Prikaži potpunu verziju : Što jeftinije, za štampanje teksta
veseliburek
31.10.2010, 18:03
Jel može neko da preporuči neki što jeftiniji štampač, isključivo za tekst, treba sestri zbog fakulteta minimum 2 puta nedeljno... (čisto da znate zbog obima štampe :D)
Uf ali si ga formulisao, šta to ustvari znači 2x nedeljno? 2x nedeljno po 2 lista ili 2x nedeljno po 500 strana... Mnogo je to širok pojam budi malo konkretniji. Jer od toga zavisi šta će se preporučivati, pljuckavac ili laser.
DavidovicN.S
31.10.2010, 18:55
Jel može neko da preporuči neki što jeftiniji štampač, isključivo za tekst, treba sestri zbog fakulteta minimum 2 puta nedeljno... (čisto da znate zbog obima štampe :D)
Bilo koji HP ink-jet koji ima dopunjive kertridze ce zavrsiti posao u kucnim uslovima, ako se ne forsira mnogo. Ako ti treba za veci obim stampe onda bolje uzmi neki crno-beli laserski.
veseliburek
1.11.2010, 10:46
Pa teško da joj za faks treba 500 strana svaki dan, al ajd' da kažemo jedno 5 komada... (student FDU-a)
To znači da bi HP DeskJet D1560 ili DeskJet D2660 završili posao? Malo sam ispao iz fazona, pre dve godine sam uzeo Photosmart C4280, ne sećam se više... :opanachke
ilic stefan
1.11.2010, 13:12
Moja topla preporuka je da lepo daš 80 i više evra za dobar laserski štampač i da te kasnije ne boli glava. Evo ti mog primera. Ja sam još 2006 godine kupio sa kompom neki hp-ov štampač, naravno ink-jet (kertridzi sa mastilom). Štampao sam redovno sa njim i on se potrošio posle nekih par meseci. To mi je u početku bilo isplativo. Onda su počeli problemi kada sam prestao tako često da štampam. Mastilo se posle jednog meseca a možda čak i manje stvrdlo tako da nije više moglo da se štampa. Posle je naravno išao na čišćenje i nije više mogao da ima isti kapacitet mastila posle čišćenja. Posle se mastilo sve brže stvrdne posle svakog punjenja da bi na kraju kertridzi prestali potpuno da rade. Pogledam na netu i imam šta da vidim, jedan kertridz košta skoro 1500 dinara. Meni trebaju 2 što znači 3000 a štampač sam ne košta toliko. To se sve desilo u periodu od samo 2 godine. Da ne bude zabune, štampač je potpuno ispravan, sve lepo radi samo su kertridzi prblem. Pretpostavljam da će tvoja sestra kako i svi kad tad krenuti na raspust kao onaj u januaru ili onaj letnji, tada pretpostavljam da neće da štampa tako često i da će se mastilo sigurno stvrdnuti.
Ovde sam na forumu i postavio temu u vezi laserskih štampača i dobio sam odgovor da može mnogo više, kvalitetnije da štampa od ink-jet i da toner kako bih rekao nema problema sa funkcionisanjem nakon dužeg vremena ne korišćenja.
Sačekaj nekog da ti da predlog i koji da uzmeš, ali uzmi laserski bez sumnje.
Stari dobri matrični kancelarijski i udri do 1000 strana u minuti :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.