Prikaži potpunu verziju : Planer wrt-416 ruter i SBB-ov modem
Vec dugo vremena imam problem sa pucanjem wireless konekcije,racunar koji je povezan na lan radi odlicno ali drugi koji radi preko wireless-a vise ni ni ne moze da prepozna wi-fi mrezu, kao ni htc mob. preko koga takodje koristim wireless,hocu reci kao da je nema dok pokusava da je skenira, nadje komsijinu a moju ne vidi,u podesavanjima wrt-416 rutera sam pokusavao svasta ali nisam uspeo,ponekad kad drzim duze iskljucen planet wrt-416 uspe da mi prepozna vezu ali se veoma brzo izgubi tj nestane kao da ne postoji i to vec traje nekoliko dana...ne znam kako ovo da resim ,sve sam pokusao...Molim za bilo kakvu pomoc ili ideju...Unapred hvala
Resetuj uređaj na fabrička setovanja držanjem reset tastera na uređaju 30tak sekundi. Ako se i nakon toga ništ ne promeni probaj da promeš kanal na kome uređaj radi. A ako neće ni to onda je najverovatnije da je wireless predajnik crkao i tu nema pomoći osim zamene uređaja.
psyzemun
22.12.2010, 14:23
Resetovao sam ga i radio je celih nekoliko mina,pukla je wireless veza i vise je ne prepoznaje,promenio sam nekoliko kanala ali je sve po starom uopste ne moze da je prepozna,izgleda da je pokvaren,hvala u svakom slucaju bar se necu vise muciti i pokusavati da namestim nesto sto je pokvareno...
Znaš kako, po tom tvom ispada da se uređaj pregreva, odnosno pregreva se čip. Pre nego kupiš nov uređaj možeš da probaš da ga malo rashladiš.
Otvorri uređaj, i u njega dok radi uperi jedan ventilator, i vidi dali radi dok ga haladiš. Ako se to ispostavi. Da se nebi cimao sa ventilatorom kupi hladnjake za memorije i nastavljaj ih u uređaj kako bi se bolje hladio i rešićeš problem... Ja sam tako rešavao nekoliko ADSL rutera sa istim simptomima.
psyzemun
22.12.2010, 15:56
Usput da te pitam da li postoji mogucnost menjanja ip (uz pomoc neke skripte u jdownloader-u) preko ove kombinacije sbb-ovog modema i ovog planet-ovog rutera...Predpostavljam da ne iz onog sto sam iscitao na forumu...pozz i jos jednom hvala...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.