Prikaži potpunu verziju : Računar, zamrzivač i smetnje u radu
OverCHAOS
6.11.2010, 15:19
U odsustvu elektricara koji bi verovatno dao bolji odgovor na ovo pitanje, prinudjen sam da ga postavim ovde. Naime u hodniku imam jedan zamrzivac koji se automatski ukljucuje i islkjucuje, u zavisnosti od temperature; svaki put kad se ukljuci, cuje se neko sustanje na zvucnicima koji su prikljuceni na racunar u sobi.:icon_scra To se ponekad desava i kada neko ukljuci svetlo u hodniku, ali u manjoj meri. A od ukucana sam cuo da se javljaju neke smetnje na tv-u u dnevnoj sobi kada ja iskljucujem racunar. Zna li neko zbog cega se to desava i moze li biti stetno?:icon_scra
DavidovicN.S
6.11.2010, 15:25
Ja sam imao taj problem sa pojacalom za gitaru i kad sam se raspitivao o tome na netu dobio sam odgovor da je mozda do uzemljenja. Pogledao sam moj produzni i video da su kontakti za uzemljenje polomljeni, i kad sam uboo u drugi utikac izgubilo se sustanje(sustanje nije bilo samo na pojacalu nego i na zvucnicima od kompa koji su bili ukljuceni u isti produzni). Kod tebe verovatno nije do utikaca, ako kazes da se desava i sa sijalicama koje imaju prekidac, ali ipak nije iskljuceno da je uzemljenje u pitanju. Ipak ti pitaj nekog elektricara.
OverCHAOS
6.11.2010, 16:04
Ja sam imao taj problem sa pojacalom za gitaru i kad sam se raspitivao o tome na netu dobio sam odgovor da je mozda do uzemljenja. Pogledao sam moj produzni i video da su kontakti za uzemljenje polomljeni, i kad sam uboo u drugi utikac izgubilo se sustanje(sustanje nije bilo samo na pojacalu nego i na zvucnicima od kompa koji su bili ukljuceni u isti produzni). Kod tebe verovatno nije do utikaca, ako kazes da se desava i sa sijalicama koje imaju prekidac, ali ipak nije iskljuceno da je uzemljenje u pitanju. Ipak ti pitaj nekog elektricara.
Pa bas si me podsetio, to se meni desava i sa gitarskim pojacalom i plus je izrazenije nego sa zvucnicima.
U odsustvu elektricara koji bi verovatno dao bolji odgovor na ovo pitanje, prinudjen sam da ga postavim ovde. Naime u hodniku imam jedan zamrzivac koji se automatski ukljucuje i islkjucuje, u zavisnosti od temperature; svaki put kad se ukljuci, cuje se neko sustanje na zvucnicima koji su prikljuceni na racunar u sobi.:icon_scra To se ponekad desava i kada neko ukljuci svetlo u hodniku, ali u manjoj meri. A od ukucana sam cuo da se javljaju neke smetnje na tv-u u dnevnoj sobi kada ja iskljucujem racunar. Zna li neko zbog cega se to desava i moze li biti stetno?:icon_scra
Slaba struja, pad napona i/ili prevelik elektromagnetizam mogu biti uzroci ovog i mnogih sličnih problema.
Pogotovo ako ti je uzemljenje problematično i ako imaš oscilacije u naponu, veliki broj potrošača struje i slično.
Zoranb007
6.11.2010, 19:25
Probaj, prikljuci kompjuter i zvucnike na drugu fazu
(u uticnicu koja nije na istoj fazi gde i zamrzivac)...
SFRJ-Forever [CG]
15.11.2010, 0:21
Kada sam drzao komp na metalnom stolu cesto se desavalo da me drmne struja!
Problem smo resili tako sto smo stavili bakarni kabal od stola do radijatora.
Zoranb007
15.11.2010, 4:57
;1189434']Kada sam drzao komp na metalnom stolu cesto se desavalo da me drmne struja!
Problem smo resili tako sto smo stavili bakarni kabal od stola do radijatora.
cudo ti nije riknuo komp. od tog drmanja struje...
Levčanin
17.11.2010, 18:37
imam isti problem. u pitanju je faza najverovatnije... nemam mogucnost da pomerim komp i zvucnike na drugu tako da sve stoji ovako,,, imam surge protector.pa kako bude.
Zoranb007
22.11.2010, 0:13
imam isti problem. u pitanju je faza najverovatnije... nemam mogucnost da pomerim komp i zvucnike na drugu tako da sve stoji ovako,,, imam surge protector.pa kako bude.
Probaj sa produznim kablovima za struju, njih mozes da pomerash;)
Levčanin
23.11.2010, 20:21
Probaj sa produznim kablovima za struju, njih mozes da pomerash;)
ma mogu ali vec imam mnogo kablova po kuci tako da taj produzni bi bio visak bas... uostalom kad nestajala struja nema jedna faza , sve po kuci pogaseno samo zamrzivac i moj comp rade,i ja uzivam nema frke... necu menjam nista... napajanje ostalo citavo ,kuc,kuc u drvo,ne diram nista...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.