Prikaži potpunu verziju : Uštopa laptop na 30-40 sec!
Pa ne mogu da verujem da se meni to dešava. Dakle od početka, kako sam instalirao windows 7 na moj lap asus... nakon nekoliko sati, minuta rada uštopa na 2-3 sec, dakle samo slika uštopa, ja kada kliknem na nešto drugo kada se odmrzne to se dešava. Znači mogu klikati sve normalno, samo slika se ne miče. To je bilo podnošljivo. Ali sada je počeo da štopa na nekih 30-40 sec, i to ne zna mu se ritam. Nekad štopne 5 puta u 10 min... a nekad radi par sati bez štopanja. Ovo zna da iritira, pogotovo kada igram bg u wow-u! Da li je moguće da je do piratske verzije windowsa?
water wizard
10.1.2011, 21:05
virus ili pregrevanje ili ti nešto drugo zauzima procesor
Igor Petrovic
15.1.2011, 18:56
Verovatno pregrejavanje. Koja ti je temperatura nakon toga? Jel ti dize obrtaje ventilatora na maksimum kad ti zamrzne? Proveri u biosu temperaturu. Meni se isto desavalo na amilu, dok nije izgoreo cip na ploci. :D
Ako je noviji ASUS ne verujem da je pregrevanje, jer su njihovi novi modeli bas hladni (imaju dobar sistem hladjenja).
Ukljuci task menadzer, i pogledaj zauzece procesora. Pogledaj dal se procesor optereti kad se zamrzavanje desava, da skoci na 99%.
Ako ti nije tesko obrisi drajvere za graficku i probaj bez njih, na plug and play. Ako sve radi normalno skini novije drajvere i instaliraj.
Moguce da je neki od glupih programa koji dolaze uz drajvere ovih dana, kao merenje temperature ili drajveri sa posebnim podesavanjima. Proveri u kom rezimu ti je stavljena grafika, dal je stavljena na power saving ili na max, i tako neke banalnosti.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.