Prikaži potpunu verziju : HDD Rack
Treba mi preporuka za jeftin HDD sata rack :)
Koji god uzmeš grijaće ti se ako je jeftin, a ovi skuplji imaju bolje izrađena kućišta ili čak dolaze sa hlađenjem iznutra tako da se manje griju.
Izbjegavaj plastiku jer sam gledao po stranim forumima da se ljudima čak topila na nekoliko mjesta od vreline diska :eek: a aluminijum i ostale metale takođe izbjegavaj ako su od jeftinih proizvođača jer se pregrijavaju i ispržićeš ruku a možda i taj disk koji "zabodeš" unutra ako budeš radio s njim duže vremena u danu.
U svakom slučaju, ne znam koliki ti je budžet ali mislim da će te par evra veća cijena spasiti glavobolje i na duže staze se nećeš pokajati.
Wolf, iskarikirao si ga malo :)
Ja sam moj stari WD spakovao u nonejm kuciste od aluminijuma i nemam problema sa pregrevanjem (cak i kada se intenzivn radi sa hardom).
Naravno, nema smisla stavljati neki vreli i brzi hdd u rack. Neka green varijanta se tu mnogo bolje snalazi.
Naveo sam primjere šta se ljudima dešavalo i posavjetovao ga da ne uzima totalno jeftinu robu jer se u većini slučajeva pokaže kao krš i u većini slučajeva dođe se do ovakvih sličica (http://www.google.com/images?hl=en&biw=1280&bih=839&gbv=2&tbs=isch%3A1&sa=1&q=burnt+external+hard+drive&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=) na upit.
Ne bih odgovarao čovjeku da sam htio pustiti ga da se za**be i kupi totalno jeftin rack.
Imam A4Tech ATA-SATA rack od aluminijuma koji se grije k'o sam đavo i ako sam ja "platio cijenu" zbog kupovine jeftine robe ne bih volio da i on izvisi. :ciao:
Radi se starijem Seagate 80 gb hard disku. Ne znam koliko se greje ali ne bih ga koristio intenzivno.
Jel moze neka preporuka za ATA/SATA rack, ne mora da bude USB 3.0, samo da ne moram da odvrcem 10 srafova kako bih izvadio jedan i ubacio drugi disk. Kod ortaka sam video i neko cudo sto lici na docking za hard, samo sto prima samo ATA diskove, a meni treba i SATA.
Hvala unapred.
a mozda da uzmes thermaltake docx pa da lepo po potrebi stavljas i 3,5inche i 2,5inchne diskove..?
Ne treba mi za 2.5 incne. Samo da bude ATA/SATA, jer imam jedan od 500GB i par od 80GB, manje vise su svi u upotrebi za razne temporary sigurnosne bekape. Verujem da bi se cesto menjali, tako da prikljucenje ne bi trebalo da bude nesto komplikovano i da se ne shebu ti konektori posle 2-3 menjanja.
pharaon.92.bc
9.1.2011, 0:35
Tebi je potrebna ova spravica.
http://www.gigatronshop.com/assets/img/products/large/image4d18c3c4da584.jpg
Podrzava i 3.5" i 2.5" kako IDE tako i SATA hard diskove.:)
Imas pm gde ga mozes kupiti.;)
Jel ovo cudo ima neko svoje napajanje ili cu morati da ga drzim negde blizu kucista?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.