PDA

Prikaži potpunu verziju : cudni problemi

Morandi
13.11.2010, 20:36
Dakle, fps u bc2 mi se prepolovio, bf2 takodje. Dok igram bf2 i kad udjem u avion sve mi vuce na levu stranu... Kad igram pes11 igraci trce na levu stranu non stop... Jos nesto cudno mi se desava, naime TS2 sam zbog nekih isto sitnih zezanja sa zvuk izbrisao skroz iz kompa, samo je ostala ikonica u jednom direktorijumu, ali opet sam mogao da ga pokrenem preko te ikonice? :eek::icon_scra Skenirao sam sa avirom i nista sve je cisto. Windows je nov, star mesec ipo u vr glave... Imate nesto na umu?

EpicG
13.11.2010, 20:43
Ajmo skracenice!!!Ja pola od tih izraza nemam pojma sta znace....skeniraj sa malwarebytesom.

Morandi
13.11.2010, 20:57
BC2= bad company 2
BF2= battlefield 2
TS2= team speak 2

:opanachke

DavidovicN.S
13.11.2010, 21:46
Dakle, fps u bc2 mi se prepolovio, bf2 takodje. Dok igram bf2 i kad udjem u avion sve mi vuce na levu stranu... Kad igram pes11 igraci trce na levu stranu non stop... Jos nesto cudno mi se desava, naime TS2 sam zbog nekih isto sitnih zezanja sa zvuk izbrisao skroz iz kompa, samo je ostala ikonica u jednom direktorijumu, ali opet sam mogao da ga pokrenem preko te ikonice? :eek::icon_scra Skenirao sam sa avirom i nista sve je cisto. Windows je nov, star mesec ipo u vr glave... Imate nesto na umu?

Meni isto vuce u levu stranu kad mi je ukljucen dzojstik, ako i tebi jeste moras da ga izvuces iz kompa da bi prestalo. Ako ti se prepolovio fps, onda pogledaj u task manager-u da li imas neki proces koji dosta opterecuje procesor, pa ako vidis da je nepoznat onda ga iskljuci, ako nije neki sistemski. To je verovatno neki virus, pa instaliraj neki drugi antivirus umesto avire pa skeniraj njime.

White Ripper
14.11.2010, 12:45
Samo da se nadovezem. Treba da se ukljuci analog na dzojstiku da bi se takav problem sredio.;)

Morandi
14.11.2010, 19:51
Pa i do sada mi je bio dzojstik ukljucen pa nije vuklo, evo sad ne vuce :kreza:
Nema nikakvih procesa u pozadini sve je iskljucim i gledam u tasku isto nema. Kakvu god ja grafiku namestio daje mi oko 20 fps u bc2:boodala:

Morandi
17.11.2010, 23:33
Da li je moguce da mi je win7 prso posle mesec ipo dana? Ili sam naleteo na losu kopiju? Ili je mozda do hardvera? Kako mogu da proverim?

EpicG
18.11.2010, 22:18
BREEE...skeniraj sa malwarebytesom,verovatno je malver...ako nije,reinstaliraj sistem i boli te d_ _ _...:boxing:

Morandi
1.12.2010, 0:02
Pre petnaestak dana mi je pomogla reinstalacija sistema. Do pre neki dan sve je radilo ok, i opet isti problem se javio. Dakle pritisnem power dugme na kucistu, kompjuter se 5-6 puta ukljuci i iskljuci, kad se konacno nakani da se ukljuci javi mi se ovaj problem.Procesor je bio overklokovan, vratio sam na difolt ali isti problem jos uvek, cak sam radio i clear cmos. Znaci virus nije! Dakle u BC2 de sam imao 50 fps sad imam 18, u bf2 sa 80 na nekih 40 dok u pes2010 radi ok, ali se prolaskom kroz meni cuje beep i zakuca na 2 sekunde. Tako isto kad palim BF2 kad treba da se pojavi ono EA games logo isto zakuca. Ponovna reinstalacija sistema nije pomogla i to ne jedna vec 3, druga je bila win7 ultimate 64bit, sad je 32bit. Da li je mozda do ploce, procesora ili HDD? Izludjuje me!

NIx Car
1.12.2010, 0:58
ovo je nesto hardversko... sacekaj strucnije kolege od mene :D mada moze biti i do lose kopije wina. Da nije neka gamer,lite,mega,giga itd? :D

Morandi
1.12.2010, 1:21
ovo je nesto hardversko... sacekaj strucnije kolege od mene :D mada moze biti i do lose kopije wina. Da nije neka gamer,lite,mega,giga itd? :D
nije nego ultimate 32 i 64 bit. Trenutno skidam stari dobri XP, pokusacu da ga inst nocas, ako ni to ne pomogne, onda nema sta nego hardver.

Morandi
1.12.2010, 11:00
Instaliran XP sp3 i idalje stoji problem. HDD je formatiran. Znaci da je u pitanju hardwer. Kako da saznam do cega je od komponenata?

MacGruber
1.12.2010, 11:08
Sistem eliminacije.

Prvo vrati bios postavke na default, OC ni slucajno. Pa onda vidi dali ti brljavi.

Ja licno mislim da te ram zeza. Ali nije iskljuceno ni da ti se pregreva nesto. Napajanje 100% nije tako da si bar sa te strane miran.

Morandi
1.12.2010, 11:17
Sistem eliminacije.

Prvo vrati bios postavke na default, OC ni slucajno. Pa onda vidi dali ti brljavi.

Ja licno mislim da te ram zeza. Ali nije iskljuceno ni da ti se pregreva nesto. Napajanje 100% nije tako da si bar sa te strane miran.
Vraceno je sve na default. Napajanje nije verovatno, graficka takodje. E sad ram, ploca ili cpu? Kako proveriti?

MacGruber
1.12.2010, 11:34
Pregledaj fan od graficke i procesora dali se nakupilo neke prasine pa ako jeste obavezno ocisti.

Skini prime95 i pusti ga da testira jedno sat do dva.. ako je neki veci ram ili cpu fail izbacice ti error u prvih pola sata.

Ako ti odradi prime sat vremena bez problema skini MemTest ili nesto od ovih besplatnih resenja da budes siguran da nije ram i pusti ga da testira sto duze ako prijavi gresku ram je u pitanju.
http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/tp/memorytest.htm

aconi
1.12.2010, 16:19
evo da ne otvaram temu nego da pitam u vezi prime testa.procesor je phenom x4 9650, kkad pustim test posle nekog vremena kod jednog jezgra,nije uvek kod istog,prestaje da radi i ispise Cannot initialize FFT code-code error. Ispisuje dok je radio da nije pronasao nista lose

Morandi
3.12.2010, 12:19
Pogledao sam malopre, dok igram bc2, jezgro 0 koristi 55% a jezgro 1 100%. Zasto?
Testirao sam i orthosom i linx-om i se prolazi bez problema.

Morandi
9.12.2010, 2:25
http://3dmark.com/3dm06/15133984;jsessionid=25E94248806D629EFF3DD1A196B19D 9F?show_ads=true&page=%2F3dm06%2F15133984%3Fkey%3DfhHAUERxr04vEyqjv c00LTZfnUyCZe
CPU score 1908 :D
Dok je radio ok na 2.9Ghz imao sam oko 4500 poena i ukupno oko 12k