PDA

Prikaži potpunu verziju : Računari u vašoj školi?

SyoncMaster
31.12.2010, 1:17
Zanima me kakvi su racunari u vasim skolama(Pre svega Srednjim/Gimnazijama...)
Ja idem u Zemunsku Gimnaziju i od 3 kabineta, u 1 se nalaze "Novi Racunari" dok se u ostala dva kabineta nalaze Pentium Nule (3 mislim da su) na kojima je instaliran XP ali mu je obrisana XPtema te je ostala samo Classic ....
I tako dok u Devetoj uce kako da instaliraju Win7 ja ni Word ne mogu da pokrenem, a da mi ne izadje par gresaka.....
Da..Da napomenem da nemamo ni internet niti su svi racunari umrezeni :s..Tastature su :S... , a ima i dosta miseva sa kuglicama..

I tako koje vi Konfiguracije imate??

water wizard
31.12.2010, 1:34
Ja gde god da odem u neku državnu firmu vidim krševe ukombinovane sa novim delovima pa imam utisak da je neko lepo zaradio, sećam se kad sam išo da se slikam za pasoš morao sam minut da mirujem da kompjuter obradi sliku iz fotoaparata kad su me slikali

Levčanin
31.12.2010, 1:39
syonc Master @ Pa jel ti imaš bolji računar kući? Taj tu sa koga pišeš?
water wizard @ mislim da to nema veze sa tim već sa činjenicom da su fotografije za novi pasoš biometrijske pa je procedura snimanja takva...

Djordje Turjacanin
31.12.2010, 12:23
Kod mene u GImnaziji u PRnjavoru kabinet za informatiku je dosta dobro snabdjeven. Kompovi su E5300 C2D , Nvidia GT240, 2GB RAM-a, svi su umreženi imaju pristup internetu, miševi u optički i tastature novije. Ali zato u Mješovitoj Srednjoj školi koja se nalazi odmah pored Gimnazije računari su smrt, neki krševi koji jedva pokreću XP, tastature stare miševi sa kuglicama.

janbo_TR_cracker
31.12.2010, 13:00
Nasi su uzasni! Misevi sa kuglicama, tastature pre Hrista, sistem stalno pada, imamo neki jadni net i tako. Tuga Bozja... :( Postoji samo jedan kabinet gde imamo bolje opremljene racunare, ali njima pristup ima samo 4 godina.

DeCoy
31.12.2010, 13:13
Ja sam imao IBM XT mašine bez hard diska na kojima si DOS butovao sa 5.25" diskete, pa se nisam žalio :D

SyoncMaster
31.12.2010, 13:28
Pa pravo da ti kazem i ovaj moj P4 je bolji od tih tamo kompova.., da ja idem u brodarsku nebi bilo problema..Ovako ovi u 9gimnaziji(Koja je malo bolja od Zem.) imaju nove PCe.. instaliraju 7ice.. rade nove stvari.., a mi ni normalan XP nemamo, a kamoli da instaliramo 7icu....
>>DeCoy kada si ti isao u skolu??
Mogu da kazem da sam bolje racunare imao u osnovnoj skoli nego ovde (Nisu bili X2 ili tako nesto vec obicni AMD sa 1jezgrom...ali su bili novi i dobro su radili)..

JohnnyNT
31.12.2010, 13:37
Bio je u srednjoj jedan kabinet sa solidnim računarima, a drugi kabineti (čini mi se da su bila još 2) su bili napunjeni raznolikim krševima, počev od 400ghz i 128mb ram, pa do 1.5ghz i 512mb ram.Monitori crt naravno, i raspale tastature (sport je bio lupanje po njima) i miševi matori i sa kuglicama ponekad (ako se nađe neki novi, taj bude ukraden).Sve u svemu, raspad :D

Lich_king2
31.12.2010, 13:37
Pa pravo da ti kazem i ovaj moj P4 je bolji od tih tamo kompova.., da ja idem u brodarsku nebi bilo problema..Ovako ovi u 9gimnaziji(Koja je malo bolja od Zem.) imaju nove PCe.. instaliraju 7ice.. rade nove stvari.., a mi ni normalan XP nemamo, a kamoli da instaliramo 7icu....
Mogu da kazem da sam bolje racunare imao u osnovnoj skoli nego ovde (Nisu bili X2 ili tako nesto vec obicni AMD sa 1jezgrom...ali su bili novi i dobro su radili)..
E komsija (Idem u Pravnu preko puta Zemunske) kod nas je jos gore stanje. Nit je pola umrezeno nit mogu da se koriste kako treba. Postoji samo jedna ucionica sa 25 novijih racunara i to je to.

Nikola16789
31.12.2010, 13:41
Zanima me kakvi su racunari u vasim skolama(Pre svega Srednjim/Gimnazijama...)
Ja idem u Zemunsku Gimnaziju i od 3 kabineta, u 1 se nalaze "Novi Racunari" dok se u ostala dva kabineta nalaze Pentium Nule (3 mislim da su) na kojima je instaliran XP ali mu je obrisana XPtema te je ostala samo Classic ....
I tako dok u Devetoj uce kako da instaliraju Win7 ja ni Word ne mogu da pokrenem, a da mi ne izadje par gresaka.....
Da..Da napomenem da nemamo ni internet niti su svi racunari umrezeni :s..Tastature su :S... , a ima i dosta miseva sa kuglicama..

I tako koje vi Konfiguracije imate??

Jest, i devetoj je profesorka predavala i ocenjivala instalaciju windowsa... svako je imao zadatak da sredi svoju masinu gde je sedeo... mislim da je bilo izuzetno korisno za neke ljude... mad,a masine nisu bile bog-zna-kakve, bar ne pre 3 godine kad sam ja zavrsio. Znam da smo imali neki krs sa IBM nalepnicom na koji sam 2 godine pokusavao dainstaliram win XP, medjutim nikada nije uspelo pa verovatno i dalje stoji za ukras. Internet bi bio sasvim ok da neko u zbornici nije konstantno downloadovao nesto... Lepo je radio i office i delphi (koji smo radili), i photoshop (neki malo stariji), tako da su posluzili svrsi. Ko je zeleo nesto da nauci bilo mu je omoguceno.
Mozda su dobili nove masine, nemam pojma.

Na faxu imamo solidne kompjutere, negde je mac, negde obican PC, ali to je sve uglavnom od donacija, inace tesko da bi ista bilo...

Carnex
31.12.2010, 14:16
Ljudi, kompjuteri za obrazovanje i treba da budu jeftine mašine. Poenta je da se na to ne bacaju pare kada ima mnogo bitnijih stavki.

Radim u filrmi gde isto ljudi za kompovima. i znaš šta? Ja dohvatim kantu, sredim je da radi kako treba sa programima koji im trebaju. Bune se jer im ne rade oni filmovi, oli ove igre ili nešto slično. Bune se kada im kompovi škripe a instaliraju gomilu *****a, skupljaju viruse (nenamerno doduše) itd.

Poenta je da bi za prosečnog korisnika, sem za zajbavanje, ne treba ništa od jadnog nettopa. ne radi HD i igre. Sve ostalo RADI! Isto je tako u školama.

Posebno što i sami kažete da i ono opreme što se dobije novo bude ukradeno. naravno da ima gomila ljudi koji znaju ko je to uradio ali za ime božije to je državno. Takvima treba oduzeti kućni kompjuter, ako ga imaju, i donirati ga školi. I onima koji su ukrali i onima koji samo znaju ko je a ćute. Kukate na *****a koje sami pravite i podržavate.

SyoncMaster
31.12.2010, 14:22
Ljudi, kompjuteri za obrazovanje i treba da budu jeftine mašine. Poenta je da se na to ne bacaju pare kada ima mnogo bitnijih stavki.

Radim u filrmi gde isto ljudi za kompovima. i znaš šta? Ja dohvatim kantu, sredim je da radi kako treba sa programima koji im trebaju. Bune se jer im ne rade oni filmovi, oli ove igre ili nešto slično. Bune se kada im kompovi škripe a instaliraju gomilu *****a, skupljaju viruse (nenamerno doduše) itd.

Poenta je da bi za prosečnog korisnika, sem za zajbavanje, ne treba ništa od jadnog nettopa. ne radi HD i igre. Sve ostalo RADI! Isto je tako u školama.

Posebno što i sami kažete da i ono opreme što se dobije novo bude ukradeno. naravno da ima gomila ljudi koji znaju ko je to uradio ali za ime božije to je državno. Takvima treba oduzeti kućni kompjuter, ako ga imaju, i donirati ga školi. I onima koji su ukrali i onima koji samo znaju ko je a ćute. Kukate na *****a koje sami pravite i podržavate.

Da ali ovde nema instaliranog djubreta...Virusa ima na tone..
Pa nekazem ja da trebaju da imaju Amd X6.. ali bar najjeftiniji AMD X2 (Ili novi X1) bi bio sasvim dovoljan....posto ovi kompovi ni osnovne stvari ne mogu da odrade bez cekanja...

Imamo i mi jedan kabinet sa novim racunarima..Donation of Italy

mvasic
31.12.2010, 14:46
Ja sam imao IBM XT mašine bez hard diska na kojima si DOS butovao sa 5.25" diskete, pa se nisam žalio :D

Ova deca treba da probaju TIM 011. Da vide sta je krs.

Eni
31.12.2010, 14:54
Misevi sa kuglicama

Е deco, na šta vi kukate... treba vama lopata a ne računar! :rolleyes:
Ne programira se mišem već glavom.

JohnnyNT
31.12.2010, 15:02
^ Ma kakvo crno programiranje, ajd' ti igraj Quake sa izanđalim kugličnim mišem :D

Carnex
31.12.2010, 15:06
Da ali ovde nema instaliranog djubreta...Virusa ima na tone..
Pa nekazem ja da trebaju da imaju Amd X6.. ali bar najjeftiniji AMD X2 (Ili novi X1) bi bio sasvim dovoljan....posto ovi kompovi ni osnovne stvari ne mogu da odrade bez cekanja...

Imamo i mi jedan kabinet sa novim racunarima..Donation of Italy

Što. Imam kući malo jači komp i PIII. Sestri sam dao taj PIII. Strpao na njega XP SP1 (mnogo je brži od SP2 i naslednika), open office malo stariji (mnogo brži), i gomilu freewarea. I sve joj radi sasvim OK. Flash video ide OK. Filmovi OK. Piskaranja (radi u sudu stoga piskaaaaaaaara) rade ok. Sve ide ok. Pa čak i igre koje joj dajem. Ništa joj ne fali.

SyoncMaster
31.12.2010, 15:14
Pa ja ne igram Igrice na informatici..(Za razliku od ostalih)..I nekim cudom sam svaki put do sada zapao u jedan od dva kabineta sa starim PCevima..
....Pa nisam ja u gimnaziji da bi lopatao..neka oni iz poljoprivredne kopaju ako im se kopa...
Zalio bi se i ti na kompove da na kontrolnom moras da radis tabele u pixel, a mis preskace na 3 pixela....pitam profesorka Ne mogu tacno u pixel posto mis nije uredu...>>Mora tacno u pixel...Manja ocena ako nije isto...

>>>Sada nije potrebno imati svemirske masine...Ali je potrebno imati osnovno za NORMALAN rad....
Da dodam jos jednom na kompovima radi Classic tema...
Radimo u Office 2003 ...
Photoshop je valjda cs2 ..Uglavnom neki stari(Nisam posebno gledao)..
Delphi >> Kolko sam ja video radi se o delphi 7 (2oo2 godiste)

Sada ova tema je malo otisla van onoga na sta sam ja ciljao...
Mozemo li da nastavimo samo sa konfiguracijama....

Carnex
31.12.2010, 15:27
Ja radim u Officeu 2000 kada moram jer sam ga dobio na pokoon (original), i open officeu. Obrađujem slike u Gimpu uglavnom a imam i Photoshop CS (prvi) ali se trudim da koristim legalne programe itd, itd. Sve uglavnom u starijim programima. Nekada sam i ja razmišljao kao vi, ali vidiš, ti i u wordu 2000 ne koristiš 5% onoga što nudi. Jedino što sam video u Officeu 2007 da mi je stvarno bolje od officea 2000 je editor formula.

Nema ništa loše u tome da radiš sa malo starijim stvarima. Nećeš biti nesposoban zbog toga. Nećeš biti ništa lošiji zbog toga. Ja sam radio na Tim011 i ljudi su se žalili kako je bedan ali su bili zapanjeni kada sam im pokazao šta je sve moguće na njemu. Sve je to pitanje mentaliteta.

A za miša. Ja se ne sećam da nisam mogao da ubodem pixel kugličarem. Zahteva mnogo više održavanja ali ti miševi, u pravim uslovima, rade kao sat.

player1
31.12.2010, 16:42
Ova deca treba da probaju TIM 011. Da vide sta je krs.

eee... :D

NIx Car
31.12.2010, 18:53
znam samo u svojoj ucionici da imamo socijalce pentium 4 (ili celeron nzm)
246 mb rama i integrisana graficka.... strasno...

Levčanin
31.12.2010, 19:23

Onds ne kukaj, kad imaš bolji komp kući dobro je... :aplauz:

SyoncMaster
31.12.2010, 23:14
Eh..Da ta 2003 koju i ja koristim kuci u skoli radi kako treba to bi bilo OK.. ali ovako...

Nije poenta imati dobar komp kuci..Nego imati pristojan komp na kome moras da radis za ocenu.....Kada sam ja kuci instalirao i 2010 office..Jedva sam nasao neke komanda..neke nisam ni mogao da nadjem... i sada kada se ja budem zaposljavao :D ...
>>Rad u officu??
**...znam..znam... znam sve u office 2003 ..
>> A u 2020??
**Pa onako...,a kako da uradim column break??

Ice-Man
3.1.2011, 20:35
Ja idem u Ekonomsku Skolu u Nisu, i u zavisnosti od toga ko koristi kabinet racunari su odlicni (za svoju svrhu, naravno - nisu gejmerski vec poslovni) i ocajni (za bilo koju svrhu osim za grejanje ucionice zimi :D).
Ucenici koji pohadjaju smer Bankarski sluzbenik imaju privilegiju koriscenja posebnih kabineta sa relativno novim racunarima. Koje su konfiguracije u pitanju - ne znam, smrtnicima pristup nije dozvoljen. :o Ali ono sto sam video par puta je svakako za pohvalu - svaki ucenik ima svoj racunar, LCD monitor, cistu tastaturu i mis, udobnu stolicu. Profesorov racunar ima i stampac, projektor, zvucnike... Medjutim, taj smer, koliko ja znam, finansira EU ili Nemci ili neko treci (u sustini nije od drzavnog budzeta) tako da je razumljivo sto samo "bankari" mogu da koriste te racunare.
Sto se nas ostalih tice, u kabinetu za informatiku koristimo pristojne racunare ali i njih smo dobili na poklon od EU. Nekoliko njih je neispravno (ne znam u cemu je problem, ali ima par racunara koje niko ne koristi jer profesor za njih kaze da "ne rade") a ovi sto su ispravni nisu culi za nista novije od Office 2003 sto ce me verovatno dovesti u situaciju slicnu onoj koju je SyoncMaster opisao. :D Pored ovog, postoji i kabinet za Savremenu Poslovnu Korenspodenciju a reci cu vam samo da je najbolji racunar u tom kabinetu onaj sto nam je Piksi poklonio 2001. da se oduzi skoli koju je i sam pohadjao. :D Doduse, to ce se ubrzo promeniti jer smo ove godine skupljali donatorski dinar za opremanje tog kabineta ali ja nemam neke vajde od toga jer taj kabinet korisite samo I i II godina.

To je otprilike to. :)

EpicG
9.1.2011, 19:13
Kod mene,u kabinetu za informatiku,imas 20ak kompova,pristojnih,amd sempron i neke integruse...e sad,u kakvom su stanju periferije?To je strasno...\potpisuju se po LCD ekranima,misevi su celi beli od korektora,tasatatusama su cupali dugmice,a neka kucista ne mogu da se upale jer je iscupan start button...