Prikaži potpunu verziju : Evro se topi a baba se češlja...
MacGruber
17.12.2010, 11:23
Lepo su dizali cene računarskih komponenti zadnjih par meseci i to munjevito pod izgovorom vrtoglavog rasta kursa evra.. ajde da ih razumemo, ali zadnjih nekoliko dana evro je pao za skoro 4 dinara i imaće dalju tendeciju pada kako kažu ali cene ostaju iste...
Ova tema bila je otvorena u sobi "Javne rasprave" ali joj tu u stvari nije mesto. Javne rasprave su po definiciji nešto što organizuju državni organi pre donošenja neke odluke od javnog interesa. U ovom slučaju, nažalost, mi možemo da raspravljamo, i da se ne slažemo, i da pljujemo vlast, al' nam ništa ne vredi jer je odluka već doneta. Ne kažem da je nebitno i nepotrebno izražavati svoje (drugačije) mišljenje o odlukama vlasti, ali se to ne zove javna rasprava.
Zato je tema premeštena ovde, gde joj možda nije baš pravo mesto, jer je Brbljaonica nekako postala sinonim za neozbiljnije i neobaveznije rasprave. Porazmislićemo o otvaranju neke nove sobe gde bi se raspravljalo i iznosila se mišljenja o nekim odlukama vlasti koje su u vezi sa IT sektorom, koji je glavna tema ovog foruma. Do tada, ovakve teme ostaće u Brbljaonici.
Hvala na razumevanju.
Levčanin
17.12.2010, 17:19
hm... to je neverovatno šta ovi naši rade... mada mene čudi i joše jedan fenomen, mozda će neko umeti bolje da objasni . Zašto na zapadu u ovo vreme ima puno rasprodaja gde se IT tehnika bukvalno razgrabi po radnjama po ogromnom pospustu a kod nas toga nema ni u najavi ?
Ko je kriv? Monipol , EU, Delta, vlada, vanzemaljci ili svetska zavera protiv Srbije:confused:
hm... to je neverovatno šta ovi naši rade... mada mene čudi i joše jedan fenomen, mozda će neko umeti bolje da objasni . Zašto na zapadu u ovo vreme ima puno rasprodaja gde se IT tehnika bukvalno razgrabi po radnjama po ogromnom pospustu a kod nas toga nema ni u najavi ?
Ko je kriv? Monipol , EU, Delta, vlada, vanzemaljci ili svetska zavera protiv Srbije:confused:
Zato sto su postavljeni kako treba, sto imaju srednju klasu sto imaju bogate koji kupuju kad niko to ne radi...
A gde smo mi u toj prici?!
Mi smo boranija i to ona prezrela sa koncem!!!
Pa na zapadu(odmah da pojasnimo u 99% slucajeva se misli na SAD)....Ali nije tako u celom svetu.A ako nije u celom svetu zasto bi bilo i kod nas.Mi smo uvek poslednji u necemu sto bi pomoglo narodu.Ja sam recimo 2GB rama pre 2 god(prosle godine,ali ova je skoro zavrsena) platio 1700 dinara.Hteo da zamenim sledece godine 1GB rama sa 2GB rama(odnosno da kupim jos 2 GB a da izbacim 1GB sto sam imao od ranije jer mi je stara maticna imala 2 slota za ram,a mislim da i nova ima,nije cak ni to poenta) skupim lepo 1700 dinara,odem do prodavnice racunara i ostalnog hardwareovskog smeca kad ono imam sta da vidim,cena 2700 din.Kontam ako evro skoci,ali ne za toliko da nesto poskuplja za 1000 din, a pre toga kostalo 1700.I sad evro lepo pada,ali cena na taj ram koji i dalje zelim da kupim je 2700 din.A nema sansi da cu tolike pare dati za 2GB rama,mogao bih bolje napajanje da kupim....Nv 3D naocare u Uzicu skocile sa 27000 din na 33000......ma smesno.
Marti Misterija
17.12.2010, 20:04
...ali zadnjih nekoliko dana evro je pao za skoro 4 dinara i imaće dalju tendeciju pada kako kažu ali cene ostaju iste...
I sve bi to bilo lepo samo da evro vec u ponedeljak nece da ojaca u odnosu na dinar za 1,25 dinara.
Toliko o daljoj tendenciji pada evra/jacanja dinara.
Lich_king2
17.12.2010, 20:19
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=17&nav_id=480047 Ko ovde moze da bude normalan?:mad:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=17&nav_id=480047 Ko ovde moze da bude normalan?:mad:
Lepa slika. Banana država.
Успут, Евро је ВЕЋ ојачао, купио вечерас по 105,50.
MacGruber
18.12.2010, 11:30
pa to je jucerasnji kurs i opet je za 4 dinara nizi nego sto je bio, a on se ne menja inace vikendom, stoji do ponedeljka takav.
Marti Misterija
18.12.2010, 12:39
Kako bre "opet je za 4 dinara nizi nego sto je bio"? Kad je to evro bio 109,5 dinara u menjacnicama (ne pricam o bankama)?
Btw. to nije jucerasnji kurs, to je fakticki zbog kursa od ponedeljka gde ce evro da bude jaci za 1,25 dinara a koji je objavljen u petak posle 18:00 casova, ali su naravno poceli u menjacnicama da primenjuju vec od petka uvece cim su videli novi kurs.;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.