Prikaži potpunu verziju : Umrežavanje Windowsa 7 i Linuxa Ubuntu 9.04
Imam windows 7 na desktopu i linux ubuntu 9.04 na laptopu.Ali pitanje je da li je moguće da njih umrežim(delilm podatke itd) ali na desktopu mi se pokvario admin password i sad sam na public mrezi. hoće li neko da mi pmogne molim vas:n_klanja::n_klanja:i administrator je zaboravio password
unapred hvala:ciao:
Da bi mogli da se dele fajlovi i da jedan kompjuter "vidi" drugi kao da su u pitanju dva Windowsa, na Linuxu mora da se konfiguriše i pokrene paket koji se zove Samba. Postoje grafičke alatke za podešavanje toga, a ako paket ne postoji na računaru, mora prvo da se instalira.
Dakle, nije ti potreban admin password na Windowsu (a to i nije teško srediti, ima na Netu alatki za to - nareže se imidž na CD, butuje s njega i on "reguliše" password). Veći ti je problem da instaliraš (ako treba) i konfigurišeš Sambu na Linuxu, i onda će se računari videti. Za Sambu, u principu, moraš da napraviš i konfigurišeš (bar) jedan direktorijum za šerovanje.
Ovo ti sve pričam teorijski, najbolje bi bilo da ti to neko odavde objasni ili da potražiš na Internetu objašnjenje za tvoju verziju Linuxa i grafičkog okruženja.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.