PDA

Prikaži potpunu verziju : LAN PRINTER problem ili ne?

phenom_81
25.11.2010, 19:14
Pozdarav braco forumasi :)
evo ga problem:
Printer cannon mf 4270 (ima lan i usb konektor)
postavka mreze:
5 desktopova( sa wireless karticama) , 4 laptopa i 3 macintosha.
Sve je vezano preko wireless rutera samo je stampac vezan na svitch koji je dalje vezan na ruter koji pusta net. stampac ima svoj fixni IP i na svakom kompu je instaliran drajver za njega , mapiran port i to je sve radilo mesecima...e sad od juce on jednostavno ne prima naredbe za stampu tj. primi naredbu od jednog kompa bilo kog odradi je i tu stane....probao sam ping RADI ,probao sam pristup preko Web interfejsa - RADI, resetovao sam ga , palio i gasio ruter, kao i stampac, instalirao nove drajvere na 3 masine i dalje je isto...ne znam sta moze da bude....ako neko ima predlog nek pise .

Mario Pavićević
25.11.2010, 19:27
Najvise lici kao neispravna formater ploca, imao sam slican kvar na HP 2015 modelima, uredjaj primi posao, odradi par strana i zabode. Ukljucis ga i iskljucis i on nastavi. Ili ne primi posao uopste...razne kombinacije. Da li se preko USB-a ponasa isto?

phenom_81
25.11.2010, 19:34
u pravu si za prvi deo posta ....primi naredbu, odradi par strana i to je to samo stane i sve ostalo sto mu je poslato ne vidi dok ga ne upalis/ugasis ponovo....a za usb ne znam nisam probao :) pa pazi ako radi preko usb onda je resenje sherovati ga na jednoj masini koja mora da bude stalno upaljena jel tako

Mario Pavićević
25.11.2010, 19:47
Jeste, to bi bilo resenje, ali pod uslovom da i preko USB-a ne pravi isti problem, sto iz mog iskustva moze vrlo lako da bude slucaj.

phenom_81
25.11.2010, 19:51
pa videcu ali mislim da nece raditi ni tako ....sta mi je ciniti da se nije nesto probkalo sa drajverima ili sta vec...mislim da je problem poceo da se desava kad su 3 mekintosa usla na mrezu pa sam njima instalirao drajver za taj stampac ali radilo je normalno do juce sve....ne znam kako da resim problem sem da kupim novi stampac :)

phenom_81
26.11.2010, 19:04
ne radi ni preko usb-a , sve je bilo pogaseno,resetovano,reinstalirano i opet sam probao medjutim cvrc nije htelo....kupili smo novi stampac i sad sve radi :)

Mario Pavićević
26.11.2010, 19:08
Eh klasicno srpsko resenje :D Nema u servisu formater ploca za taj model pa ga zato niste popravljali?

phenom_81
29.11.2010, 19:56
ma jok nego je bilo hitno potrebno naci resenje a posto on nije radio odma smo pazarili drugi neki HP n1522m u lepo radi...a ovaj cemo da vidimo sta cemo sa njim .....:)