PDA

Prikaži potpunu verziju : Elephant Antics


Willy
16.12.2010, 14:56
Jel igrao neko ovo ?

http://gameblobs.blogspot.com/2010/12/cjs-elephant-antics.html

Kao mali sam je cepao ali nisam mogao daleko da stignem. Danas vidim da se medju komodorovskom zajednicom tretira kao "izgublljeni klasik" koji je redefinisao žanr. Nisam siguran da je igra to bila, preteška je.

Oggy
16.12.2010, 17:16
Naravno, C J's Elephant Antics ili tako nekako. Igrao sam je u poznim godinama igrackog staza na c64. Uprkos tome, moram reci da je igra bila veoma osvezavajuca, konacno prava platforma koja je jako lepo izgledala. Nazalost ne secam se puno, slonce je otvaralo kisobran kada je padalo sa vece visine, bilo je dosta skakutanja, valjda i pored Ajfelovog Tornja. Cak je ta mapa bila u SK cini mi se. Nazalost, mislim da je igra bila razbijena po nivoima pa ne znam da li sam ih imao sve. Sada sam malo bacio pogled na tvoj tekst, u zurbi sam pa ne mogu sve da citam - ali ne secam se da li je igra bila teska. Gianna, Terry, Ghosts'n'Goblins, Green Beret itd. ostaju najbolje platforme (mozda ne idu bas sve ove igre u isti kos ali ajde..)

Takodje secam se kada sam bio kod "pirata" u zvecanskoj, da je valjda bila i verzija za DOS (?), ali sam ja hteo neku potpuno novu igricu :)

Willy
16.12.2010, 17:25
Da, koliko sam ja cuo postoji i DOS verzija ali ja sam igrao iskljucivo c64 verziju. Igra je imala 4 nivoa, tako da znas ako si ih imao toliko razbijenih, presao si je celu :)

Naravno, klasik je klasik.

Covenant
16.12.2010, 18:27
Igrao sam ovo na C64
Iskreno, meni nije bila nista posebno - igra nije losa, ali nije ni nesto naj, da kazes solidno :)
Zadnji nivo je bio specifican - trebalo je savladati lavirint u dzungli, neki zidovi su bili prohodni a neki ne i trebalo je dosta upornosti da se savlada jer su svi zidovi izgledali isto - tj "prohodni" zidovi nisu nicim bili naznaceni
Sve u svemu - tipicna Codemasters platformica koje su se pocetkom 90tih doslovno stanocvale na kilo :D

Willy
16.12.2010, 18:50
Meni je taj Codemasters uvek bio sinonim za mediokritet u igrama. Nit je top kao Blizzard, nit je dno kao Lgn.

DeCoy
16.12.2010, 23:26
Da si ti živ i zdrav Codemasters je pravio igre da boli glava i pre nego što su ovi iz Silicon & Synapse znali gde se nalaze.

Uopšte nije toliko teška ja sam sa ortakom u paru bez problema i bez trenera prelazio celu disketnu verziju. Verovatno zato što sam napamet znao gde se šta nalazi. Uz Džajanu, Terija i Hard & Heavy definitivno najbolje što C64 može da ponudi od platformica (disclaimer: Creatures ne svrstavam u ovakav tip platformi).

BTW igra ima i nastavak CJ in the USA.

@Covenant

Ovo NIJE tipična CM platforma, jer je tipična CM platforma imala jednobojne sprajtove, redovno crnu pozadinu sa isto tako jednobojnim predmetima na njoj.

Willy
16.12.2010, 23:37
Pa? Nisam govorio o hronologiji nego o mediokritetnosti.

A što se težine tiče, mislim da svako ko je odigrao više od dve platforme na c-64 i onda pusti ovo znaće o čemu pričam. A tebi i tvom drugaru svaka čast :tapsh:.

Nash Knight
17.12.2010, 0:26
Ja sam to video samo na DOSu i tad mi nije delovala preterano zabavno. Svideo mi se koncept ali nisam je igrao nesto.