PDA

Prikaži potpunu verziju : Ati 3xPCI-E slota

Dusan Despotovic
14.7.2006, 18:12
Sa svojim šifrovanim nazivom RD600 ovaj čipset će imati ni manje ni više nego tri PCIe 16x portova. Kao što većina korisnika do sada zna, kompanija ATI želi dosta da postigne sa onim što ova kompanija naziva physics. Najviše od svega planiraju da navedu korisnike da kupe tri grafičke karte za njihov računar. Dve grafičke karte će imati jaku cenu dok će treća biti povoljnija. Naravno, sve zavisi od onoga što želite budući da najbolji ATI physics dolazi sa najboljom ATI grafičkom kartom. RD600 čipset će podržavati Conroe, Intel Core 2 Duo CPU i očekuje se u sledećih nekoliko meseci.
Gde ce im dusaaaaaa:a_whistli

tomas
14.7.2006, 21:15
koje cemo imati nikada:n-cc2:

Mean_Machine
28.7.2006, 22:25
Eh.
Stvarno je dobra ideja, ali koliko ce da kosta ta ploca sa 3 PCI-E? Pa obican 2 X PCI-E je skup za nase uslove ali ova nova ploca bi mogla da snizi cenu SLI i Crossfire plocama.

Inace ne svidja mi se sto ATI pominje X1600 kao karticu za fiziku umesto X1300(jeftini su)

Nego sta je sa 2 X PCI-E plocama?

Koliko sam shvatio ATI fizika ce raditi i na 2 X PCI-E plocama.
To bi tek bilo odlicno za gejmere, jedan Radeon X1600XT i jedan X1300, bi bili vrlo dobra kombinacija za prosecnog Srbina:alealeee: .
Ove dve karticu su jedva nesto skuplje od kartice za fiziku.

Ali ako ATI kaze da je minimum za fiziku X1600 mi Srbi nema sta da trazimo:mad: .
I kakvo je to glupiranje sto jaca graficka jaca fizika? Koliko je stvarno jaka ta famozna kratica za fiziku (koliko miliona tranzistora i koliko memorije ima)? Mozda gresim ali cini mi se da bi X1300 radio fizicki posao bez frke, i kakvu zahtevniju fiziku ocekuju u narednim igrama:eek: ?

Atila
29.7.2006, 0:26
Као прво док то ''заживи'' X1600 ће коштати кол'ко X1300 сада, а вероватно и мање, као друго обични корисници неће то масовно користити, као и CF, барем не у скорије време.

voodoo_
29.7.2006, 10:09
Kao treće, to će sve da vuče struju kao šporet i teži 10 kila u ogromnom kućištu, i pritom se dere kao nenormalno, a onda se gubi sva draž igranja...

.pex
29.7.2006, 13:47
Pre bih rekao Ati -3xAMD slota.

Mean_Machine
29.7.2006, 15:13
Као прво док то ''заживи'' X1600 ће коштати кол'ко X1300 сада, а вероватно и мање.

E toga se nisam setio.Slazem se da ce X1600 biti isto sto i sada X1300.
Nego hoce li te trigraficke ploce oboriti cenu dvografickim plocama?
Posto u tom slucaju mozemo koristi jeftine dvograficke ploce u kombinaciji grafcike srednje klase(za grafiku) i graficka nize klase(za fiziku). Uvek mozes da kupis jednu pa ako ti treba druga otvori novcanik :D

Djordje81
29.7.2006, 15:24
Каква ће побољшања донети та карта за физику?:confused:
Aко тако наставе кућишта ће да постану величине ормана, а хладиће
се течним азотом!!! :eek: :mad: :n-cc2:
А, цена око 2500 евра:paranoia:

Atila
29.7.2006, 15:35
Каква ће побољшања донети та карта за физику?:confused:

Као што јој и име каже, она ће преузети калкулацију физике од процесора што ће развојним тимовима омогућити да развијају игре са далеко реалнијом физику у односу на које ће и HL2 изгледати смешно.

Aко тако наставе кућишта ће да постану величине ормана, а хладиће
се течним азотом!!! :eek: :mad: :n-cc2:
А, цена око 2500 евра:paranoia:
Немој да се трипујеш као Kuzma пре пар бројева :D
Такве процене су претеране поготово што се већ прича о интеграцији CPU+GPU+chipset што значи да ћемо највероватније већ у следећој декади имати компјутере величине Mac Mini који ће бити бога питај кол'ко бржи од садашњих.

Djordje81
29.7.2006, 15:49
Немој да се трипујеш као Kuzma пре пар бројева :D
Такве процене су претеране поготово што се већ прича о интеграцији CPU+GPU+chipset што значи да ћемо највероватније већ у следећој декади имати компјутере величине Mac Mini који ће бити бога питај кол'ко бржи од садашњих.

Ако дотле PC опстане и светом не завладају конзоле!

Atila
29.7.2006, 15:53
Ако дотле PC опстане и светом не завладају конзоле!
PC као такав ће наравно опстати, друго је питање да л' ће опстати као gaming платформа.

Rocker
29.7.2006, 17:42
поготово што се већ прича о интеграцији CPU+GPU+chipset што значи да ћемо највероватније већ у следећој декади имати компјутере величине Mac Mini који ће бити бога питај кол'ко бржи од садашњих.
Pa i red je bio! Mislim i sad nije bolja situacija: Kupiš ploču sa ATI čipsetom, moraš i ATI grafičku ako hoćeš crossfire, kupiš nForce i moraš nVidia grafičke ako hoćeš SLI. CPU skoro da nije ni potreban današnjim gamerskim mašinama, uvode taj famozni PsyX (ili kako se već piše) koji će da dodatno rastereti CPU. I Čemu onda CPU? Evo ATI razvija grafičke koje će da rade deo posla CPU i u 2D radu.

Atila
29.7.2006, 19:52
Pa i red je bio! Mislim i sad nije bolja situacija: Kupiš ploču sa ATI čipsetom, moraš i ATI grafičku ako hoćeš crossfire, kupiš nForce i moraš nVidia grafičke ako hoćeš SLI. CPU skoro da nije ni potreban današnjim gamerskim mašinama, uvode taj famozni PsyX (ili kako se već piše) koji će da dodatno rastereti CPU. I Čemu onda CPU? Evo ATI razvija grafičke koje će da rade deo posla CPU i u 2D radu.
Кол'ко год растерећен систем био не може радити без CPU-a :p

Brane
29.7.2006, 20:14
Mora neko i da kucka nesto u Word-u :D :dzavo:

Rocker
30.7.2006, 1:44
Кол'ко год растерећен систем био не може радити без CPU-a :p
Naravno, ali će se njegova uloga svesti na manju od Northbridge-a ako se ovako nastavi!

Brane
30.7.2006, 20:17
U pa nije valjda da ce uskoro ovo biti FORUM SVETA KONZOLA :D :aplauz: :eek: . Bas interesantna rasprava znaci odemo do nekog dilera za novu konfiguraciju i kazemo dajte mi molim vas dve x1600 za fiziku hm moze i dve x1900 za grafiku a da ima li popusta na kolicinu :rofl: :rofl: . Mislim bezveze sta ce nam trebati XXXXX kartica za jednu igru ja se iskreno odricem narednog nastavka ElderScrolls-a :( :( !!!!!!!