Prikaži potpunu verziju : Vesti ! :/
Beast Master
23.11.2010, 21:04
Evo upravo gledam kako na Rts-u pljuju screenfun kako su objavili novu horor igru Alisa u zemlji cuda. I jos je urednik sf-na jos dobio prijavu, jos ce nam zabraniti Cs,Gta i slicne :paranoia:
Beast Master
23.11.2010, 21:30
Nope, vise dodje kao "zabrinutost" roditelja cija deca predpostavljam imaju 10 god i kupuju screen fun, pa vide nasilne igre i od jednom odma zavist, bolest, tuzba, i ostale gluposti. A to su sve laici koji nemaju pojma o cemu se radi joooooj kako sam se iznervirao kako k*njaju :icon_evil :nov_mad2:
Nash Knight
23.11.2010, 21:36
Da, ovaj DRUGI deo igre je uzasan i unistice omladinu. Ne znam kako prvi nije uspeo.. Ali ocigledno je da je ovo velika vest, u rangu rata u Koreji, treba mu posvetiti maksimalnu paznju :facepalm
Sass Drake
23.11.2010, 22:52
Elem, Alice ima rejting M ako se ne varam što bi značilo da je samo +18 lica mogu kupiti (original) u prodavnici u uređenoj državi, ali kako u okruženju velika većina igre skida sa Interneta... :a_whistli
Izgleda da je neko htio samo da bude na televiziji po bilo koju cijenu, a što se tiče prijave mogu samo :rofl:. Ako je uopšte i podnešena, interesuje me po kom osnovu je podnešena. :rofl:
Velike se pare vrte u industriji video igara, tako da se ne morate brinuti o njihovoj zabrani.
Bathoryy
23.11.2010, 23:58
Hahahahahahahahaha. Da li su oni glupi ili se samo prave glupi, pitanje je sad.
Koliko k*njaju da je to strasno. :D
Lepo pise da igra ima rejtin M, sta hoce vise?!
EDIT: U inat, sad ce se svi vise zainteresovati za igru.
Evo upravo gledam kako na Rts-u pljuju screenfun kako su objavili novu horor igru Alisa u zemlji cuda. I jos je urednik sf-na jos dobio prijavu, jos ce nam zabraniti Cs,Gta i slicne :paranoia:
jel mozes da das link od vesti na sajtu?
Sass Drake
24.11.2010, 0:43
^Ovo je izgleda bilo uživo u programu.:kreza:
Evo ovo je link od vesti... (http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/800116/%D0%94%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA.html)
Beast Master
24.11.2010, 1:48
Evo ovo je link od vesti... (http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/800116/%D0%94%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA.html)
Thx za link, taj deo vesti krece od 19:58 ima sat na snimku pa premotajte :ciao:
Dobro, jesu stavili sliku Alise sa krvavim nožem na naslovnu stranu, gde je lako vidljiva i deci koja časopis ne kupe. Plus, SF očigledno ima ogromne slike namerno odabrane tako da upadnu u oči. Čestitamo, uspelo vam je. Sumnjam da se to može povezati sa slikama u bilo kojim drugim novinama (recimo SK) koje su 5x3.5 cm i jedva da se išta vidi na njima :D
Al' to svakako ne znači da roditelji koji deci od osam godina "kupe" GTA ili nešto slično nemaju nikakvu odgovornost i odjednom mogu da budu zaprepašteni nasiljem u "igricama". Uveren sam da bi bilo koja ozbiljna naučna studija dokazala 2 stvari: 1) mnogo više ljudi igra neobavezne igre nego visokobudžetne sa elementima nasilja i 2) ove prve su mnogo zaraznije i pre će dovesti do ispoljavanja nasilja u stvarnom životu (da ne nabrajamo primere majke koja je ugušila dete da joj ne smeta dok igra Farmville na FB i slične).
Ne znam koliko ima smisla reći "mora stav domaćih roditelja da se promeni u potpunosti"... kad znamo da se to neće desiti sve dok IT generacije ne postanu roditelji... oni će znati šta su igrali i žele li da njihova deca igraju iste slične stvari i u kom uzrastu.
Lich_king2
24.11.2010, 13:36
Zasto li iko vise komentarise ovu TV stanicu koja nije relevantna?
LoneWolf
24.11.2010, 14:20
Ovo je klasična popuna vremena kod nedostatka kvalitetnih stvari za emitovanje u vijestima - igra već ima rejting M (+18) što ogromna većina "dušebrižnika" ne zna ili ne želi da prihvati jer znaju da im djeca od -18 mogu kupiti cigarete na trafici, pivo u prodavnici, a što da ne i - skinuti igru s neta ili je kupiti u piratskom CD shopu gdje radi brkata baba kojoj je bitno samo da proda ono što ima...
"Brižni" roditelji i ostali se kriju iza moralističkih prava na cenzuru, zabrinutost za djecu i omladinu iskazuju brigom za igre koje igraju i trećerazredni časopis koji te iste igre opisuje, umjesto da posvete dodatnu pažnju vaspitavanju djece, prevenciji narkomanije i ostalih pošasti koje su odavno uzele maha.
Još malo pa će okriviti igre što im se klinci drogiraju (kriv je GTA 4 jer je Niku Belića predstavio kao "univerzalnog Srbina" pa se djeca "primaju" na to), pljačkaju trafike i kladionice (kriv je Rockstar Games, kriva je Mafia 2), tuku se na utakmicama (kriv je Pro Evolution Soccer zato što u igri NEMAJU priliku da se tuku pa se tuku na "pravim" utakmicama)... :facepalm:boodala::rofl:
Bottom line : ovo je Balkan, ljudi ovdje odavno nisu normalni.
Highlander
24.11.2010, 14:23
Ostavih komentar. :)
Što se tiče dotične vesti o igri, opet lupate gluposti. Kad se već ne razumete u IT i kompjutere, ne znam zašto se uopšte mešate i prenosite lažne i netačne informacije. Vi bi trebalo da ste ozbiljna kuća, utičete na hiljade života u Srbiji i sramota jedna da puštajući ovakve neproverene informacije plašite ljude i roditeljima dajete alibi zbog nevaspitanja dece. Alice: Madness Returns ima PEGI rejting 18, što znači da samo stariji od 18 godina mogu da je kupe, baš zbog tih eksplicitnih scena. A to što smo mi piratska zemlja, i što časopis prenosi slike koje je objavila kompanija koja proizvodi igru, za to nije kriv ScreenFun. Zvanični sajt takođe sadrži "krvave" slike, pa ipak mu može pristupiti svako. Možete proveriti i sami http://www.ea.com/alice. A za PEGI rejting sistem možete sami da se snađete valjda, umete da koristite računar za toliko?
LoneWolf
24.11.2010, 14:38
E nek' si im rek'o ;)
Sass Drake
24.11.2010, 15:46
Highlander, Možeš li dati direktan link za tvoj komentar na njihovom sajtu? Ja ga ne mogu naći.
Sledeci korisnik bi se zahvalio korisniku Highlander da moze:Epic Gamer
:D
Izgleda da su ti izbrisali komentar,posto nema nijednog ...
LoneWolf
24.11.2010, 16:51
Pa 'oćemo li ih spamovati dok ne objave bar jedan? :D
Mali Mrav
24.11.2010, 17:05
Imam neki ludi osecaj da je Microsoft i ovde umesao prste. Ko malo bolje prati vesti primeto je da u poslednjih mesec-dva MS krenuo u kampanju protiv piraterije, na b92 je u roku od mesec dana bila 5x skoro ponovljena (potpuno nebulozna btw) vest da Srbija gubi n radnih mesta i n dolara zbog pirata. Onda smo videli i razne emisije gde gostuju "eksperti" koji se zgrazavaju nad cinjenicom da postoji toliko piraterije u Srbiji, ide se cak toliko daleko da kazu da Srbija nece biti primljena u EU zbog piraterije:kreza: Ceo BG je oblepljen reklamama za Microsoft Win (bilbordi, autobusi), to je ona reklama "ma pirati su cao, skuplje me izadju nego original na kraju" ili tako nesto. Sve se ovo desava u kratkom vremenskom intervalu tako da mislim da je i za ovo zasluzan MS
But that's just my two cents
LoneWolf
24.11.2010, 17:23
Ceo BG je oblepljen reklamama za Microsoft Win (bilbordi, autobusi), to je ona reklama "ma pirati su cao, skuplje me izadju nego original na kraju" ili tako nesto. Sve se ovo desava u kratkom vremenskom intervalu tako da mislim da je i za ovo zasluzan MS
Pirati su bezveze a original je (sudeći po njima s reklame) jeftiniji? :eek:
Dakle jeftinije je dati 100 evra za Win7 ultimate original ili 100 dinara za prazan DVD uz par sati skidanja s torenta za istu stvar? :eek::boodala:
Takođe, jeftinije je plaćati godišnju licencu za Kaspersky po 40-50 evra nego skinuti 100 ključeva u rar fajlu? :facepalm
Sve bi to bilo u redu da svi na Balkanu imamo plate po 10 000 evra ali ČAK NI TADA masa ljudi ne bi davala pare za originalan softver, igre, muziku itd. nego bi skidali s interneta jer je opšti "džabaluk" ukorijenjen u narodu koji gleda da uštedi gdje god može. :ciao:
Evo je ta vest (http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/800156/%D0%90%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B0+%D1%83+%D0%B7%D0%B5 %D0%BC%D1%99%D0%B8+%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%99% D0%B0.html), ali pise 0 komentara... :)
gluposti
Sass Drake
24.11.2010, 17:47
^Što se tiče Kasperskog, živce izgubiš dok ne nađeš neki koji nije na crnoj listi i nakon par dana, opet ih gubiš. Sreća, pa postoje besplatni AV-ovi pa se više ne moram cimati ako nekom „istekne”.
Highlander
24.11.2010, 18:11
Highlander, Možeš li dati direktan link za tvoj komentar na njihovom sajtu? Ja ga ne mogu naći.
Komentare prvo pregleda moderator, pa ako ih odobri onda se pojave. Tako da ne verujem da će se uopšte i pojaviti. ;)
Imam neki ludi osecaj da je Microsoft i ovde umesao prste. Ko malo bolje prati vesti primeto je da u poslednjih mesec-dva MS krenuo u kampanju protiv piraterije, na b92 je u roku od mesec dana bila 5x skoro ponovljena (potpuno nebulozna btw) vest da Srbija gubi n radnih mesta i n dolara zbog pirata. Onda smo videli i razne emisije gde gostuju "eksperti" koji se zgrazavaju nad cinjenicom da postoji toliko piraterije u Srbiji, ide se cak toliko daleko da kazu da Srbija nece biti primljena u EU zbog piraterije:kreza: Ceo BG je oblepljen reklamama za Microsoft Win (bilbordi, autobusi), to je ona reklama "ma pirati su cao, skuplje me izadju nego original na kraju" ili tako nesto. Sve se ovo desava u kratkom vremenskom intervalu tako da mislim da je i za ovo zasluzan MS
But that's just my two cents
A zar nije ta reklama bila direktno uperena protiv opensource rešenja? Sve mi se čini da sam negde gledao video u kome pljuju slobodan softver na istu foru kao i sad pirateriju, kao skuplje te košta nego njihovi programi. Nije ih sramota, kreteni bezobrazni, skoro sam video cenu Acces-a i upljuvao Pakomov izlog. O celom Ofisu da i ne pričam...
Mali Mrav
24.11.2010, 19:19
A zar nije ta reklama bila direktno uperena protiv opensource rešenja? Sve mi se čini da sam negde gledao video u kome pljuju slobodan softver na istu foru kao i sad pirateriju, kao skuplje te košta nego njihovi programi. Nije ih sramota, kreteni bezobrazni, skoro sam video cenu Acces-a i upljuvao Pakomov izlog. O celom Ofisu da i ne pričam...
Mozda ima i to, cim vidim da je ms reklama skrenem pogled:D
Ok mi je sto se reklamiraju zato sto svaka kompanija to radi (iako je ta reklama totalno retardirana) ali mi mnogo smeta kad potplacuju novine i tv da izdaju tekstove/emisije u kojima se indirektno kaze da se kupe ms proizvodi.
Ista stvar je i sa onim emisijama gde pola sata pricaju o nekoj bolesti, isprepadaju ljude do maximuma a na kraju kazu da se to najbolje leci lekom te i te firme ciji PR ili sta vec se pojavi u emisiji. Jadno.
EDIT: pogledajte http://www.rts.rs/page/stories/ci/news/124/Друштво.html 2 vesti ispod Alise, opet piraterija :D Cak je i vreme postavljanja obe vesti u razmaku od pola sata-sat
Thx za link, taj deo vesti krece od 19:58 ima sat na snimku pa premotajte :ciao:
Kako da premotam? Toliko su retardirani da im je i plejer na sajtu retardiran!
Komentare prvo pregleda moderator, pa ako ih odobri onda se pojave. Tako da ne verujem da će se uopšte i pojaviti. ;)
Ne verujem da će se pojaviti zbog linka.
U je... javio se Miškovićev ministar... a eno im već 10 godina likovi prodaju igre i filmove iz kofera ispred Ministrastva ekonomije i regionalnog razvoja. Uložiće 2.8 miliona nečega (ne piše čega) u "obuku" inspektora :facepalm
Lich_king2
24.11.2010, 19:52
Business Software Alliance je umesala prste. Ne znam da li ste citali Press ali i tamo su pricali nesto na foru piraterije i 78% piracy rate.
Sve se svodi na znanje ako neko nema znanja njemu i pirat a i opensourse mogu biti vrlo skupi .
Doduse ne znam kako nekima mozes pomoci i ako plate sve originalno po mom iskustvu windows brzo uniste nemaju pojma da reinstaliraju pomoc preko tel im je uzaludna i opet odnesu u servis gde im opet naplate a cesto se desava i da kupe nov softver .:kreza:
Ako neko zna ne moze ga niko spreciti za kucnu upotrebu pa i na zapadu i to da ima totalno isto kao da je platio par hiljada evra .
Za posao mora , mozda i za laptop koji sluzi za putovanja itd najbolje jeste originalan.
I na kraju mogli bi u centrali microsofta(nasi se nista ni ne pitaju) da budu malo realniji pa da prodaju oem windows u trecim zemljama po veoma niskoj ceni i preinstaliran na kompjutere i ovako poslovna varijanta win 7 je mnogo skuplja i nju moraju kupiti svi veliki igraci iz ciste potrebe pa sumnjam da bi gubili lovu pre bi vise zaradili.:)
Djordje Turjacanin
24.11.2010, 21:06
Kakav je ovo cirkus? Uostalom šta im znači zadnja rečenica:
показује податак да игрице доносе око 80 посто прихода играчкој индустрији.
A šta ća donijeti osim igara prihod igračkoj industriji osim igara. Prilično sam siguran da su ovo lupili bez veze i ono 20% nisu mislili na profesionalne gaming miševe i tastature kao i jojypade i gamepade.
JohnnyNT
24.11.2010, 21:39
Jaoo al' sam baksuz, veoma retko gledam bede od domaće televizije, ali sinoć mi tv bio baš na "javnom servisu" i video sam ovu vest baš kad su je puštali, zevam ja u tv i ne verujem šta čujem.
Oni ovakve stvari ubacuju samo kad nemaju šta pametnije da puste, pa iskopaju odnekud nekog pametnjakovića koji će par minuta da balavi o štetnom uticaju igara(igrica) na decu, a ćoravi Srbi će da odmahuju glavom u neverici:
-Juu, vidiš ti to, sunce ti tvoje...može dete da poludi od tih kompijutera...
-Ćorave po ceo dan pred onim televizorom što zrači...
-Jeste, jeste, sačuvaj me bože tih gluposti...
-Aj' prebaci na Pink da gledamo Farmu, to je baš prikladno za decu.
Da je ova vest prikazana na nekoj drugoj televiziji pa da jednostavno ignorišem informaciju, to je prikazano na RTS-u za koji građani Srbije daju 500 din. mesečno (valjda, ne plaćam je pa nisam siguran koliko je sad).
A i ovo za pirateriju...smanji se za 1% i eto 1200 radnih mesta, pa smanjimo za 10% i eto 12000 radnih mesta :facepalm Na osnovu čega su došli do ovog zaključka? Pitam se koliko radnih mesta i novca gubimo zbog idiota u državnim strukturama.
Normalno da je i MS u sve ovo umešao pipke.
Još kad ga ukombinujete sa našim vlastima i RTS-om, dobijemo veeelikuu gomilu... :to_care:
Kakav je ovo cirkus? Uostalom šta im znači zadnja rečenicaMislim da je u prilogu rečeno "ove igrice" misleći na nasilne igre, da one donose 80% prihoda ukupno. Što opet nema logike... :D
A ovo je genijalno... :facepalm
Смањењем пиратерије за само један одсто, посао у Србији добило би 1.200 радника, а стручњаци процењују да због пиратерије годишње губимо око 100 милона долара.
Djordje Turjacanin
24.11.2010, 22:19
Samo me zanima kako dođoše do tog zaključka.
Mali Mrav
25.11.2010, 0:23
Samo me zanima kako dođoše do tog zaključka.
Verovatno im MS dao podatke koliko on gubi ako bi svi koji imaju pirata kupili original, sto naravno nema veze sa zivotom.
A ovo sto se*u da drzava gubi pare jednostvano nije istina, cak se moze reci da je drzava na istom ili cak da dobija pare. Kako? Pa ako mi ne potrosimo pare na MS (koji samo treba da plati porez drzavi), velika vecina ljudi ce kupiti tim parama hleb, mleko, struju, vodu, platice porez itd tako da sve to drzava na kraju dobije (a mozda kroz porez dobije i vise nego od MS-a), zato sto zivimo u zemlji gde extra prihod ne znaci putovanje na Bahame, vec pokrivanje rupa u kucnom budzetu
Za drzavu je totalno nebitno dal ce tim parama da plate hleb ili legalni windows. U oba slucaja ce dobiti pare od poreza, a na gradjaninu je da se odluci sta mu je bitnije.
Ako nista drugo, onaj koji kupi legalan windows ne baca pare u sivu ekonomiju, sto bi se desilo ako bi kupvao windows na ulici iz kofera. A da se razumemo, dosta manje iskusnih koristnika i dalje kupuje na ulici, umesto da besplatno "nabavlja" pirateriju preko neta.
Mali Mrav
25.11.2010, 0:36
Da, ali koliki je procenat ljudi koji kupuju iz kofera? Ne znam ali mislim da mnogo vise ljudi skine win sa neta nego sto ga kupi "u kuferu". Njih nisam ni uzimao u obzir kad sam ono rekao, ako ih uracunamo to donekle menja situaciju
Ako nista drugo, onaj koji kupi legalan windows ne baca pare u sivu ekonomiju, sto bi se desilo ako bi kupvao windows na ulici iz kofera. A da se razumemo, dosta manje iskusnih koristnika i dalje kupuje na ulici, umesto da besplatno "nabavlja" pirateriju preko neta.
I upravo je to piraterija protiv koje se treba boriti. Za takvo nešto ti ne treba sofisticirano obučavanje inspektora (čitaj bacanje para) dovoljno je da se prošetaju ulicom. Samo je problem što većina tih što prodaju na ulici imaju leđa, pa ih niko ne sme da dira ili ih samo pro forme otera, a sutra se opet vrate.
Da, ali koliki je procenat ljudi koji kupuju iz kofera?
Pa veliki. Vecina "raje" ne zna ni torrent da pokrene, i lakse im je da daju nesto sitno liku sa koferom nego da se tu nesto muce, skidaju, narezuju, il sta vec.
Levčanin
25.11.2010, 15:01
Pa veliki. Vecina "raje" ne zna ni torrent da pokrene, i lakse im je da daju nesto sitno liku sa koferom nego da se tu nesto muce, skidaju, narezuju, il sta vec.
u pravu si... rekao bi da tu ima i malo lenjosti... a ima i onih koji imaju para pa im nije skupo mnogo...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.