Prikaži potpunu verziju : Hitno potrebna pomoć (Wi-fi)
Naime, od skoro sam uzeo EUnet-ov "loyalty" paket. Oni nude Wi-fi ruter, u zamenu za stari zicni ruter i 1100rsd. Moja pitanja su:
1. Posto planiramo jos jedan notebook (imamo vec jedan + moj komp), da li ce kucna mreza raditi neometano, kao do sada (share-ovanje printera i podataka, igre itd.)
2. Da li se isplati vise uzeti neki ruter sa strane, nego od njih.
3. Ako je odgovor pod pitanje br2 pozitivan, onda koji?
1. Hoće, samo postavite neki vid zaštite (bilo to WEP/WPA(2) ili MAC filtracija). Naravno, ako neko gleda yt klipove ili skida nešto, ovaj drugi/treći će osetiti usporenje. Mada, sve zavisi od brzine internet konekcije koju koristite.
2. Za 1000 kinti nećeš naći drugi ruter, tako da uzmi taj koji nude.
Fibonacci
9.11.2010, 13:38
Brzina ce biti 2048/128
Usporenje se oseti i sada, kada se na oba kompa u isto vreme koristi internet, tako da smo na to navikli . . .
Zastita se podrazumeva . . .
@Fibonacci (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=29113)
Sve će ti normalno raditi, i slobodno uzmi ruter koji ti provajder nudi uz doplatu. Ali imaj u vidu da ako planiraš da sa žice pređeš na bezžično umrežavanje računara imaj u vidu da kopiranje fajlova u lokalnoj mreži bezžično radi barem 5-6 puta sporije nego kroz žicu. Iako po specifikaciji vajarles standarda nebi trebalo da radi ni duplo sporije ali praksa je nešto sasvim drugo.
Fibonacci
9.11.2010, 19:50
Ma, ako bude trebalo da se prebacuje dosta podatak, onda cu to zicno. Uvek mogu da razdvojim konekciju switchom, kao i do sada, jel`da?
Ako misliš na to da 2 kompa nakačiš na switch na koji takođe ide i internet link... onda da.
Fibonacci
10.11.2010, 10:56
Upravo.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.