PDA

Prikaži potpunu verziju : Lan problemi

zlatibor
11.11.2010, 21:45
Cesto mi se javlja zuti trougao i sve dok mi on stoji ne mogu da idem na net,u pitanju je nanostation loco 5,kada se to pojavi potrebno je ili iskljuciti adapter iz struje,a neki put disable i enable lan-a u konekcijama odradi posao da mogu opet na net,a neki put to ne uspe i cekam i do dva dana.
Sta je tu problem??

dzonihsv
11.11.2010, 21:58
Ja mislim da je to nešto do provajdera, mada, možda i mrežna karta otkazuje. Kad ti se ponovo pojavi žuti kružić, probaj pingovati neki sajt i odradi jedan trace route. Ujedno, dok je još taj žuti trougao ''na snazi'', vidi i konektuj se na Loco5, i ako možeš da švrljaš po opcijama bez nekog zaglupljivanja onda je 99% do provajdera nešto. Eventualno, probaj da se nakačiš na drugu baznu stanicu i vidi da li i tamo imaš istih problema.

Inače, ko ti je provajder i kad ti se počelo pojavljivati?

zlatibor
11.11.2010, 22:29
A da zaboravio...imam i laptop kad nece na velikom kompu nece ni na laptopu,sto se stice svrljanja po meniju nece kad je zuti trougao mada mogu da priznam i dok sam na netu nece da mi radi nano opcije,tek kad iskljucim net,sto se tice provajdera nije do njega zna osobu kojoj radi bez problema na istoj smo baznaoj stanici...Da li moze kabl da igr neku ulog???Ili adapter???
Ne mogu da pingujem jer nece da se konektuje...
Resetovao sam nano i onda je bio opet poce tako,ko zna???

dzonihsv
11.11.2010, 22:35
Jedino ako ti je kabl negde u prekidu, ili adapter ne funkcioniše kako treba. Takođe, da li si proveravao jačinu signala, da li je dovoljna, da nije neko drvo/zgrada ''izrasla preko noći''? Svašta se dešava.

Inače, sličan problem sam imao sa TPLink ruterom, na kraju se ustanovilo da je riknuo, što se iskreno nadam da nije problem i kod tebe, jer je ipak moj ruter koštao 20-25e, dok Loco5 košta oko 80-90e.

zlatibor
11.11.2010, 22:41
Meni jedino napamet pada adapter da nesto zeza nista drugo,sto se tice provajdera i signala nema problema oko toga...
uglavnom iskljucim kabl pa posle nekoliko sekundi ukljucim sanse da ce proradi ti je 50%50.

dzonihsv
11.11.2010, 22:43
Šta znam, sačekaj još neko mišljenje a u međuvremenu postavi to isto pitanje npr. na bench i ES i vidi šta ti ljudi odatle savetuju. Ako ne nađeš ni tu rešenje, ne gine ti reklamacija (ako imaš garanciju).