PDA

Prikaži potpunu verziju : Copy/Paste too large files

Macak Mackin
5.11.2010, 13:13
Nisam imao pojma gdje sa ovom temom...E ovako imam problem nemogu sa kompa da prebacim neki bluray file od 50 gb u eksterni hdd kao pise problem da je TOO large for the destination file sistem...tako nekako,da li je to sad neka blokada mogu li ikako to da prebacim bas mi je vazno :confused:

DeCoy
5.11.2010, 13:17
Probaj da reformatiraš eksterni hard u NTFS fajl sistem. Ako ni tad neće, uzmi HJsplit recimo i podeli fajl na više manjih delova.

Excess^TeAm DzonI
5.11.2010, 13:23
HJsplit je dosta efikasan..Ali zar t nije lakse da uzmes 7Zip i samo ga spakuj u "one male knjizice" Dok je WinRar fajl od 58 MB pri maksimalnoj kompresiji "smanjio" na 22MB, 7Zip je to isto uradio pri maksimalnoj kompresiji i "smanjio" fajl na 16MB.

Macak Mackin
5.11.2010, 15:51
Kako se to reformatira hdd ,i da li ce to da izbrise ove podatke sto su na njemu?
A trenutno evo pakujem u rar ali cisto sumljam da ce ovo uspjet jer znam probao sam i 9gb da prebacim pa nece ,zasto je to tako? :S

DeCoy
5.11.2010, 15:57
Zato što ti je eksterni hard verovatno formatiran u FAT fajl sistemu koji "ne vidi" fajlove veće od 4GB. Da bi formatirao hard klikni desnim dugmetom na ikonicu u exploreru, odaberi opciju format i pod file system odaberi NTFS. I da... formatiranjem hard diska izgubićeš sve podatke na njemu, tako da prvo bekapuj sve na hd od kompa.

Freško
5.11.2010, 16:01
Ako mu je eksterni hard formatiran u FAT a želi da pređe u NTFS najbolje da izkonvertuje hard kako bi zadržao sve podatke na tom eksternom hardu.

Evo procesure kako to uraditi:

How to Convert FAT Disks to NTFS (http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb456984.aspx)

Macak Mackin
5.11.2010, 22:40
Ne izvodljivo mi je da prebacim 200 gb sa eksternog hdd na ovaj u komp jer mi je ovaj skoro fuliran uglavnom evo sad sam ubacio ovaj fajl u rar ali nije ga kompresovao...kako se radi ta kompresija ja sam samo stavio na folder desni klik i ono a ubaci u rar ja neznam kako se kompresuje,i to kad kompresuje da li poslije kad ga ibacim iz rara da li se mijenja kvalitet,ili sve ostaje isto ?

SirDuck
6.11.2010, 2:40
U WinRaru imaš opciju negde dole levo da pakuješ za CD, DVD itd. Stavi npr za cd. Ili 3.5GB jer 4 4 limit za FAT32. Ne treba ti kompresija nikakva ako imas mesta na hardu, a ako hoces da kompresujes onda i tu opciju imaš čini mi se iznad prethodne da izabereš nivo tj. kvalitet kompresije.

Macak Mackin
6.11.2010, 15:13
A neznam sto da radim...nema sanse da mogu da izvedem kompresiju uvjek kad stavim da se napravi rar on ga napravi u istoj velicini nema nikakve kompresije :S Moze li neki postupak da mi se da...i da li se gubi na kvalitetu tog fajla ako se radi kompresija,ili kad se ponovo unzipuje taj fajl dobije istu velicinu i isti kvalitet?

SirDuck
6.11.2010, 17:12
Imaš opciju "Split to volumes" u WinRARu. Tako ceš podeliti fajl u više malih i onda će moći da idu na taj hard. Kontaš?

Ako hoćeš da kompresuješ onda iznad toga stoji compression method. Tu staviš best. Možda se smanji fajl, možda ne, ali se u svakom slučaju ne gubi kvalitet posle otpakivanja.

Macak Mackin
8.11.2010, 3:25
Rijesen problem sa formatiranjem diska ...hvala svima!

Freško
8.11.2010, 13:00
Rijesen problem sa formatiranjem diska ...hvala svima!

A zašto si ga formatirao? zar nije bilo jednostavnije da izkonvertuješ pariciju/disk i tako bi postigao isti efekat a nebi gubio podatke....

Macak Mackin
8.11.2010, 15:00
A zašto si ga formatirao? zar nije bilo jednostavnije da izkonvertuješ pariciju/disk i tako bi postigao isti efekat a nebi gubio podatke....

Nisam izgubio podatke prvo sam ih sve prebacio u lap top,a onda izbrisao sa eksternog hdd/a i onda formatirao u onaj drugi format...tako mi se ucinjelo najlakse... :o