PDA

Prikaži potpunu verziju : TP LINK TD8810 + WR340G Problem

Guardian
22.12.2010, 16:37
Dakle, imam problem da umrežim ova dva uređaja. :)

U kući imam ADSL koji sam do sada koristio samo na kućnom računaru (pomoću najobičnijeg rutera sam ga delio na desktop i laptop, ali to sada nije bitno.)

Pošto sam kupio telefon sa Android OS, mislio sam da bi bilo najpametnije da kupim neki WiFi ruter kako bih i na telefonu imao internet.

E, sad, kupio sam TP Link WR340G i počeo sam da na nameštam, spojio sam ga sa ADSL modemom (TD 8810) na WAN, i ruter lepo prima signal, (na ruteru su uključene i WLAN i SYS diode). Onda sam mrežnim kablom spojio ruter sa kompom (Na ruteru su se uključile i WAN dioda i jedna dioda gde je uključen kabal, znači ovde je sve uredu). Ubacio sam CD za konfigurisanje, i pratio sve korake. Štiklirao dinamičku IP, napisao neko ime mreže, postavo WPA2 bezbednost i izabrao šifru. Prilikom automatske provere konfiguracije sam dobio sledeću grešku: Please check the WAN connection type and parameters. Please check your network connectivity and retry.

Routeru sam promenio promenio ip sa 192.168.1.1 na 192.168.1.3 da nebi imao problema sa modemom keji je na toj adresi, Nije pomoglo, pokušao sam i da cloniram MAC Adresu rutera. Ni to nije pomoglo.

Imate li neke predloge koji bi mogli da pomognu? Hvala... :)

:ciao:

DBrave
22.12.2010, 18:02
imao sam potpuno isti problem i ne znam ni sam kako sam ga resio.
Stavka u kojoj sigurno gresis je sto ne treba da promenis poslednju cifru vec pretposlednju, stavi 192.168.2.1
Tako sam ja uradio, pre toga sam iskljucio kasperski firewall i restartovao ruter (ubodes cackalicu i drzis 10s u onu rupicu pored lan prikljucaka).
I ovo mi je uspelo tek iz nekoliko pokusaja, prethodno sam imao istu poruku i nikako nisam mogao da uspostavim vezu.
Posle 6-8 sati nerviranja jednostavno je proradilo.

Evo pogledaj temu od pre dve nedelje:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=65211

DBrave
23.12.2010, 14:11
javi jesi uspeo da podesis i sta si uradio.

Guardian
23.12.2010, 15:56
Hvala puno, uspeo sam da podesim. Kao što si i rekao, trebalo je promeniti predzadnju, a ne zadnju cifru adrese rutera, 192.168.x.1. :) Sada odlično radi. :)

Dali postoji neki software pomoću kojeg bih mogao da kontolišem uređaje koji su prikačeni na moj WiFi, recimo podeliti brzinu nekako. Na primer, na destkop 70% resursa, a na laptop 30%?
I dali mogu da nadgledam koje sve MAC adrese koriste moj net? :)
Hvala...

:ciao:

DBrave
23.12.2010, 18:11
za ovo prvo postoji resenje. Instaliraj program Netlimiter i na komp i na laptop i na svakom podesi koliko maksimalno zelis upload i download.
Recimo ako imas 4Mb/s download i 256 kb/s upload ADSL vezu, stavi na kompu 3Mb/s i 150kb/s a na laptopu 1Mb/s i 100kb/s ogranicenja.

Ako u nekom trenutku koristis samo jednu masinu onda joj tada skini ogranicenja kako bi iskoristio ceo protok.
Skroz je jednostavno a program je odlican i zauzima vrlo malo sistemskih resursa.

za ovo drugo pitanje ne znam odgovor.