PDA

Prikaži potpunu verziju : Pomoć oko povratka podataka

dzaba
26.11.2010, 13:41
Radim u jednoj firmi kao informaticar. Reinstalirao sam windows na jednom racunaru ali sam prethodno izvukao podatke uz pomoc raznih programa jer je sistem bio mrtav kada mi je racunar donesen. Podatke sam povratio pomocu programa GetDataBack ali mi se javio drugi problem posto su to vecina wordovi dokumenti koji su pisani cirilicom kada otvorim dokument pojavljuju se samo kockice ili razni drugi elementi. molim Vas pomognite mi kako da resim ovaj problem?

JohnnyNT
26.11.2010, 13:50
Jel' ti nudi onu opciju Encoding kad otvoriš fajl? Tu bi trebalo da izabereš Windows 1251 (Central European) ako se dobro sećam.

VojaM
26.11.2010, 18:30
Central European je 1250, moliću lepo ;)

Inače, Wordovi dokumenti pisani ćirilicom mogu posle reinstaliranja Windowsa postati nečitljivi jedino ako su pisani nekim "budženim" fontom koji na reinstaliranom Windowsu više ne postoji.

Dakle, Džaba, nadam se da imaš na poslu još koji kompjuter, pa protrkeljiši fontove i vidi koji se koristi za Word i ćirilicu i onda instaliraj te fontove na problematični kompjuter.

Druga mogućnost je da su fajlovi oštećeni... ali u tom slučaju bi Windows najverovatnije prijavio grešku.

dzaba
29.11.2010, 11:14
Kada pokrenem document trazi mi encoding, nudi mi windofs default, MS-DOS, i opciju da biram razne central europen, western, greek, japanese, korean cirilicu neku ... ali nigde nema 1250, i koju god opciju da izaberem opet kockice. Ali cudna stvar nazivi dokumenta su takodje na cirilici i on ih je super prepoznao bez greske, a unutrasnjost dokumenta nista sa nicim. Imate li jos neku ideju?

JohnnyNT
29.11.2010, 13:18
A utf-8?

dzaba
29.11.2010, 15:30
Opet nista, ostaje mi jedino da ponovo probam sa nekim drugim recover programom da izvucem podatke pa onda da probam

Shonkas
29.11.2010, 16:09
Opet nista, ostaje mi jedino da ponovo probam sa nekim drugim recover programom da izvucem podatke pa onda da probam

Recover My Files :qliranje:

JohnnyNT
29.11.2010, 17:58
Pokušaj i sa Recuva.

Djed Božičnjak
29.11.2010, 23:03
Znam da saveti tipa "probaj sa ovim, probaj sa onim" na kraju deluju beskorisno, ali probaj sa MiniTool Power Data Recovery (http://www.powerdatarecovery.com/). Besplatan je za kucne korisnike i zaista je dobar. Mene je u dva navrata spasio. Ne kazem da Recuva i drugi programi nisu dobri, i sam sam ih koristio, ali mi je ovaj, koji preporucujem, bio ubedljivo najjednostavniji za koriscenje i snalazenje, a i neverovatno je sta sve moze da vrati u zivot.

dzaba
2.12.2010, 14:09
Pokusavam i dalje hvala puno, rezultat javljam cim zavrse programi

JohnnyNT
2.12.2010, 20:58
Sad mi palo na pamet, dok sam čačkao oko nekog programa na ruskom kod kog se nisu prikazivala ruska slova.
Jesi pokušao da ideš na Start>Control Panel>Regional and Laguage Options>Advanced>Serbian Cyrilic.