PDA

Prikaži potpunu verziju : nisam znao gde da pokrenem thread....

Retardinjo
17.12.2010, 1:48
... pa sam krenuo ovde.
Unapred se izvinjavam ako sam pogreshio i molim admina da me "prebaci" na pravo mesto.
Ovako, dok sam imao xp i core to 2 i 2gb rama i nvidia gts 8800 nisam imao nikakav problem sa igrama, chak i sa ovogodishnjim igrama.
Pre par dana sam kupio bruka komp, i7 950, 12 gb rama, nvidia gtx 580, i instalirao sam win 7 ultimate.
Prvi put mi se pojavio problem sa instaliranjem igara, neke hoce da se pokrenu, neke nece, onda pokrenuo sam Singulatity koji na momente ima freez od par sekundi(dok mom bratu na pomenutoj 8800 ide fino).
Ok ondasam instalirao poslednji directX ali se nishta nije promenilo, pa sam malo u zbunu

Any help?
Kapiram da je win ali nikad se ne zna. Ah da ploch asus x58 sabertooth

M

ivanza
17.12.2010, 9:55
Da li si prilikom kupovine tog bruka kompjutera imao potrebe da menjaš i napajanje ?

MacGruber
17.12.2010, 10:13
-Za tu konfiguraciju minimum je neko brendirano napajanje od 650W.
-Nadam se da si formatirao sistem posle ubacivanja novih komponenti i da si stavio 64bit OS
-12gb rama.. nadam se da nije zbog igrica samo? :)

Retardinjo
17.12.2010, 12:13
Da, uzeo sam i dobro chifteck napajanje od 750w(sinoc sam proverio zagrevanje procesora, grafike i ostalih komponenti i od prilike sve su na 50%)

Sve, formatirao, 64bit os, a memoriju sam zbog ps-a najvishe jer radim u njemu dosta:)(chak mozda uzmem i josh malo memorije)

M

MacGruber
17.12.2010, 16:06
A jel te samo Singularity zeza ili generalno problem u 3d aplikacijama?
Ta masina je stvarno zverinjak a Chief ako nije turbo serija.. ne znam.. Treba istesirati sve redom ako ti je problem ucestao.

Retardinjo
17.12.2010, 17:39
Pa na primer Fallout new vegas puca na loading screen-u, dok opet kod mog brata radi, CoD black ops je imao malo "shtucanja" koliko se secam.
Neke 3d aplikacije nisam koristio, max, maya isl.

Naoajanje je Chieftec CFT 750-14cs

M

Retardinjo
18.12.2010, 2:43
Najnovija stvar koja se desila da mi je igra pukla u sred igranja(windows prijavljuje greshku) i to je avantura Gray matter, koja chak i nije toliko zahtevna igra(istu greshku je pokazivao i kada je fallout pucao)

Ne kapiram, drajveri??

M

water wizard
18.12.2010, 3:55
pa jel si instalirao najnovije sa nvidia.com ?

Retardinjo
18.12.2010, 4:58
E ovako, malo sam se proshunjao po nvidinom forumu i izleda da gtx 580 ima mali problem sa driverima, neke igre hoce da rade a neke ne(Crysis npr pravi problem), dok to ne reshe najbolje reshenje su 262.99 drajveri(nisu poslednji ali rade :) )

Fallout sada radi na ultra high, i izgleda prelepo, ali moram da probam metro, crysis i josh par nekih igara da bih bio siguran da je problem reshen

M

edit: Ne znam shta se desilo, sinoc je sve lepo radilo, jutros kada sam upalio komp igre ponovo pochele da pucaju

Neka ideja?

josh jedan edit: skinup sam ponovo drajvere sa Driver Sweeper-om i stavio 263.09(poslednje nvidia drajvere) i posle restarta sve je lepo radilo(kao i sinoc) ali posle drugog restarta opet je sve pochelo da puca!!

M

Retardinjo
19.12.2010, 14:44
Nema pomoci? bump

M

Retardinjo
21.12.2010, 0:11
Ok, problem je bio lakshi nego shto sam mislio, greshka je bila u loshoj instalaciji operativnog sistema.
Sada je sve ok, radi kao podmazano.

Josh jednom hvala na pomoci i savetima

M