila skroz druga prica. Prijavljivala neke greske, ponekad nije htela da se ukljuci (pa ja sutnem kuciste i ona proradi :kreza:), ali za divno cudo, nije crkla jos uvek. Imam jos i neki matori WD caviar koji skripi, ali je ispravan.

water wizard
18.1.2011, 13:25
Jeste da se MAxtor grejao nekoliko stepeni više, moj od 200 giga se grejao dobro, još sam ga stavio bio u starom kućištu kinezu u kojem je bilo samo 2 mesta za hdd pored drugog i onda se još više grejao pa sam morao da ga hladim sa nekom kombinacijom lepljenja kulera jer glupo kućište nije imalo mesto za kuler, pa su zbog grejanja možda i crkavali više, kad se stavi u neprovetreno kućište.. leti... na 40c :nov_explo

Beagle
18.1.2011, 14:53
Reci cu: samo 40? :kreza:

Moja osmica je leti gruvala na 48 stepeni u starom kucistu (koje je bilo tuga). Bukvalno, hdd je bio vreo na dodir. Kada sam komp preselio u normalnije kuciste,i stavio 12-icu napred, temperatura je spala na prihvatljivih 35~36 stepeni.

Meni je to bio najbolji HDD koji sam ikad imao (kada se u obzir uzmu pouzdanost, buka i perfomanse)... A imao sam ih dosta :)

Trenutno imam WD Black, koji je bas bucan (jedini izvor buke kod mene), ali se nadam da cu nabaviti SSD u nekoj blizoj buducnosti.

EDIT:
Auh, al sam ja zastranio u ovoj temi.

BMLW
18.1.2011, 16:48
8+ i jeste bio jako dobar hard, i na njega zaista ne znas da li ima puno zalbi, ali sve posle... Njah.

reb0rn
21.1.2011, 14:59
8+ i jeste bio jako dobar hard, i na njega zaista ne znas da li ima puno zalbi, ali sve posle... Njah.

Cekaj da nemislite na Maxtor plus 8 od 40GB slim???

Pa to je posle onog IBM deatstar-a najgori HDD na planeti, ja sam njih ubedljivo vidjao sa puno bad sektora, jest da su zilavi da rade sa 200-300 bad sektora neki i dalje ali im je failure rate u visegodisnjoj eksplotaciji ocaj ....

Beagle
21.1.2011, 15:40
Kod mene se taj izvrsno pokazao. Doduse, ja nisam testirao ceo kontigent diskova, vec samo jedan primerak ;)

BMLW
22.1.2011, 1:17
Znam ja jos par komada koje ljudi koriste i rade bez problema, meni je to dovoljno :)