Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Planer wrt-416 ruter i SBB-ov modem

psyzemun
22.12.2010, 7:06
Vec dugo vremena imam problem sa pucanjem wireless konekcije,racunar koji je povezan na lan radi odlicno ali drugi koji radi preko wireless-a vise ni ni ne moze da prepozna wi-fi mrezu, kao ni htc mob. preko koga takodje koristim wireless,hocu reci kao da je nema dok pokusava da je skenira, nadje komsijinu a moju ne vidi,u podesavanjima wrt-416 rutera sam pokusavao svasta ali nisam uspeo,ponekad kad drzim duze iskljucen planet wrt-416 uspe da mi prepozna vezu ali se veoma brzo izgubi tj nestane kao da ne postoji i to vec traje nekoliko dana...ne znam kako ovo da resim ,sve sam pokusao...Molim za bilo kakvu pomoc ili ideju...Unapred hvala

Freško
22.12.2010, 10:50
Resetuj uređaj na fabrička setovanja držanjem reset tastera na uređaju 30tak sekundi. Ako se i nakon toga ništ ne promeni probaj da promeš kanal na kome uređaj radi. A ako neće ni to onda je najverovatnije da je wireless predajnik crkao i tu nema pomoći osim zamene uređaja.

psyzemun
22.12.2010, 14:23
Resetovao sam ga i radio je celih nekoliko mina,pukla je wireless veza i vise je ne prepoznaje,promenio sam nekoliko kanala ali je sve po starom uopste ne moze da je prepozna,izgleda da je pokvaren,hvala u svakom slucaju bar se necu vise muciti i pokusavati da namestim nesto sto je pokvareno...

Freško
22.12.2010, 15:01
Znaš kako, po tom tvom ispada da se uređaj pregreva, odnosno pregreva se čip. Pre nego kupiš nov uređaj možeš da probaš da ga malo rashladiš.

Otvorri uređaj, i u njega dok radi uperi jedan ventilator, i vidi dali radi dok ga haladiš. Ako se to ispostavi. Da se nebi cimao sa ventilatorom kupi hladnjake za memorije i nastavljaj ih u uređaj kako bi se bolje hladio i rešićeš problem... Ja sam tako rešavao nekoliko ADSL rutera sa istim simptomima.

psyzemun
22.12.2010, 15:56
Usput da te pitam da li postoji mogucnost menjanja ip (uz pomoc neke skripte u jdownloader-u) preko ove kombinacije sbb-ovog modema i ovog planet-ovog rutera...Predpostavljam da ne iz onog sto sam iscitao na forumu...pozz i jos jednom hvala...