Prikaži potpunu verziju : Problem sa deljenjem SBB konekcije.
Imam sbb internet i koristio sam ga na dva racunara. Na jedan je bio modem stavljen preko USB-a (win XP) i sherovana konekcija a drugi (Win 7) je bio nakacen preko LAN kabla i sve je radilo kako treba ,samo sam stavio da su ista workgroup i to je to. Prvi komp je morao na popravku pa sam 2 dana koristio taj sa win 7 ,direktno spojen na net. Kad sam vratio onaj iz servisa nikako vise nisam mogao da sherujem konekciju. Iako je na prvom konekcija shared taj nema internet a drugi sto je nakacen ima. Kad diskonektujem taj sto je nakacen prvi ima. Svasta sam probao, resetovao IP adrese i ostalo ali ne vredi.. Unapred zahvalan na svakom odgovoru.
Kolko sam razumeo i dalje je jedan komp nakacen preko LAN, a drugi na USB? Da li si instalirao driver za modem na tom koji je nakacen na USB?
Da , da sve je isto kao i kad je radilo. Instalirani drajveri naravno . Stvarno ne razumem sta je , taj sa USB-om ima internet dok u modem ne ukljucim drugi komp, onda on gubi net a taj ukljuceni dobija.
Da , da sve je isto kao i kad je radilo. Instalirani drajveri naravno . Stvarno ne razumem sta je , taj sa USB-om ima internet dok u modem ne ukljucim drugi komp, onda on gubi net a taj ukljuceni dobija.
Nešto mi nije jasno, da li si ti to povezao ovako?
modem --usb-- racunar1(xp) --ethernet-- racunar2(win7)
evo ja sam sad upravo povezao 3 kompa doduse jedan je laptop koji ide preko wlana i sve savrseno radi sa D-LINK Dir 600
Nešto mi nije jasno, da li si ti to povezao ovako?
modem --usb-- racunar1(xp) --ethernet-- racunar2(win7)
xp preko usb-a na modem i nakacio win 7 preko lan kabla u modem.. kazem sve je radilo i onda odjednom nece vise sa istim podesavanjima.. mozda mi sad racunari imaju isti IP u SBB-u pa ne moze .. stavljao sam sam ip adrese tipa 198.162.0.1 i 0.2 ali izgleda ne moze tako... jako me nervira :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.