PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa monitorom

cimston
29.12.2010, 0:44
Danas kad sam ukljucio monitor poceo je da mi se javlja zvuk na monitoru kao sumece tablete susti...na zadnjoj strani monitora...kad iskljucim monitor prestaje da sisati...jel ima neko neku idewju???

JovanK
29.12.2010, 1:06
Danas kad sam ukljucio monitor poceo je da mi se javlja zvuk na monitoru kao sumece tablete susti...na zadnjoj strani monitora...kad iskljucim monitor prestaje da sisati...jel ima neko neku idewju???

Ako je stari CRT monitor to ti je trafo poceo da odlazi, on zuji. U principu i nema ti tu popravke, jer su ti monitor sada vise zastarjeli.

cimston
29.12.2010, 7:56
Ne moj je tft..a sta je onda sa ovim monitorom??

JovanK
29.12.2010, 10:16
Ne moj je tft..a sta je onda sa ovim monitorom??

Pa i kod njega moze biti ili neka zavojnica ili VN trafo. Pokusaj da promjenis rezoluciju i frekvenciju osvjezavanja, pa vidi dal se ista mijenja. Narocito probaj da mijenjas, to jest smanjis brzinu osvjezavanja.

Vule 159
29.12.2010, 11:28
Pomirisi monitor odozgo i reci da li osecas neki miris? Desava se da crkne(prsne) jedna neonka, i posle njene zice probijaju zato sto nema opterecenja,tada bi trebalo da proradi zastita i ugasi monitor,ali desi se i da ne proradi...

Beagle
29.12.2010, 11:58
Pa valjda bi primetio da mu je slika tamnija i neravnomerno osvetljena, da se tako nešto desi :confused:

Vule 159
29.12.2010, 12:32
Tamnija jeste,ali ne toliko da odmah provalis,jos ako ne crkne pred tobom... :)
Vrlo retko crknu dve odjednom, i zato se osvetljenje ne menja tako drasticno.

doctor
29.12.2010, 17:53
Moj tako radi već 2 i po godine, kad je ugašen čujem neki slabi piskavi ton iznutra ali ne obraćam pažnju na to odavno, u početku me je brinulo, a sada jok.

Doduše u toku rada se ništa ne čuje...