Prikaži potpunu verziju : Cable Modem + ADSL Modem Router?
wroomster
11.11.2010, 23:27
Raspolažem sa Cisco 2100 Cable Modemom i TP-Link TD-8840T ADSL 2+ Modem Routerom.
Mogu li ta dva da se povežu tako da mi ADSL modem-ruter funkcioniše samo kao ruter za dva računara, desktop i laptop, oba sa W7, a internet konekciju dobijam sa cable modemom?
Čitam razne priče, i da ne može jer su dva modema u konfliktu, i da ipak može ako se pravilno konfiguriše u Bridge Mode-u....:confused:
Pošto su to za mene manje više latino američka sela, molim dobre ljude sa više iskustva da mi pojasne.:p
Pozdrav
Ne, nemožeš povezati TD-8840T, sa kablovskim modemom i da tog TP-Linka koristiš kao "običan" ruter. Ako hoćeš da rutiraš net sa tog kablovskog modema moraćeš da kupiš klasičan (Ne ADSL Ruter).
wroomster
13.11.2010, 20:14
Ok hvala, sad sam uzeo TP-LINKov TL-WR340G wireless router, to treba da radi. Međutim, šta mi treba za internet konekciju? Na IKOMovom sajtu piše:
Neophodno je da nam javite Vašu MAC adresu mrežne kartice (rutera) da bi aktivirali Vaš modem. Nakon aktiviranja kablovski modem radi samo na toj mrežnoj kartici (ruteru).
jel ovo stvarno mora da se radi?:icon_scra!
dzonihsv
13.11.2010, 20:21
Ne mora, pre skoro godinu dana su batalili to prijavljivanje MAC adresa.
wroomster
13.11.2010, 20:32
Aha, a šta mi treba od ISP podataka za konfiguraciju rutera, kad idem na dynamic IP, neće da radi...
dzonihsv
13.11.2010, 20:36
Izgasi modem na 10-ak minuta da bi dodelio ip adresu ruteru.
wroomster
13.11.2010, 21:42
Izgasi modem na 10-ak minuta da bi dodelio ip adresu ruteru.
to bi bilo to, mada tek iz drugog puta. hvala! :ciao:
Nego, zna li neko kako da pravilno konfigurišem firewall na ovom routeru?
dzonihsv
13.11.2010, 21:43
Ne diraj ništa, upaljen ti je hardware-ski firewall na njemu i to je dosta.
Samo, odradi odma', dok imaš vremena port forward za utorrent, neke igre i slično da se kasnije ne bi bespotrebno cimao (naravno, ako koristiš išta od toga).
E zdravo ... naslucujem slican problem ...:a_whistli
Kupio sam TP WR542G pre dva dana i planiram da ga povezem na kablovski modem . Modem je Scientific Atlanta Epc2203**... Znaci sve sto treba da uradim je da u podesavanju za TP WR542G postavim da dinamicki dobija adresu ?
E sad ... problem ce mozda biti provajder . U pitanju je IPKO :D , koji posluje na Kosovu i Metohiji .
U medjuvremenu , u Nisu sam pomenuti ruter preko pppoe-a povezao na tp8840t (koji je postavljen na bridge mode) i sve je radilo savrseno .
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.