PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa fps-om

Rohirim
2.12.2010, 14:56
Pozdrav,
Vec duze vreme vodim bitku sa povecanjem fps-a u nekim igrama ali i dalje je rezultat daleko u njihovu korist. Probao sam sam sve od odlazenja na pumpu i kompresorom ciscenja prasine sa hladnjaka i coolera do kupovine 2-3 coolera kako bi spustio temperaturu jer sumnjam da mi se graficka pregreva (nema svoj cooler, samo resetku), preko updatovanja directX-a i drivera za graficku ali nista, problem je i dalje tu...
Moja konfiguracija:
Abit IL-8
Pentium 4 EE 3,2 Ghz
Asus x1600 pro ddr2 (256mb)
2gb ram
Monitor 19" (1280*1024)
Koristim windows 7 x86 32 -bit

Za sada najvecu krivicu prebacujem na graficku ali ne zelim da bacim pare na graficku a da mi problem ostane..

Nadam se da mozete da mi pomognete. ukoliko imate nekih pitanja o konfiguracije just shoot

Unapred hvala!

Mare 95
2.12.2010, 15:13
pa brate stavi win xp i ima da skoci fps.

MacGruber
2.12.2010, 15:17
a koji je tvoj konkretan problem?

konfiguracija ti je jako slaba da bi igrao neku iole noviju igru.

jedino mozda pes 11 u nekoj manjoj rezoluciji.

od te kupovine 2-3 kulera (20eur) mogao si da dodas jos 20eur i da uzmes neku dual core kombinaciju + ddr2.. bacio si pare samo.

Rohirim
2.12.2010, 15:59
pa brate stavi win xp i ima da skoci fps.

Da, razmisljao sam da vratim vratim Xp i verovatno cu na kraju to i da uradim..

Rohirim
2.12.2010, 16:04
a koji je tvoj konkretan problem?

konfiguracija ti je jako slaba da bi igrao neku iole noviju igru.

jedino mozda pes 11 u nekoj manjoj rezoluciji.

od te kupovine 2-3 kulera (20eur) mogao si da dodas jos 20eur i da uzmes neku dual core kombinaciju + ddr2.. bacio si pare samo.

Problem je samo u WoW-u i Pes 2011 gde mi fps nije zadovoljavajuci a mislim da bi trebao... A ne igram novije igre jer znam da nemam dobru konf. za to..
Kuleri me nisu izasli 20 eura, zapravo mnogo manje..

Beagle
2.12.2010, 16:17
To je i dalje procesor sa jednim jezgrom (nikako dual core), koji moze da izvrsava dva thread-a odjednom (tj. samo neke operacije u multitredingu, ne sve).

Negde od toga ima koristi (npr. muzicka produkcija, gde je softver dobro SIMD optimizovan), ali uglavnom ne pravi razliku prilikom igranja...

starx
2.12.2010, 16:25
I jedno jezgro i matora arhitektura, dobro se secam testa Pentiuma dvojezgreni 3.2Ghz i Core2duo na 1.6Ghz kada je core2 imao 10%-20% veci fps u igrama a tek je druga prica sto se klokovao kao lud....

Nazalost sve je to kompletno slabo, jedino starije igre...

MacGruber
2.12.2010, 16:32
Problem je samo u WoW-u i Pes 2011 gde mi fps nije zadovoljavajuci a mislim da bi trebao... A ne igram novije igre jer znam da nemam dobru konf. za to..
Kuleri me nisu izasli 20 eura, zapravo mnogo manje..
Pazi W7 ce ti pojesti dobar deo rama kako sistemskog tako i grafickog a procesorski ce vise da ti optereti pozadinskim procesima nego recimo XP.

Ti bi trebao da instaliras TinyXP koji je olaksan od silnih gluposti i pozadinskih procesa, mali je lagan i prosto leti i u kombinaciji sa poslednjim drajverima mislim da bi bez problema terao PES 11 u 1024x768. To ti je moj savet.

Rohirim
2.12.2010, 18:03
Da, mislim da cu da vratim XP, hvala na savetima...
Jos jedno pitanje, koliko bi pomoglo da uzmem neku noviju graficku?
Ili jednostavno se treba razmisljati o novoj kupovini..

unique93
2.12.2010, 18:13
treba da se razmislja o novoj kupovini :D

Sass Drake
2.12.2010, 20:47
Pokušaj da u Power Options podesiš na High Performance umjesto na Balanced.

Rohirim
6.12.2010, 1:42
Ja samo da javim, stavio sam windows XP i sad je sve u redu :)

Hvala vam svima na savetima i utrosenom vremenu!