Prikaži potpunu verziju : The failure rate of components
Zanimljiv članak. Govori o procentima otkaza određenih komponenti određenih proizvođača.
http://bit.ly/fNUNJG
Jedino ne mogu da prihvatim da Maxtor ima manje otkaza u odnosu na WD, Seagate baracuda, Samsung, Hitachi.:kreza:
To ne moze da se uzima zdravo za gotovo, takve testove je prakticno ne moguce uradi. U ni jednom od njih ne mozes da nadjes sta se u stvari kvarilo, vec su uglavnom podaci iz tehnicke podrske nekih firmi gde su se ljudi zalili na sve i svasta, a najcesce su sami bili krivi za neki ,,problem". O subjektivnosti pisaca necu ni da pricam... Uvek mozes na netu da nadjes X tekstova po kojima ce svi proizvodjaci u isto vreme biti i najbolji i najgori.
Kvalitet opreme koju imas zavisi najvise od tvog dzepa i nacina koriscenja.
To ne moze da se uzima zdravo za gotovo, takve testove je prakticno ne moguce uradi. U ni jednom od njih ne mozes da nadjes sta se u stvari kvarilo, vec su uglavnom podaci iz tehnicke podrske nekih firmi gde su se ljudi zalili na sve i svasta, a najcesce su sami bili krivi za neki ,,problem". O subjektivnosti pisaca necu ni da pricam... Uvek mozes na netu da nadjes X tekstova po kojima ce svi proizvodjaci u isto vreme biti i najbolji i najgori.
Kvalitet opreme koju imas zavisi najvise od tvog dzepa i nacina koriscenja.
Pa naravno da se ne uzima zdravo za gotovo. Dobar primer za to da je po njima Maxtor najbolji hard.:facepalm:boodala::kreza:
water wizard
13.1.2011, 1:36
Pa možda su podaci malo stariji, Maxtor je počeo da felšuje tek kad ga je seagete kupio
Ja bi za Maxtor pa rekao da je suprotno. Dok su bili samostalni video sam ne znam ni ja koliko crknutih (i spostvenih, na zalost :D), sad bas i ne, mnogo vise WD-a i Baracudi, sad, da li je to posledica sto Maxtora retko ko ima ili sta, ne znam :).
Vodite računa da roba koja stiže na tržišta zapadne Evrope i ona koja se prodaje kod nas nije istog kvaliteta.
NjegovaWisost
17.1.2011, 6:58
Recimo da je meni maxtor godinama radio i nikad mu ništa falilo nije :P
Bas sam pogledao, eno mom caletu u makini stoji maxtor 40gb (brand name IBM), datum na njemu je iz 2003. i nit krlja nit bilo sta, a moj 80gb iz 2004. je riknuo par meseci nakon isteka garancije, i licno znam jos par njih koji su imali isti taj hard iz istog perioda, i takodje nije potrazao duze od godinu ipo dana. Sta, ovaj sto je u IBM-u je kvalitetniji? Maybe...
Ako ćemo baš da se gađamo ličnim iskustvima... meni su do sada otišla dva Maxtora (60 i 80Gb) i jedan prastari Quantum (kupljen pre nego što je Maxtor otkupio Quantum-ovu HDD diviziju). WD - ni jedan, Hitachi - ni jedan, Seagate - ni jedan... svi još rade ili su srećno prodati. Mada i neki Maxtori rade već duže vreme. :)
Game fever
17.1.2011, 14:15
Ja imam Maxtora koji je 9 godina star, i jos mu nista ne fali, ne drzim nista bitno na njemu ali jos uvek je dobar, radi kao nov. Ima 3 bad sectora, i mozda malo manje vrednosti od normalnih u SMART ocitavanjima.
Red_Devil_89
17.1.2011, 15:20
Razlicita su iskustva sto se tice Maxtora. Evo meni moj od 80GB iz 2004 jos uvek radi. Jedino sto se po neki put cuje kao da nesto skljocne u hard disku( mislim da je upisno citajuca glava), pa moram da resetujem komp, ali to se desi jednom u 3 meseca. Inace do 2007 mu se to nije desavalo. Ali opet sljaka. :aplauz:
Jedino ne mogu da prihvatim da Maxtor ima manje otkaza u odnosu na WD, Seagate baracuda, Samsung, Hitachi.:kreza:
Ja sam Maxtorove menjao samo tako. 5 pokvarenih, od toga dva zamenjena u garantnom roku.
Mada, otisao mi je i jedan WD black caviar (garancija 5 godina), tako da...
Meni su dva Maxtor-a (40gb i 120gb) završila karijeru sa škljocanjima, odnosno elektronika im je otišla.
I moj skljocao, niste jedini :D
Moj Maxtor 80GB u drugom kompu traje vec dugo dugo :)
Moj Maxtor 80GB u drugom kompu traje vec dugo dugo :)
Jedan Maxtor od 40gb koji sam imao bio je potpuno nečujan u radu, odnosno nije drljao kao ova dva što su mi riknula. Isti sam utopio pre nekoliko godina sa nekom Pentium 3 konfiguracijom i početkom prošle godine sam čuo da je još uvek živ i da radi kao sat.
Ova tema se pretvori u diskusiju o Maxtor-u.:kreza:
Pa kad je to izgleda jedino sto se masovno prodavalo i masovno riknjavalo, bar kod nas :D.
^ hah,a WD hardovi koji su polovni dovlaceni kod nas u velikim kolicinama pre nekoliko godina?
Svojevremeno su me Maxtor hardovi verno sluzili (mislim da ih imam jos nekoliko u ostavi),a vec par godina unazad je WD preuzeo taj posao. Daleko od toga da nisam imao losa iskustva sa obe firme,ali je to prilicno mali procenat
Jedan Maxtor od 40gb koji sam imao bio je potpuno nečujan u radu, odnosno nije drljao kao ova dva što su mi riknula. Isti sam utopio pre nekoliko godina sa nekom Pentium 3 konfiguracijom i početkom prošle godine sam čuo da je još uvek živ i da radi kao sat.
Ova tema se pretvori u diskusiju o Maxtor-u.:kreza:
Diamond Max 8+ ?
Imao sam i ja takav disk. Bio je slim, izuzetno tih (ja zaista nisam video tisi HDD od njega), i za svoje vreme, izuzetno brz (najbolji acess time za 7k2 drajvove)... Ali se stravicno grejao... To je bio prvi Maxtor sa FDB motorom.
Prodao sam ga pre godinu i po dana. Kad sam ga pustio, bio je sasvim ispravan,
Devetka mi je bila skroz druga prica. Prijavljivala neke greske, ponekad nije htela da se ukljuci (pa ja sutnem kuciste i ona proradi :kreza:), ali za divno cudo, nije crkla jos uvek. Imam jos i neki matori WD caviar koji skripi, ali je ispravan.
water wizard
18.1.2011, 13:25
Jeste da se MAxtor grejao nekoliko stepeni više, moj od 200 giga se grejao dobro, još sam ga stavio bio u starom kućištu kinezu u kojem je bilo samo 2 mesta za hdd pored drugog i onda se još više grejao pa sam morao da ga hladim sa nekom kombinacijom lepljenja kulera jer glupo kućište nije imalo mesto za kuler, pa su zbog grejanja možda i crkavali više, kad se stavi u neprovetreno kućište.. leti... na 40c :nov_explo
Reci cu: samo 40? :kreza:
Moja osmica je leti gruvala na 48 stepeni u starom kucistu (koje je bilo tuga). Bukvalno, hdd je bio vreo na dodir. Kada sam komp preselio u normalnije kuciste,i stavio 12-icu napred, temperatura je spala na prihvatljivih 35~36 stepeni.
Meni je to bio najbolji HDD koji sam ikad imao (kada se u obzir uzmu pouzdanost, buka i perfomanse)... A imao sam ih dosta :)
Trenutno imam WD Black, koji je bas bucan (jedini izvor buke kod mene), ali se nadam da cu nabaviti SSD u nekoj blizoj buducnosti.
EDIT:
Auh, al sam ja zastranio u ovoj temi.
8+ i jeste bio jako dobar hard, i na njega zaista ne znas da li ima puno zalbi, ali sve posle... Njah.
8+ i jeste bio jako dobar hard, i na njega zaista ne znas da li ima puno zalbi, ali sve posle... Njah.
Cekaj da nemislite na Maxtor plus 8 od 40GB slim???
Pa to je posle onog IBM deatstar-a najgori HDD na planeti, ja sam njih ubedljivo vidjao sa puno bad sektora, jest da su zilavi da rade sa 200-300 bad sektora neki i dalje ali im je failure rate u visegodisnjoj eksplotaciji ocaj ....
Kod mene se taj izvrsno pokazao. Doduse, ja nisam testirao ceo kontigent diskova, vec samo jedan primerak ;)
Znam ja jos par komada koje ljudi koriste i rade bez problema, meni je to dovoljno :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.