PDA

Prikaži potpunu verziju : paypal

LordofBlood
17.7.2006, 22:30
tacno nisam znao gde ovo da pitam ..... zanima me kako da dodjem do paypal naloga .... da li je to uopste izvodljivo kod nas ili sam osudjen da stalno cimam drugara kada mi nesto treba?

korisnik
17.7.2006, 22:33
www.paypal.com pa se prijavis. Sad dal je podupret u srbiji, pojma nemam. Probaj.

LordofBlood
17.7.2006, 23:00
nece da moze .... u spisku zemalja nema nas :( ..... ima li neki drugi nacin .... moze li neko preko grane da otvori pa da mi pokloni ili tako nesto .... mora da ima neka shema ..... budite mastoviti :D

Eni
17.7.2006, 23:30
budite mastoviti :D

Budi ti :ciao:

Inače, bila je neka inicijativa na forumu da se nađe "rođak preko grane" koji bi dao račun na korišćenje uz provizijicu... ne znam šta bi od toga...

LordofBlood
17.7.2006, 23:38
rodjak preko grane kazes ..... ubija me rapidshare moram da cekam po 40 minuta a cesto i dosta vise da bih poceo da skidam file ..... moram da platim .....

prvul
18.7.2006, 0:05
Pa ti lepo plati na zvanicnom site-u, ne moras sa rs-a i mu-a da skidas :)
Ja sam im poslao mail sa pitanjem zasto nas ne podrzavaju, na fin nacin su mi odgovorili da im je mnogo zao ali da trenutno nisu u mogucnosti, i da se trude da to poprave, i da ce me obavestiti cim to srede... klasika...

LordofBlood
18.7.2006, 12:42
Ja sam im poslao mail sa pitanjem zasto nas ne podrzavaju, na fin nacin su mi odgovorili da im je mnogo zao ali da trenutno nisu u mogucnosti, i da se trude da to poprave, i da ce me obavestiti cim to srede... klasika...

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: da li su ti rekli neki priblizan datum?

drgonzo
18.7.2006, 22:03
Ima nacina, ali za njegovo ostvarenje trebace ti Revolving kartica umesto bednog Virtuona. Pogledaj ovde: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=98574&highlight=paypal
Inace, ja sam do sada radio dve uplate preko paypala - jednu preko rodjaka u USA, a drugu preko druga u USA :p

LordofBlood
22.7.2006, 11:58
nisam znao da postoji tolio fora za rapidshare ..... bilo kako bilo posto nemam vremena da se patim sa tim .... lepo sam dao drugu kintu on mi je platio i sada imam mesec dana da skidam sa rapida ..... :alealeee:

GakunGak
22.7.2006, 12:17
nisam znao da postoji tolio fora za rapidshare ..... bilo kako bilo posto nemam vremena da se patim sa tim .... lepo sam dao drugu kintu on mi je platio i sada imam mesec dana da skidam sa rapida ..... :alealeee:
Ako si se registrovao na forum CMS-a, idi u temu Web Rapidshare Grabber, tamo upisi link i skini ga. Mozes ODMAH nakon toga opet neki link i skidas, BEZ CEKANJA!!!:dedica:
Ne treba ti ni Grabber kao program. Ako nije jasno, e-mail mi i sve cu ti detaljno objasniti. Pozz.:ciao:

LordofBlood
22.7.2006, 21:33
Ako si se registrovao na forum CMS-a, idi u temu Web Rapidshare Grabber, tamo upisi link i skini ga. Mozes ODMAH nakon toga opet neki link i skidas, BEZ CEKANJA!!!:dedica:
Ne treba ti ni Grabber kao program. Ako nije jasno, e-mail mi i sve cu ti detaljno objasniti. Pozz.:ciao:

hvali ti na pomoci .... za sada mi nije potrebna .... kao sto rekoh plati sam account ..... kada istekne onda cu da razmislim od forama :D

THX-13
30.4.2008, 0:49
A da li se sad sa potpisanim SSP nesto menja? Mislim, ako ne direkno onda bar, ne znam, mozda malo...nesto..?

Bryan Fury
30.4.2008, 0:54
Ne menja se ništa dok se ne promeni nešto u našem zakonu o deviznom plaćanju (ili kako se već zove taj zakon koji reguliše tu oblast).

A M G
30.4.2008, 1:08
Mozda ce potpis koji je juce potpisan sa EU biti neki signal za ljude iz PayPal-a da malo vise obrate paznju na nasu zemlju i zelje i potrebe njenih stanovnika. Bilo bi lepo.

Sonic
30.4.2008, 1:33
Mozda ce potpis koji je juce potpisan sa EU biti neki signal za ljude iz PayPal-a da malo vise obrate paznju na nasu zemlju i zelje i potrebe njenih stanovnika. Bilo bi lepo.

Pročitaj ponovo post iznad tvog. Lepe želje su jedna stvar, a surova realnost i realni interes potpuno druga (nažalost).

urke
30.4.2008, 7:31
He, he, he. Ljudi, nije problem u PayPal-u nego u Srbiji. Naime, „ljudi u PayPalu“ su već obratili pažnju na našu zemljicu, ali je platni promet u našoj velikoj i (dez)orijentisanoj zemlji van svih standarda integracije u međunarodne tokove novca. Iliti, e-plaćanje nije dovoljno sofisticirano da bi se u Srbiji omogućio PayPal. Kad naša država bude obezbedila devizni transfer novca na standardizovan, jednostavan i brz način, bez „neophodne“ papirologije (probaj da uzmeš pasoš bez izvoda iz knjige rođenih i uverenja o državljanstvu mlađih od šest meseci), eto nama PayPala i za Srbiju. Do tada, najlakše da krivimo „čike iz PayPala“ ;)

A M G
30.4.2008, 12:38
Pročitaj ponovo post iznad tvog. Lepe želje su jedna stvar, a surova realnost i realni interes potpuno druga (nažalost).

Procitao sam. Ali i dalje mislim da onaj potpis sa sobom povlaci neke odredjene standarde koje ce nasa zemlja morati da ispuni ako hoce u EU. To bi sigurno trebalo da se odrazi i na taj platni promet, pa cemo valjda tada moci da kupujemo iz fotelje!

Sonic
30.4.2008, 15:06
Platni promet je takav iz prostog razloga što država na taj način drži pod efikasnom kontrolom privatni sektor (čuvena "mala i srednja preduzeća"), čime omogućava sebi da putem ogromnih dažbina dopunjava ovaj naš jadni budžet. Zaključak - čekaćemo mi na PayPal ko zna koliko, jer ozdravljenje razbijene tajkunske ekonomije ne zavisi od predizbornog marketinga, nego od pravih (a ne pljačkaških) reformi.

Bryan Fury
30.4.2008, 16:31
Preduzeća mogu bez problema da vrše plaćanja ka inostranstvu/primaju uplate iz inostranstva. Problem smo mi fizikalci. ;)

Sonic
30.4.2008, 18:45
Preduzeća mogu bez problema da vrše plaćanja ka inostranstvu/primaju uplate iz inostranstva. Problem smo mi fizikalci. ;)

Ma pusti, opet ja otiš'o u off-topic. Šta ćeš, stigle godine... :dedica: :D

Pantic2006
29.6.2008, 13:21
E ovako... ako sam pogrijesio forum/podforum zelio bih da se izvinem...
Rijec je sledece:
Dobio sam nekoliko kesha preko PTC na Alertpay pa me zanima kako taj kesh mogu da prebacim na Paypal...
Da li imaju neki sajtovi sto to rade, a naravno kupe proviziju ili se moze za free??

Hvala

urke
3.6.2009, 23:13
Tražili ste, gledajte -- MTID pita, eBay odgovara: Srbija na spisku za uključivanje u PayPal sistem od 2010. godine :)

Twitter poruka od Slobe Markovića. :n_klanja:

Dodatak, Slobin komentar sa facebooka:

Evo ti deo prepiske: "Serbia along with other Balkan nations are slated to be brought on to PayPal in 2010 [...] All the countries that are apart of this project, including Serbia, are on target. Timing on completion of the project is mostly a matter of PayPal meeting its own production deadlines. At this time there is little if anything that individual nations can do to expedite the pace of the project [...]"

A M G
4.6.2009, 1:44
Znaci....:eek:
Ova vest je fenomenalna! :aplauz: Konacno cemo i mi moci da kupujemo stvari preko neta, placamo hosting, domen i sijaset drugih stvari uz pomoc PayPal-a! :n_klanja: Nema vise registrovanja preko brata od muske tetke i slicnih posrednika, strahvoanja od verifikacije naloga, iscekivanje dana kada ce nam blokirati racun! Evropo, stizemo! :to_care:

Eni
4.6.2009, 9:19
Jednostavno moram da primetim da otkako koristim google checkout, nemam nikakve potrebe za Pay Palom više. Nazovite me naivnim, ali više verujem google nego ebay, a skoro da nema e-prodavnice koja ne nudi google checkout ili plaćanje karticom, tako da ne planiram da otvaram PP nalog kad jednom i bude omogućen.

Ovo nije preporuka bilo kome, samo iznosim moj trenutni stav. Drago mi je što su odlučili da nam omoguće da koristimo njihove usluge sada kad se jedna stvar promenila - usled krize i nepoverenja amera prema PP njihov profit je značajno opao u USA pa traže nova tržišta...

NjegovaWisost
4.6.2009, 9:35
Znaci....:eek:
Ova vest je fenomenalna! :aplauz: Konacno cemo i mi moci da kupujemo stvari preko neta, placamo hosting, domen i sijaset drugih stvari uz pomoc PayPal-a! :n_klanja: Nema vise registrovanja preko brata od muske tetke i slicnih posrednika, strahvoanja od verifikacije naloga, iscekivanje dana kada ce nam blokirati racun! Evropo, stizemo! :to_care:

Zašto više ne govore za najbolje da je "svetsko" nego "evropsko"?

:D

Super će biti ovo, mada ruku na srce nisam do sada imao potrebe za pay palom niti sam šta kupovao preko neta al dobro je imati isto kao mogućnost :D

Morandi
6.6.2009, 12:05
E ljudi nemogu da poverujem da albanija ima PayPal:eek: Nisam video za Bosnu dal ima al verovatno ce dobiti pre nas ako nema. Dal se zna odprilike kad ce stici kod nas?

Timemaster
6.6.2009, 17:12
E ljudi nemogu da poverujem da albanija ima PayPal:eek: Nisam video za Bosnu dal ima al verovatno ce dobiti pre nas ako nema. Dal se zna odprilike kad ce stici kod nas?

Što da ne... Ne čudi me što albanci imaju pre nas. Pa i da Bosanci pre dobiju. Ništa čudno. Ionako smo svugde zadnja rupa na svirali. Spartanski uslovi, ali najjači ljudi :D

Mare911
6.6.2009, 18:15

PayPal je americka kompanija pa zato i ne cudi da prvo uspostave odnose sa 'partnerima u regionu' :D

A M G
10.6.2009, 1:11
Evo nesto vide detalja o uvodjenju PayPal-a u nasu zemlju:

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Kupovina-preko-Pejpala-dogodine.lt.html

urke
10.6.2009, 9:21
Matićeva je izjavila da je planirano da Srbija 2010. godine bude uključena u sistem za plaćanje preko interneta “PayPal”. Ona je rekla da je tu informaciju dobila iz Pej pala i dodala da će uključivanje Srbije u taj sistem, koji je za korisnike besplatan i jednostavan, podstaći elektronsku trgovinu i poslovanje u Srbiji.
...
Na dvodnevnoj konferenciji “I front” učestvuje promoter internet usluga prodavnice Amazon za Evropu Simon Brunoci, istraživač sistema za plaćanje PayPal Dejvid Rodžers, kao i predstavnici Ciska, firme za prodaju preko interneta E-dućan i Registra nacionalnog internet domena Srbije.
Izvor: Personal magazin (http://www.personalmag.rs/internet/najposeceniji-sajtovi-u-srbiji/)

Morandi
13.6.2009, 11:31
Sa kojim karticama se moze placati preko neta? Misim ukljucujuci i paypal. Da li moze visa "electron" ili maestro. Da li mogu ja da otvorim racun u banci i da uzmem master-card ali da imam stanje 0 i kad hocu da kupim nesto odem i uplatim pare na moj racun i dodjem kuci i platim to recimo preko paypala? Ako ste me razumeli:)

dzonihsv
13.6.2009, 11:44
Mozes da uzmes debitnu karticu u banci. Npr. imas kartice samo za internet placanje koje super funkcionisu... Odes u banku, trazis tu i tu karticu, oni ti na licu mesta otvore racun i kazu ti da ce kartica biti spremna za 2-3 nedelje, javicemo vam sms-om. Sacekas poruku, dodjes u banku, pokupis internet karticu, uplatis pare na svoj racun i placas preko internet kartice. U nekim bankama se to placa dok u nekim ne. Npr. u mojoj banci ja nisam nista platio, koliko para imas na racunu, toliko mozes da potrosis. Uplatis 100e, imaces 100e pa trosi... Za sada, preko pp-a mozes samo placanje usluga da izvrsis (placanje nekog naloga i slicno) dok ces posle (kada kod nas zvanicno proradi ovaj servis) moci da koristis pp i za druge svrhe.
Sto se tice kreditnih kartica, naravno da moze. Cim se ovo oko PP-a sredi, onda placaj do mile volje. ;)

Morandi
13.6.2009, 12:08
E mene bas to interesuje, znaci hocu karticu koja ce mi sluziti za placanje preko neta, i mogu da imam stanje 0, pa kad hocu da kupim recimo za 10$ neki softver u americi odem uplatim na racun 15e i sednem za komp i zavrsim posao:)

Eni
13.6.2009, 15:07
Imaš to, zove sa Visa Internet, pretraži malo forum. Besplatno je možeš dobiti uz ličnu kartu u Banci Int... (al' nije internet... banka, kartica jeste).

Pošto je tema o PP, da dodam - sa običnom Visa Internet debitnom karticom domaće banke nećeš (još uvek) moći da koristiš PP, samo standardno karticu na sajtovima koji primaju Visa, ili Google Checkout/Mooneybookers.

Morandi
13.6.2009, 16:04
Imaš to, zove sa Visa Internet, pretraži malo forum. Besplatno je možeš dobiti uz ličnu kartu u Banci Int... (al' nije internet... banka, kartica jeste).

Pošto je tema o PP, da dodam - sa običnom Visa Internet debitnom karticom domaće banke nećeš (još uvek) moći da koristiš PP, samo standardno karticu na sajtovima koji primaju Visa, ili Google Checkout/Mooneybookers.
Pa da, mislis necu moci sve dok nas paypal ne uvrsti na listu:n-cc2:

Timemaster
13.6.2009, 16:08
Tačno tako... Moći će i to vrlo brzo, čim se omogući PayPal, Banca će da se ogradi i obezbedi i korišćenje te usluge. Samo da nam se PP omogući i sve će da bude xtra. A do tada, Visa Internet je za mene savršeno rešenje koje već dugo vremena koristim i nisam imao nikakve neprijatnosti sa njom ili sajtovima kod kojih koristim nju

Morandi
13.6.2009, 18:01
Da li je neko od vas probao onu foru o cemu pricaju na elitesecurity-u, znaci prilikom registracije unesu zemlju bosna i hercegovina a grad beograd,svoju ulicu i telefon. Neki kazu da im je to proslo, i da mogu da kupuju odnosno da im se skida lova a nemoze samo da primaju pare. Jel neko probo i sa kojom karticom?:icon_scra

dzonihsv
13.6.2009, 18:06
Jeste "neko" probao, ali cim sam to spomenuo ovde, dobio sam warn.

culer
19.2.2011, 12:51
Jel postoji neka alternativna metoda za placanje sem paypal-a .Naime zelim da platim clanstvo na jednom forumu i kao opcija ima paypal ,dal postoji nesto sto prebaci novac na paypal pa oni prebace na vlasnika foruma ???

Hvala