Prikaži potpunu verziju : Repariran GTX 295
Isplati li se uzeti ovo cudoviste? 200e za repariran model sa godinu dana garancije. standardna oprema itd... jes' da je dx10 al' po testovima je u rangu sa 5870. nisam pametan :)
Isplati li se uzeti ovo cudoviste? 200e za repariran model sa godinu dana garancije. standardna oprema itd... jes' da je dx10 al' po testovima je u rangu sa 5870. nisam pametan :)
Bolje uzmi 6870, jes slabiji 20% ali ima i dx11 i nije repariran.
Uh teška odluka. Ja sam imao repariranu 9800GTX+ i odradila je 2 godine super pa sam je prodao i dalje je živa, ali je jedan moj drug pre par meseci uzeo 285GTX i 3 su mu crkle posle 10-20 min. veoma se loše proveo sa njima tako da zavisi kako te sreća posluži. Čak su mu i ventilatori ispadali iz grafike tokom rada pa je bilo svega po kućištu.
GTX295 ima EOL status tako da ono. Davati ~230e za nju bas i nije najpametniji ulog.. Posto juris SB masinu sacekaj i sa kupovinom graficke kartice. SB procesori se kod nas nece naci pre kraja januara,a tad je zakazano predstavljanje GTX560 kartice koja bi trebala biti vrlo dobar IT zalogaj.
Naravno da se ne isplati. Pogotovo ako je doticna od Gainward-a.:facepalm
6870 je nazalost mnogo bolja i sigurnija kupovina.
Zapade mi za oko pa rek'o da proverim sa konzorcijumom :) A sto se tice GTX 560 i ja jedva cekam da vidim kakve ce rezultate dati, a i kakvu ce cenu imati.
Thaedass
22.12.2010, 15:36
Po nekim najavama bi trebala biti oko ili nesto iznad HD6950
NIDZA bOj
22.12.2010, 15:40
Kod nas koliko znam nema nijedne druge sem Gainwardove gtx 295 koja je reparirana..
Ja sam se razmisljao na taj potez,al sam odustao...Pa ti odluci :) .
^^ @Thead Hahah,verujem...Jeste jaka,al fali joj stosta...
Thaedass
22.12.2010, 15:41
^ svi smo se mi premisljali da li da je uzmemo :D
MacGruber
22.12.2010, 15:52
Tako je.
+ znatno manji potrosac
+ znatno se manje greje
+ overklokuje se nenormalno
+ 3 godine garancije :)
NIDZA bOj
22.12.2010, 16:00
6870 se ne klokuje nenormalno ;) . To je slucaj sa 6850 .
Da ljudi evo ja je imam tek 4 dana i sve je ok bar za sada ali nadam se da nece crci jbg ali jako je dobra grafaa na primer mafia II 59fbs na rezoluciji 1920x1200 za sada zadovoljan...
pozzzz
water wizard
16.2.2011, 21:12
200 evra? :o
Ako pitas koliko sam je platio izasla me 110e tako da je bila stara jedan dan od kupovine Gainward
paulvandyk68
18.2.2011, 1:28
Hmm jos kada bi imala memorisku magistralu od 512 bita, 480 sejder jedinica...
Pa nije bitno kolko ima magistrale i jedinica, bitne su performanse, to sam napisao pre 2 meseca, sad je 560 mama.
Ako pitas koliko sam je platio izasla me 110e tako da je bila stara jedan dan od kupovine Gainward
Dao si 110e za repariranu karticu ili..? Nisam te bas najbolje razumeo oko cene :o Ako si dao samo kes bez ikakve zamene uz doplatu super si prosao. GTX295 je vrlo upotrebljiva kartica i pomalo mi je krivo sto je nikad nisam posedovao (mada su mi dve prosle kroz racunar) :( Kako god,neka te dugo i uz dobar FPS sluzi :)
O kojoj kartici ti pricas? :D GTX295 ima 240 x2 sejder jedinica i 448-bit x2 siroku magistralu
dao sam 110 i 9600gt ali me je ta grafa izasla djabe fakticki kroz neku kombinaciju tako da me je izasla 110e hvala puno nadam se da hoce sam sto kada sam je doneo mafia II isla na 59fps a sada ono 32 ili 30 fps da NIJE MOZDA DA trebam da menjam sistem jer je dvo procesna neznam bilo bi lepo kada bi mi pomogao oko ovoga hvala puno pozzz
Može li neko da obrazloži zašto ne bi bilo dobro kupiti i koristiti GTX295?
Po onome što vidim na upoređenjima, ona se "kolje" sa najbržim drugim karticama danas.
Dakle ako je razlog samo DX10 a da nije DX11?
GTX295 se i dalje dobro drzi sa talasom novih kartica koje su izasle. Ono sto joj nikako nije naklonjeno:
- novu mozes naci samo repariranu (dakle nije nova,ali dobijas garanciju)
- polovne bas i nisu jeftine
- ko god je imao GTX295 je natezao do krajnjih granica jer je ta kartica i namenjena za takav krug korisnika
- kartica trosi dosta vise u odnosu na novije serije
Čini mi se da je velika potrošnja struje najjači argument da nekog odgovori od ovih kartica.
Ali ako postoji regularna dvogodišnja garancija i kupuje se od firme,
zašto da ne uživati u jednoj od najbržih kartica i dalje na tržištu,
ako koštaju manje od 140 evra.
Čini mi se da je velika potrošnja struje najjači argument da nekog odgovori od ovih kartica.
Ali ako postoji regularna dvogodišnja garancija i kupuje se od firme,
zašto da ne uživati u jednoj od najbržih kartica i dalje na tržištu,
ako koštaju manje od 140 evra.
Repariranim karticama garancija je 1 god.
Zar ne bi trebalo da bude 2 godine?
Neki lik je prodao danas na limundu novu gtx 295 gainward i kad sam ga pitao,jel garancija 1 godinu posto je od gainwarda,on je rekao da je pre bila 1,ali je od nove godine po novom zakonu 2 godine garancija...a ja blage veze nemam kakav novi zakon ?
to se odnosi na sve proizvodjace da je garancija 24 meseca umesto dosadasnjih 12 meseci na vecinu proizvoda,to je zakon o zastiti porizvodjaca koj ije nadopunjen novim stavkama.
Medjutim nisma siguran da se to odnosi na reparirane primerke nikako,jer i u ono vreme dok su bili aktuelni imali smo grafike sa 2 ili vise godien garancije,pa se ipak na reparirane davalo samo godinu dana.
@nikolam dobro ti je razmisljanje ja sam od prosle godine vlasnik gtx285 grafike,i da mi niej jakon napajanja a i cene po kojoj sma je dobio sumnjam da bi je uzimao,mada mene mnogo ne interesuje dx11 a verovatno i jos mnogo njih na ovom forumu.
water wizard
7.3.2011, 17:26
što se tiče garnacije, pretpostavljam da garancija od 2 god važi samo ako je kartica kupljena posle nove godine, a što se tiče grafičke ona je malo zastarela, ne podržava dx11, mnogo troši i kao što rekoh malo je starija generacija. Prednosti su joj što ima veliku snagu, pa može da računa brzo.. mada eto nije ni nova nego reparirana.
Jako napajanje + grafička i cena ispadne prevelika, a treba dodati i račun za struju posle
Na repariranu robu je nemoguce dati garanciju od 2 godine jer nije nov proizvod. Kako je ovo regulisano nemam blage,ali cisto sumnjam da ce neko da da toliku garanciju na ovakav proizvod
Kod repariranih grafičkih kartica nikada neznaš na čemu si jer je teško utvrditi da li je istu reparirala fabrika ili neko fizičko lice u rerni na 200 stepeni C.:kreza:
^ da,jos kad uracunamo da je ovo "dvoglava" kartica,sansa da nesto podje vrlo lose se duplira
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.