PDA

Prikaži potpunu verziju : Wireless antena

ivee
8.11.2010, 21:01
Ovako,ostala mi je oprema za wireless internet (antena i valjda je neki modem jer ima neki adapter koji sam morao da ukljucujem u struju),vise je ne koristim jer imam ADSL.Sad mene interesuje da li ja tu antenu mogu da koristim i za slanje mog ADSL-a i kako? Jos nesto,nisam imao dodatnu karticu koja ide u racunar nego je iz antene (ili tog modema koji je na krovu) isao kabal direktno u lan.
Hvala unapred na pomoci.:ciao:

dzonihsv
8.11.2010, 21:24
Evo ti u kratkim crtama, pa ti vidi na forumu u detalje.

Može, namestiš modem koji se zove Access Point (onaj na krovu) da odašilje signal, kupiš dodatnu lan kartu, namestiš Internet Connection Sharing, povežeš sve i generalno je to to. Trebaš znati da ovako deliš svoj net na izvol'te te je neka vrsta zaštite obavezna, plus pošto preko AP-a koristiš i usmerenu antenu, okreni je ka onome ko se kači na tebe, tačnije tvoju mrežu.

Ako nisi nikad ovako nešto radio, neće ti biti baš jednostavno da sve namestiš. Ako kreneš da prelistavaš forum, ali i sam net koji je prepun sličnih pitanja, snaći ćeš se vrlo lako.

ivee
11.11.2010, 12:07
Kupio sam lan kartu i stavio Internet Connection Sharing, e sad treba da se podesava TCP/IP na na lan karti ali kako,petljao sam nesto ali cvrc.Inace AP je AIRLIVE WL-1120AP njega sam vratio na fabricka podesavanja i kao :D ukljucio da deli internet ko zna da li je i to dobro. Pa ako nije problem malo konkretnije da mi pomognete,jer sam se muvao po netu i posto sam laik nisam skontao kako i sta konkretno. :n_klanja::n_klanja:

dzonihsv
11.11.2010, 15:31
Koji deo ti nije jasan?

ivee
11.11.2010, 15:51
Pa ja sam na ovoj lan karti gde je ukljucen adsl ukljucio internet shering i to je to,sad kako da podesim drugu da znam da je to to i onda da podesavam AP.Na AP treba da bude ukljucen AP mod a ne Client mod jeli tako,da li i na jemu treba jos nesto,jer sam ja nasao tu wireless mrezu koju salje AP ali nisam uspeo da se konektujem znaci da nesto nije kako treba.

dzonihsv
11.11.2010, 16:16
Prvo i prvo, proveri da li AP dobija internet konekciju (to pogledaj u setup-u AP-a, ima negde sigurno). Da, treba AP mod, ne AP client (to će ovaj drugi na namesti). Kako nisi uspeo da se konektuješ? Da li se mreža ne vidi, da li se konektuješ na mrežu a nema linka?

Takođe, jedan deo sam prevideo, deo sa ADSL-om, nažalost. Izvinjavam se. Verujem da imaš ruter? Ako imaš, onda ti ta dodatna lan karta i ne treba. Jedan utp kabl iz rutera direktno uštekaj u AP i onda na dalje je procedura ista - nameštanje AP-a (to izguglaj jer ne'am pojma kakav je web management tog AP-a). Još jednom se izvinjavam za ovaj previd oko aDSL-a.

edit: ako ne uspe nešto, tu sam da pomognem koliko mogu. Ako opet ne uspe, najbolje bi bilo postaviti temu na ES forumu (http://www.elitesecurity.org/f109-Wireless-mreze-ISP) jer tamo ''bleji'' prilično veći broj zaljubljenika u WiFi.

ivee
16.11.2010, 9:46
Radiiiiii, ukljucio u adsl ruter i samo stavio da AP radi u AP modu a ne u client i radi bez greske,a ima da se zakljuca mreza,tako da hvala puno. :tapsh: :ciao: