PDA

Prikaži potpunu verziju : Kvar Samsung 931BF

efil82
13.11.2010, 16:47
Imam ga neke 2 godine i uvek je bilo bez problema(mada neko vreme dugme za paljenje je malo"olabavilo"ali reko to je od starosti) i juche je prvo krenulo jedared ko neko pucketanje pa se ugasio sam...kad sam ga ukljuchio ponovo bulo je ok(ppre tog pucketanja bilo je malko ko treperenje ekrana,zmagljivanje za sekund)...ja reko mozda je do veza u kablovima i tedo danas to da proverim al danas se totalno odjedared izgubila slika.
Promenio kablove(probao sa DVI i VGA),promenio utichnicu koja ide u struju...pokushao da ga prikachim na drugi komp i rezultati su na oba sa svim izmenama sledeci:
Na DVI ne daje nikakvu sliku,sa VGA daje mozda par sekundi i onda se sam ugasi.
Planiram u ponedeljak da nosim u servis poshto je josh pod garancijom ali reko da vidim ovde mozda ljudi mogu da mi daju neki info shta bi moglo da bude/da li ce me zezati u servisu:confused:

gamer82
13.11.2010, 17:01
Zar ti monitor nije pod garancijom,imam isto samsung i bio je pod garancijom 3 godine,uglavnom je tako za sve njihove modele.Odnesi ga u servis ako jeste i duzni su da ti otklone kvar besplatno.Nikad neuzimaj LCD monitor koji nema 3 godine garancije jer je poznato da su LCD monitori poprilicno osetljivi pogotovu kad se radi o mrtvim pikselima...

efil82
13.11.2010, 17:08
Ima garanciju,3 godine je josh nije istekla,sa sve pechatom i to..al do sad nisam imao isqustva sa kvarovima,zaobilazili me..chak i kod krsh komponenti koje i dalje nakon 7-8 godina rade.:confused:
Pucketanje se missim chulo iz tih dvi veza al nisam siguran dal na spoju s grafichkom il kod monitora..mada graficka sigurno nije neispravna jer sam isprobavao ko shto rekoh i na drugoim kompu i isti je rezultat.
nosim u ponedeljak..