PDA

Prikaži potpunu verziju : Moj put

Zoran Dojkic
3.12.2005, 18:05
Ekspiriens d best - Lajte kere Jakobsfelda

Volim da slušam onu finu tetu što kaže "Velkam tu Majkrosoft Vindovs Eks Pi, ekspiriens d best". Ima divan glas. Slušao sam je mnogo puta, dok nisam pronašao Norton Gost 2003.
Nema tog tvik ui-ja koji će vratiti Vindovs u početno stanje posle instalacije nekoliko desetina programa sa CD-a iz nakog časopisa, nabavljenih od komšije, skinuto sa mreže po preporuci iz nekog drugog časopisa, ili kupljeno na Buvljaku. Koja je to budala, koja će sve do čega se dokopa, odmah da instalira i isproba i odluči šta ide u stalnu postavku, a šta vidi na svom računar treći put: prvi, poslednji i nikad više. Jednog takvog kompjuterskog stručnjaka viđam svaki dan u ogledalu.
Jedini način da dođete do dragocene zbirke upotrebljivih programa, koja u mom slučaju staje na dva DVD-a, je da sve do čega se dođe, mora da se i isproba. Pored ta dva diska sa desetak gigabajta programa, u obaveznu zbirku ulaze i samostalni diskovi: Vindovs Iks Pe, Linuks Knopiks, Linuks Mandrak i neki programi za Vindovs koji ne mogu da krenu iz Alkoholovog virtual drajva. To su Atlas 98 i enciklopedije Britanika i En Karta, koje se instaliraju sa više diskova u nizu. Igrice nećemo više spominjati u ovoj priči.
ceo tekst na:
http://blogs.cjb.net/zorand

mmilos085
4.12.2005, 2:17
Brate...nema ko nema klekciju programa na 2 DVDja... ja imam licno 3 i isto tako volim sve da probam, pa sta...
A to da nista nece vratiti original stanje VIDNOVSU tu si upravu.

zvucnjak
4.12.2005, 2:43
Pa sta ces, i ja tako isprobavam isprobavam, pa kad isprobam onda lepo format diska pa onda instaliram samo ono sto mi treba.....

urke
4.12.2005, 12:31
A zar nije jednostavnije deinstalirati te programe i igre koje su testirane?

3dM@niak
4.12.2005, 16:10
da, tako ja mucim mashinu Install/uninstall... al vec pocinje da kuva... mora tu jedan FORMAT da padne... :(

Johny Atos
5.12.2005, 1:15
Pa ja prosto obozhavam da uzmem cd-ove & dvd-ove iz chasopisa i isprobavam programe. I obichno nema problema, a i kad ih bude format mi zaista nije teshko da radim. A obichno ih ne bude. :D

Proxima
10.12.2005, 15:08
OK, tačno je da smo svi mi pomalo "majmunčići" i da volimo da vidimo kako radi svaka glupost na koju naletimo ... ali na kraju krajeva, pa šta?

Mislim, PC koji imam i služi mi da na njemu radim, da se zabavljam, učim, itd ... ne vidim šta dobijam operativnošću netaknutog WINDOWS-a, ako tu nemam nijedan software koji mi treba ili mi bar mislim da treba ...

U svakom slučaju svakih nekoliko meseci sledi onih 2-3 sata kada rušimo "sneška" pa onda ispočetka ...

Bokile
12.12.2005, 0:58
Valja SVE probati,i zadrzati ono sta radi i sto bi bilo korisno...
U tom slucaju treba nabaviti dobar Registry cleaner i cesce defragmentirati masinu...
Uzmi moj slucaj,3 godine nisam rusio sistem,Windows se dize za 25 sekundi,a nemam ni jednu jedinu greskicu...
Pozdrav