Prikaži potpunu verziju : Huawei HG520c wifi pomoć
Huawei HG520c
Imam gore navedeni ruter i racunar1 mi je povezan na prvi port (LAN1)
posto ovaj ruter ima wifi povezao sam jos jedan racunar2 preko njega
(mnogo mi je jednostavnije nego razvlacenje kablova po kuci)
Sad me zanima da li mogu i kako da ogranicim protok koji ide preko wifi-a,jer zelim da 80% brzine bude na racunaru1 ?
I da li postoji mogucnost da se stavi sifra da mi se ne bi drugi kacili na wifi i koristili moju brzinu ?
hvala...
Pronasao sam kako se stavlja sifra za wifi konekciju...
Sad me samo zanima da li se moze ograniciti wifi protok na HG520c ?
Sad me samo zanima da li se moze ograniciti wifi protok na HG520c ?
Ne...
Borko Motorko
11.1.2011, 13:31
Ne može. Freško je u pravu, to sam ja sestri hteo da uradim:dzavo:
A reci mi preko PP kako se stavlja šifra :)
A reci mi preko PP kako se stavlja šifra :)
Uđeš u podešavanja rutera pa > Basic > Wireless Lan > (ostalo ti se vidi na slici)
http://nsa11.casimages.com/img/2009/10/25/091025064329879195.png
Borko Motorko
11.1.2011, 16:00
Jao, pa meni nije ovaj. Meni je Huawei HG520s a ne HG520c
Nema veze softver im je isti, tako da ovo što sam napisao odnosi se i na HG520s, zasigurno pošto ga imam kući.
Borko Motorko
13.1.2011, 15:53
Ja nemam ovo WPA-PSK :D
1. Prijaviš se na ruter http://192.168.1.1 i uneseš korisničko ime i lozinku
2. Klikni na "Tools"
3. Zatim na "sistem upravljanja"("System Management")
4. Klikni na ikonu olovke(Pencil Icon )
5. Unesi "Admin" i staru lozinku i nakon toga unesi novu lozinku, moraćeš da to uradiš dva puta.
6. Klikni na dugme "Pošalji"("Submit") na dnu stranice
7.Zatvor sve i gotovo:nov_guita
star-duster
15.1.2011, 16:40
Huawei HG520c
Imam gore navedeni ruter i racunar1 mi je povezan na prvi port (LAN1)
posto ovaj ruter ima wifi povezao sam jos jedan racunar2 preko njega
(mnogo mi je jednostavnije nego razvlacenje kablova po kuci)
Sad me zanima da li mogu i kako da ogranicim protok koji ide preko wifi-a,jer zelim da 80% brzine bude na racunaru1 ?
...
Ako se ne varam, postoji zaobilazno rešenje. Ne možeš ti da postaviš limit preko rutera ili preko svog kompjutera za ostale kompjutere, ali direktno na računaru drugih ukućana možeš da instaliraš program za ograničavanje protoka (npr. NetLimiter). Naravno, ovo podrazumeva da ste se dogovorili i da je ta osoba saglasna da joj protok bude ograničen (u suprotnom može jednostavno da isključi dotični program na svom kompjuteru i onda si nemoćan).
Ako se ne varam, postoji zaobilazno rešenje. Ne možeš ti da postaviš limit preko rutera ili preko svog kompjutera za ostale kompjutere, ali direktno na računaru drugih ukućana možeš da instaliraš program za ograničavanje protoka (npr. NetLimiter). Naravno, ovo podrazumeva da ste se dogovorili i da je ta osoba saglasna da joj protok bude ograničen (u suprotnom može jednostavno da isključi dotični program na svom kompjuteru i onda si nemoćan).
Ok ali zeleo bi da probam sa nekim drugim programom , posto kada sam instalirao netlimiter ruter je zakucao, nijedan port nije radio , a ni wireless...
nisam mogao da gledam tv (iptv) i nastao je totalni haos u kuci :D
potrazicu neki drugi program sto se tice ogranicavanja, a sto se tice saglasnosti to su mi mladja braca pa mogu samo batine da dobiju ako im se nesto ne svidja hahaha :D
water wizard
16.1.2011, 2:25
hehe, nema drugog programa :dzavo:
1. Prijaviš se na ruter http://192.168.1.1 i uneseš korisničko ime i lozinku
2. Klikni na "Tools"
3. Zatim na "sistem upravljanja"("System Management")
4. Klikni na ikonu olovke(Pencil Icon )
5. Unesi "Admin" i staru lozinku i nakon toga unesi novu lozinku, moraćeš da to uradiš dva puta.
6. Klikni na dugme "Pošalji"("Submit") na dnu stranice
7.Zatvor sve i gotovo:nov_guita
Kazes prijavis se na ruter ja sam pokusavao razne passworde ali nijedan nije hteo da udje i resetovao sam ga 100 puta i opet nista kucao sam sve i svasta opet nista mozete li mi vi pomoci kako da nadjem password molim vass??
korisnicko ime: admin
pasvord: ztonpk
korisnicko ime: telekom
pasvord: telekom
:ciao:
ivance 95 kucao sam i te pasworde i nije htelo kucao sam razne pasworde i opet nista mozes li mi ikako pomoci???
water wizard
13.2.2011, 15:17
zovi tehničku podršku
ne zivim tu gde bih mogao zvati. ja sam sa kosova ali ne mogu zvat u srbiji.
water wizard
13.2.2011, 15:32
korisnicko ime: admin
pasvord: admin
pokusao sam i to ne vredi opet isto
e hvala uspeo sam
wlan mi se nece upaliti kako da ga upalim ?kad pritiscem ono dugme u strani ono se jednostavno ne pali.a u konfiguratoru ne mogu naci wlan (enable)
Jel moze neko da mi objasni ili kaze nesto povodom mog problema ! JA imam acces point tp link wa601g kako da se poveze na Huawei HG520 adsl ruter! da hvata bezicno signal
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.